![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
On chce się wyprowadzić.
Cześć dziewczyny,
wczoraj mój chłopak po pijaku powiedział mi, że go ograniczam, i że uważa, że musimy się wyprowadzić ze wspólnego mieszkania i zamieszkać każde osobno. Do tego oczywiście powiedział, że mnie kocha i dalej chce ze mną być. Co o tym sądzicie? Czy moje rozumowanie jest dobre i logiczne? ---> uważam, że to jakby cofanie się związku: skoro zdecydowaliśmy się na wspólne mieszkanie, to związek ma iść do przodu, a nie że mieszkamy znów osobno (jak na początku związku). Moje ograniczanie polega na tym, że umówiliśmy się, że nie chodzimy na imprezy do klubów osobno. (na piwo z kumplami do barów itp. - bez ograniczeń; inne wyjścia również). Ja dotrzymuję słowa, a on nie (po raz któryś). Nie wiem, czy to ma sens, bo dla mnie wygląda to tak, jakby chciał mieć wolną rękę, czyli z jednej strony dziewczynę, którą rzekomo kocha, a z drugiej czas na imprezki z kumplami i spijanie się do nieprzytomności niepołączone z moimi pretensjami (bo nie będę o tym wiedziała - będę spała w innym mieszkaniu i nie zorientuję się, że go nie ma na całą noc). Chcę zerwać. Czy słusznie? Znów zawiódł moje zaufanie, mam już dość. Poza tym zawsze myślałam, że jak się kocha, to chce się być bliżej tej osoby.
Walczę ze swoim niezdecydowaniem. Edytowane przez Vacuous Czas edycji: 2014-11-19 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: On chce się wyprowadzić.
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie rzeczy to są dla ludzi o identycznych poglądach na takie sprawy - a wtedy to oni w zasadzie nie muszą się na nic umawiać, prawda jest taka, że jak trzeba się w związku na takie cuda umawiać to znaczy, że pewnie jeden ze stron to nie pasuje i albo się ktoś będzie męczył albo "zwiedzie zaufanie" (a w zasadzie to nie zaufanie a jedynie Twoją wizję drugiej osoby, którą postrzegasz inaczej niż jest w rzeczywistości) a co do głównego tematu wątku - moim zdaniem coś takiego jak "cofanie się" w związku na tym etapie nie istnieje (oczywiście wykluczam sytuacje związków na odległość gdzie ktoś np. zmienia miejsce zamieszkania z powodu pracy), jak dla mnie to taka w zasadzie wersja zerwania z jego strony, rozluźnia relacje, będziecie się spotykać co raz rzadziej, co raz mniej i w sumie pan nie będzie musiał Cię rzucać bo się samo rozleci.. wygodny a zerwać to w zasadzie nie warto z powodu samej tej wyprowadzki a dlatego, że jak piszesz pan lubi się okazjonalnie schlać do nieprzytomności
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Natomiast on ma głupkowatych kolegów (jeden z nich np. zdradza swoją dziewczynę regularnie) i widocznie namawiają go. Wychodzi na piwo (nie mam z tym problemu), a z piwa robi się impreza. Do tego pije za dużo, ogólnie wydaje mi się, że ma już lekki problem z alkoholem. Czy to jest ograniczenie, że skoro mieszkamy razem, to oczekuję szacunku względem mnie i wracania na noc?? Czy ja jestem dziwna??
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Nie wiem za bardzo w jakim wieku jesteście, bo wiek może mieć ogromny wpływ na to jak powinnaś postąpić. Uważam że oboje się ograniczacie, bo nie ma nic lepszego niż impreza typu babski wieczór lub panowie idący na imprezę żeby się rozerwać w męskim gronie. Skoro tak postanowiliście, to już świadczy o waszym związku że obie nie ufacie. Ja mam umowę z moim facetem że chodzimy od czasu do czasu na imprezy osobno (ja tylko w damskim on tylko w męskim towarzystwie) i czasami nawet wysyłamy sobie mmsy z imprezy lub spotkania ![]() Kolejną kwestią jest brak szacunku mężczyzny do kobiety, jeżeli pod wpływem alkoholu powie do niej coś niestosownego lub po prostu opija się na każdej imprezie i do domu przychodzi zawsze pijany. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Przeszkadza... coraz bardziej.
![]() |
#8 |
Zielona Driada
|
Wygląda to tak, jakby chciał mieć ciastko i zjeść ciastko. Chce mieć wszystkie swobody singla, a jednocześnie korzyści z posiadania dziewczyny. To oznaka niedojrzałości. . Wyprowadzka nic nie da. Nie wiem jak wygladalo ustalanie zasady odnośnie wyjść, ale jeśli się na coś umówił i nie dotrzymuje słowa, to lipa, bo ma gdzieś co Ty czujesz. Na Twoim miejscu bym się rozstała. Nie bardzo jest z kim budować dojrzały związek. Skoro o tym myślisz, to czujesz, że to jednak najlepsze wyjście w tej sytuacji.
![]() |
#9 |
jestę wieszczę
|
co z tego czyj to był pomysł? Facet się widocznie zgodził, więc uznali to za ustalenie wspólne. A on łamie zasady, w dodatku nie ma umiaru w chlaniu. Związek do kasacji dla mnie. I w dodatku facet Waszą relację chce cofnąć w rozwoju.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na początku związku kreował się na dojrzałego, że szuka poważnej relacji itp. Dlaczego teraz nagle mu się odmieniło? ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
- no ale bycie z kimś , to także spostrzeżenie, czy taka osoba nadaje się do życia razem i życia na serio. Nie każdy związek musi mieć ciąg dalszy.
Każdy pewnie ma jakąś pulę rzeczy, które są dla niego nie do przejścia (też kiedyś miałam taką pulę, m.in. chlanie częste i gęste- nieważne, jaki cudny facet, mnie tacy chlejący często odrzucają). I jak ktoś zauważył: trochę to niedojrzałe zachowanie: mieć ciastko i zjeść ciastko. Nie da się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zielona Driada
|
Odmienilo mu się, bo widocznie nie dojrzał do poważnego związku, a wyszło to dopiero " w praniu". Zobowiązania go cisną, ważniejsza jest swoboda i zabawa. Poza tym zdarzaja się faceci co powiedzą wszystko byle tylko mieć szansę u jakiejs dziewczyny, a potem i tak wypływa na wierzch to co naprawdę myślą.
![]() |
#15 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Dlatego też albo akceptujesz to, że facet lubi chodzić z kolegami na imprezy i „spijać się do nieprzytomności”, albo tego nie akceptujesz i kończysz związek. Gdyby sam nie chciał iść, to namowy kolegów pewnie nic by nie dały.
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
ja nawet bym mu pomogła spakować walizki.
![]() co on sobie w ogóle wyobraża? kocha Cię, chce być z Tobą, ale wyprowadza się? a co by było po ślubie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zielona Driada
|
Chatul dobrze napisała, to nie wina kolegów. Jakby nie chciał, to by nie poszedł, bo wspólne ustalenia byłyby wazniejsze, jak zdanie kumpli od kielicha liczy siębardziej, to ja bym sie zastanowila czy jest sens czekać, aż od dojrzeje i się zmieni. No i alkohol. Osobiście unikam ludzi, którzy się systematycznie upijaja. Z przyzwyczajeń alkoholowych nie wychodzi się łatwo, a on już teraz przedkłada alkohol nad Ciebie.
![]() |
#18 | |
sissy that walk
|
Też uważam, że facet chce mieć ciastko i zjeść ciastko - zero zobowiązań, zero ograniczeń, życie singla, ale jednocześnie wierna i cierpliwa, zawsze dostępna dziewczyna u boku. Żeby zrozumieć że tak się nie da, i jednocześnie nie potrzebować tego, trzeba po prostu dorosnąć. No i kochać, dbać o drugiego człowieka. Nikt mu przecież nie zabrania męskich wieczorów, chodzi tylko o klubowe imprezy, i to jest dla mnie zupełnie naturalne że jak można, to się chodzi tylko razem, a nie pije z kumplami-singlami i obtańcowuje obce laski, bo się nie ma ochoty mieć "bagażu" na plecach w postaci własnej dziewczyny. Nie nadaje się po prostu do związku, bo najwyraźniej chce żyć jak singiel - ma prawo, ale raczej nikt nie będzie chciał z nim wtedy być. Ty nie chcesz przecież.
Raz - skoro dla imprez z kolegami chce zrezygnować ze wspólnego mieszkania, to znaczy że ma Cię po prostu w nosie. Dwa - całkiem prawdopodobne, że robi to, żeby móc pić bez żadnej kontroli, bez niczyich oczu patrzących na niego. Według mnie nic z tego nie będzie, lepiej chyba już teraz to skończyć niż dalej się z nim cisnąć o łamanie ustalonych zasad i - przede wszystkim - o to, że on te zasady CHCE łamać, że czuje taką potrzebę, że najwyraźniej Wasz związek jest dla niego mniej ważny niż obtańcowywanie innych lasek i picie bez umiaru.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jedna sprawa - skoro wychodzi to wychodzi z własnej woli, mózg i rozum ma i podejmuje decyzje takie a nie inne, nie ma co się czarować, że to za sprawą kolegów no i chyba to samotne wypady Twojego chłopaka wcale samoistnie nie zaniknęły skoro dalej tak wychodzi a tak swoją drogą to nie jesteś dziwna bo twoje obiekcje co do nadmiernego picia i niewracania na noc są jak najbardziej uzasadnione - tylko sobie dziwnie to wszystko tłumaczysz Cytat:
to, że facet nie wraca na noc i ma problemy z alkoholem to faktyczne problem ale to, że łamie zasady? chodzi mi tylko o to, że robienie takich zasad w związku to głupota tak samo jak i rozliczanie kogoś z takich zasad - jakby facet wychodził grzecznie na piwo czy dwa, mecz obejrzeć i wracał do domku o 22 w staniu ogólne używalności to też byłby problem bo by łamał zasady? albo jakby ona wyszła na drinka z koleżankami (ewentualnie to jakieś osiągnięcie, że dziewczyna się uwiązała do faceta i nigdzie nie wychodzi sama z koleżankami - to raczej chore niż godne podziwu za dotrzymywanie warunków)? facet jest stracony ale nie dla tego złamał zasady dla związków na poziomie gimbazy a dlatego, że nie nadaje się na partnera Cytat:
nic mu się nie odmieniło - uwiązaliście się nawzajem na smyczy więc Ci się wydawało, ze twój chłopak jest cudny podczas gdy udawał kogoś kim nie jest - nie da się przejść życia na smyczy i tu masz tego idealny przykład Cytat:
jedyne co możesz żeby z nim być to najwyżej zaakceptować to jakim on jest człowiekiem bo jak widzisz udawanie, że jest inaczej niż faktycznie pod przykrywką dziecinnych układów nie kończy się najlepiej - ale chyba nie z takim człowiekiem chcesz dzielić życie, prawda?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Jeśli powtórzę to co dziewczyny wyżej pisały, to tylko kolejny dowód na to, że nie warto brnąć w taki związek...
Facet po prostu czuje, że go pilnujesz, nie pozwalasz mu się "wyszaleć". On chyba zwyczajnie chce poimprezować, zabalować, upić się i wrócić do domu, gdzie nie czekają go pretensje i wyrzuty. Twój chłopak po prostu chce mieć Cie z głowy. Z jednej strony da się to zrozumieć, ale z drugiej... Dla mnie prośba faceta o wyprowadzenie się i co za tym idzie zrobienie kroku w tył byłaby poniżająca. On nie traktuje Cię poważnie, skoro ważniejsze od twojego zaufania są dla niego imprezy z kumplami. Obiektywnie to nie widzę szans dla takiego związku, no chyba, że chcesz być jego "zapchaj dziurą", kiedy akurat nie jest na kacu albo na melanżu.
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Facet to niedojrzały dzieciak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Droga wolna, niech się wyprowadzi i tam chleje - ale samotny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Nie będę powtarzać tego co dziewczyny, bo mam to samo zdanie i powiem jedynie,żeby nie meczyć się z facetem , który ma gdzieś wspólne ustalenia i jeszcze chce zamieszkać sam bo go niby ograniczasz.
Facet est niedojrzały, pomimo tego co mówił, jak sama twierdzisz Autorko. Facet dojrzały to ten, który wie co robi i ponosi tego konsekwencje , a nie ucieka- bo ja właśnie tak to widzę, on ucieka przed odpowiedzialnością, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzeba się dobrać tak aby dwojgu pasowało a nie nakazy/zakazy jak małe dzieci. Zdradzić to i może w drodze po bułki.... Po prostu nie pasujecie do siebie. Powiem Ci z własnego doświadczenia- lubiłam od czasu do czasu chodzić do klubów z koleżankami, potańczyć, pobawić się i wrócić zmęczona do domu. Mój ówczesny partner ostro się temu sprzeciwił a że był to początek związku, zakochanie to stwierdziłam, że to nic takiego. Osobno nie chodziliśmy do klubów. Podobnie jak u was. Po kilku latach związku zwyczajnie zaczęłam się dusić. Jestem młoda i chciałam od czasu do czasu wyjść z koleżankami. Nie wyrywałam tam facetów, nie uprawiałam sexu, jedynie sobie tańczyłam. Nie robiłam nic złego. Zerwałam. Bo nie byłam sobą przy nim. Ps. Napisałaś coś niepokojącego o problemie z alkoholem....jeśli to zauważasz a on nie to radzę szybko wymiksować się z takiego związku. Edytowane przez dampa Czas edycji: 2014-11-19 o 14:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
.
|
rozstanie z nim to dobra decyzja.
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ja bym nie miała ochoty na uwstecznianie w związku, jeśli decyduję sie na wspólne mieszkanie = myślę poważniej i do przodu.
Powiedziałabym, żeby się wyprowadził, pomogłabym mu nawet spakować walizki ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
BAN stały
|
Zgadzam się z tym. On chce mieć ciebie, ale być wolny od wszelkich zobowiązań. Żadnej szansy bym nie dawała, bo zmarnujesz dodatkowo z nim czas, będąc w sytuacji, która ci nie odpowiada, a facet i tak na długo się nie zmieni, nawet, jak ci obieca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Coś nie tak.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.