ASP GDAŃSK - ktoś się tam uczy/uczył?
Witajcie! Szukam kogoś, kto aktualnie studiuje lub zakończył studia na Akademii Sztuk Pięknych w Gdańsku. Chodzi mi konkretnie o Gdańsk, ale jeśli masz informacje z innych miast, to chętnie się dowiem czegoś i o nich - może akurat uczelnie są podobne.
Od dłuższego czasu myślę o powrocie na studia, a upatrzyłam sobie właśnie ASP w Gdańsku, na kierunku grafiki. Ale negatywne opinie na temat kadry nieco mnie zniechęcają - podobno profesorzy mają wylane w studentów. Jest też sporo dobrych opinii.
Dlatego miałabym kilka pytań do osób, które uczą się/uczyły w ASP w Gdańsku.
1. Czy kadra naprawdę jest taka zła? Nie pomagają studentom, nie tłumaczą, źle uczą?
2. Czy na ASP się czegoś NAUCZĘ? Chcę studiować, żeby się właśnie uczyć, bo lubię rysować i interesuje mnie grafika. Dlatego zastanawia mnie, czy profesorowie mnie czegoś nauczą, czy będą jedynie wymagać?
3. Czy składając podanie będę potrzebowała czegoś więcej, niż wymagane dokumenty które są na stronie? Jakieś portfolio? Nie prowadzę takiego, szczególnie, że poza Digital Artem nie tworzę JESZCZE grafik - chcę się tego nauczyć.
4. Jak wyglądają egzaminy na ASP w Gdańsku, najlepiej konkretniej na grafikę?
Z góry dziękuję, jeśli ktoś mi odpowie na pytania. Jeśli ktoś też chciałby opowiedzieć coś więcej na temat tej uczelni, to byłabym mega wdzięczna. Pozdrawiam ♥
|