|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Przerwa w związku
.
Edytowane przez kaalaaa Czas edycji: 2014-11-24 o 16:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Przerwa w związku
Myślę, że bardzo dobrze mu powiedziałaś, a propos tej przerwy - albo się razem jest mimo wszystko, albo nie.
Związek polega na tym, żeby dzielić się z drugą osobą problemami, a nie ją od siebie odsuwać i zamykać się, jeśli one się pojawiają. Powinnaś mu wytłumaczyć, że rozumiesz, że jest mu ciężko, ale w tych przerwach powinniście nawzajem się wspierać, a nie okazywać sobie humorki. Każdy czasem jakieś ma, ale trudno żebyś znosiła jego fochy miesiącami. No nie wytrzymasz, choćby nie wiem jak wielkie było Twoje uczucie. Jeśli nie chce Cię ranić to niech zachowuje się po prostu inaczej, rozmawia z Tobą szczerze, a Ty możesz mu obiecać pomoc i cierpliwość, bo wiesz jak w wojsku jest ciężko. Oboje powinniście stawiać się na miejscu drugiej osoby, zanim zrobicie jakiś krok, oboje powinniście z siebie dać więcej, żeby Wam się udało. W każdym bądź razie przerwa wydaje się chyba najgorszym możliwym pomysłem w tej sytuacji.
Rozpal w sobie ogień i poczuj jego żar, niechaj oświetla drogę, kiedy czujesz, że jesteś sam. Odnajdź piękno w miejscu, gdzie żyć Ci przyszło, niejeden kwitnie kwiat choć wokół płynie rynsztok... Edytowane przez lemonhaze Czas edycji: 2014-11-20 o 22:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Pomysł wzięty z księżyca chyba, bez ładu bez składu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=kaalaaa;49017441]Teraz nim dostanie pracę w wojsku (a ma ją dostać jakoś w na początku 2015 roku ), jest za granicą. Wahał się ,bo mówił ,że jak tam jeździ to na wszystko staje się obojętny . Ja znam takie przypadki, chociażby moja mama , która tam ciągle wyjeżdża i z super osoby , stała się nie do wytrzymania, tylko ,że ona jest tam dłużej i na dłuższy czas wyjeżdża, bo 3 miesiące, a on na 3 tyg. No, ale jak mama na pół roku wróciła to wszystko było jak dawniej i on mówi ,że też tak ma. Teraz właśnie dziwnie się zachowywał , nawet bardzo , trochę się posprzeczaliśmy, ale od razu się pogodziliśmy. No i wrócił wcześniej niespodziewanie, chciał mi zrobić niespodziankę i nie mówił nic , no ale jednak dalej był dziwny , tak jakbym nie była zbyt ważna. No i zapytałam go , w sumie napisałam czy ma mnie dość, nie chciał odpowiadać,bo wiadomo ,ze to raczej pogadać trzeba, a nie pisać, ale nalegałam ,bo za bardzo mnie to trapiło. No więc napisał, że nie chce jeszcze o tym rozmawiać, ale nie chce też żebym niepotrzebnie cierpiała, no i że go czasami denerwuje i to bardzo. Mówił też właśnie ,że jak wyjeżdża to zawsze taki się robi . No i jak przyjechał to rozmawialiśmy o tym i zaproponował przerwę . /QUOTE]
Gdyby wyjechal z wojska do jakiegos kraju, gdzie toczy sie wojna, napatrzyl sie i miall wszystkiego dosc, to bym sie nie dziwila, ale wychodzi na to, ze tam za te granica, ktora jezdzi raczej wojny nie ma? Dlaczego w takim razie po powrocie staje sie dziwny? Mieszkam za granica/ami nie wydaje mi sie, zeby tu bylo cos takiego, co by dziwnosc powodowalo, szczegolnie po kilku tylko tygodniach pobytu. Mowimy o Europie, bo moze jak byl w Mongolii, to kto go wie? Moim zdaniem, to on najwyrazniej kogos poznal i w tzw. przerwie zajmie sie tym drugim frontem, jesli nie wyjdzie, to wroci do ciebie i 'dziwnosc' mu przejdzie. Edytowane przez vanniaa Czas edycji: 2014-11-21 o 07:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlaczego niby on jest dziwny? Co on tam robi teraz? Jeśli macie problemy, to trzeba o nich rozmawiac - każda para musi się tego nauczyc, spokojnego wyrażania swoich uczuć, wysłuchania partnera, wzięcia wszystkiego pod rozwagę. Nie rozumiem, po co ta przerwa. Macie się ze sobą nie kontaktować w tym czasie czy - skoro nie będziecie wtedy razem - to możecie sie spotykać (i sypiać) z innymi ludźmi? Zamiatanie problemów pod dywan Wam nie pomoże, a jeśli w czasie takiej przerwy pojawi się u niego ktoś inny, to potem będzie to zawsze problemem między Wami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
sissy that walk
|
Jeśli komuś zależy na drugiej osobie, to nie tylko nie chce żadnych przerw, ale i również "humorki" umie powstrzymać i postarać się dla ukochanej potrafi. Nie kupuję takiego "aaa, bo ja mam teraz tak ciężko, że wredny jestem, nie odbieram telefonów, nie chce mi się dla ciebie nic robic i w ogóle, a nie chcę cię ranić, bla bla bla". Jak kogoś kochasz to masz radochę z bycia dla niego dobrym. I tyle.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Na bank kogoś poznał i se przetłumaczył, że jak zrobicie przerwę, to zdrady nie będzie. Przerwy w związku generalnie są wg mnie w 9 przypadkach na 10 poronionymi pomysłami, a po 10 miesiącach związku to jakaś kosmiczna bzdura. Niezły kombinator.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.