|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Bąble na lakierze tuż po pomalowaniu
Cześć dziewczyny, zauważyłam, że mniej więcej w godzinę po pomalowaniu paznokci na lakierze pojawiają się bąble, malutkie i gęste. Znajdują się na lakierze pod warstwą top coat. Do tej pory mi się to nie zdarzało, może będziecie miały pomysł -zastanawiam się czy położyłam zbyt grubą warstwę top coatu, czy ten kosmetyk po prostu "nie dogaduje sie" z moim lakierem. Jak sądzicie ?
Wysłane z mojego Tablet Sony S przy użyciu Tapatalka Mój blog językowy:<reklama> Edytowane przez czuszka82 Czas edycji: 2014-11-21 o 10:49 Powód: reklama bloga |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bąble na lakierze tuż po pomalowaniu
Hej
Bąble mogą wyłazić z 3 powodów .: 1. nie wyschła pierwsza warstwa przed nałożeniem drugiej, 2. to co w punkcie 1 i za szybko dodatkowo dałaś top 3. lub tak jak piszesz - produkty się ze sobą nie lubią lub mają chwilowego focha ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Może to też być wina topu:
położyłaś zbyt grubą warstwę top jest do niczego U mnie tak właśnie działał Insta Dri. Nie wysuszał i mocno bąblował na każdym lakierze, przy jednej warstwie, przy dwóch również.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi. Postanowiłam wstrzymać się z poprawką żeby przy okazji przetestować trwałość tego utwardzacza i muszę przyznać, że mimo tych bąbli lakier cały czas nieźle się trzyma co mnie bardzo cieszy. Jutro go zmyję i zastosuję się do Waszych rad
![]() Wysłane z mojego Tablet Sony S przy użyciu Tapatalka Mój blog językowy: <reklama bloga> Edytowane przez czuszka82 Czas edycji: 2014-11-21 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Myślę, że powody masz już opisane, a na przyszłość radzę wprowadzić po prostu hybrydy - przy nich takie akcje się nie dzieją, a paznokcie wyglądają ładnie nawet przez wiele tygodni... I tak powinno być ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Wiesz co, hybrydę nakładam i noszę przez pół miesiąca ale potem już w domu po zdjęciu hybrydy maluję pazurki zwykłymi lakierami. Powalczę z tą kombinacją jeszcze, byłoby szkoda mi wyrzucić ten urwardzacz, jest, mimo tych bąbli naprawdę dobry
![]() Wysłane z mojego Tablet Sony S przy użyciu Tapatalka Mój blog językowy:<reklama> Edytowane przez czuszka82 Czas edycji: 2014-11-20 o 06:27 Powód: link do bloga na którym są konkursy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=monachee;48950974]Cześć dziewczyny, zauważyłam, że mniej więcej w godzinę po pomalowaniu paznokci na lakierze pojawiają się bąble, malutkie i gęste. Znajdują się na lakierze pod warstwą top coat. Do tej pory mi się to nie zdarzało, może będziecie miały pomysł -zastanawiam się czy położyłam zbyt grubą warstwę top coatu, czy ten kosmetyk po prostu "nie dogaduje sie" z moim lakierem. Jak sądzicie ?
Wysłane z mojego Tablet Sony S przy użyciu Tapatalka Mój blog językowy: <reklama> Zacznij używać wysuszacza do lakieru i znikną wszelkie problemy ![]() Myślę, że wina leży w zbyt grubo nałożonych warstwach lakieru lub po prostu znyt szybko po sobie, dlatego lakier zaczyna bąbelkować. Wysuszacze niwelją bąble nawet jeśli powstają, a do tego przedłużają trwałość lakieru. Ja polecam Kinetics Kwik Kote ![]()
![]() Nowe posty: -Instagram Mix (wrzesień) + informacje o promocji w Rossmannie Edytowane przez czuszka82 Czas edycji: 2014-11-21 o 10:49 Powód: link do bloga |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() Na razie skłaniam się ku teorii, że nałożyłam zbyt dużą warstwę tego top coatu. Jak malowałam kilka dni temu ponownie i tym razem starałam się nałożyć go dużo mniej to faktycznie bąbelki wystąpiły pojedyncze w tych miejscach, w których niechcący nałożyłam najgrubszą warstwę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Mnie się zawsze wydawało, że takie bąbelki na lakierze to kwestia niedosuszenia lakieru i nałożenia kolejnej warstwy. Odkąd używam niemal wyłącznie lakierów szybkoschnących, nie mam z tym problemu. Pamiętam też, że zdarzało mi się tak często, kiedy wyciągnęłam jakiś stary lakier... Wtedy też robią się bąbelki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.