Kuzynka -jej były - i ja - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-21, 16:43   #1
kolorowakoralowa
Przyczajenie

Kuzynka -jej były - i ja

Cześć, jestem tutaj nowa.

Mam problem uczuciowy. Nigdy nie sądziłam, że napiszę coś o uczuciach na forum ale... muszę się wygadać i poradzić.
Otóż. Moja kuzynka miała kiedyś chłopaka. Zerwali. A ja się w nim zakochałam. Tak wyszło, że miałam okazję poznać go bliżej (bez podtekstów). No i... Oni ze sobą zerwali a on chce się ze mną dalej kolegować. Pisze do mnie, polubia każde zdjęcie na instagramie, pisze, żebyśmy się spotkali... Czasem nawet myślę, że on coś do mnie czuje. Wszystko byłoby ok gdyby nie kuzynka. Nie zranię jej kolegując/a może coś więcej się z nim? Nie chciałabym tego.... Zaznaczę, że jestem już 25+ a nie nastolatką, ona natomiast ma już innego. Rozmawiałam z kimś zaufanym o tym dzisiaj i osoba ta twierdzi, że spokojnie mogę się z nim spotkać.... Pozostaje jeszcze kwestia reakcji rodziny.

Edytowane przez kolorowakoralowa
Czas edycji: 2015-04-21 o 16:46
kolorowakoralowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-21, 16:54   #2
msxx
Raczkowanie

Dot.: Kuzynka -jej były - i ja

Jeśli ma już kogoś innego to myślę, że spokojnie możesz się z nim spotykać To nic złego.
msxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-21, 17:46   #3
KiniaaxD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kolorowakoralowa Pokaż wiadomość
Cześć, jestem tutaj nowa.

Mam problem uczuciowy. Nigdy nie sądziłam, że napiszę coś o uczuciach na forum ale... muszę się wygadać i poradzić.
Otóż. Moja kuzynka miała kiedyś chłopaka. Zerwali. A ja się w nim zakochałam. Tak wyszło, że miałam okazję poznać go bliżej (bez podtekstów). No i... Oni ze sobą zerwali a on chce się ze mną dalej kolegować. Pisze do mnie, polubia każde zdjęcie na instagramie, pisze, żebyśmy się spotkali... Czasem nawet myślę, że on coś do mnie czuje. Wszystko byłoby ok gdyby nie kuzynka. Nie zranię jej kolegując/a może coś więcej się z nim? Nie chciałabym tego.... Zaznaczę, że jestem już 25+ a nie nastolatką, ona natomiast ma już innego. Rozmawiałam z kimś zaufanym o tym dzisiaj i osoba ta twierdzi, że spokojnie mogę się z nim spotkać.... Pozostaje jeszcze kwestia reakcji rodziny.
Też mi się wydaje, że możesz się z nim spotykać. A najlepiej to porozmawiaj z kuzynką Powiedz że utrzymujecie kontakt, ale on nalega na spotkania

Razem: 25.09.2010r

Zaręczyny: 16.08.2014r

Zapuszczaaam kłaczki
było 35 jest 47 będzie 60!

Dbam o pazurki

CEL= 60cm
KiniaaxD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-21, 18:06   #4
gnishu
Raczkowanie

Teoretycznie, jeżeli kuzynka ma już nowego, nie powinno być problemu. Praktycznie- kobiety czasami są naprawdę zazdrosne i nawet o byłego sprzed kilku lat potrafią oczy wydrapać. Nie znam Twojej kuzynki, nie wiem jaki ma charakter, najlepiej jak sama z nią porozmawiasz.
gnishu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-21, 21:33   #5
kolorowakoralowa
Przyczajenie

Dziękuję za wszystkie rady Chyba pogadam o tym z kuzynką
Stary 2015-04-22, 10:00   #6
201604250941
Konto usunięte

A blisko jestescie ze soba? Moja kuzynka przespala sie z facetem mojej siostry, nie wiedziala pozniej, co ja przejechalo i rozwalcowalo, jej zycie socjalne juz nie jest takie samo. Ale to byl obecny. Byly to byly, moim zdaniem mozesz brac, ja swojej kuzynki juz nie widuje i jakos nie odczuwam tego nawet. Jesli uwazasz, ze facet jest tego wart, to sobie przekalkuluj, co jest wazniejsze, relacja z kuzynka, czy zwiazek. Bo jak sobie porozmawiasz z kuzynka to ona moze powiedziec 'nie', i co wtedy? Musisz sama znalezc odpowiedz.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-22, 10:20   #7
Azhaar
Zadomowienie

W teorii to nic złego, ale ja dla mnie z założenia wszyscy byli moich znajomych / koleżanek / przyjaciółek / kogokolwiek z rodziny są do odstrzału na wstępie (tych bliższych, nie tych co widuję raz na pól roku).

No sorry, facetów na świecie jest całe grono, nie można się powstrzymać przed paroma sztukami?
Azhaar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-22, 10:27   #8
moniaaa91
Raczkowanie

Heh. Moja kuzynka miała kiedyś kolegę, (przypadkowo też go poznałam) spotkali się ze 3 razy ale nic z tego nie wyszło. Minęło kilka lat, znowu przypadkiem go spotkałam, umówiliśmy się na kawkę, (kuzynka nie miała nic przeciwko), a teraz ja i owy kolega jesteśmy małżeństwem

Także warto pogadać z kuzynką, powodzenia.

Edytowane przez moniaaa91
Czas edycji: 2015-04-22 o 10:28
moniaaa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-22, 10:44   #9
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

jam bym nie chciala faceta po kolezance kuzynce czy siostrze .
czulabym sie niezrecznie .
nie bylabym tez zachwycona gdyby kuzynka zaczela chodzic z moim ex
duzo zalezy ile byli ze soba dlaczego sie rozstali i tego czy na codzien masz bliski kontakt z kuzynka
ogolnie jestem na nie
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-22, 10:53   #10
Rolnik_sam_w_dolinie
BAN stały

A mnie te rozkminy w ogóle śmieszą. Jak można zastanawiać się nad czymś takim? Jesteś dorosła, spotykasz się z kim chcesz, jeśli twoja kuzynka miałaby z tym problem, powinna podjąć leczenie. Nikt nie ma prawa mówić ci, z kim masz być. Poza tym widzę tu niesamowicie przedmiotowe podejście do facetów: kuzynka musi ci pozwolić wziąć go sobie, oczywiście jego zdanie się nie liczy i w efekcie jego była dziewczyna będzie decydować, z kim on teraz się zwiąże. Przecież to tragedia.
Reasumując: jesteś dorosła i nie potrzebujesz pozwolenia.
Rolnik_sam_w_dolinie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-22, 17:59   #11
kolorowakoralowa
Przyczajenie

Przeczytałam tutaj wszystkie Wasze komentarze i tak sobie myślę... Chyba dam temu szansę...Kuzynka, skoro teraz przygotowuje się do ślubu z innym, nie powinna mieć pretensji.. Mamy dobry kontakt ale ona teraz mieszka w innym mieście i widujemy się "od święta" niestety.

No i kwestia rodziny. Na początku pewnie dziwnie by na to patrzyli ale potem przyzwyczailiby się. Tak przynajmniej myślę :P.

Edytowane przez kolorowakoralowa
Czas edycji: 2015-04-22 o 18:02
Stary 2015-04-22, 18:01   #12
201604250941
Konto usunięte

Tej, ni to jak slub to rob co chcesz
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-26, 23:16   #13
xpatusx
Zadomowienie

Moja kuzynka jest zaręczona i ma dziecko z moim byłym i nie widzę w tym nic strasznego
xpatusx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości