|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2012-05
Lokalizacja: daaaaaaaalekoooo
Wiadomości: 27
|
Czekolada plastyczna - POMOCY!
Hej moje kochane Wizażanki
![]() Sprawa jest następująca. Chciałam zrobić na tort czekoladę plastyczną, a żeby było jej więcej dodałam ciut mleka i margaryny. I był to błąd, bo czekolada jest za rzadka. Zanim się zorientowałam, że tak jest, zabarwiłam czekoladę barwnikami spożywczymi. Żeby zagęścićczekoladę, zrobiłam biały lukier i zmieszałam. Nie wiem, co z tego wyjdzie, ale problem jest następujący - kolor czekolady się zmienił po dodaniu lukru i jest absolutnie zły... Chciałabym go rozjaśnić, ale czy się da? Urodziny córci już jutro, a ja nie mam gotowego tortu... ![]() I przy okazji... jak zrobić białą czekoladę plastyczną? Taką śnieżnobiałą?... Jeżeli wg się da Mam wielką nadzieję, że pomożecie...
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekolada plastyczna - POMOCY!
kupić :P
wg przepisu z kotleta można robić zarówno z czekolady normalnej jak i białej tak apropos: przepis który ja znam nie zawiera ani mleka ani margaryny.. z tego to można sobie polewę na tort zrobic...
__________________
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2012-10
Wiadomości: 65
|
Dot.: Czekolada plastyczna - POMOCY!
Raczej nic nie da się zrobić proponuję zrobić od nowa, albo zastąpić masą lukrową szybciej można ją przygotować.
Zapraszam do oglądania moich prac: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=648455 |
|
|
|
|
#4 | |
|
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2012-05
Lokalizacja: daaaaaaaalekoooo
Wiadomości: 27
|
Dot.: Czekolada plastyczna - POMOCY!
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:49.










