|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czekolada plastyczna - POMOCY!
Hej moje kochane Wizażanki
![]() Sprawa jest następująca. Chciałam zrobić na tort czekoladę plastyczną, a żeby było jej więcej dodałam ciut mleka i margaryny. I był to błąd, bo czekolada jest za rzadka. Zanim się zorientowałam, że tak jest, zabarwiłam czekoladę barwnikami spożywczymi. Żeby zagęścićczekoladę, zrobiłam biały lukier i zmieszałam. Nie wiem, co z tego wyjdzie, ale problem jest następujący - kolor czekolady się zmienił po dodaniu lukru i jest absolutnie zły... Chciałabym go rozjaśnić, ale czy się da? Urodziny córci już jutro, a ja nie mam gotowego tortu... ![]() I przy okazji... jak zrobić białą czekoladę plastyczną? Taką śnieżnobiałą?... Jeżeli wg się da ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekolada plastyczna - POMOCY!
kupić :P
wg przepisu z kotleta można robić zarówno z czekolady normalnej jak i białej tak apropos: przepis który ja znam nie zawiera ani mleka ani margaryny.. z tego to można sobie polewę na tort zrobic...
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Raczej nic nie da się zrobić proponuję zrobić od nowa, albo zastąpić masą lukrową szybciej można ją przygotować.
Zapraszam do oglądania moich prac: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=648455 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.