|
Notka |
|
Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Samsung Galaxy Tab 4 - druga awaria
W sierpniu tego roku zakupiłam w sklepie Saturn tableta Samsung Galaxy Tab 4. Po niecałych dwóch miesiącach użytkowania tablet pewnego dnia przestał działać po całkowitym rozładowaniu. Oddałam do serwisu, wrócił działający z informacją, że nie należy go rozładowywać do końca (OK - ale czasem człowiek nie ma dostępu do prądu. Czy rozładowanie akumulatora jest równoznaczne z zepsuciem?!). Pilnowałam, żeby się nie rozładował do zera. Działał znowu dwa miesiące i tym razem zepsuł się W TRAKCIE ładowania baterii. Tzn. podeszłam sprawdzić czy jest już całkiem naładowany - nie był. Podeszłam po ok 30 minutach - nie działał. Nie mam ochoty jeździć z nim co dwa miesiące do serwisu. Po raz drugi stracę wszystkie dane, które się na nim znajdowały.
Co mogę zrobić? Wiem, że oświadczenie o niezgodności towaru z umową mi nie przysługuje, bo został zakupiony "na firmę" (Co dla mnie też jest paranoją) Czy mogę żądać wymiany sprzętu na nowy bądź zwrotu gotówki? Macie jakieś doświadczenia w takich sprawach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Samsung Galaxy Tab 4 - druga awaria
Cytat:
Ostatnio reklamowałam nowo zakupiony modem, gdzie wmawiano mi, że ja źle ustawiam parametry w ustawieniach. Nie przysługiwał mi już zwrot przysłowiowych 10 dni. Zdenerwowałam się i odesłałam modem... z żądaniem na wymianę na nowy bądź zwrot pieniędzy. Bez problemu mi wymienili na nowy, ponieważ miałam rację, że nie działa. ![]() Na Twoim miejscu ponownie odesłałabym tablet do reklamacji. Osobiście pierwsza forma naprawy i jej rezultat, że tablet nie wolno rozładowywać jest bezsensowna. Biorąc pod uwagę prestiż firmy - nie powinno mieć to miejsca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.