prezent dla 12-latki i 10-latka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-25, 18:36   #1
Laguna2
BAN stały

Prezent dla 13 latki proszę o radę

Proszę o radę w kwestii prezentu dla 13 latki.
Może ktoś z Was ma siostrę/ córkę/ siostrzenicę w tym wieku i może pomóc. Niestety z dziewczyną mam rzadki kontakt głównie internetowy i ciężko mi z Niej wyciągnąć (nie wiem, czy taka skromna/ czy się wstydzi powiedzieć co by chciała dostać.
Jedyne co wiem, to coś:
z książek
perfum
kolczyki.
Problem polega na tym, że nie wiem co teraz dziewczyny w Jej wieku czytają, jakie perfumy są wśród nich na topie, nie mówiąc już o wyborze kolczyków.
Generalnie jestem ciężka w zakupach a prezentach to już w ogóle, wolałabym się nie zdawać na własny gust. Wcześniej miała etap Hannah Montana i tu było prosto. Teraz nie chce nic dziecinnego, tylko bardziej "dorosłego"
Ja obracam się w kręgu 5 latka i na dodatek chłopczyka. A chciałabym żeby była zadowolona z prezentu.
Czy najnowsza książka M. Musierowicz, to dobry wybór?
A z zapachów Adidas damski (tylko który)?
Czy kolczyki typu arbuz, żabka, kotki nie są zbyt dziecinne?
Będę bardzo wdzięczna za wszystkie rady
Laguna2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 18:47   #2
Fangirl123
Przyczajenie

Dot.: Prezent dla 13 latki proszę o radę

Musisz się dowiedzieć w jakich gatunkach gustuje! Takie typowe młodzieżówki to "gwiazd naszych wina" , "w śnieżną noc" , "papierowe miasta", "19xkatherine" , "Szukając alaski" - wszystkie J.Greena. Fantastyka, science - fiction: "Harry Potter", "Igrzyska śmierci", "Percy Jackson", "Niezgodna", "Zwiadowcy", "dary anioła". Oprócz tego polecam także "7 razy dziś", " zostań, jesli kochasz" bądź "hopeless"
Co do kolczyków - najlepiej dowiedz się jaki zespół/serial/film lubi, na allegro jest dużo biżuterii z fanowskimi rzeczami - dziewczyna na pewno będzie zadowolona
Mam nadzieję, ze pomogłam

Edytowane przez Fangirl123
Czas edycji: 2014-11-25 o 18:49
Fangirl123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 18:51   #3
aljenka
Raczkowanie

Też myślę, że bransoletka byłaby spoko albo Pandora albo te takie śmieszne ze sznurka z jakąś doczepką typu zlota/srebrna stokrotka
W zapach trudno trafić, ja w jej wieku marzyłam o czymś Escady i jakimiś adidasami nie zawracałam sobie głowy.
aljenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 18:55   #4
Laguna2
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Fangirl123 Pokaż wiadomość
Musisz się dowiedzieć w jakich gatunkach gustuje! Takie typowe młodzieżówki to "gwiazd naszych wina" , "w śnieżną noc" , "papierowe miasta", "19xkatherine" , "Szukając alaski" - wszystkie J.Greena. Fantastyka, science - fiction: "Harry Potter", "Igrzyska śmierci", "Percy Jackson", "Niezgodna", "Zwiadowcy", "dary anioła". Oprócz tego polecam także "7 razy dziś", " zostań, jesli kochasz" bądź "hopeless"
Co do kolczyków - najlepiej dowiedz się jaki zespół/serial/film lubi, na allegro jest dużo biżuterii z fanowskimi rzeczami - dziewczyna na pewno będzie zadowolona
Mam nadzieję, ze pomogłam
Cytat:
Napisane przez aljenka Pokaż wiadomość
Też myślę, że bransoletka byłaby spoko albo
W zapach trudno trafić, ja w jej wieku marzyłam o czymś Escady i jakimiś adidasami nie zawracałam sobie głowy.
To jestem nieźle zacofana, bardzo Wam dziękuję mam przynajmniej jakiś punkt odniesienia, ale 13 lat miała ponad 17 lat temu. Idę się rozejrzeć do Pandory i księgarni W życiu bym sama na to nie wpadła-bardzo dziękuję
Stary 2014-11-25, 19:39   #5
aljenka
Raczkowanie

jak tak patrze to modne sa jeszcze firmy tous albo lilou
aljenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 19:51   #6
Laguna2
BAN stały

Udało mi się uzyskać podpowiedź odnośnie książki "Przebudzenie" Steven King lekko zwątpiłam, bo sama mam koszmary po tych książkach.
Ale chyba wezmę którąś z tych poleconych przez Was i coś z biżuterii (bransoletka) + tego Kinga + słodycze
Stary 2014-11-26, 16:09   #7
twisteed
Raczkowanie

prezent dla nastolatki

Witajcie !
Poszukuje pomysłów na prezent dla 16-latki na urodziny i jednocześnie zbliżające się święta. Cena nie przekraczająca 200zł. Chcę by to było coś oryginalnego. Jakieś pomysły moje drogie wizażystki ??
twisteed jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-26, 16:36   #8
paula78
Zakorzenienie

Dot.: prezent dla nastolatki

wyszukiwarka- wczoraj ktos zalozyl poodbny temat z 15 latka w roli glownej.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 16:38   #9
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Po pierwsze - patrz wyżej.
Po drugie - jest osobna część forum poświęcona prezentom.
Po trzecie - Nie ma uniwersalnych prezentów dla wszystkich nastolatków. Musisz o niej napisać coś więcej.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 17:10   #10
twisteed
Raczkowanie

Miałam mało czasu więc postanowiłam się was poradzić, a nie grzebać w tematach.
W każdym razie szalenie dziękuje za pomoc.
twisteed jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 20:01   #11
anna_emel
Przyczajenie

prezent dla 12-latki i 10-latka

hej mamy, ciotki, siostry - podpowiedzcie proszę, co kupić, bo ja się kompletnie na prezentach dla dzieciaków nie znam.

dziewczynka lat 12, chłopiec 10, łebskie dzieciaki, ciekawe świata. mieszkają w małej miejscowości, ale wbijają do kina, teatru, na jakieś judo i inne takie. lubią programy przyrodnicze. no i co takim pociechom kupić? co jest teraz modne? ???
anna_emel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-27, 20:15   #12
NattiTt
Wtajemniczenie

Dot.: prezent dla 12-latki i 10-latka

a ile chcesz na to przeznaczyć?

-7kg
NattiTt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 15:31   #13
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laguna2 Pokaż wiadomość
Udało mi się uzyskać podpowiedź odnośnie książki "Przebudzenie" Steven King lekko zwątpiłam, bo sama mam koszmary po tych książkach.
Ale chyba wezmę którąś z tych poleconych przez Was i coś z biżuterii (bransoletka) + tego Kinga + słodycze
A może jakiś zegarek plus do tego pasującą bransoletka, sama mam kilka tańszych zegarków typu geneva z gumowymi paskami,mohito tez ma fajne zegarki,. Bransoletki dość ładnie wykonane ma dziubeka bo pandora niestety z tych droższych.
Chociaż w mohito to raczej za poważne te zegarki.

Edytowane przez whenee
Czas edycji: 2014-11-30 o 15:37
whenee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 17:47   #14
robaszekk
Zadomowienie

Nie wiem jaki masz budżet na prezent, ale bardzo fajnym pomysłem byłoby kupienie jej całej trylogii np. 'Igrzyska Śmierci', 'Niezgodna', 'Pamiętniki wampirów' albo np. 'Pretty Little Liars'. Jeśli chodzi o biżuterię, kupiłabym jej coś w stylu Lilou (delikatne bransoletki, albo kolczyki to bardzo uniwersalny pomysł i myślę, że podobają się one każdej dziewczynie). Perfumy to chyba zbyt indywidualna sprawa i odpuściłabym sobie. Jeśli dobrze nie znasz tej dziewczyny, a chcesz kupić coś dopasowanego do niej, przejrzyj koniecznie jej profil na fb lub instagramie - na pewno udostępnia rzeczy, które są w jej guście i takie małe śledztwo bardzo ci pomoże.
Stary 2014-12-02, 16:45   #15
Laguna2
BAN stały

Dziękuję za wszystkie podpowiedzi, książkę zamówiłam w Empiku, bo można płacić punktami Payback. Do Lilou przejdę się osobiście, bo 14 dni na wysyłkę, to trochę długo

Zegarek kupiłam Jej na urodziny.
Właśnie na facebooku nic takiego nie udostępnia, poza zdjęciami koleżanek i z koleżankami
Perfumy odpuściłam, bo faktycznie każdy ma inny gust.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-04, 11:35   #16
jolka8899
Raczkowanie

Bransoletka lilou to znakomity prezent ! Jestem pewna,że dziewczynce na pewno będzie się podobało.
jolka8899 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-04, 11:59   #17
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Ja jestem pewna, że taka bransoletka nie spodoba się każdemu :/
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-05, 10:10   #18
Iniusia78
Raczkowanie

Dot.: prezent dla 12-latki i 10-latka

A może zegarek na rękę? Myślę, że to super pomysł
Iniusia78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości