|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Rozwarstwienie kosmówki :(
Witam!
Jestem tutaj nowa, więc jak powieliłam jakiś wątek to z góry przepraszam. W czwartek 18.12 byłam na wizycie u ginekologa i potwierdził ciążę - 7 tydzień ![]() Wszystko robiłam zgodnie z jego zaleceniami, dużo odpoczywałam, wręcz większość czasu w łóżku przeleżałam... A dziś dostałam brunatnych plamień (wcześniej zauważałam tylko różowy śluz ze śladowymi ilościami świeżej krwi). Zadzwoniłam do lekarza i powiedział, że dopiero jak plamienia będą duże albo z krwią to mam zgłosić się do szpitala... zwiększył również dawki hormonów: Duphaston 3x1 tabl. i Luteinę 2x2 tabl. Strasznie się martwię, bo pierwszą ciążę poroniłam ;( Jeśli są na tym forum jakieś dziewczyny, które miały lub mają podobny problem bardzo proszę podzielcie się ze mną swoimi doświadczeniami... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Rozwarstwienie kosmówki :(
Ja bym jechała już.
Ale jeśli wolisz słuchać lekarza, to leż koniecznie i bierz leki. [Niestety dziewczyny z takim problemem często są traktowane na IP jak histeryczki, ale prawda jest taka, że to Twoja ciąża, Twoje dziecko i masz prawo się martwić, a mamy XXI wiek i możliwość szybkiej diagnozy, więc łaski nie robią, że Ci zrobią USG. Tym bardziej, że masz obciążony wywiad]. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2014-12-20 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozwarstwienie kosmówki :(
Ja miałam na początku ciąży to samo.Trafiłam do szpitala z bardzo obfitym krwawieniem (wcześniej kilka dni miałam tylko plamienia). Chyba nie muszę mówić c sobie wtedy myślałam. Zrobili USG i okazało się że to właśnie rozwarstwienie kosmówki. Dostałam Duphaston 3x1 tabl i leżałam. Wszystko skończyło się dobrze
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.