|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania zwi±zane z ¿yciem seksualnym lub szukasz porady? Do³±cz do nas. Podziel siê do¶wiadczeniem, dodaj opiniê. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 43
|
Tabletki hormonalne na zmniejszenie libido
Witam Drogie Wiza¿anki,
piszê poniewa¿ rozmy¶lam nad ponownym przyjmowaniem tabletek antykoncepcyjnych z powodu mojego bardzo wysokiego libido.. Z racji wcze¶niejszego do¶wiadczenia z hormonami wiem, ¿e mój popêd ulega zmniejszeniu podczas brania pigu³ek, pomimo przeprowadzonych badañ. Wiêc nasuwa mi siê pytanie, czy która¶ z Was mia³a podobny problem lub o takowym s³ysza³a? Jestem po prostu ciekawa... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 649
|
Dot.: Tabletki hormonalne na zmniejszenie libido
dla mnie kazda z 8 pigulek anty jakie bralam dzialaly na zmniejszenie a raczej zupelne zlikwidowanie libido.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 041
|
Ja za¿ywa³am kiedy¶ przez rok Cilest i wtedy moje libido praktycznie spad³o do zera. Po odstawieniu tabletek wszystko wróci³o do normy.
Piszê z telefonu-pozdro szejset
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dziêkujê. Ciekawa jestem jak zareaguje mój ginekolog
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 500
|
A czemu przeszkadza ci twoje wysokie libido?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Poniewa¿ nie jestem w zwi±zku ani w ¿adnej podobnej relacji, wiêc ciê¿ko mi zaspokoiæ swoje potrzeby... po prostu jest to uci±¿liwe, ca³y czas my¶lê o seksie. Czujê tê energiê ca³± sob±. Nie wiem mo¿e udam siê do seksuologa... przed wizyt± u ginekologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 65
|
Cytat:
Pomy¶l o przekierowaniu swojej energii na np. sport lub... lub spotykaj siê na tzw przyjacielski seks. Raz w ¿yciu by³em w takim "zwi±zku" tzn - spotyka³em siê z dziewczyn±, która nie mia³a na sta³e faceta a potrzebowa³a seksu tak jak Ty. Wiedzia³a, ¿e ja bardzo lubiê seks, wiedzia³a, ¿e jestem "bezpieczny" bo nie jestem w jakim¶ innym zwi±zku i... zapyta³a siê mnie: "co my¶lisz o takich zwi±zkach ?". Gdy powiedzia³em jej, ¿e takie "uk³ady" s± spotykane, ¿e nikt w takim zwi±zku nikogo nie oszukuje... to czemu nie ? Przyjemno¶æ, roz³adowanie napiêcia, zaspokojenie, zadowolenie... i ¿ycie jest piêkniejsze... przemy¶l to... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 53
|
Zgadzam siê zupe³nie z poprzednikiem. .. ja bra³am tabsy jakie¶ 3 lata i my¶la³am ze od tego spad³o libido... w koñcu je rzuci³am jestem od paru miesiêcy "czysta" a libido nie wróci³o. .. Mo¿e to genetyczne bardzo mo¿liwe, ale facet ubolewa ja w sumie te¿ bo chce go zaspokoiæ a nie mam na to ochoty i wychodzi nie fajnie ...
Ju¿ sama nie wiem czy to wina mojego libido , moja (bo mam czasem g³upie my¶li ) czy to z naszym zwi±zkiem jest co¶ nie tak |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Gerokom...Z tym znalezieniem partnera na seks to nie taka ³atwa sprawa...zbyt wiele czynników warunkuje tak± znajomo¶æ, przynajmniej w moim przypadku...ale zastanowiê siê nad jakim¶ sportem, wtedy faktycznie mo¿na "straciæ energiê"
![]() Cicha_ja : te¿ bra³am i gdy odstawi³am libido wróci³o do normy jako¶ po dwóch miesi±cach, a¿ dziw ¿e u Ciebie siê nie uregulowa³o...no có¿ organizm ludzki czasem lubi p³ataæ figle, ale szczerze to w ogóle nie masz ochoty? Czy po prostu rzadko nachodzi Ciê chêtka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 53
|
Sama siê dziwiê ale w ogóle nie mam ochoty.
Mog³o by to dla mnie nie istnieæ, chod¼ przed braniem tabletek by³am naprawde .... "pobudzona do dzia³ania " z T¯ wszêdzie i o ka¿dej porze dnia lub nocy. .. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 22 811
|
A ja uwazam, ze przekierowywanie energii tego tyou to bzdura, tego sje nie da przekierowac. Dak spokój z seksuologiem, to zegar biologiczny Ci tyka a nie choroba. Ja biore tabsy i w koncu normalnie ¿yje, jak jakis antydepresant czy lek na adhd to na mnie dziala. Ale libido nie spada mi do zera na jeanine, powiedzmy do 40%. Smialo idz po tabletki, zycie ma lepsza jakosc jak mozesz cos zaczac i skoñczyæ bez przerw na my¶lenie o zaspokojeniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
mOLDerator
Wiadomo¶ci: 10 392
|
Ale w jakim sensie ca³y czas? Nie mo¿esz siê na niczym innym skoncentrowaæ? Wszystko kojarzy Ci siê z seksem? Onanizujesz siê bardzo czêsto?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
To po prostu wygl±da tak, ¿e szukam kontaktu z mê¿czyznami ca³y czas. Potrafiê siê przespaæ z kim¶ dla samego zaspokojenia potrzeby. Onanizujê siê w zasadzie wiêcej ni¿ 3razy dziennie..to du¿o.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 056
|
mogê siê zamieniæ..bez tabletek moje libido wynosi 2% od momentu brania tabletek 120% a od 1 dnia ¦wi±t jestem sama
![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
No proszê
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
mOLDerator
|
No to wed³ug mnie zachowanie takie nie znaczy o lekko podwy¿szonym libido tylko o zaburzeniach seksualnych i uda³abym siê rzeczywi¶cie do seksuologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Maj± chyba nawet taki sam sk³ad jak czytam...ale nie jestem pewna
![]() Yaz bra³am i oprócz libido nic siê nie zmieni³o. Przykro mi, mo¿e rzuæ lepiej, co ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usuniête
|
Nie musi, kobietom ro¶nie libido z wiekiem, mo¿e tak po prostu mieæ. Je¶li tabletki na to pomagaj± to znaczy, ¿e to fizyczna sprawa, nie psychiczna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
mOLDerator
|
Ale Autorka sama stwierdza, ¿e to du¿o, wiêc pewnie nie daje jej to spokoju. osobi¶cie, je¶li my¶lenie o seksie, kierowanie wszystkiego na seks wp³ywa³o znacz±co na moje my¶lenie i postêpowanie- uda³abym siê do seksuologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Candycotton od kiedy kobietom libido ro¶nie z wiekiem? Pierwsze s³yszê.
Szukam póki co po opiniach w internecie, mam nadziejê, ¿e jakiego¶ przyzwoitego seksuologa w Poznaniu znajdê. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usuniête
|
Tak czyta³am, kobietom ro¶nie do 40stki (wtedy jest maksymalne), facetom od 17stki spada. Mozna to znalezc tez googlach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
To ja siê wcale a to wcale nie cieszê
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Powodzenia w takim razie ¿yczê
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
wytrwa³ego faceta a nie krowê co du¿o muczy
![]()
![]() |
#27 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
hej hej bez za³amki je¶li libido nie wraca mo¿na we dwoje próbowaæ te¿ mia³em podobny problem ze swoj± partnerk± i najlepszym lekarstwem jest czas zrozumienie ze strony partnera partnerki i brak presji a z waszej strony chêæ próbowania
Co do wysokiego libido nie ukrywam ¿e bywa uci±¿liwe je¶li nie jest to opanowywane przez partnera lub partnerkê bêd±c w zwi±zku. O dziwo jestem zdania ¿e psychika ludzka nie zna granic i je¶li sami sobie nie odpu¶cimy wtedy staje siê to problemem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 537
|
Hej!
Ja biorê tabletki ju¿ ponad pó³ roku, i nie zauwa¿y³am spadku libido ;p Mo¿e minimalnie, ale to nie przeszkadza. Generalnie, nie mam ¿adnych skutków ubocznych. Tylko przez pierwsze 3 miesi±ce mia³am okropn± bolesno¶æ piersi, ale ch³opak siê tym zaj±³ ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.