|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Potrzebuję pomocy z tymi ćwiczeniami
Witam. Bardzo potrzebuję pomocy. Potrzebne mi są rysunki bądź filmik z instrukcją jak poprawnie wykonywać te ćwiczenia, ponieważ dostałem je od lekarza, ale po samym opisie nie wiem jak je poprawnie ćwiczyć. Szukałem w internecie, ale nigdzie nie mogę znaleźć do tych konkretnych ćwiczeń. Zamieszczam zdjęcia i liczę na waszą pomoc. Pozdrawiam
https://imagizer.imageshack.us/v2/58...540/Hnab1G.jpg https://imagizer.imageshack.us/v2/58...540/cKoFOW.jpg |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Potrzebuję pomocy z tymi ćwiczeniami
Jedyne co Ci mogę poradzić, to poproszenie osoby która chodzi ( interesuje się tym i jest zaawansowana) na pilates/jogę o pokazanie jak te ćwiczenia robić poprawnie. Popytaj po znajomych.
Wątpię żebyś tak drobne ćwiczenia rehabilitacyjne znalazł na filmikach. Ewentualnie, umów się na jakiejś siłowni na 1 trening z instruktorem pilatesu. Pilates to system rehabilitacyjny, dlatego polecam instruktora pilatesu/jogi a nie typowego trenera z siłowni, to jest jednak zupełnie inny zakres wiedzy i praktyki. Mniej więcej znam te ćwiczenia, bo miałam bardzo podobne (nie wszystkie, część) zadane przez rehabilitanta przy kontuzji kolana. Są bardzo, bardzo techniczne i raczej nie da się ich nauczyć z filmiku, bo kluczowe jest jakie mięśnie napinasz a nie zakres ruchu. Dziwne że ten lekarz Cię nie wysłał na przynajmniej 1-2 rehabilitacje z fachowcem, który nauczyłby Cię jak je wykonywać żeby działały, a nie powodowały pogorszenia. :/
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Nie rób ich sam w domu! Popros o pomoc specjaliste, zeby sobie krzywdy nie zrobic. Jak opanujesz je ze specjalistą, wtedy zacznij sam ćwiczyć.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję za zainteresowanie i pomoc. A więc z tymi ćwiczeniami będę musiał udać się do specjalisty, bo w internecie tak jak myślałem tego nie znajdę. Dziękuję i pozdrawiam
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli w dalszym ciągu potrzebujesz pomocy przy tych ćwiczeniach ,daj znać pomogę .Są to proste ćwiczenia , które będziesz mógł wykonywać sam w domu .Musisz poznać tylko kilka zasad ,których należy przestrzegać i może na początku ćwiczyć przy lustrze by móc kontrolować i w razie czego korygować postawę w trakcie ćwiczenia.
Pozdrawiam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.