Przyjaźń z kobietami - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-12, 19:15   #1
Csepel
Przyczajenie

Przyjaźń z kobietami

Na wstępie pragnę powitać wszystkich użytkowników forum. Mam nadzieję, że mój błahy problem zyska chociaż odrobinę Waszej uwagi
Przejdę do rzeczy.
Mam 27 lat. Od roku jestem w szczęśliwym związku z cudowną kobietą, którą bardzo kocham. Układa nam się doskonale. Spędzamy ze sobą mnóstwo czasu (właściwie każdą wolną chwilę) i rozmawiamy ze sobą na każdy temat. Przejdę jednak do rzeczy.
Jakoś tak w moim życiu zawsze było, że miałem więcej koleżanek niż kolegów a grono moich przyjaciół w 90% składało się z kobiet. Nierzadko bywało, że byłem ich powiernikiem, doradzałem, pomagałem, ocierałem łzy. W drugą stronę też to działało. Z czasem te przyjaźnie straciły na intensywności, ktoś wyjechał, ktoś ma zaborczego męża, ktoś wybrał karierę...
Ja zakochałem się na zabój i też odpuściłem. Na czym polega problem? Ostatnio strasznie mi brakuje przyjaźni z kobietami. Kiedy napomknąłem partnerce o tym, że chciałbym znów mieć grono zaufanych przyjaciółek powiedziała, że owszem czemu nie ale zasugerowała abym spotykał się z nimi tylko z jej udziałem. Czy może ode mnie czegoś takiego żądać? Wolałbym raczej aby te przyjaźnie były tylko moją prywatną odskocznią
Csepel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-12, 19:31   #2
Floydka
little hungry lady

Dot.: Przyjaźń z kobietami

Nie ma prawa czegoś takiego od Ciebie żądać, bo Ty masz prawo spotykać się w koleżeńskim gronie, bez względu czy to koleżanki czy koledzy. Koleżeństwo nie zobowiązuje, a partnerka niech trochę opanuje zazdrość i trzymanie na smyczy.
Ważne jest posiadanie przyjaciół, czy chociaż znajomych żeby od czasu do czasu wyskoczyć na piwo czy kawę.
Stary 2014-12-12, 19:34   #3
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez Csepel Pokaż wiadomość
Na wstępie pragnę powitać wszystkich użytkowników forum. Mam nadzieję, że mój błahy problem zyska chociaż odrobinę Waszej uwagi
Przejdę do rzeczy.
Mam 27 lat. Od roku jestem w szczęśliwym związku z cudowną kobietą, którą bardzo kocham. Układa nam się doskonale. Spędzamy ze sobą mnóstwo czasu (właściwie każdą wolną chwilę) i rozmawiamy ze sobą na każdy temat. Przejdę jednak do rzeczy.
Jakoś tak w moim życiu zawsze było, że miałem więcej koleżanek niż kolegów a grono moich przyjaciół w 90% składało się z kobiet. Nierzadko bywało, że byłem ich powiernikiem, doradzałem, pomagałem, ocierałem łzy. W drugą stronę też to działało. Z czasem te przyjaźnie straciły na intensywności, ktoś wyjechał, ktoś ma zaborczego męża, ktoś wybrał karierę...
Ja zakochałem się na zabój i też odpuściłem. Na czym polega problem? Ostatnio strasznie mi brakuje przyjaźni z kobietami. Kiedy napomknąłem partnerce o tym, że chciałbym znów mieć grono zaufanych przyjaciółek powiedziała, że owszem czemu nie ale zasugerowała abym spotykał się z nimi tylko z jej udziałem. Czy może ode mnie czegoś takiego żądać? Wolałbym raczej aby te przyjaźnie były tylko moją prywatną odskocznią
Potrzebujesz prywatnej odskoczni od swojej kobiety, od związku czy od czego?
Gdybyś miał jakąś przyjaciółkę od lat, to bym rozumiała potrzebę widywania się z nią. Ale szukanie przyjaźni u innych kobiet na siłę, bo potrzebujesz odskoczni jest dziwne.

Rozumiem, że Ty byś nie miał nic przeciwko, gdyby Twoja dziewczyna zaczęła szukać sobie przyjaciół i spotykałaby się z nimi w wolnych chwilach, bez Ciebie, bo chce odskoczni?
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-12, 19:40   #4
Gosia197
Zakorzenienie

Chyba Twoja ukochana sie na to nigdy nie zgodzi,I ja wcale sie jej nie dziwię.Nie wiem,czy ktoras kobieta zaakceptowalaby takie "odskocznie"
Gosia197 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-12, 19:48   #5
LittleBittle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Gdybyś miał jakąś przyjaciółkę od lat, to bym rozumiała potrzebę widywania się z nią. Ale szukanie przyjaźni u innych kobiet na siłę, bo potrzebujesz odskoczni jest dziwne.
Jak wyżej.

A dlaczego chcesz mieć te przyjaciółki/znajome tylko dla siebie? Może poszukacie wspólnie?

Dracula
70%

Galeria dla dorosłych
80%
2/2015
LittleBittle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-12, 19:53   #6
Csepel
Przyczajenie

Nie wiem czy zostałem dobrze zrozumiany. Nie chodzi mi tutaj o odsuwanie partnerki na boczny tor. Spędzamy ze sobą każdą chwilę, znamy się na wylot ale wszędzie wychodzimy razem i chciałbym się raz na jakiś czas rozerwać w towarzystwie innych ludzi przy kawie lub drinku. Dlaczego akurat chodzi o kobiety? Po prostu nigdy nie czerpałem większych przyjemności z rozmów z innymi facetami. Nie interesuje mnie piłka czy komentowanie tyłków dziewczyn w knajpie. Wśród kobiet zawsze było mi łatwiej i czerpałem z CZYSTO PRZYJACIELSKICH relacji mnóstwo przyjemności. Tak było przez dużą część mojego życia i teraz kiedy tego nie mam jest mi jakoś tak dziwnie.

Edit:
Nawet nie chodzi o szukanie na siłę nowych znajomości. Mógłbym postarać się odzyskać te z których po części sam zrezygnowałem czy odpuściłem gdy zacząłem ten związek.

Edytowane przez Csepel
Czas edycji: 2014-12-12 o 19:56
Stary 2014-12-12, 19:59   #7
coffee
and cigarettes

Cytat:
Nie wiem czy zostałem dobrze zrozumiany. Nie chodzi mi tutaj o odsuwanie partnerki na boczny tor. Spędzamy ze sobą każdą chwilę, znamy się na wylot ale wszędzie wychodzimy razem i chciałbym się raz na jakiś czas rozerwać w towarzystwie innych ludzi przy kawie lub drinku. Dlaczego akurat chodzi o kobiety? Po prostu nigdy nie czerpałem większych przyjemności z rozmów z innymi facetami. Nie interesuje mnie piłka czy komentowanie tyłków dziewczyn w knajpie. Wśród kobiet zawsze było mi łatwiej i czerpałem z CZYSTO PRZYJACIELSKICH relacji mnóstwo przyjemności. Tak było przez dużą część mojego życia i teraz kiedy tego nie mam jest mi jakoś tak dziwnie.

Edit:
Nawet nie chodzi o szukanie na siłę nowych znajomości. Mógłbym postarać się odzyskać te z których po części sam zrezygnowałem czy odpuściłem gdy zacząłem ten związek.
Cóz za cudowny przyjaciel. Zrezygnowałeś z przyjaźni, bo sobie znalazłeś dziewczynę, a gdy zaczęło Ci się robić nudno, to znów chcesz przyjaciółki w życiu. Och.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-12, 20:06   #8
bulka114
Wtajemniczenie

Coś mi się wydaje, że Ty wcale jej tak baardzo nie kochasz.

Cytat:

Rozumiem, że Ty byś nie miał nic przeciwko, gdyby Twoja dziewczyna zaczęła szukać sobie przyjaciół i spotykałaby się z nimi w wolnych chwilach, bez Ciebie, bo chce odskoczni?
o to, to.

"Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale."
bulka114 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-12, 20:06   #9
Csepel
Przyczajenie

Cytat:
Cóz za cudowny przyjaciel. Zrezygnowałeś z przyjaźni, bo sobie znalazłeś dziewczynę, a gdy zaczęło Ci się robić nudno, to znów chcesz przyjaciółki w życiu. Och.
Ech! Tak jak pisałem w pierwszym poście nie tylko ja spuściłem z tonu a złożyło się na to również kilka czynników ze strony moich ówczesnych przyjaciółek. Po prostu nie odczuwałem skutków ograniczeń kontaktów bo miałem już JĄ. Teraz jednak wiem, że mi tego brakuje.
Stary 2014-12-12, 20:17   #10
coffee
and cigarettes

Cytat:
Ech! Tak jak pisałem w pierwszym poście nie tylko ja spuściłem z tonu a złożyło się na to również kilka czynników ze strony moich ówczesnych przyjaciółek. Po prostu nie odczuwałem skutków ograniczeń kontaktów bo miałem już JĄ. Teraz jednak wiem, że mi tego brakuje.
Super.
Ale skoro te przyjaźnie się rozluźniły i przyjaźniami być przestały z powodów naturalnych, to skąd pomysł, że teraz na Twoje "ja chcę" wszystko wróci do stanu sprzed lat? Jeśli nie uda się, bo jedna dużo pracuje i nie ma czasu, innej mąż jest zazdrosny, trzecia wyjechała - to z kim chcesz na te kawki czy drinki chodzić?

Skoro zależy Ci na przyjaźni, to umawiaj się na przyjacielskie wyjścia i zabieraj ze sobą dziewczynę, przynajmniej na początku. To przecież normalne, że przyjaciołom przedstawia się partnerkę/przyjaciół partnerce. Czego się boisz/wstydzisz? Dlaczego nie chcesz poznać swojej dziewczyny z tymi byłymi przyjaciółkami? Od czego potrzujesz odskoczni?
Stary 2014-12-12, 20:29   #11
kalincia
BAN stały

Cytat:

Myślę, że to pewne, że nic by nie miał przeciwko, skoro sam myśli tak, jak pisze.

Autorze, ona nie ma praważądać, ale ma prawo wymagać, żebyś zrozumiał, że dla niej to jest problem, bo jest o ciebie zazdrosna.
A i pewnie nie do końca ufa, skoro boi się twoich spotkań z dziewczynami.
Tak, jak i ja nic nie mam przeciwko, więc i mój miły też nie.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-12, 20:41   #12
Csepel
Przyczajenie

Ależ oczywiście, że poznałbym ją! Poprzednie znała. Po prostu nie widzi mi się zabieranie jej na KAŻDE spotkanie. Od czego odskoczni? Od tego co każdy facet, który idzie na piwo z przyjaciółmi (stres w pracy, stres w życiu, chęć na relaks w szerszym gronie).
Poza tym nigdzie nie napisałem, że moje "ja chce" w cudowny sposób przywróci stan poprzedni tylko, że postarałbym się jakoś to odbudować przynajmniej częściowo. Wcześniej spotykaliśmy się dosyć często a myślę, że teraz raz na dwa miesiące by mi w zupełności wystarczył (przynajmniej z tymi, które są w pobliżu). No i jakiś telefon, skype od czasu do czasu...

Edit:
Czy miałbym coś przeciwko jej spotkaniom z przyjaciółmi beze mnie? Ależ oczywiście, że nie. Tyle tylko, że ona nie chce nigdzie się ruszać beze mnie a często ją wypycham na jakieś "babskie wieczory".

Edytowane przez Csepel
Czas edycji: 2014-12-12 o 20:44
Stary 2014-12-12, 21:10   #13
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Czy miałbym coś przeciwko jej spotkaniom z przyjaciółmi beze mnie? Ależ oczywiście, że nie. Tyle tylko, że ona nie chce nigdzie się ruszać beze mnie a często ją wypycham na jakieś "babskie wieczory".
Zacznij ją wypychać na męskie to może szybciej jej się zachce, a i sprawiedliwiej będzie
Stary 2014-12-12, 21:26   #14
_Matilde_
Biała Dama

Nie wiem czemu tak na Autora naskoczyliście. Zamykanie się na przyjaciół, kiedy się jest w związku nie jest dobrym zjawiskiem, w końcu człowiek się dusi. Ile razy dziewczyny były tu wyśmiewane, że zrywają znajomości, bo liczy się tylko misio? To jest taka sama sytuacja przecież.

Partnerka jest zazdrosna, pewnie dlatego że Ci Autorze chodzi o damskie towarzystwo, ale chyba wie że lepiej się z kobietami dogadujesz, w końcu jesteście rok ze sobą, powinna Cię trochę znać. Może jak pozna te koleżanki i się przekona do nich to nie będzie Cię tak pilnować W każdym razie uważam że masz rację, każdy potrzebuje mieć kawałek własnej przestrzeni

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-12, 21:47   #15
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910
Przyjaźń z kobietami

Ja polecam Autorowi znaleźć sobie przyjaciół wśród homoseksualistów po pierwsze nie będzie rozmów na typowo męskie tematy typu piłka nożna itp. po drugie partnerka nie będzie zazdrosna

Edytowane przez cassie91910
Czas edycji: 2014-12-12 o 21:49
cassie91910 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-12, 21:53   #16
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Jeśli uda się naprawa kontaktów ze starymi koleżankami to spoko, nie miałabym nic przeciwko. Szukanie sobie nowych przyjaciółek uważałabym za podejrzane.
Stary 2014-12-12, 22:42   #17
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cassie91910 Pokaż wiadomość
Ja polecam Autorowi znaleźć sobie przyjaciół wśród homoseksualistów po pierwsze nie będzie rozmów na typowo męskie tematy typu piłka nożna itp. po drugie partnerka nie będzie zazdrosna
Tylko lesbijek. Geje mogą go podrywać
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-12, 23:40   #18
szmyrk
Zakorzenienie

Tez nie rozumiem za bardzo tego naskoku na autora
Przeciez nie samym zwiazkiem czlowiek zyje, przyjaciele czy znajomi tez sa do szczescia potrzebni (nie wszystkim, ale wiadomo). W autora przypadku taki standardowy bym powiedziala scenariusz - zakochal sie chlopak, zamroczylo go, kazda chwile chcial spedzac ze swoja ukochana (i tylko z nia), no czesto tak sie dzieje na poczaku zwiazku. Teraz emocje troche opadly, zacza tesknic za znajomymi. Nie bardzo rozumiem, co w tym dziwnego. Moim zadniem wrecz powienien postarac sie odnowic te relacje, przeprosic za zaniedbanie itd. A jak dziewczyna jest zazdrosna, bo to kobiety sa, to dac jej okazje do poznania ich. Przy czym ciaganie swojej drugiej polowki zawsze i na kzde spotkanie towarzyskie uwazam za przesade.
Stary 2014-12-12, 23:53   #19
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910

Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość
Przeciez nie samym zwiazkiem czlowiek zyje, przyjaciele czy znajomi tez sa do szczescia potrzebni (nie wszystkim, ale wiadomo). W autora przypadku taki standardowy bym powiedziala scenariusz - zakochal sie chlopak, zamroczylo go, kazda chwile chcial spedzac ze swoja ukochana (i tylko z nia), no czesto tak sie dzieje na poczaku zwiazku. Teraz emocje troche opadly, zacza tesknic za znajomymi. Nie bardzo rozumiem, co w tym dziwnego. Moim zadniem wrecz powienien postarac sie odnowic te relacje, przeprosic za zaniedbanie itd. A jak dziewczyna jest zazdrosna, bo to kobiety sa, to dac jej okazje do poznania ich. Przy czym ciaganie swojej drugiej polowki zawsze i na kzde spotkanie towarzyskie uwazam za przesade.

Tylko, że Autor chce mieć przyjaciółeczki tylko dla siebie by chodzić z nimi na ploteczki, ocierać im łzy, radzić w kwestii mężczyzn, albo raczej obrzydzać im innych bo on jest przecież tym idealnym Po czym nie wiem, wracać do swojej lubej na bzykanko. Strasznie mi ocieka fałszem postać tego pana i byłabym za lesbijkami, jakby chciały biednego misia przygarnąć
Stary 2014-12-13, 00:15   #20
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, że Autor chce mieć przyjaciółeczki tylko dla siebie by chodzić z nimi na ploteczki, ocierać im łzy, radzić w kwestii mężczyzn, albo raczej obrzydzać im innych bo on jest przecież tym idealnym Po czym nie wiem, wracać do swojej lubej na bzykanko. Strasznie mi ocieka fałszem postać tego pana i byłabym za lesbijkami, jakby chciały biednego misia przygarnąć
Skąd Ty to wytrzasnęłaś? bo się rozumie lepiej z kobietami to będzie im obrzydzał innych, żeby być superbohaterem? Co za bzdet. I co ma na celu umniejszenie jego kobiecie, że niby tylko do bzykania?
Serio, nie wierzę co czytam.
W życiu chyba przyjaciela nie miałaś albo chociaż bardzo dobrego kumpla.
Stary 2014-12-13, 00:27   #21
kalincia
BAN stały

Cytat:
Tylko, że Autor chce mieć przyjaciółeczki tylko dla siebie by chodzić z nimi na ploteczki, ocierać im łzy, radzić w kwestii mężczyzn, albo raczej obrzydzać im innych bo on jest przecież tym idealnym

Nadinterpretacja bez żadnych podstaw. No chyba że podstawą jest własny kompleks wobec ludzi, którzy potrafią mieć normalne kontakty z przeciwną. Po czym nie wiem, wracać do swojej lubej na bzykanko. Strasznie mi ocieka fałszem postać tego pana i byłabym za lesbijkami, jakby chciały biednego misia przygarnąć
Fałszem? Nie można mieć przyjaciół przeciwnej płci, bo co? Każdy, jak przyjdzie chęć, to bzyknie przyjaciółkę/przyjaciela, bo ma możliwość? Tka podejrzliwość zawsze rodzi we mnie zdanie: "każdy sądzi według siebie".

---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ----------

Autorze, one cię tu wszystkie zlinczują, nawet bez powodu! Bo jesteś facetem i cokolwiek napiszesz, będzie wykorzystane przeciwko tobie. Już rozumiesz! Masz prawo do koleżanek, to normalne. I one wszystkie by to przyznały, gdyby chodziło o dziewczynę i jej kolegów i faceta, który jej tego broni.
Stary 2014-12-13, 01:32   #22
LubiePlacuszki
BAN stały

Zawsze mógłbyś też być mężczyzną i zadawać się z męskim towarzystwem. Wyszłoby to lepiej dla Ciebie jak i dla Twojej kobiety. Uszanuj jej zdanie, bo powinieneś się cieszyć, że w ogóle jakąś kobietę masz. Sam znam paru takich "przyjaciół" i zazwyczaj jest z nim coś nie tak, w większym lub mniejszym stopniu.
LubiePlacuszki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-13, 06:40   #23
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Nie można mieć ciastko i zjeść ciastko

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-13, 09:27   #24
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez LubiePlacuszki Pokaż wiadomość
Zawsze mógłbyś też być mężczyzną i zadawać się z męskim towarzystwem. Wyszłoby to lepiej dla Ciebie jak i dla Twojej kobiety. Uszanuj jej zdanie, bo powinieneś się cieszyć, że w ogóle jakąś kobietę masz. Sam znam paru takich "przyjaciół" i zazwyczaj jest z nim coś nie tak, w większym lub mniejszym stopniu.
A ty jak zwykle bez sensu. Sugerujesz, że ktoś nie jest mężczyzną, gdy nie zadaje się z męskim, tylko damskim towarzystwem i lubi koleżanki. Dlaczego powinien się cieszyć, że jakąś kobietę ma? Przecież to normalne?
To ty się ciesz, że jakaś jeszcze z tobą wytrzymuje, bo wiadomo, że z tobą coś nie tak...
Stary 2014-12-13, 14:53   #25
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910

Cytując autora:

Cytat:
grono moich przyjaciół w 90% składało się z kobiet. Nierzadko bywało, że byłem ich powiernikiem, doradzałem, pomagałem, ocierałem łzy.

Wzięłam to stąd :P

I po co mu koleżaneczkami skoro może przyjaźń nawiązać ze swoją kobietą i być jej powiernikiem! Ale najwyraźniej facet oddziela te dwie rzeczy i to mnie dziwi! Odsuwa swoją dziewczynę, robi grubą linię jakby ona tylko do łóżka a resztę swojej uwagi chce poświęcać przyjaciółkom i dla nich być jak idealny chłopak. Chyba się nią znudził. Średnio bym się czuła jakby mój TŻ chodził pocieszać i przytulać jakieś inne panny... Co innego pogadać a co innego tak bliska relacja. Z resztą nigdy nie wierzyłam i nie uwierzę w przyjaźń damsko-męską i piszę to z własnego doświadczenia :p
Stary 2014-12-13, 15:02   #26
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47
Konto usunięte

Cytat:
Dokładnie jak wyżej.

Autorze - masz prawo do swoich znajomości, to że są to akurat kobiety nie ma tu żadnego znaczenia. Tylko przegadaj to dobrze ze swoją TŻ, wytłumacz dlaczego tych znajomości potrzebujesz, daj jej poznać te dziewczyny i upewnij ją że ona jest najważniejsza.
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-13, 15:20   #27
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Cytując autora:

Wzięłam to stąd :P

I po co mu koleżaneczkami skoro może przyjaźń nawiązać ze swoją kobietą i być jej powiernikiem! Ale najwyraźniej facet oddziela te dwie rzeczy i to mnie dziwi! Odsuwa swoją dziewczynę, robi grubą linię jakby ona tylko do łóżka a resztę swojej uwagi chce poświęcać przyjaciółkom i dla nich być jak idealny chłopak. Chyba się nią znudził. Średnio bym się czuła jakby mój TŻ chodził pocieszać i przytulać jakieś inne panny... Co innego pogadać a co innego tak bliska relacja. Z resztą nigdy nie wierzyłam i nie uwierzę w przyjaźń damsko-męską i piszę to z własnego doświadczenia :p
Na tym polega przyjaźń, to nie znaczy że dziewczyna jest tylko do łóżka. Skąd wytrzasnęłaś to w ogóle, że cały czas będzie z przyjaciółkami spędzać, kiedy sam autor mówił, że choć raz na 2 miesiące by było fajnie się spotkać. Pogadać sobie można z każdym na ulicy, nie trzeba do tego przyjaciół. Ale cóż, już ten wątek zmierza w typowo wizażowe absurdalne klimaty, ja swoje powiedziałam i spadam.

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-13, 15:41   #28
coffee
and cigarettes

Cytat:
Zgadzam się z tym.
Tylko u autora to trochę inaczej wygląda, a przynajmniej tak to brzmi.
On nie pisze "przyjaźniłem się z Anią orzez lata, potem rozluźniłem znajomość, teraz mi z tym głupio, brakuje mi przyjaźni z nią, rozmów, bardzo mi brakuje jej w moim życiu, tak dobrze się rozumieliśmy, nie wiem co u niej, chciałbym wiedzieć, bo jest dla mnie ważna".
On pisze "chce czasem z jakimiś dziewczynami iść na drinka, bo potrzebuję odskoczni, więc postanowiłem znaleźć sobie grono przyjaciółek, a moja kobieta chce z nami na te drinki chodzić".
I serio - to pierwsze jest dla mnie normalne, normalne, że się tęskni za konkretnymi ludźmi. Ale on nie tęskni za rozmowami z konkretną osobą, a tęskni za wyjściami z innymi kobietami ogólnie.
I sorry, ale definiowanie przyjaźni w stylu "raz na dwa miesiące pójdziemy na drinka i mi styknie" też mnie bawi.
Stary 2014-12-13, 15:52   #29
Gregorius_
BAN stały

wg mnie masz prawo mieć koleżanki - znajomość z koleżankami jest przeważnie zupełnie inna od znajomości z kolegami. Nie dziwię Ci się, że brakuje Ci takich znajomości. Rozmowa z koleżankami wygląda w 99 % przypadków zupełnie inaczej niż z kolegami. Rozmawia się inaczej, o czym innym, na inne tematy. Wg mnie to po prostu ... rozwija człowieka.

Czy Twoja dziewczyna ma prawo wymagać od Ciebie, aby była JEDYNĄ tak naprawde kobietą wokół Ciebie ? Wg mnie to ABSURD.

Dzisiaj wybiera Ci koleżanki (czy właściwie pozbawia ich), jutro zacznie gderać gdy okaże się, że chcesz wyjść z kolegami. Potem ani się obudzisz, gdy wokół Ciebie nie będzie już nikogo. Oprócz niej.

Ja bym się zaczął jej uważniej przyglądać. Może jest jedną z tych co to zawłaszczają faceta tylko dla siebie, stopniowo odsuwają go od wszystkich jego znajomych, tak, aby mieć go ... tylko dla siebie.

Rozumiem motyw zazdrości itd., ale w takiej sytuacji i tak zapaliłaby mi się zółta lampka. Co będzie jeśli np. w pracy będziesz miał koleżankę i wyskoczysz z nią na lunch, na kawę ??? Nie bo ... to kobieta, a Ty masz dziewczynę ?? Sporo ludzi kogoś ma, ale jednak nie przeszkadza to im w wyjściu na kawę, pogadaniu, czy nawet wyjściu do kina. Ja wiem, że znajomość damsko-męska bywa czasami trudna, czasem można się pogubić itd., czasem nasz partner / partnerka będzie zazdrosny, ALE wymagać, aby się ucięło relacje jest wg mnie pierwszą oznaką do głębszego zastanowienia.

Nie jesteś niczyją własnością. Do tego ograniczanie osoby na zasadzie: "urwij znajomość z x, bo ja tak chcę" jest hmm no wysoce naganne.

Jeśli jakaś relacja sprawia Ci radość, nie robisz nic złego to niestety, ale to jest już wtedy problem Twojej kobiety, jej psychiki. Możesz jej w tym pomóc, rozmawiać spokojnie, ale na twoim miejscu, tak łatwo bym nie rezygnował z różnych znajomości.

Potem np. rozsypie Ci się związek i zostaniesz zupełnie sam bo nagle się okaże, że dzięki Twojej pannie, wszyscy się od Ciebie odsunęli. Miałem kilku takich kolegów. Byłych.

Edytowane przez Gregorius_
Czas edycji: 2014-12-13 o 16:04
Gregorius_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-13, 15:58   #30
Mileva_
Zakorzenienie

Wcale się nie dziwię. Niestety z przyjaźniami damsko męskimi już tak jest, że bardzo łatwo przeradzają się w coś więcej. I niestety nie wszystkie kobiety są pod tym względem godne zaufania, i jak twoja dziewczyna nie ufałaby tobie - ma prawo ją to niepokoić.

W jakim celu ta przyjaźń konkretnie z kobietami jest ci tak bardzo potrzebna?
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości