|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Dr martens
Zakup moich pierwszych Martensów był bardzo przemyślany. Pomimo tego, że niezależnie od marki butów mój rozmiar to 37 postanowiłam wybrać się do sklepu i przymierzyć wymarzone Martensy. Niestety nie było mojego modelu, ale po przymierzeniu kilku par potwierdziło się moje przypuszczenie i w domu zamówiłam sobie wybrane buty o rozmiarze 37. Jednak teraz mam problem. Buty cisną. Najbardziej jest to odczuwalne w górnej części stopy(wierzch). Nie wiem co zrobić. Chodziłam w nich trochę, ale potrafi mi tak odgnieść stopę, że tworzy się siniak. Co robić? Możliwe jest to, że wystarczy je po prostu rozbić? Czy jednak źle wybrałam rozmiar? Może macie jakieś pomysły na rozbicie ich?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dr martens
Są w sklepach obuwniczych praparaty do rozbijania butów.
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie. Jak kupowałam swoje pierwsze martensy nie potrafiłam w nich po schodach schodzić, bolało jak stopę zginałam, siniaki też były ale w końcu się fajnie rozbiły
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Powinny się rozejść. Taka rozbieżność w "rozmiarze" mogła się pojawić dlatego, że w sklepie jednak sporo egzemplarzy butów jest wcześniej mierzonych przez osoby chcące je kupić. Potem zamówiłaś online buty, których pewnie nikt wcześniej nie zakładał
![]() A martensy jak każde inne glany potrzebują kilkunastu dni by rozeszły się i dopasowały do stopy
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Potwierdzam to co napisały dziewczyny.
Martensy trzeba dłuższą chwilę "rodziewiczać". Początkowo krzywdzą strasznie, ale z czasem stają się super-wygodne. Preparat do zmiękczania skóry naturalnej + grube skarpeciska + łazikowanie po domu. Powinno pomóc
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny potrzebuje rady odnośnie tych butów
Otóż kupiłam je z 3 tygodnie temu w HD, klasyczny model, naturalna skóra. Chodziłam w nich tylko z samochodu i do , ewentualnie po sklepie i to z 3 razy. Nigdy mi nieprzemokły. Ostatnio zobaczyłam,że wysoko z samego tyłu zrobił mi się widoczny bąbel. Nie powiem, jestem zła, bo nawet buty z Auchan mi się nigdy tak szybko nie zniszczyły. Czytałam o polityce wymiany butów w HD, że jest to niemal niemożliwe, a według regulaminu tylko buty z wadami ukrytymi podlegają reklamacji, więc nie wiem, czy nie zwalą na mnie winy,że źle je użytkowałam. Jakieś rady? Próbować reklamować czy sprawa z góry przegrana? |
|
|
|
|
#7 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.