co dla takiej figury??fotka:) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-11-27, 09:35   #1
kredkova
Raczkowanie

Lightbulb

co dla takiej figury??fotka:)

hej
po konsultacji z krawcowa kiecka z poprzednego mojego wątku została mi hm..wyperswadowana,ze wzgledu na to,ze stac spokojnie w niej nie bede mogla,bo bede wygladala jak w scierce...no coz i w zwiazku z tym chcialam prosic was o porade...co do takiej figury? wzrost:161 ,biust -86,talia-61,biodra 86... wydaje mi sie,ze mam dosyc szerokie ramiona :/ i do tego biust niewielki jest...( ale to to talia jest ok,wiec chcialabym ja podkreslic...tlyko jak to wsyzstko zrobic??
chcialabym uniknac efektu malej-starej,jakos sie wyroznic...i jaki kolor? ja obstawiam pudrowo-rozowy albo turkus...co wy na to?moze jakies fotki z waszymi propozycjami?
blagam o rade!!!

http://img291.imageshack.us/img291/2301/kredkova2pl.jpg
kredkova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-27, 11:11   #2
soulsweeper
Zadomowienie

Dot.: co dla takiej figury??fotka:)

Myślę, że takie fasony byłoby ok.
soulsweeper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-27, 11:21   #3
paula007
Zakorzenienie

To twoje zdjęcie jest strasznie niewyraźne...
A jeśli chcesz podkręslić talię, to zdecyduj się na sukieneczkę bez podwyższonego stanu, np.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20.jpg (13,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2da0f8f44c18037f3486059dd3dd46f5.jpg (27,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg edressme_1871_9846670.jpg (28,1 KB, 39 załadowań)

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-27, 11:28   #4
Agniesia18
Zadomowienie

GG do Agniesia18

A może coś w tym stylu:
Agniesia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-27, 11:31   #5
paula007
Zakorzenienie

Odnośnie do kolorów proponuję właśnie taki ciemny fiolet jak na trzeciej sukience, czekoladę, turkus i pudrowy róż powinny być też fajne. Także tu masz dużą możliwość wyboru

Stary 2005-11-27, 11:41   #6
paula007
Zakorzenienie

Acha, przy twojej figurze raczej odpada sukienka z taką gorsetową górą, bez ramiączek, bo to niekorzystmnie wpłynie i na szerokie ramiona, i niepotrzebnie zwróci uwagę na mały biut, który chyba cie dłuje, a niepotrzebnie bo małe jeste piękne

Stary 2005-11-27, 11:52   #7
guia
Zadomowienie

GG do guia

Cytat:
Napisane przez soulsweeper
Myślę, że takie fasony byłoby ok.
soulsweeper skad jest ta brzoskwiniowa? bo ja sie zakochalam
guia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-11-27, 12:03   #8
soulsweeper
Zadomowienie

Heh, też bym chciała wiedzieć... Zdjęcia wzięłam z przyklejonego na górze forum wątku z sukienkami, obawiam się, że większość nie jest dostępna w Polsce
soulsweeper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-27, 13:20   #9
kredkova
Raczkowanie

dzia wszystkim za odpowiedzi tez mi sie wydaje,ze taki dekolt nieco "amerykanski" bedzie ok...chociaz nie powiem,gorsetowa gora tez interewsujaca,chociaz jak dla mnie faktycznie w sferze marzen) hihi,ogolnie to nie doluje sie rozmiarem,bo wszystko mam male wlasciwie,aiec jest proporcjonalnie noo,ale do takiej kiecki wieczorowej by sie przydaly troszke bardziej hm..wyjsciowe)hihihi
a co powiecie na te z zalacznika,w ktora jest ubrana Alba...tylko gdyby ja zrobic asymetryczna,z tylu odrobinke dluzsza niz z przodu,a przod tak do kolanka..? a moze zostawic dluga?moglaby byc,czy nie bardzo dla mnie?
i ta szarfa w talii minimalnie szersza,zeby podkreslic wciecie,np czekoladowa,pod spod troche tiulu,tez czekoladowego,a calosc pudroworozowa...??i wtedy do tego te szpileczki czekoladowe i czekoladowa torebke wyszywana koralikami itp...??
sama nie wiem...((ehh,krawcowa bedzie ze mna meki miala....

http://img519.imageshack.us/img519/8...kienka33fo.png
http://img519.imageshack.us/img519/899/butki25gr.png
Stary 2005-11-28, 19:14   #10
frog7
Raczkowanie

Smile Dot.: co dla takiej figury??fotka:)

Hello , czytałam Twój poprzedni watek i musze przyznac ze ta turkusowa sukienka jest śliczna pod wzgledem Twojej urody i w ogóle, krój równie ciekawy aczkolwiek wystrzegałabym sie tego typu materiałów w końcu chcesz wygladać orginalnie a z tego co zauważyłam na zdjęciach ze studniówek to wszystkie kieci sa uszyte z tego błyszczacego materiału - to chyba taka moda (nie moda), w każdym razie odradzałabym podpisywanie sie pod nia - to oczywiscie moje subiektywne odczucie , ponieważ jest to materiał porażajaco 'tendencyjny' i być może potegujacy efekt 'ścierki' o którym wspominałaś. Odradzałabym również kolor pudrowego różu, ktoś mi kiedyś powiedział, że jest to 'majtkowy' kolor i odziewaja sie weń osoby zapominajace o fakcie iż epoka różu już sie zakończyła a efektowniejszymi co istotne kolorami sa zdecydowane odcienie, sa po prostu 'trendy' ale jeszcze nie oklepane , dlatego polecam trzymanie sie turkusu , zwłaszcza że masz hipisowska mentalnść , co do kroju to trudno mi sie na ten temat wypowiadać, myśle że sukienki odcinane pod biustem sa szalenie urocze i wdzieczne, odradzałabym asymetrie, może 'uciać' ci nogi .
Na koniec powiem jeszcze że również w tym roku czeka mnie studniówka i również rozgladam sie za sukienusia, i obiecuje że jeśli znajde coś ciekawego dla Ciebie to wkleje fotke.
Pozdrawiam
frog7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-28, 19:51   #11
frog7
Raczkowanie

mi np. podoba sie nawet ta sukienka...ale niestety, to nie na moje wymiary ...
ale może dla Ciebie?? Tylko zielona
Choć nie wiem czy odpowiednie na studniówke...???:rolleyes :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg idealna dla Ciebie.jpg (14,8 KB, 41 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-11-28, 20:04   #12
kredkova
Raczkowanie

hej ) jejku,frog,dzia za rady...jestes boska
hah,tak koniec koncow to zmienilam opcje i prawdopodobnie kiecka bedzie taka,jak w zalaczniku... i fakt,przemyslalam kwestie rozu doglebnie i uznalam,ze w polaczeniu z takim krojem i materialem bedzie wygladac jak jakas koszmarna nocna halka) w koncu ma byc zwiewnie,ale bez przesady,hih
i pozostaje tak:turkus(o ile znajde fajny odcien) albo karminowa czerwien w koncu to taki sexy kolor,a do tego na tyle odwazny,ze mam pewnosc,ze byle szaraczek sie na niego nie zdecyduje...chyba://
i koniec koncow,jak na moj gust braz sie ladnie z czerwienia komponuje...a wg was?
forg,ta sukienka z zalacznika jest baaajeczna,ale chyba nie dla mnieco tu duzo mowic, zabilabym sie w niej ,albo porawala na strzepy na samym poczatku imprezy...wiem co mowie,juz nieraz tak sie dzialo z przeroznymi sukienkami...chyba zbyt zywiolowa jestem,hih ejj,a moze ty bys sie na nia zdecydowala?co z tymi twoimi wymiarami nie tak..przyznaj sie no?:P kiecka potrafi wymodelowac,ojj,potrafi.. .. a masz juz jakies typy w ogole?

http://img407.imageshack.us/img407/5288/ttttt6va.png
Stary 2005-11-28, 21:44   #13
frog7
Raczkowanie

ciesze sie że moglam Ci jakoś pomóc...jeśli o mnie chodzi to mam wiele pomysłów ale na sobie niestety nie bede mogła ich zaprezentować :/ ... ale nie załamuje sie, w końcu sama jestem sobie winna, od poczatku wakacji przytyłam 10 kg, a i przed nimi mało nie ważyłam ale mówi sie trudno, szukam teraz czegoś skromnego by nie wywoływało niepotrzebnego poruszenia ... lubie orginalność, wyczucie dobrego smaku, dławi mnie tandeta niejednokrotnie powodowana brakiem dobrego gustu -przepraszam że tak ostro, ale zastrzegam że nie uogólniam - ale no niestety musze obiektywnie ocenić zamiary na możliwości
Acha, i jeszcze mała rada dla wszystkich wizażanek wybierajacych sie na ten wyjatkowy wieczór, jesteśmy jeszcze dzieciakami a niewinność jest bardzo sexy...
Pozdrawiam
Stary 2005-11-28, 21:56   #14
kredkova
Raczkowanie

racja frog,racja to,co w nas najcudowniesze,to ta ciagla niewinnosc...yh
a co do nadwagi...hm to wiesz..ja ci sie przyznam,ze nie zawsze taka ,jak to czesto slusze,"trzycinka i patyczaczek" bylam... od grudnia ubieglego roku spadlo mi 15 kg wiec prosze sie tu nie zalamywac,bo jeszcze troszku czasu zostalo,na conajmniej 6 kg w dol
gust i elegancja...taak,z tym to jest chyba tak,jak z charakterem-rzecza rzadziej spotykana niz bohaterstwo...to smutne,ale przewazajaca ilosc dziewczyn ,ogolnie polskich kobiet nie kieruje sie gustem,tylko wlasnie taka bazarowa elegancja i tym,co kolezanka uwaza za "super" ...i bynajmniej nie chodzi mi o bazar jako miejsce tanich zakupow,bo ja sama jestem namietna fanka lumpeksow i tego typu spraw,ale chodzi wlasnie o brak pomyslu na siebie ...no ale nic nic,nie o tym mialo byc)
frog,a o jakim kolorze myslalas?w ogole jaki z cibie typ urody?
Stary 2005-11-28, 22:10   #15
frog7
Raczkowanie

może takie jako turkus...? - dla Ciebie oczywiście
Jeśli o mnie chodzi to jestem dosyć wysoka - 173 i to w połaczeniu z 75 kg, daje tragiczny rezultat...po prostu wielka... , ale jakoś to przeżyje...
Wyprzedze kolejne przewidywane pytanie... ...jasna cera, blond włosy do ramion (niestety naturalne, co podważa moja inteligencje ), niebieskie oczy.
Myśle o czymś za kolano, zarywajace w 3/4 rece, brazowe lub czarne, może szkarłatne, fioletowe?? + balerinki aby nie wygladać jak mutant i nie wywinać orła zaraz na wejściu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 04.jpg (26,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zieeeeeeeeeeeeee.jpg (25,7 KB, 25 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-11-28, 22:16   #16
frog7
Raczkowanie

o właśnie...góre dla siebie wyobrażam sobie tak :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg givenchy.jpg (22,3 KB, 35 załadowań)
Stary 2005-11-28, 22:39   #17
frog7
Raczkowanie

Aha! Wiem że jest już późno, ale tak na dobranoc...polecam zapach Calvina Kleina - euphoria, bardzo zmysłowy, ale nie drażniący, najmniejszy flakonik kosztuje 190 zł. ale uważam, że na ten jedyny w swoim rodzaju 'bal' sie opłaca.

Można wybrać sie np. do Sephory i sprawdzić czy Wam sie podoba , lub kupić grudniowy Twój Styl lub Elle - polecam Elle, tam sa próbki
Miłej nocy...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości