|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zła poduszka- złe spanie
Witam,
Nie wiem, czy wybrałam dobre forum- plotkowe, ponieważ prosiłabym aby mi doradzić. Poszukuję dobrej poduszki do spania. Mam za niską, z tego też powodu źle śpię. Próbowałam też spać na ortopedycznej, ale mi nie spasowała. Oglądając filmik Britney Spears- The Onyx Hotel Tour Backstage- podaję linka: http://www.youtube.com/watch?v=WI908ai4cAY zobaczyłam poduszkę, jaką marzyłabym mieć!! Od 0:23- 0:29 Britney pokazuje jej poduszkę. Przyznam, że z taką byłoby mi wygodnie spać. Ale co wpiszę do wyszukiwarki poduszka Britney Spears albo a la Britney Spears, pokazują mi się przeważnie jaśki z wydrukiem albo zdjęciem a nie o to mi przecież chodzi. Może będziecie wiedzieć, jak taka poduszka się może nazywać, z jakiego tworzywa może być wykonana, albo gdzie taką można dostać ?? Pozdrawiam i proszę o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zła poduszka- złe spanie
pojęcia nie mam gdzie można ją kupić ale na 90% w środku jest pszenica; teraz ją ładują do poduszek i nawet perfumują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Aha, poduszka z pszenicą
![]() Jeśli macie inne sugestie lub takie jak koleżanka (wtedy się upewnię), proszę, piszcie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
zawsze mam racje
|
Ja jednak wolę poduszki, które można wyprać (bo samo pranie poszewek to dla mnie za mało)
najpierw kupiłam tą: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_32783.htm ale nie polecam ![]() ![]() Jest fajna jak ktoś śpi na plecach, jak na boku to tragedia. Ale kupiłam coś podobnego w innym sklepie(top shop, ale stacjonarnych za wiele u nas nie mają) i dobrze mi się śpi.
![]() |
#5 |
Szara Eminencja
|
Były takie kiedyś w lidlu http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_28180.htm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Ja muszę mieć 'jaśka' pod głowę, kładę go jak 'wałek' pod szyję, nie pod głowę i zawsze jestem wyspana.
W podróży mam za to 'rogala' ![]() Generalnie mogę spać na zupełnie płaskim, byleby jasiek był ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
DOMator
|
Szukaj poduszki pod hasłem poduszka relaksacyjna. To może być coś w tym stylu, co zalinkowana poduszka z lidla wypełniona mikrokulkami.
Rozejrzyj się też za wałkiem pod szyję. Jeśli problem ze spaniem polega na tym, że musisz mieć coś pod szyją, to wałek będzie ok. Sama lubię poduszkę - jaśka wypełnionego łuskami gryki. Jest dość twardy, ale dobrze się układa pod głową, więc dobrze się na nim śpi, albo odpoczywa podpierając się o niego. ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Mam podobnie - jasiek to podstawa. Wielkie puchate poduszki, w które człowiek się zapada męczą mnie i nie potrafię na nich spać. Wystarczy mi jakaś płaska poduszka (moja wygląda jak naleśnik) i dobry jasiek, który mogę podłożyć pod szyję. Na drogę mam nadmuchiwanego rogala. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Przeglądając na google różne poduszki doszłam dokładnie do takiego samego wniosku, jak moja poprzedniczka.
Jednak nie umiałam znaleźć żadnej strony, gdzie można taką poduszkę kupić, a na tym mi bardzo zależy. Mam już tak dosyć swojej, że kupiłabym nową, w zasadzie od ręki. Musiałabym chyba przez internet.. bo w zwyczajnym sklepie to chyba takiej nie znajde.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja mam z jyska dwustronna- po jednej stronie jest wypchana gorczyca. Spo sie na tym b przyjemnie
![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Jak coś, to mój wcześniejszy komentarz był do tych dwóch zdań:
'Szukaj poduszki pod hasłem poduszka relaksacyjna. To może być coś w tym stylu, co zalinkowana poduszka z lidla wypełniona mikrokulkami.' Bo w sumie nie napisałam do czego się odwołuję. Jeśli miałabym wybierać, to chyba tą z mikrokulkami. Poduszka wypchana gorczycą jest chyba troszkę inna, a mi w zasadzie zależy na takiej, jak na tym filmiku, który na początku załączyłam. Jeśli znajdziecie jakieś sklepy internetowe, wklejajcie linki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Mam taki sam problem! Zawsze gdy wstaję, strasznie mnie boli. Nauczycielka wfu poradziła mi, żebym nie spała jakoś (?) krzywo i żeby szyja była przedłużeniem kręgosłupa. Staram się do tego stosować, ale i tak szukam nowej poduszki
![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Widzę, że temat zamarł.
Chciałam się zapytać, czy poduszka, którą zamieszczam na linku byłaby dobra ? http://www.jula.pl/termopoduszka-880030 Chciałam zakupić również matę masującą z tej firmy- jedną lub drugą http://www.jula.pl/gospodarstwo-domo...zet-do-masazu/ Korzystał ktoś z usług tej firmy? Jest to dobra i wiarygodna firma? Warto kupować produkty tej firmy ? Proszę o odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wizażowy Kot Igor
|
A próbowałaś spać bez poduszki?
Odkąd odstawiłam poduszki ( spię na boku lub w pozycji embrionalnej) i kładę glowę na zgiętym łokciu o wiele lepiej się czuję i funkcjonuję. Nie umiem tego fenomenu wyjaśnić, być może to zaklinanie rzeczywistości, ale takie są moje odczucia.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Poduszki z pierza najlepsze!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Cześć!
czy macie doświadczenie z poduszką termoplastyczną? zastanawiam się nad kupnem, ale one są dość drogie więc chciałabym najpierw poznać Waszą opinie. Wstępnie znalazłam taką poduszkę: [URL] Kupowałyście coś w tym sklepie? warto? Edytowane przez sublime Czas edycji: 2014-09-26 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Zła poduszka może negatywnie wpływać na to jak wypoczywamy i jak będzie to wpływać na kręgosłup. W wyborze poduszki powinniśmy się kierować opiniami oraz sprawdzić z czego są zrobione. W przypadku poduszek ortopedycznych są dwa rodzaje pianek: pianki poliuretanowe oraz termoplastyczne.Te drugie właśnie łatwiej dopasowują się do kształtu głowy i według mnie są wygodniejsze. Marka [SPAM] produkuje poduszki ortopedyczne, jak i te naturalne. Różnice między nimi widać już w kształcie.
Edytowane przez sublime Czas edycji: 2014-09-26 o 15:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny poduszka dzisiaj musi być termoplastyczna. Do tego koniecznie musi mieć poszewkę na zamek, tak żeby można byłą ją spokojnie wyprać!
xxx Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-12-11 o 12:30 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.