brać ślub ?- pomóżcie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-11, 17:19   #1
fuksja_sii
Raczkowanie

brać ślub ?- pomóżcie

Hej, co zrobiłybyście na moim miejscu. Otóż dowiedziałam się, że mój facet z którym mieszkam przez około 3 lata oszukiwał mnie w sprawie swojej pracy. Udawał, że pracuje w jednej firmie natomiast pracował w domu za niewielkie pieniądze przez internet. Wszystko byłoby ok, nie miałabym z tym problemu, gdyby nie fakt, że nie powiedział mi tego, tylko udawał przede mną. Dodatkowo nie skończył studiów o czym też nie wiedziałam... teraz on próbuje wszystko naprawić: znalazł prace na etacie, kończy studia. Od czasu oszustwa zaczęłam mieć poważne wątpliwości.. tym bardziej, że ślub zaplanowany za pół roku...Przez te oszustwa posypało nam się życie intymne, seksualne. Nie wiem co mam robić, czy zaufać mu, brać ślub czy się wycofać..

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2016-01-07 o 10:12 Powód: przywrócenie usuniętego posta
fuksja_sii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 17:22   #2
akasza
Raczkowanie

Dot.: brać ślub ?- pomóżcie

Cytat:
Napisane przez fuksja_sii Pokaż wiadomość
Hej, co zrobiłybyście na moim miejscu. Otóż dowiedziałam się, że mój facet z którym mieszkam przez około 3 lata oszukiwał mnie w sprawie swojej pracy. Udawał, że pracuje w jednej firmie natomiast pracował w domu za niewielkie pieniądze przez internet. Wszystko byłoby ok, nie miałabym z tym problemu, gdyby nie fakt, że nie powiedział mi tego, tylko udawał przede mną. Dodatkowo nie skończył studiów o czym też nie wiedziałam... teraz on próbuje wszystko naprawić: znalazł prace na etacie, kończy studia. Od czasu oszustwa zaczęłam mieć poważne wątpliwości.. tym bardziej, że ślub zaplanowany za pół roku...Przez te oszustwa posypało nam się życie intymne, seksualne. Nie wiem co mam robić, czy zaufać mu, brać ślub czy się wycofać..
ja bym się wstrzymała. kto wie w czym jeszcze Cię oszukiwał.
akasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 17:22   #3
MalaPikanteria
Zadomowienie

Zastanów się czy po tym jak dowiedziałaś się, że Cię okłamuje będziesz umiała mu zaufać.
Dowiedziałaś się o tym teraz czy dużo wcześniej? Zastanów się czy te wymienione powody nie są szukane na siłe, bo może wahasz się i nie jestes pewna tak po prostu

MOJA WYMIANKA
MalaPikanteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 17:25   #4
Gosia197
Zakorzenienie

A zadałas mu bardzo wazne pytanie DLACZEGO to robil?Moze wstydził sie przyznac przd Tobą,ze nie ma wykształcenia i kwalifikacji.Moze bał sie,ze Cie straci?
Gosia197 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 17:26   #5
paula78
Zakorzenienie

Tak, brać wziąc wielki kredyt i zrobic wesele na 300 osób z wielka pompą- powaznie potrzebujesz rady???
Gość robi sie w bambuko na kazdym kroku, a ty sie zastanawiasz??

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 17:26   #6
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez fuksja_sii Pokaż wiadomość
Mieszkacie razem i przy trzy lata niczego się nie domyślałaś?? Skoro pracował w domu, czy nie zauważyłaś że nie wychodzi na uczelnię, do pracy??
DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 17:27   #7
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosia197 Pokaż wiadomość
A zadałas mu bardzo wazne pytanie DLACZEGO to robil?Moze wstydził sie przyznac przd Tobą,ze nie ma wykształcenia i kwalifikacji.Moze bał sie,ze Cie straci?
A co za różnica? bądżmy poważne...

Z drugiej strony przez 3 lata niczego nie nie domyślałaś?

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 17:32   #8
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

Ja bym sobie ślub darowała i zastanowiłabym się czy nie odpuścić sobie takiego związku i faceta. Historia lubi się powtarzać, a ja nie chciałabym być okłamywana.
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 17:33   #9
Gosia197
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
A co za różnica? bądżmy poważne...

Z drugiej strony przez 3 lata niczego nie nie domyślałaś?

Jestem powazna. Za duzo juz w zyciu widzialam i przeszłam,zeby stwierdzic ,ze mozna skreslic tego chłopaka.Nic nie jest w zyciu czarne,albo biale.
Widac miał swoje powody.Ponawiam pytanie.DLACZEGO ?Co nim kierowało?To najwazniejsze.

I nie twierdzę,ze klamstwo jest czyms dobrym w związku,bo nie jest...Ale roznie to w zyciu bywa niestety..Nawet jest takie bardzo mądre powiedzenie" Jesli prawda ma zabic-skłam"

Edytowane przez Gosia197
Czas edycji: 2014-12-11 o 17:36
Stary 2014-12-11, 17:36   #10
MalaPikanteria
Zadomowienie

Cytat:
Jestem powazna. Za duzo juz w zyciu widzialam i przeszłam,zeby stwierdzic ,ze mozna skreslic tego chłopaka.Nic nie jest w zyciu czarne,albo biale.
Widac miał swoje powody.Ponawiam pytanie.DLACZEGO ?Co nim kierowało?To najwazniejsze.
Tu się zgadzam. Sama znam przypadek gdzie facet pochodził z biednej rodziny, było mu wstyd przed dziewczyną więc kłamał. W końcu znalazł dobrą pracę, jej to wytłumaczył, sa szczęśliwym małżeństwem od kilku lat.
Powody są ważne, ale ważne też czy autorka wątku będzie umiala ufać mu w przyszłości, czy nie bedzie podejrzewała go, że kłamie przez całe życie.

MOJA WYMIANKA
MalaPikanteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 17:47   #11
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

Cytat:

I nie twierdzę,ze klamstwo jest czyms dobrym w związku,bo nie jest...Ale roznie to w zyciu bywa niestety..Nawet jest takie bardzo mądre powiedzenie" Jesli prawda ma zabic-skłam"
Nie no jasne zycie jest różne, ale tu facet okłamywał w waznych sprawach, a nie na temat tego czy lubi brukselkę czy nie. I robił to świadomie i z premedytacją przez 3 lata nie 3 tygodnie. I jeszcze ślub planowali i wychodzą piękne kwiatki. Ciekawe też co gdyby facet lepszej pracy nie dostał i nie skończył swoich studiów. Dalej by okłamywał i udawał kogoś kim nie jest czy dopiero po ślubie się przyznał?
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-11, 17:50   #12
ajah
wańka wstańka

Nie. Prawdopodobnie zakończyłabym ten związek po czymś takim.
Nie interesowałyby mnie przyczyny tych kłamstw.
O ślubie nie mogłoby byc mowy.
Stary 2014-12-11, 17:54   #13
Gosia197
Zakorzenienie

Fuksjo,czy wiesz jaki byl powód tych klamstw?
Stary 2014-12-11, 17:55   #14
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Przez kilka lat Cię oszukiwał. Nie wiesz czy tylko w tym, czy w czymś jeszcze.
W ogóle, jak dowiedziałaś się w końcu, że facet robi Cię w bambuko?

Ja bym ślub odłożyła na bliżej nieokreślony termin, o ile nie rozstałabym się z takim kanciarzem.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 18:13   #15
biegnaca_z_wilkami
Raczkowanie

"brać ślub ?- pomóżcie" -jak sama nie jesteś 100% pewna, to nie powinnaś brac..
biegnaca_z_wilkami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 18:34   #16
tur3cka
Raczkowanie

Zależy dlaczego Cię okłamał. Jeśli powody były poważne, to nie dziwię się, że się zastanawiasz. Nie wiem jak ja bym postąpiła. Ale dołączam się do pytania, jak to możliwe, że nie zauważyłaś.
tur3cka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 18:37   #17
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez tur3cka Pokaż wiadomość
Zależy dlaczego Cię okłamał. Jeśli powody były poważne, to nie dziwię się, że się zastanawiasz. Nie wiem jak ja bym postąpiła. Ale dołączam się do pytania, jak to możliwe, że nie zauważyłaś.
które powody kłamstwa są poważne, a które nie? proszę mi tu sklasyfikować, bo niestety nie jest mi znany żaden podział.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 18:42   #18
eyo
Zakorzenienie

jak - mieszkając razem - można przez 3 lata nie zauważyć, że ktoś nie ma pracy?
wy w ogóle się widujecie, rozmawiacie (no nie wiem, czasem facetowi opowiadam o swojej pracy, on mi o swojej - to wy nie rozmawiacie czy facet czy bajki pisał o wyimaginowanych współpracownikach?)...
to chyba większy problem niż samo to, że okłamał bo chyba zero uwagi na niego nie zwracasz i komunikacji u was też nie ma za grosz
i jeszcze ślub za pół rok...

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 18:48   #19
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
jak - mieszkając razem - można przez 3 lata nie zauważyć, że ktoś nie ma pracy?
wy w ogóle się widujecie, rozmawiacie (no nie wiem, czasem facetowi opowiadam o swojej pracy, on mi o swojej - to wy nie rozmawiacie czy facet czy bajki pisał o wyimaginowanych współpracownikach?)...
to chyba większy problem niż samo to, że okłamał bo chyba zero uwagi na niego nie zwracasz i komunikacji u was też nie ma za grosz
i jeszcze ślub za pół rok...
Pracy to pal licho. Mógł wychodzic na 8h i gdzieś siedzieć. Jak można mieszkac z kimś już dosyć długo i się nie skapnac, ze zamiast w firmie ta osoba pracuhe W DOMU?
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-11, 19:07   #20
I ona
Zakorzenienie

Pracował 3 lata przez internet za niewielkie pieniądze - to jak żyliście jak mieszkaliście razem, Ty go utrzymywałaś czy jak? Nie mówił Ci ile zarabia Twój własny facet?

Jak on to robił, wychodził z domu na czas pracy i studiów? Przecież to taka abstrakcja, że aż niemożliwe.

Nie mogę tego zrozumieć jak się nie domyśliłaś tego wcześniej? Planowany był ślub, napewno poznałaś jego rodzine, znajomych - i co nikt nie znał prawdy? Albo znali a Ty nie - nigdy w czasie rozmowy z rodziną/znajomymi nie padło na temat pracy.

Przecież to jest totalna bzdura!
I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 19:10   #21
niechcemiecloginu
Przyczajenie

Nie brałabym ślubu z kłamcą. Skoro tyle lat potrafił kłamać to, czy powstrzyma się przed innymi kłamstewkami? Jak sądzisz autorko?
niechcemiecloginu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 23:09   #22
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Chyba bałabym się, że co rusz będę natrafiać na kolejne "niespodzianki"...
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości