|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
lekarz na NFZ a eWUŚ
Czy mógłby ktoś wytłumaczyć mi jak się teraz chodzi do lekarza na NFZ? Chodzi mi o system eWUŚ. Moja sytuacja jest taka, że jestem włączona przez rodziców do ich ubezpieczenia; chciałabym iśc do lekarza, który przyjmuje "z biegu" tj. tego samego dnia jak się pójdzie (mamy taką przychodnię, gdzie rejestruje się tuż przed wizytą). Czy wystarczy jak pójdę z dowodem i podam pesel? Czy muszę mieć jakieś druki, potwierdzenia ubezpieczenia lub konto elektroniczne? Nie mogę tego nigdzie znaleźć, a od wprowadzenia systemu nie byłam u lekarza, żeby się orientować jak to jest teraz z tym elektronicznym systemem
PS; wiem, że temat bardziej na podforum medycyna, ale tam nie ma jakiegoś ogólnego działu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: lekarz na NFZ a eWUŚ
sam dowód wystarczy, nie potrzebujesz niczego więcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za info
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Tak, jak wyżej. Sam dowód wystarczy, a gdy czasem wyskoczy jakiś błąd w systemie, to dadzą Ci druk na której się podpisujesz, że faktycznie jesteś ubezpieczona i tyle.
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.