Moja suknia: co dalej, jakie dodatki? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-02, 13:45   #1
justyna14031
Przyczajenie

Moja suknia: co dalej, jakie dodatki?

Hej dziewczyny!
Sukienka już dawno zamówiona ale co dalej jakie dodatki jakie kwiaty pomózcie coś do niej dobrać PROSZĘ

Pożyczyłam sobie fotkę z sąsiedniego watku mam nadzieję , ze nikt sie nie obrazi spodobał mi się tan bukiecik http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=6566469 jak myslicie będzie pasował??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00076[1].JPG (281,0 KB, 191 załadowań)

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-04-02 o 16:07 Powód: post pos postem
justyna14031 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-02, 18:07   #2
kodeina
Zakorzenienie

Dot.: Moja suknia: co dalej, jakie dodatki?

Moim zdaniem bukiet który Ci się podoba będzie pasował Kwiaty niech będą w kolorze wzoru koronki

Jeśli chodzi o włosy to zasadniczne pytanie: chcesz welon czy raczej nie?

Biżuteria : może być komplet kolczyki+ naszyjnik - coś delikatnego, lub same kolczyki, masz ładny szczupłu dekolt

Ps. fajną masz figurę i naprawdę ślicznie wyglądasz w tej sukni podoba mi się
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-02, 20:28   #3
justyna14031
Przyczajenie

Dot.: No i co dalej???

Hej!
dziękuję za opinię odnośnie fryzurki to chcę mieć rozpuszczone włoski jakąś prostą fryzurkę nie lubię koków i źle w nich wyglądam no i chcę mieć welon tylko nie wiem czy jak będę miała rozpuszczone włosy to on się będzie trzymał i czy to będzie dobrze wyglądało??
Stary 2008-04-04, 13:33   #4
joarze
Raczkowanie

Hejka,
suknia jest śliczna
Bukiet też (będę miec podobny)
Moze spodoba Ci sie rowniez ktoryś z ponizszych?
Fryzurek tez przesylam propozycje.

Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (34,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kwiaty (3).jpg (108,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kwiaty (8).jpg (103,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzurki%20na%20slub.jpg (10,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5278646.jpg (13,6 KB, 9 załadowań)
joarze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-04, 14:21   #5
justyna14031
Przyczajenie

Hej!
Dziękuje za podpowiedzii . Dziś rozmawiałam z panem, który ma mi ubierać salę i uzgodniliśmy, że będzie ubrana na pomarańczowo tylko materiałem i takimi fajnymi sztucznymi pąkami róż i tak mi właśnie przyszło do głowy, że może jednak zamiast tego bukietu, o którym myślałam jako pierwszym to jednak zrobiła bym sobie bukiet z herbacianych róz coś na wzór tego z drugiego zdjęcia bo bardzo mi się podoba i chyba by pasował do wystroju sali co wy na to???. A wogóle czy bukiet musi pasować do wystroju sali???
Stary 2008-04-06, 09:18   #6
atena11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justyna14031 Pokaż wiadomość
Hej!
Dziękuje za podpowiedzii . Dziś rozmawiałam z panem, który ma mi ubierać salę i uzgodniliśmy, że będzie ubrana na pomarańczowo tylko materiałem i takimi fajnymi sztucznymi pąkami róż i tak mi właśnie przyszło do głowy, że może jednak zamiast tego bukietu, o którym myślałam jako pierwszym to jednak zrobiła bym sobie bukiet z herbacianych róz coś na wzór tego z drugiego zdjęcia bo bardzo mi się podoba i chyba by pasował do wystroju sali co wy na to???. A wogóle czy bukiet musi pasować do wystroju sali???
Zdecydowanie powinie z nim współgrać. Więc jeśli wystrój w pomarańczach wiązanka z herbacianych róż jest jak najbardziej wskazana. Możesz do tego dołączyć też pomarańczową calla lub cantedescę, na wzór bukietu, który wkleiłaś na początu.
Jeśli welon to maksymalnie sięgający pasa i zdecydowanie gładki. W kwestii biżuterii popieram kodeinę. Tylko kolczyki lub coś drobnego.
atena11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-06, 16:11   #7
kodeina
Zakorzenienie

a ja uważam że bukeiet nie musi pasować do wystroju sali, bo wchodzisz na salę i bukiet odkładasz juz prędzej do wystroju kościoła. U mnie nie było planowane zestawienie kolorystyczne. Rodzice nam zrobili niespodziankę i ubrali kościół ...były pomarańczowe kwiaty a ja miałam bukiet w takim kolorze - dopiero na zdjęciach zauwazyłam jak fajnie to wygląda Oczywiście byl to czysty przypadek bo moi rodzicie nie wiedzieli jaki będe miała bukiet.
Stary 2008-04-06, 16:19   #8
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez kodeina Pokaż wiadomość
a ja uważam że bukeiet nie musi pasować do wystroju sali, bo wchodzisz na salę i bukiet odkładasz juz prędzej do wystroju kościoła.
A co, jeśli w tym samym dniu w tym samym kościele bierze ślub kilka par? Przecież wtedy wystrój kościoła nie będzie do każdego ślubu z osobna zmieniany. Wystrój sali sami dobieramy, więc bukiet może być dobrany do tej kolorystyki. Ja np. miałam na ślubie i weselu wszystko podporządkowane z góry przyjętej kolorystyce bordowo-białej. Fajnie to wyglądało, bo zdjęć z sali jest dużo i bukiet na wielu z nich jest widoczny, więc nie "gryzie się" z kolorystyką dekoracji.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-06, 19:48   #9
kodeina
Zakorzenienie

no tak racja. W sezonie letnim ślub jest za ślubem
Ja miałam ślub w styczniu więc nie mieliśmy tego problemu.
Stary 2008-04-06, 21:43   #10
marikusia
Zadomowienie

Na początku powiem, że w sukience wyglądasz naprawdę fajnie, ale co do pierwszego bukietu- jeżeli to tylko propozycja kolorystyczno-formowa, to ok, ale jeżeli chciałabyś zrobić kopię to moim zdaniem jest on zdecydowanie za duży (w formie rozłożysty). Trzeba zawsze pamiętać, że to panna młoda jest najważniejsza, a bukiet ma tylko podkreślać niezauważalnie jej piękno, a nie być centrum zainteresowania.

Co do doboru bukietu do wystroju- zdecydowanie najlepiej jest jeżeli sala, Kościół i Panna młoda ze sobą współgrają. Zastanawiam się tylko, czy herbaciane róże to odpowiedni wybór (jeżeli sukienka jest śnieżnobiała- proponowałabym jakąś mieszankę kwiatów, które stopniowo cieniując się przejdą w jakiś płynny sposób w kolor herbaciany)

Ale to takie moje mędrkowanie

PLUSZOWE MISIE DO POPRZYTULANIA:
i inne cudaki gratis

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=176508

Wpadnie ktoś?

marikusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-07, 09:20   #11
justyna14031
Przyczajenie

Hej!
Dziękuję za wszystkie rady na pewno skożystam a co do sukienki to będzie ekri i rzeczywiście masz rację ten bukiet jes okazały nie zastanawaiłam sie wcześniej nad tym, dzieki za zwrócenie uwagi.
Gdybyście miały może jakieś fotki bizuteri to była bym bardzo wdzięczna chcę tylko dodać, ze sukienka na górze ma troszkę kamieni svaroskiego może by coś z tymi kamykami
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości