|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
tani transport
hej, zblizaja sie wakacje, wiec pomyslalam, ze mozemy w tym topicu pisac o tanich transportach, pociagach, autobusach, znizkach itd...
wiadomo, im mniej wyda sie na podroz tym wiecej bedzie pozniej na zabawe ![]() z mojej strony wczoraj na centralnym w warszawie dowiedzialam sie o tanich biletach IC , w dowolne miejsce w kraju placi sie 50 zeta...wystarczy kupic bilet min 3 dni przed data wyjazdu. w wakacje jest tez pociag wakacyjny nad morze (tani pospiech co wyglada jak osobowka), tez wart uwagi imo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: tani transport
jezeli podrozuje sie we 2, no max 3 osoby - najtanszym srodkiem transportu jest autostop
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
autostopem, racja superowo, ale pociag ma swoj klimat i zawsze bede uwielbiala takie podroze. bilet weekendowy EIC fajny, mozna sobie zjechac 2-3 miasta, podrozujac noca...dzieki czemu nie wydaje sie kasy na noclegi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
To prawda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
tani parking lotnisko wrocław
Witam,
wraz z mężem i dziećmi chcemy wyjechać zagranicę. Jesteśmy z okolic Wrocławia. No i teraz moje pytanie brzmi jak najlepiej dostać się na lotnisko? Maż oczywiście nie ma czasu tego sprawdzić i zostawił to mnie, bo przecież nic nie robię, "tylko" opiekuje się dziećmi i sprzątam w domu... Macie jakieś propozycje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Dot.: tani parking lotnisko wrocław
69 zł płaciliśmy na Start Parkingu. Za 8 dni. Parking bezpieczny. Fajny motyw mają z tym, że jeśli samolot będzie miał opóźnienie, to dodatkowa dobra jest za free. Transport z i na lotnisko - wszystko w porządku. Temat załatwiony w kilka minut.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Tanie bilety na PKP
Witam, ostatnio coraz czesciej slysze ze ludzie znajduja bardzo korzystne oferty PKP na dluzsze trasy w postaci bardzo tanich biletow. Ostatnio Pani sie chwalila ze jej syn zaplacic 5 zl z groszami.za pociag ze Szczecina do.Warszawy. Gdzie takie okazje mozna znalezc?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Tanie bilety na PKP
Cytat:
![]() W chwili obecnej są różne promocje, m. in. na Pendolino, EIC, a także na TLK - w tym przypadku największa możliwa zniżka na bilet normalny to 30%, kupując w jakimś wyznaczonym wcześniej terminie. Czyli ok. 45 zł (strzelam, bazując na cenie biletu studenckiego) za bilet normalny na trasie Szczecin - Warszawa. Na Pendolino i EIC najniższa cena dla biletu normalnego to 49 zł - jest określona pula tych biletów, można kupować już chyba 30 dni przed podróżą - te bilety, jak można się domyślić, bardzo szybko schodzą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Bylam wlasnie zdziwiona takimi cenami. Zastanawia mnie to bo np. Ktos mowil tez gdzies o takich za 20-30 zl gdzie normalnie kolo 60 chodza. Te pewnie beda te z promocji 30 %. Albo jest jakis tajny system o ktorym nie wiemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ha ! Udało mi się kupić bilet ze Szczecina do Warszawy za 4,41 zł. Jedyny haczyk jest taki, że zrobilam to z 30 dniowym wyprzedzeniem i bilet jest wazny tylko na ten konkretny pociag, tego i tego dnia o tej i o tej godzinie. Ale jesli ktos ma zaplanowana taka podroz wczesniej to polecam.
![]() Edytowane przez gruniaa Czas edycji: 2015-01-06 o 00:27 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
w pkp jest zniżka minus 30% od ceny biletu jeżeli sie kupi go z co najmniej 15 dniowym wyprzedzeniem i 20% 7 dni przed
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Szczerze mówiąc nawet nie wiedziałam...ale dla mnie pkp to zbyt niepewny przewoźnik. Nigdy nie wiadomo jaka przygoda może się na trasie przydarzyć, a z racji że podróżuję sporo służbowo ja sobie na opóźnienia 100 min pozwolić nie mogę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Jeżdze PKP juz od 2 lat k opóźnienia się zdarzały ale maksymalnie pol godziny i to było 2 razy.
Zazwyczaj jeździe regionalnymi które są punktualne ale pospieszne też takie są. Przynajmniej na trasach na których ja jezdze
![]() |
#15 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.