![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kobietki, proszę o radę.
Dziewczyny, potrzebuję porady. Jestem studentką 2-go roku i od października zaczęłam mieć zajęcia laboratoryjne z Panem X. On, młody (27 lat, doktorant). Z początku w ogóle nie zwracałam na niego uwagi, traktowałam zwyczajnie, jak nauczyciela. Jednak ok. 2 miesiące temu zaczęliśmy ze sobą żartować, uśmiechać, ''puszczać oczka'' itd. Pomyślałam- zdarza się, ale z biegiem czasu to nie ustawało. On prawi mi komplementy, mówi, że cały tydzień czeka na zajęcia, żeby mnie zobaczyć, na kolokwiach patrzy na moje prace z przymrużeniem oka, ostatnio powiedział, że chciałby, żebym po studiach została jego asystentką. Takie małe gesty, a jednak zastanawia mnie, czy to może mieć jakieś znaczenie z jego strony. Nie daje mi to spokoju, czy myślicie że możliwe jest zaistnienie jakiejkolwiek relacji na płaszczyźnie prowadzący-studentka?
Wyraźcie opinię na ten temat, może kiedyś byłyście/byliście w podobnej sytuacji? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Kobietki, proszę o radę.
Cytat:
I szczerze, gdybym była w grupie, gdzie dochodzi do takiej sytuacji, złożyłabym skargę do władz wydziału, nie miałabym ochoty oglądać gruchania studentki i prowadzącego. Co innego spotykać się z pracownikiem naukowym prywatnie, ale takie układy, gdy jest on Twoim prowadzącym są niesmaczne i bardzo nie fair.
![]() |
![]() |
#3 | |
EDUkator
|
Cytat:
![]() Myślę, że dopiero co był taki wątek i mogę tylko powtórzyć co pisały dziewczyny: nie dopóki jesteś jego studentką. Swoją drogą ja bym się nieźle wkurzyła i byłoby mi wstyd, gdyby ktoś patrzył na moje kolokwia z przymrużeniem oka. Ale to ja - przerost ambicji, może.
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Oczywiście szanuję Twoją opinię.
![]() Aczkolwiek wszyscy członkowie mojej grupy, to moi bardzo dobrzy znajomi, więc nie sądzę, że którykolwiek z nich faktycznie złożyłby taką skargę. Cała ta sytuacja nie jest moim zdaniem aż tak nieprofesjonalna, nie wszyscy prowadzący to wyniośli i poważni faceci, ale to również tacy, z którymi można porozmawiać i pośmiać się. ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Jest połowa grudnia, myślę, że to się zaczęło na przełomie października i listopada, więc prawie 2 miesiące. ![]() Zajęcia kończę z nim w lutym i raczej już nigdy z nim żadnych nie będę miała. A co do tych kolokwiów, to faktycznie nie fair, ale co ja mam zrobić, poprosić, żeby obniżył mi ocenę, bo wydaje mi się że mnie faworyzuje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Uwierz mi że ktos by złożył jakby zobaczył ze masz lepsze oceny tylko dlatego że jesteś z wykładowcą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
EDUkator
|
Cytat:
![]() Ja pierwszy raz poprosiłam o obniżenie oceny w podstawówce. Do tej pory jestem pewna, że nie zasługiwałam na celujący z informatyki, bez względu na to ile konkursów wygrałam z matematyki u tej samej nauczycielki ![]() Ja uważam, że jest to nieprofesjonalne, bez względu na to jak "luźno" on się zachowuje, czy jak przyjacielskie stosunki masz z grupą, vide: ocenianie kolokwiów. Jak profesjonalnie ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Raczej nikogo ze znajomych nie wtajemniczam w tę sytuację, a oceny są widoczne tylko dla mnie w indeksie/usosie. Ja na prawdę nie mam wpływu na to, że tak się stało w przypadku tych ocen
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Myślisz że ludzie są ślepi? Że nie widzą tych puszczonych oczek, uśmiechów itp?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Jak to nie masz wpływu, skoro sobie z nim gruchasz, flirtujesz i "puszczasz oczka"? :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Pobawcie się w romansowanie, jak już skończysz z nim zajęcia, bo tak to to trochę niesmaczne: faworyzowanie, naciągane oceny
![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=LusiaPlotkara;49340 561]Myślisz że ludzie są ślepi? Że nie widzą tych puszczonych oczek, uśmiechów itp?[/QU
Możliwe, że widzą. Tylko proszę doradźcie co mam zrobić w takiej sytuacji? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Może po prostu potrzebuję, żeby ktoś wylał na mnie kubeł zimnej wody w celu ''samoogarnięcia''. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
1. flirtu studentki z "wyniosłym i poważnym" prowadzącym 2. flirtu studentki z prowadzącym" z którym można porozmawiać i pośmiać się"??? ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Może to nie jest flirtowanie? Skoro on jest wyluzowany i rozgadany, to może ja przesadzam i dla niego to jest normalne? Chociaż z drugiej strony wobec innych tak się nie zachowuje. Mam wrażenie, że stawiacie mnie w sytuacji studentki, która przystawia się do swojego prowadzącego, a jednak to nie jest tylko moja wina. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Odpuść dopóki łączy Was relacja student-prowadzący.
Później życzę szczęścia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Zaczekalabym do tego lutego
![]() Co nie znaczy, ze teraz masz byc "zimna jak głaz" ![]() Za uśmiechy i mały flirt pewnie cie/go nie zlinczuja, ale szkoda kusić losu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez somebody1245 Czas edycji: 2014-12-14 o 16:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Niestety to się rzuca w oczy, lepiej nad tym popracuj, bo ktoś to kiedyś wykorzysta.
Na Twoim miejscu ja bym parsknęła śmiechem i zrobiła minę "facet jesteś żenujący", gdyby jakiś doktorant zaczął opowiadać mi o tym, że wyobraża sobie mnie (osobę na 2 roku studiów) jako swoją asystentkę i stwierdziłabym, że koleś robi ze mnie idiotkę i łapie mnie na kretyńskie teksty. Doktorant zwykle nawet nie wie, czy będzie miał szanse pracować na uczelni i czy ktokolwiek będzie go chciał zatrudnić jako asystenta, ale już szuka sobie asystentki - taaaak ![]()
![]() |
#25 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Postaram się jakoś załagodzić sytuację przynajmniej do czasu zakończenia semestru, choć nie ukrywam, że w pewien sposób stał się dla mnie atrakcyjny. Bardzo możliwe, że to tylko zauroczenie lub faktycznie troszkę owinął mnie wokół palca i to minie przy chociażby najbliższej miesięcznej przerwy świąteczny. Trudno powiedzieć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
.
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Nie przesadzajmy. Związek studentka-prowadzący, nie ma żadnych konsekwencji prawnych, wystarczy, że owy prowadzący nie ocenia egzaminu studentki.
Traci się ewentualnie znajomych, którzy zaczynają traktować Cię jako naiwną, uwiedzioną przez prowadzącego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
.
|
aleś ty naiwna. znajomi to jedno, grono profesorskie to drugie. studiuję dłużej niż ty, wierzyć na słowo nie musisz, ale dam sobie rękę uciąć, że wielu prowadzących potępia coś takiego. prowadzący na uczelni to krewni i znajomi królika, możesz się zdziwić, jak sprawa (w razie rozwinięcia znajomości) by się rypła, a ty na innych przedmiotach byłabyś ostrzej oceniania, żeby sprawdzić, czy nie zdobywasz zaliczeń własnym tyłkiem.
![]() |
#29 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
A skad wiesz, ze jestes wyzej oceniana? Przychodzisz na kolokwium, piszesz specjalnie glupoty i dostajesz 5? A moze cala ta sytuacje po prostu sobie wyolbrzymiasz, na dobre oceny zaslugujesz, on po prostu jest mily i otwarty z natury, a z Toba mu sie dobrze rozmawia i widzi, ze sporo umiesz wiec stad propozycja?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.