Jak zwolnić tempo, bez wyjścia na tępą? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-15, 18:27   #1
zielona_poziomka
Raczkowanie

Jak zwolnić tempo, bez wyjścia na tępą?

Witajcie Kochane

Może któraś z Was miała kiedyś podobną sytuacji.
Na koncercie licealnym na którym byłam około 2 tygdoni temu, poznałam, a właściwie pierwszy raz gadałam z Bartkiem ( jest to kolega mojej przyjaciółki-znam już go prawie od roku, ale nigdy nie gadaliśmy sam na sam). Złapaliśmy świetny kontakt, przegadaliśy cały wieczór i az się sama sobie dziwiłam że z taką naturalnością rozmowa się kleiła. Dwa dni później spotkałam go przypadkowo w knajpie i później napisał do mnie. Od tamtego czasu bez przerwy dzień w dzień piszemy. O wszystkim, o niczym. Zaprosił mnie na randkę w weekend. Z przewidzianych 3h kina zrobiło się 6h spotkanie. Mamy podobne charaktery, plany, zasady, poczucie humoru. Nie pamiętam kiedy ostatnio czułam się tak cudownie przy chłopaku. On już zaprasza mnie na kolejne spotkanie. Mega się cieszę ale mam wrażenie ze to wszytsko jakoś szybko idzie. Nie wiem czy mam zrobić coś konkretnego, nie jestesmy jeszcze parą, nie padły poważne deklaracje.

Może na pare dni zaprzestać ciągłych rozmów? Zobaczyć jego reakcję... nie wiem. Pierwszy raz mi na kimś tak zależy..Wiem, ze mu na mnie też, choć nie powiedział tego mi tylko wspólnej koleżace..

Nie chcę być znowu zraniona, ale nie chce być też jędzą i odwalać jakieś cyrki bez powodu.

/Mam 18 lat/

Z góry dzięki za każdą odpowiedź
zielona_poziomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-15, 18:38   #2
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

Dot.: Jak zwolnić tempo, bez wyjścia na tępą?

Cytat:
Napisane przez zielona_poziomka Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane

Może któraś z Was miała kiedyś podobną sytuacji.
Na koncercie licealnym na którym byłam około 2 tygdoni temu, poznałam, a właściwie pierwszy raz gadałam z Bartkiem ( jest to kolega mojej przyjaciółki-znam już go prawie od roku, ale nigdy nie gadaliśmy sam na sam). Złapaliśmy świetny kontakt, przegadaliśy cały wieczór i az się sama sobie dziwiłam że z taką naturalnością rozmowa się kleiła. Dwa dni później spotkałam go przypadkowo w knajpie i później napisał do mnie. Od tamtego czasu bez przerwy dzień w dzień piszemy. O wszystkim, o niczym. Zaprosił mnie na randkę w weekend. Z przewidzianych 3h kina zrobiło się 6h spotkanie. Mamy podobne charaktery, plany, zasady, poczucie humoru. Nie pamiętam kiedy ostatnio czułam się tak cudownie przy chłopaku. On już zaprasza mnie na kolejne spotkanie. Mega się cieszę ale mam wrażenie ze to wszytsko jakoś szybko idzie. Nie wiem czy mam zrobić coś konkretnego, nie jestesmy jeszcze parą, nie padły poważne deklaracje.

Może na pare dni zaprzestać ciągłych rozmów? Zobaczyć jego reakcję... nie wiem. Pierwszy raz mi na kimś tak zależy..Wiem, ze mu na mnie też, choć nie powiedział tego mi tylko wspólnej koleżace..

Nie chcę być znowu zraniona, ale nie chce być też jędzą i odwalać jakieś cyrki bez powodu.

/Mam 18 lat/

Z góry dzięki za każdą odpowiedź
Nie bardzo rozumiem. Fajnie się bawicie, dobrze dogadujecie, po co chcesz pogrywać w testowanie jego relacji?

Jak masz chęć iśc na to spotkanie to idź i baw się dobrze, samo wyjdzie w praniu czy jest wam dalej ze sobą po drodze czy nie. Jeśli masz dość ciągłego pisania to mów, że jesteś zajęta, że pogadacie później, że wolisz rozmawiać na żywo...
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-15, 18:48   #3
zielona_poziomka
Raczkowanie

[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;49355075]Nie bardzo rozumiem. Fajnie się bawicie, dobrze dogadujecie, po co chcesz pogrywać w testowanie jego relacji?

Jak masz chęć iśc na to spotkanie to idź i baw się dobrze, samo wyjdzie w praniu czy jest wam dalej ze sobą po drodze czy nie. Jeśli masz dość ciągłego pisania to mów, że jesteś zajęta, że pogadacie później, że wolisz rozmawiać na żywo...[/QUOTE]

Z poprzedniego związku z typowym łobuzem wyszłam z założenia, że faceci intrersują się bardziej jeśli dziewczyna co jakiś czas jest obojętna, to w jakiś spośób działało na mojego byłego. To mnie trochę spaczyło, bo jak teraz jest tak długo fajnie aż nie mogę w to uwierzyć i czekam aż się coś zepsuje. Nie chce zeby chłopak myślał ze wszytsko łatwo, szybko...Ok, szybko pszyszło nam się poznać, wiciąż tego dokonujemy. Chyba za bardzo wierzę w stereotyp że facet leci tylko na niedostępne dziewczyny. Ja jestem miła, mam swoje zasady, ale nie jestem łatwa (bardzo ciężko przychodzą mi fizyczne relacje z chłopakami). Zastanawiam się tylko czy takie początujące relacje skoro są intensywne tak samo szyko się nie skończą jak zaczęły
zielona_poziomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-15, 18:48   #4
AlaZala
Zadomowienie

Jeśli dobrze się razem czujecie i masz przyjemność z pisania z nim to nie rozumiem, po co chcesz zwalniać tempo. Przecież to tylko kolejne spotkanie, które może znów być bardzo miłe i udane. Tylko nie wyobrażaj sobie, że to wielka miłość na całe życie. Choć w przyszłości Wasza znajomość może się nią oczywiście stać...

Nie musisz robić niczego konkretnego, tylko sama wykazywać co jakiś czas inicjatywę, aby Wasza znajomość rozwijała się.

Pomysł, żeby ograniczyć kontakt i zobaczyć jego reakcję to dobry pomysł na zakończenie tej znajomości. Sądzę, że nie na tym Ci zależy...
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-15, 18:52   #5
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

Jak Ci na facecie zalezy to nie stosuj zadnych glupich gierek w stylu "zgrywam niedostepna". Baw sie i korzystaj z zycia, poki co jest miedzy wami dobrze wiec nie rozmyslaj tyle tylko zyj, bo przez takie wymyslanie glupot mizesz tylko zepsuc te relacje.
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-15, 18:55   #6
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Z poprzedniego związku z typowym łobuzem wyszłam z założenia, że faceci intrersują się bardziej jeśli dziewczyna co jakiś czas jest obojętna, to w jakiś spośób działało na mojego byłego. To mnie trochę spaczyło, bo jak teraz jest tak długo fajnie aż nie mogę w to uwierzyć i czekam aż się coś zepsuje. Nie chce zeby chłopak myślał ze wszytsko łatwo, szybko...Ok, szybko pszyszło nam się poznać, wiciąż tego dokonujemy. Chyba za bardzo wierzę w stereotyp że facet leci tylko na niedostępne dziewczyny. Ja jestem miła, mam swoje zasady, ale nie jestem łatwa (bardzo ciężko przychodzą mi fizyczne relacje z chłopakami). Zastanawiam się tylko czy takie początujące relacje skoro są intensywne tak samo szyko się nie skończą jak zaczęły
Zachowuj się dalej tak jak Ci się wydaje że powinnaś się zachowywać, to owszem, ta relacja szybko się zakończy.

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-15, 18:57   #7
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47
Konto usunięte

Cytat:
Żadnych gierek, żadnych teorii, żadnych strategii! W ogóle o tym zapomnij.
Bądź sobą, postępuj tak jak czujesz, jaki ci serce podpowiada i wszystko będzie dobrze.
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-15, 19:05   #8
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

Cytat:
Zastanawiam się tylko czy takie początujące relacje skoro są intensywne tak samo szyko się nie skończą jak zaczęły
Jeśli będziesz zgrywać niedostępną to facet może faktycznie zakończyć znajomość uznając, że nie jesteś zainteresowana.
Skoro on sam wychodzi z inicjatywą to fajnie się w Twoim towarzystwie czuje i chce mieć tego więcej :P Po prostu zależy mu na rozwijaniu znajomości i poznaniu Cie.
Co do fizyczności - nie chcesz, to mówisz o tym wprost, że jest za szybko, wcześnie, że chcesz go jeszcze poznać.
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-15, 19:22   #9
raita
Zakorzenienie

Jasne. Olewaj go przez kilka dni, a potem zakładaj temat "Czemu on już o mnie nie zabiega?".
Zostaw gierki dzieciom, a sama zachowuj się dojrzale i skoro wszystko Ci w relacji odpowiada to nie stwarzaj sztucznych problemów. No chyba, że jednak aż tak do niego przekonana nie jesteś.

raita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-15, 19:55   #10
maryanna3
Zakorzenienie

Nie możesz przekładać poprzedniego związku na te znajomość. To jest nowy chłopak i nowa relacja. A rada jest prosta: zachowuj sie normalnie tak jak do tej pory. Nie nakręcaj sie przesadnie, jak cos z tego ma wyjsć to naturalna droga samo wyjdzie. Nie zaczynaj żadnych gierek bądź sobą.

Poza tym blednie interpretujesz to, ze faceci lubią dziewczyny niedostępne. W większości przypadków faceci lubią dziewczyny mające swoje życie i zainteresowańia dla których facet to nie epicentrum wszystkiego. Ale nie lubią tych olewczych i udających niezainteresowane. To wielka różnica.
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-15, 20:25   #11
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
A chciałabyś, żeby ktoś tak na Tobie eksperymentował? Jeśli nie, to zdecydowanie tego nie rób.

Ja, jak i wiele innych osób, oczekuję w relacji szczerości i otwartości. Nie chciałabym być w bliższej relacji z kimś, kto robi ze mnie obiekt testów

Cytat:
Z poprzedniego związku z typowym łobuzem wyszłam z założenia, że faceci intrersują się bardziej jeśli dziewczyna co jakiś czas jest obojętna, to w jakiś spośób działało na mojego byłego.
Nie ma co generalizować, wielu facetów oczekuje autentycznej relacji opartej na koleżeństwie, a nie emocjonalnej niepewności.
Co więcej, od tych, którzy oczekują niestabilności emocjonalnej i sami ją fundują, to radziłabym się trzymać z daleka. Tego typu relacje mają toksyczne podłoże i zwykle do niczego dobrego nie prowadzą.

Cytat:
Nie chce zeby chłopak myślał ze wszytsko łatwo, szybko...
A Ty myślisz teraz, że wszystko łatwo, szybko? Jeśli nie, to dlaczego ten chłopak miałby tak myśleć?

Cytat:
Chyba za bardzo wierzę w stereotyp że facet leci tylko na niedostępne dziewczyny.
Tak, jak mówisz – to stereotyp Szukaj takich chłopaków, którzy się w ten stereotyp nie wpasowują
Stary 2014-12-15, 21:34   #12
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

dopiero zaczynacie się spotykać. Nie zmuszaj go do niczego, bo pewnie ucieknie. Czekaj na rozwój wydarzeń
Stary 2014-12-15, 22:47   #13
laisla
Zakorzenienie

Co Ty wydziwiasz, ciesz się, że masz fajnego towarzysza póki co, być może z czasem kogoś więcej i nie kombinuj bo przekombinujesz Jak Ci z kimś obok dobrze to chyba nie jest naturalnym celowo sobie utrudniać z nim kontakt, czy może jednak jest

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2014-12-15 o 22:51
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-16, 12:19   #14
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

A co to królik doświadczalny żeby na nim testować? Dziewczyno wrzuć na luz . Spotykaj się, poznawaj go bliżej. Wszystko wyjdzie w praniu, nie ma nic od razu. Na deklaracje jeszcze przyjdzie czas, trudno ich oczekiwać po kilku spotkaniach.
Stary 2014-12-16, 13:26   #15
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usunięte

Każdy związek od czegoś musi się zacząć. Nie myśl o tym za dużo. Po prostu się z nim spotykaj, a co z tego wyjdzie się zobaczy. Żebyś nie pluła sobie potem w brodę że zrobiłaś coś źle.
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-16, 17:51   #16
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Zastanawiam się tylko czy takie początujące relacje skoro są intensywne tak samo szyko się nie skończą jak zaczęły
Nie wiemy tego i Ty też nie wiesz, to wyjdzie z czasem.
Dopiero zaczynacie się spotykać, wrzuć na luz
Ja Ci powiem, że mój związek od początku był b. intensywny - częste spotkania, dużo rozmów, smsów itd. i teraz ten facet jest moim mężem
A nigdy z żadnym facetem nie miałam ochoty się tak często spotykać

Przede wszystkim: bądź sobą i żadnych gierek! Jak Ty byś się czuła, gdyby on nagle teraz przestał się na tydzień odzywać?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości