![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Zaginął dog niemiecki! Katowice - Piotrowice, PROSZĘ POMÓŻCIE SZUKAĆ!Edytowane przez MiliVanili Czas edycji: 2010-12-21 o 22:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Lady of Harley-Davidson
|
Dot.: Zaginął dog niemiecki! Katowice - Piotrowice, PROSZĘ POMÓŻCIE SZUKAĆ!
ja nie pomoge, bo z Poznania jestem, ale trzymam kciuki i podniose watek przy okazji.
Piekny pies, tez kiedys doga mialam...
![]() |
#3 |
zawsze mam racje
|
Dot.: Zaginął dog niemiecki! Katowice - piotrowice, proszę pomóżcie szukać!
Zwrócę uwagę jak będę gdzieś iść/jechać.
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Biedny psiulek!
Pewnie już to dawno zrobiłaś, ale na wszelki wypadek napiszę: 1. zgłosić Straży Miejskiej, będą pewnie mieli zgłoszenia, że wielki pies się kręci gdzieś 2. zgłosić do okolicznych weterynarzy, kiedy przyjdzie ktoś z takim psem, będą mieli oko ![]() 3. rozwieszać ogłoszenia też w sklepach, warzywniakach, mięsnych, gdzie dużo ludzi i większa szansa na przeczytanie 4. okoliczne schroniska 5. ogłoszenie na zaginionepsy.pl i dogomanii Powodzenia! TRZYMAM KCIUKI! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
ja mam dwa dogi, nie wyobrażam sobie nawet co teraz Ci ludzie przezywają masakra, trzymam kciuki by się znalazł
![]() |
#7 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Również trzymam kciuki - spróbuj w schronisku może jakiś dobry człowiek, go tam doprowadził
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki, schroniska są powiadomione.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Niestety również nie pomogę (jestem z Podlasia),ale wątek podbijam i jako właścicielka pieska życzę jego szybkiego odnalezienia.
Jest tak charakterystyczny i myślę,że rzadko spotykany,że powinien zwrócić na siebie uwagę,że ktoś go na pewno zauważy. Powodzenia! ![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Jestem z okolic, jakbym go widziała to na pewno dam znać. A gdzie dokładnie ma tatuaż ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj świadek twierdzi że 10 min temu widział Ibo na ul. Żurawiej. Niestety nie znaleźliśmy tropu, ale jesteśmy coraz bardziej przekonani, że Iba ktoś przygarnął i tylko "wyprowadza" go na spacery. Jeżeli mieszkacie w tej okolicy, lub znacie kogoś, kto tam mieszka, proszę zwróćcie uwagę czy obok Iba ktoś się nie kręci, czy pies biega sam czy z kimś, i czy nikt z sąsiadów nie "nabył" ostatnio dużego psa. Ibo potrzebuje leków! Sama karma niestety nie wystarczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Ibo wciąż nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Jezeli Ibo zostal przez kogos przygarniety, istnieje nadzieja, ze nowy ``wlasciciel`` wykazal troche zdrowego rozsadku i pierwsze, co zrobil, to przeszedl sie z psem do weterynarza na badania. Odezwalam sie w tym watku, poniewaz sama mialam kiedys taka sytuacje. Znalezlismy psa - pierwsze, co zrobilismy, to wyjazd z psem do kliniki na dokladne badania. I oczywiscie plakaty i ogloszenia informujace o tym, ze znaleziono psa. Rozumiem, ze tutaj tej drugiej czesci (ogloszenia, plakaty) zabraklo, ale moze chociaz pierwsza zostala zrobiona. Trzymam kciuki i zycze powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Milivanili - kciuki za odnalezienie... ale nie demonizowałabym tak bardzo człowieka, który go przygarnął... moim zdaniem przy tych warunkach atmosferycznych uratował mu życie... jeśli chodzi o ogłoszenia - tak duży pies, na dodatek przestraszony mógł pokonać spory dystans więc osoba która go mam nadzieję zabrała do domu mogła ich nawet nie widzieć. Rozumiem, że psiak jest chory, ale jestem niemal przekonana, że człowiek, który ma tyle serducha, żeby przygarnąć tak wielkie, obce zwierzę zadba o niego odpowiednio... jeszcze raz - kciuki, żeby się znalazł |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Mam nadzieję, że macie rację, o nie przeczę że ten człowiek uratował Ibo przed zamarznięciem i jestem mu za to niezmiernie wdzięczna, ale jego pomoc może okazać się krótkotrwała - Ibo potrzebuje stałej opieki weterynaryjnej i bardzo drogich leków, a niestety do żadnego z okolicznych weterynarzy niekt nie przyprowadził doga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Szkoda mi psiaka bo przez głupotę właścicieli zaginął i jeszcze został potrącony (mam nadzieję że naprawdę lekko i nic mu się nie stało). Mam nadzieję, że ktoś go znalazł i nie przebywa gdzieś na mrozie.... będę zaglądać aby się dowiedzieć czy się znajdzie
![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
wątpię ,czy dog niemiecki mógłby zginąć niezauważony,przecież to jeden z największych psów.
pewnie ktoś go ukradł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
wlasciciele zachowali sie lekko mowiac niedojrzale. wypuszczac psa po tygodniu od wziecia go ze schroniska? pies slabo reaguje na imie (no chyba,ze nie zostalo ono zmienione), nie jest przywiazany do nowych opiekunow.. na dodatek adresowki jeszcze nia mial - przeciez to chwila moment i zrobione
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale to nie wątek o postępowaniu właścicieli więc tylko powtórzę iż mam nadzieję że jest mu teraz dobrze i nie dzieje mu się krzywda.
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Malenstwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
W czwartek wieczorem Ibo widziała pani koło dworca kolejowego w Piotrowicach z mężczyzną w średnim wieku. Ibo był bez smyczy na pewno to był on nawet pani go głaskała więc Ibo żyje, pytanie tylko gdzie przebywa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Ogłoście go w radiu, w gazecie, najlepiej z jakąś nagrodą pieniężną za znalezienie. Czy pies ma tatuaż, bądź chipa? Dajcie znać też okolicznym weterynarzom, żeby mieli na oku wszystkie podobne dogi.
To dobra wiadomość, że ktoś go przygarnął, bo przy obecnej pogodzie domowemu psu o krótkiej sierści byłoby ciężko przetrwać samemu. Pytanie tylko, czy pan który go przygarnął wie, że psiak jest poszukiwany. Może być też tak, że nie będzie chciał go oddać, a wtedy trzeba będzie okazać jakieś dokumenty, że pies jest wasz i załatwiać już sprawę przez policję. Tak czy inaczej- szukać faceta.
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
bez smyczy to jak on go prowadził na sznurku a może to był jakiś bezdomny... jak by ktoś mi ukradł moje maleństwa zabiłabym...
porozwieszajcie może ogłoszenia na dworcu jeszcze
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Ogłoszenia wiszą, problem jest taki, że my wieszamy a ktoś zrywa... Służby weterynaryjne i mundurowe są powiadomione, radio także, informacja o nagrodzie rozchodzi się pocztą pantoflową w błyskawicznym tempie, spotykamy ludzi, którzy również szukają, bo liczą na nagrodę. Bardzo dużo ludzie wie, że Ibo zaginął, ale mimo tego bardzo trudno trafić na jego ślad
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
mam nadzieję, że naprawdę go ktoś przygarnął
---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- up
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Przed chwila dzwoniła pani która poinformowała nas że widziała Iba z facetem na smyczy w piatek wieczorem na ul. Asnyka szedł w kierunku Armii Krajowej.
Tego samego wieczoru widziała go ta druga pani- koło dworca kolejowego wszystko się zgadza. Pechowo że pani w tamtym czasie głaszcząc psa nie miała pojęcia że jest poszukiwany |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak widziany byl w tych rejonah wieczorem na to na bank musi byc z tych okolic,bo malo ludzi chodzi wieczorem na dlugie spacery z psem... ale wiecie co? ja nie rozumiem jak mozna byc takim idiota i znalezione zwierze brac od razu do domu?? przeciez na psa na pewno czeka zrozpaczona rodzina....... Edytowane przez dagna1 Czas edycji: 2010-12-20 o 12:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.