Operacja krzywej przegrody + korekcja estetyczna - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-03, 08:14   #1
kamilbe
Przyczajenie

Operacja krzywej przegrody + korekcja estetyczna

Witam . Szukam i szukam , lecz sądzę ,że najszybciej będzie gdy po prostu zapytam .
Mam skierowanie na zabieg prostowania przegrody nosowej w ramach NFZ . Jednocześnie mam zamiar zrobić z paskudnym nosem coś więcej . Czy jest możliwe połączenie zabiegu refundowanego przez NFZ z zabiegiem natury stricte estetycznej ? Nos jest duży , zaczyna się niemal od czoła , jak jakaś skocznia narciarska ...mój koszmar .
Po próbnej konsultacji z jednym z chirurgów z niesmakiem dowiedziałem się ,że takiej możliwości nie ma . Nie przekonała mnie ta osoba , gdyż mocno naciskała na kolejne konsultacje i możliwość przeprowadzenia całości zabiegu prywatnie nie gdzie indziej jak w jego prywatnej klinice .

Być może to prawda , lecz nachalny marketing bez krzty zrozumienia był niesmaczny . Bardzo prosiłbym o obiektywne opinie na ten temat , może jakieś sugestie gdzie naprawdę warto się udać i przede wszystkim od jakich pieniędzy w ogóle możemy zaczynać dyskusje . W internecie jest taka masa opinii , tak bardzo rozbieżnych ,że mam w głowie chaos . Prosiłbym o rady . Kamil
kamilbe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 16:52   #2
Angel_00
Zakorzenienie

Dot.: Operacja krzywej przegrody + korekcja estetyczna

Cytat:
Napisane przez kamilbe Pokaż wiadomość
Witam . Szukam i szukam , lecz sądzę ,że najszybciej będzie gdy po prostu zapytam .
Mam skierowanie na zabieg prostowania przegrody nosowej w ramach NFZ . Jednocześnie mam zamiar zrobić z paskudnym nosem coś więcej . Czy jest możliwe połączenie zabiegu refundowanego przez NFZ z zabiegiem natury stricte estetycznej ? Nos jest duży , zaczyna się niemal od czoła , jak jakaś skocznia narciarska ...mój koszmar .
Po próbnej konsultacji z jednym z chirurgów z niesmakiem dowiedziałem się ,że takiej możliwości nie ma . Nie przekonała mnie ta osoba , gdyż mocno naciskała na kolejne konsultacje i możliwość przeprowadzenia całości zabiegu prywatnie nie gdzie indziej jak w jego prywatnej klinice .

Być może to prawda , lecz nachalny marketing bez krzty zrozumienia był niesmaczny . Bardzo prosiłbym o obiektywne opinie na ten temat , może jakieś sugestie gdzie naprawdę warto się udać i przede wszystkim od jakich pieniędzy w ogóle możemy zaczynać dyskusje . W internecie jest taka masa opinii , tak bardzo rozbieżnych ,że mam w głowie chaos . Prosiłbym o rady . Kamil
Przegroda jest na NFZ, ale estetyka już nie. Chirurg plastyk zrobi estetykę i przegrodę nosową, ale laryngolog tylko przegrodę.
Ceny są różne uzależnione od lekarza, więc trzeba popatrzeć na cenniki w konkretnych klinikach.

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-04, 11:45   #3
kamilbe
Przyczajenie

Witam . Tak tak wiem . Bardziej mnie interesuje kwestia :

Połączenia tych dwóch zabiegów w czasie jednej operacji . Tzn : prostować i modelować , z tym ,że z uwzględnieniem rozdzielenia kosztów na NFZ (przegroda) i plastyka (płatnie) .

Co do drugiej kwestii to wiem ,że wybór lekarzy jest ogromny , lecz opinie są skrajnie różne . Ponadto da sie zauważyc ,ze część opinii (zwłaszcza pozytywnych) jest zmanipulowana i zapewne stanowi tylko reklamę .

Edytowane przez kamilbe
Czas edycji: 2014-05-04 o 11:46
Stary 2014-05-04, 16:46   #4
Madzik1Madzik
Przyczajenie

Witam, w klinice w polanicy mozna zrobic korekte calkowita na NFZ z tym że czeka się okolo 8 lat :/ jeśli chodzi o rozdzielenie zabiegow na czesc platna i darmowa raczej nie da rady. jedynie osobno, najpierw przegroda na fundusz a potem reszta platnie ale to chyba nie ma sensu. Wiem bo sama się dowiadywalam, a jestem juz miesiace po całkowitej korekcie nosa.
Madzik1Madzik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-04, 17:12   #5
Angel_00
Zakorzenienie

U niektórych lekarzy można zapłacić za całość mniej o VAT, jeśli się przyniesie zaświadczenie od laryngologa lub psychologa. Zawsze kilka tysięcy taniej

« czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »

Stary 2014-05-04, 20:01   #6
kamilbe
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Angel_00 Pokaż wiadomość
U niektórych lekarzy można zapłacić za całość mniej o VAT, jeśli się przyniesie zaświadczenie od laryngologa lub psychologa. Zawsze kilka tysięcy taniej

« czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »

Zaswiadczenie ? tzn ? jak ono ma wyglądać hmm ? każdy zaoszczedzony grosz jest ważny przy tak sporych kwotach .
Stary 2014-05-04, 20:13   #7
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilbe Pokaż wiadomość
Zaswiadczenie ? tzn ? jak ono ma wyglądać hmm ? każdy zaoszczedzony grosz jest ważny przy tak sporych kwotach .
myślę, że każdy lekarz ma inne wytyczne, jednak ogólnie chodzi o to, że taka korekta nosa jest niezbędna, do tego abyś normalnie funkcjonował (ze względów zdrowotnych, lub samopoczucia psychicznego)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-22, 11:39   #8
hell_girl
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Operacja krzywej przegrody + korekcja estetyczna

Hej,

jaki szpital w Krakowei polecacie? Mam skierowanie na operacje przegrody (zatoki) ale nie wiem ktory wybrac (terminy i jakosc).

dziekuje
Stary 2014-12-18, 18:57   #9
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Hej, w jaki sposób nos trzyma się później sztywno zamiast zapadać na grzbiecie ? Widziałam na filmach że na septoplastyce wycina się całą kość i zostawia pustą błonkę

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-22, 09:36   #10
AneczkaRak
Raczkowanie

Też tak słyszałam
AneczkaRak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-26, 11:43   #11
kogutowski
Przyczajenie

Jakiego lekarza/klinikę w Warszawie polecacie?

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości