|
Notka |
|
Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nauka angielskiego na własną rękę
Poszłam do technikum hotelarskiego i nie dlatego, że wyjątkowo pasjonował mnie ten zawód. Na studia i tak planuję się wybrać, ale zawsze jest coś w zanadrzu a przy okazji PODSZKOLĘ JĘZYKI
![]() ![]() Po tym długim rozpisie, moje pytanie: jak podszkolić język we własnym zakresie, w domu? Nie mówię oczywiście, że nie mam pojęcia o tym języku! Rozumiem większość tekstów, jakąś tam wiedzę mam, ale jeśli przyszłoby do rozmowy, nie powiedziałabym ani słowa. Wiem, że bez niego ani rusz. Nie wspominając już o tym, że matura z języka angielskiego i egzamin zawodowy tuż tuż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nauka angielskiego na własną rękę
Teraz nie ma problemu. Są kursy internetowe, są programy komputerowe do nauki, jest masa stron do nauki. Dla hotelarzy są specjalistyczne podręczniki. Jednym słowem nic tylko się uczyć a nauka samodzielna nigdy nie była tak łatwa jak obecnie.
Poza tym możesz poszukać osoby do tandemu językowego i np. rozmawiać z nią przez skype. Obecnie można się samodzielnie uczyć nawet bardzo egzotycznych języków- wystarczy w internecie znaleźć native speaker'a i być z nim w kontakcie. ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Przejrzyj sobie takie strony jak englishtips.org , onestopenglish.com- wymagają rejestracji. Na jezykiobce.pl masz kursy i książki. Na colorfulmedia.pl znajdziesz czasopisma dla uczących się angielskiego ogólnego i business English Na guardian.co.uk możesz czytać prasę codzienną, która jest o tyle dobra, że akurat w tej gazecie redaktorzy lubią często używać idiomów i można dzięki temu poprawić słownictwo. ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Poza tym wpisz w google "english language exchange partner" i zobaczysz wiele stron na których możesz znaleźć kogoś do rozmów na skype.
Proszę zajrzyj do tego wątku i wypełnij ankietę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=733894 Edytowane przez MissChievousTess Czas edycji: 2015-02-03 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nauka angielskiego na własną rękę
Ja podszkoliłam język samodzielnie korzystając z Duolingo. To taki program właśnie do samodzielnej nauki języka angielskiego. Jednakże przyznać się muszę szczerz,e że w tym roku i tak wybrałam się do szkoły językowej. Bo jednak co szkoła to szkoła. W domu nie zawsze chciało mi się usiąść do komputera żeby się pouczyć, w szkole jest inaczej. Idę ponieważ wiem , że muszę i ponieważ za to zapłaciłam. Wydane pieniądze jakoś bardzo motywują mnie do działania. Może dlatego że nie cierpię wyrzucać ich w błoto
![]() Edytowane przez Maguda_ Czas edycji: 2015-02-06 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.