|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
roznica 7 lat- to ma sens?
dzis przeczytalam tu pewien watek i chcac nie chcąc przypomnialam sobie o swoim dylemacie. Otoz poznalam faceta, zagadal do mnie na imprezie, rozmawiali nam się super i wzial ode mnie numer. Trochę ze sobą piszemy, zaproponowal spotkanie ale na razie to niemożliwe, zobaczymy sie(jeżeli w ogóle) dopiero za 2 tyg mniej wiecej. Wiadomo. Swieta i tak dalej.
no i pojawia sie problem bo ja mam lat 19, on 26. On myslal ze ja jestem starsza, ja- ze on mlodszy. Jednak swietnie sie do tej pory rozumiemy, mamy podobne zainteresowania itd. Tak, wiem,kontakt sms a rzeczywistosc to dwie różne rzeczy ale... Pytanie wlasnie czy przenosić w ogóle te znajomość do "reala" czy lepiej zakończyć. co myślicie? To w ogóle ma jakikolwiek sens żeby sie z nim zaczynac spotykać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: roznica 7 lat- to ma sens?
W tym wieku ja uważam ze nie ma sensu. Zupelnie rozne priorytety w zyciu .Ty jeszcze będziezz chciała chodzić na zabawy studenckie , juwenalia a on nie. On bedzie chcial dzieci a ty pierwszej pracy itp. W tym wieku ja uwazam ze to nie ma szans chociaz sa pary ktore zapewne did jakos dogadaly
Przerabialam to z facetem o 6 lat starszym i problemem bylo czeste uzywanie co ty wiesz o zycih jrstes za mloda, na imprezy jestem za stary bo tam sami studenci no i u mnie byla jeszcze ogromna zazdrosc zjadam literki i gubie polskie znaki na moim lenovo ![]() Edytowane przez mogg Czas edycji: 2014-12-22 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko nie wiem co teraz zrobić. Dość sponanicznie sie zgodzilam na spotkanie, nie wiem czy pojsc czy po prostu powiedzieć ze i tak z tego nic nie będzie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja mam 21 lat, mój chłopak 28, wiec roznica taka sama i ja jej w ogole nie odczuwam. Ale to kwestia także osobowości, wiek to tylko liczba, a to nie 15 lat, tylko 7.
Edytowane przez katrina_k Czas edycji: 2014-12-22 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
idź, może będzie fajnie, u mnie jest też różnica kilku lat - ale oboje już pracujemy, jesteśmy samodzielni. I uważaj żeby nie próbował Cię wychowywać .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
mogg, szczerze mówiąc - nie do końca się zgodzę : ) Na pewno jest to jeden ze scenariuszy, który może nastąpić, ale chyba za mało ich znamy, żeby móc kategorycznie doradzać "tak" lub "nie".
Znam cztery małżeństwa, gdzie różnica wieku jest większa niż 7 lat. Wśród nich największa różnica to 11 lat i doskonale się dogadują. I zeszli się właśnie w wieku 21/32, czyli w miarę podobnie do sytuacji autorki tematu. Są to moi przyjaciele, więc wiem co się u nich dzieje (czasami nawet za dużo, ale przyjaciółce trzeba dać się wygadać ![]() Drugie małżeństwo, 8 lat różnicy - mój brat. Też bardzo dobrze się dogadują, chociaż wiadomo, że czasem są jakieś zgrzyty, ale to jak w każdym małżeństwie. Pozostałych małżeństw nie znam "od podszewki", raczej jako znajomi, ale też wydają się być szczęśliwi. Musisz sama się zastanowić, czy Ci w jakimkolwiek stopniu na nim zależy (co prawda ciężko tak stwierdzić po jednym spotkaniu). Jeśli jednak zdecydujesz się na kolejne spotkania i poznasz się trochę na nim i nadal będzie Ci się podobał - czemu nie? Życzę powodzenia kochana! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Nie dowiesz się jeśli nie spróbujesz
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez 201604210936 Czas edycji: 2016-04-20 o 19:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
A ja uważam,że po jednym spotkaniu i rozmowie zastanawianie się czy za x lat problem będzie to, że on może wcześniej chcieć dzieci a ty nie to jakaś abstrakcja
![]() póki co nawet nie byliście na jednej randce, będziesz miała jeszcze czas, żeby zastanowić się czy ewentualnie chcesz z nim związku ( nie wiesz też czy on by chciał, póki co po prostu mu się spodobałaś). 7 lat to na tym etapie spora różnica fakt ale z drugiej strony nie jakaś zabójcza. Jesteś młodziutka, za mąż póki co za faceta nie wychodzisz jeśli ci się spodobał to się z nim pospotykaj, zobacz jaki jest, co ci szkodzi? to tylko randka, podejdź do tego na luzie ![]() Edytowane przez 201803300917 Czas edycji: 2014-12-22 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() telefon sie mnie nie zawsze slucha- przepraszam za bledy jezykowe! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
po drugiej stronie szafy
|
Sam wiek to za mało danych, żeby zdecydować czy to wypali czy nie. Trzeba się poznać, zobaczyć jak się dogadujecie, jakie macie osobowości, jak spędzacie wolny czas, jakie są Wasze priorytety, czego oczekujecie od związku i partnera...a to wszystko wyjdzie z czasem. Poznajcie się, zobaczycie co z tego będzie
![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Tak ale to 19 a nie 22 a to akurat moim zdaniem roznica.
Nie uwazam ze na 100% nie wyjdzie ale trzeba znac wlasne potrzeby bywa roznie. Bo za 5 lat ona bedzie szukala pierwszej pracy o on bedzie chcial miec dziecko i co wtedy ??? Jesli ona rowniez bedzie chciala dziecka jest ok ale jesli nie to co wtedy ?? Jesli dobiora sie charakterami, oczekiwaniami wzgledem zycia co u 19/20 latki jest jeszcze wielka niewiadoma. Ona sie zmienia i dopiero uksztaltuje , swoje poglady czy potrzeby bo ich w tym wieku wiekszosc osob nie zna jeszcze. Ja np. -Nie mowie ze wszyscy,bylam przekonana ze w wieku 27 lat bede miala cudowna fajna prace , meza, dzieci i dom. Zycie okazalo sie troszke inne. Bo myslenie sie zmienilo a moim zdaniem 22/23 t lepszy wiek na zwiazek z facetem 7 lat starszym niz 19 ![]() zjadam literki i gubie polskie znaki na moim lenovo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jak na razie nie szukam zwiazku który mialby prowadzić do malzenstwa i dzieci, z tego co wiem to on tez nie.. Edytowane przez susanday Czas edycji: 2014-12-22 o 10:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Jako 18 latka zaczęłam swoj zwiazek z chlopakiem 8 lat starszym. Bardzo dojrzalym, poważnym etc. Da się. Moj obecny partner jest 6 lat starszy, a ja jestem lekko po 20. I jest super
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
zresztą naprawdę oni się nie znają jeszcze nawet, autorka pisze, że póki co męża nie szuka więc po co aż tak wybiegać w przyszłość zawsze warto spróbować, niczym nie ryzykuje, idąc na spotkanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem różnica wieku nie jest wcale taka duża. Wiele zależy od Waszych charakterów,a jedno spotkanie związku nie czyni, więc zobaczysz po wizycie
![]()
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Wiek nie gra roli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Idź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po roku pobrali się i od pięciu lat są szczęśliwym małżeństwem. Przyjaciółka zawsze była przeciwna tak dużej różnicy wieku a tu bach! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
No i czemu każda kobieta ma mieć dziecko w świętym wieku 25 lat?
Ona może chcieć mieć dziecko wcześniej. A on później. Whatever. To niezależne od wieku, a od psychiki, charakteru, poglądów, to tym się trzeba zgrać, nie wiekiem.
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Mój mąż jest ode mnie 6 lat starszy i uważam, że to nie jest duża różnica, być może dlatego, że w moim życiu byli dwaj mężczyźni dużo starsi ode mnie - jeden o 13 a drugi o 20 lat.
Edytowane przez Blue Jeans Czas edycji: 2014-12-22 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
to chyba raz kozie śmierć i spotkam sie z nim
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.