On mnie zostawił, a zachowuje się jak świnia. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-21, 18:39   #1
akswonillam
Raczkowanie

On mnie zostawił, a zachowuje się jak świnia.

Facet zostawił mnie po 2,5 roku, z dnia na dzień. Ostatnio faktycznie było między nami średnio, bardzo się kłóciliśmy, ale staraliśmy się to naprawić. Nigdy nie zawahał się powiedzieć, że mnie kocha, że chce budować ze mną przyszłość. Z dnia na dzień, podczas kłótni on stwierdził, że mnie zostawia, że ma tego dość i tego już nigdy więcej nie będzie chciał. Nie chce próbować, ponieważ psychicznie go to zmęczyło i po prostu nie był szczęsliwy. Dodał, że planował to od dawna tylko mi o tym nie mówił (w co raczej nie wierzę, bo zauważyłabym to w jego zachowaniu). W rozpaczy oczywiście błagałam, żeby wrócił, ale z czasem odpuściłam. Po 3 dniach od rozstania rozmawialiśmy, stwierdził, że już mnie nie kocha, nie tęskni za mną i żebym nie miała żadnych nadziei. Zaakceptowałam tą decyzję. Mamy większość wspólnych znajomych, więc stwierdziliśmy, że będziemy mieć normalny, koleżeński kontakt. Po paru dniach zadzwoniła do mnie koleżanka, mówiąc, że spotkała się z nim przez przypadek, rozmawiali chwilę i gdy poruszyła nasz temat to łamał mu się głos i wcale nie chciał o tym rozmawiać.

A on zaczął robić się stopniowo straszną świnią, przy zwykłej rozmowie zawsze zaznaczał, że gdzieś wychodzi, że jest zajęty, że ma takie imprezowe życie, że na Sylwestra wyjeżdża z trzema (moimi również) koleżankami. I zawsze jakoś wplecie w rozmowe, że mnie nie kocha. Doskonale wie, że mnie to boli i wie, że bardzo przeżywam to rozstanie.

Podczas pierwszego wspólnego spotkania ze znajomymi, on ciągle zaznaczał, że tyle imprezuje, stwierdził, że teraz ma jeden z lepszych okresów w jego życiu, tyle się bawi, pije, poznaje ludzi i jest tak świetnie. Widząc, że robi mi się przykro, gadał jeszcze bardziej. Wyjmował ciągle telefon i udawał, że pisze smsy (wiem, że udawał, ponieważ robił ruch palcami, tak jakby coś pisał, a kolega obok dziwił się, co on robi, bo był na jakiejś stronie internetowej i po prostu pukał palcami w ekran), ja oczywiscie pomyslalam, że zacięcie z kimś pisze. Nawet znajomi zauważyli, że nigdy tak nie ekscytował się zwykłą imprezą.

O co mu może chodzić? Zaakceptowałam to, że mnie zostawił, przez pierwsze dni się starałam by zmienił zdanie, ale on wtedy bardzo się denerwował, więc dałam spokój. Wiem,że nadal ma świadomość, że gdyby wrócił to przyjęłabym go z otwartymi ramionami.

Po co sprawia mi tyle przykrości? Rozumiem, że mamy żyć normalnie, ale chyba ma świadomość, że takim zachowaniem sprawia mi przykrość. Poza tym wie, że bardzo przeżyłam to, że mnie zostawił i przez pierwsze dni musiałam brać tabletki uspokajające. O powrocie on nie chce wcale słyszeć. Dodam, że mamy niecałe 20 lat.

Jeżeli napisałam mało zrozumiale i chaotycznie, to wybaczcie, ale piszę w emocjach.

Edytowane przez akswonillam
Czas edycji: 2014-12-21 o 18:44
akswonillam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-21, 19:23   #2
201607111040
Konto usunięte

Dot.: On mnie zostawił, a zachowuje się jak świnia.

Cytat:
Napisane przez akswonillam Pokaż wiadomość
Facet zostawił mnie po 2,5 roku, z dnia na dzień. Ostatnio faktycznie było między nami średnio, bardzo się kłóciliśmy, ale staraliśmy się to naprawić. Nigdy nie zawahał się powiedzieć, że mnie kocha, że chce budować ze mną przyszłość. Z dnia na dzień, podczas kłótni on stwierdził, że mnie zostawia, że ma tego dość i tego już nigdy więcej nie będzie chciał. Nie chce próbować, ponieważ psychicznie go to zmęczyło i po prostu nie był szczęsliwy. Dodał, że planował to od dawna tylko mi o tym nie mówił (w co raczej nie wierzę, bo zauważyłabym to w jego zachowaniu). W rozpaczy oczywiście błagałam, żeby wrócił, ale z czasem odpuściłam. Po 3 dniach od rozstania rozmawialiśmy, stwierdził, że już mnie nie kocha, nie tęskni za mną i żebym nie miała żadnych nadziei. Zaakceptowałam tą decyzję. Mamy większość wspólnych znajomych, więc stwierdziliśmy, że będziemy mieć normalny, koleżeński kontakt. Po paru dniach zadzwoniła do mnie koleżanka, mówiąc, że spotkała się z nim przez przypadek, rozmawiali chwilę i gdy poruszyła nasz temat to łamał mu się głos i wcale nie chciał o tym rozmawiać.

A on zaczął robić się stopniowo straszną świnią, przy zwykłej rozmowie zawsze zaznaczał, że gdzieś wychodzi, że jest zajęty, że ma takie imprezowe życie, że na Sylwestra wyjeżdża z trzema (moimi również) koleżankami. I zawsze jakoś wplecie w rozmowe, że mnie nie kocha. Doskonale wie, że mnie to boli i wie, że bardzo przeżywam to rozstanie.

Podczas pierwszego wspólnego spotkania ze znajomymi, on ciągle zaznaczał, że tyle imprezuje, stwierdził, że teraz ma jeden z lepszych okresów w jego życiu, tyle się bawi, pije, poznaje ludzi i jest tak świetnie. Widząc, że robi mi się przykro, gadał jeszcze bardziej. Wyjmował ciągle telefon i udawał, że pisze smsy (wiem, że udawał, ponieważ robił ruch palcami, tak jakby coś pisał, a kolega obok dziwił się, co on robi, bo był na jakiejś stronie internetowej i po prostu pukał palcami w ekran), ja oczywiscie pomyslalam, że zacięcie z kimś pisze. Nawet znajomi zauważyli, że nigdy tak nie ekscytował się zwykłą imprezą.

O co mu może chodzić? Zaakceptowałam to, że mnie zostawił, przez pierwsze dni się starałam by zmienił zdanie, ale on wtedy bardzo się denerwował, więc dałam spokój. Wiem,że nadal ma świadomość, że gdyby wrócił to przyjęłabym go z otwartymi ramionami.

Po co sprawia mi tyle przykrości? Rozumiem, że mamy żyć normalnie, ale chyba ma świadomość, że takim zachowaniem sprawia mi przykrość. Poza tym wie, że bardzo przeżyłam to, że mnie zostawił i przez pierwsze dni musiałam brać tabletki uspokajające. O powrocie on nie chce wcale słyszeć. Dodam, że mamy niecałe 20 lat.

Jeżeli napisałam mało zrozumiale i chaotycznie, to wybaczcie, ale piszę w emocjach.
Bo jest debilem i niedojrzałym dzieciaczkiem.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-21, 19:27   #3
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:

Po co z nim rozmawiasz, skoro już ustaliliście, że powrotu nie będzie, a kontakt z nim tylko wyprowadza Cię z równowagi?
Spotkania - jak rozumiem, macie wspólnych znajomych. Nie zaszkodzi Ci jednak odpuścić parę spędów zanim całkowicie dojdziesz do siebie, a jemu odechce się odstawiania teatrzyków. Serio, świeżo po rozstaniu im mniej wspólnych spraw i kontaktu tym lepiej.

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-21, 19:34   #4
akswonillam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
Po co z nim rozmawiasz, skoro już ustaliliście, że powrotu nie będzie, a kontakt z nim tylko wyprowadza Cię z równowagi?
Spotkania - jak rozumiem, macie wspólnych znajomych. Nie zaszkodzi Ci jednak odpuścić parę spędów zanim całkowicie dojdziesz do siebie, a jemu odechce się odstawiania teatrzyków. Serio, świeżo po rozstaniu im mniej wspólnych spraw i kontaktu tym lepiej.
On ustalił, że powrotu nie będzie, bo go nie chce. Nie zmusze go do niczego. Ja w sumie rozmawiałam z nim, bo miałam nadzieję, że się jeszcze opamięta.

Jest: 64.3 kg

Będzie: 59 kg
Stary 2014-12-21, 20:25   #5
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

On jak widać chce bawić się w jakieś gierki, sprawić Ci przykrość, może pokazać jaki to on jest super, a może chce Cie zmusić do błagania by do Ciebie wrócił. Kto go tam wie.
Ale faktycznie, jeżeli bolą Cie te jego teksty to unikaj spędzania wspólnie z nim czasu aż do momentu, gdy będziesz mogła podejść do tego z dystansem. Wyciągaj znajomych na spotkania bez niego, albo odpuść sobie parę spotkań, na których on będzie.
Daj sobie czas odpocząć i wrócić do normalnego stanu
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-21, 20:28   #6
Lagoon
Raczkowanie

Polecam urwać ten "koleżeński" kontakt.
Lagoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-21, 20:37   #7
cleopadra
Wtajemniczenie

On probuje przekonac sam siebie i wszystkich znajomych ,ze mu na Tobie nie zalezy.On Cie kocha ale nie potrafi z Toba byc,czasem tak sie zdaza.
cleopadra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-21, 20:40   #8
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

Zachowuje się jak dzieciak. Tobie poradziłabym tyle, że moim zdaniem nie powinniście przez jakiś czas się tak widywać, szybciej rany się zagoją.
Stary 2014-12-21, 20:40   #9
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cleopadra Pokaż wiadomość
On probuje przekonac sam siebie i wszystkich znajomych ,ze mu na Tobie nie zalezy.On Cie kocha ale nie potrafi z Toba byc,czasem tak sie zdaza.
Skąd ta pewność, że kocha autorkę? Równie dobrze może chcieć się na niej wyżyć.
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-21, 20:42   #10
BadLife
Rozeznanie

A jak dla mnie to on Cię wcale nie kocha autorko. Widzi, że nadal masz nadzieję i chce Ci dosadnie pokazać, żebyś się nie łudziła. Robi to w durny sposób, ale cóż. Ty - jeśli nadal coś czujesz to przestań się oszukiwać, że możesz mieć z nim koleżeński kontakt Sama koleguję się z byłym, ale trochę czasu minęło, zanim opadły emocje. Dla własnego dobra - powinnaś się odciąć.
BadLife jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-21, 20:49   #11
cleopadra
Wtajemniczenie

[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;49431195]Skąd ta pewność, że kocha autorkę? Równie dobrze może chcieć się na niej wyżyć.[/QUOTE]Bo przeczytalam dokladnie co pisze autorka ,,,,

Nigdy nie zawahał się powiedzieć, że mnie kocha, że chce budować ze mną przyszłość. Z dnia na dzień, podczas kłótni on stwierdził, że mnie zostawia, że ma tego dość i tego już nigdy więcej nie będzie chciał. Nie chce próbować, ponieważ psychicznie go to zmęczyło i po prostu nie był szczęsliwy
cleopadra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-21, 20:52   #12
bulka114
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cleopadra Pokaż wiadomość
Też mi się tak wydaje. Sam przed sobą udaje, że wszystko jest ok, a tak na prawdę szlag go trafia, być może zbyt pochopnie podjął decyzję o odejściu, ale nie ma jaj, żeby się do tego przyznać i dlatego zachowuje się jak dzieciak, dokopując Ci, autorko tym samym.
Znam podobny przypadek.

"Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale."

Edytowane przez bulka114
Czas edycji: 2014-12-21 o 20:55
bulka114 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-21, 20:57   #13
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Po co w ogole gadasz i utrzymujesz kontakt z typem, ktory Cie rzucil? Olej typa jak i on olal Ciebie.
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-21, 21:01   #14
Weronka9292
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lagoon Pokaż wiadomość
Polecam urwać ten "koleżeński" kontakt.

Tylko tyle i aż tyle. Skoro boli Cię jego zachowanie (zrozumiałe) odpuść sobie kontakty z nim. Z czasem przejdzie, tylko ciągle tego nie rozdrapuj.
Weronka9292 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-21, 22:03   #15
skazana_na_bluesa
.

przestań się płaszczyć przed nim i skompleć o powrót - przejdzie mu robienie takich szopek.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-21, 22:12   #16
Minna
Zielona Driada

Urwij to całkowicie.

"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
Minna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-21, 23:39   #17
faza14
Raczkowanie

Szczerze mówiąc, kiedy ja zerwałam ze swoim chłopakiem, ale dlatego, że Go już naprawdę nie kochałam to po prostu brzydko mówiąc miałam Go gdzieś, nie obchodziło mnie, co o mnie myśli. Czy myśli, że jest mi lepiej/gorzej, czy się świetnie bez Niego bawię czy nie. Nie potrzebowałam Mu niczego udowadniać, więc po cichu przypuszczam, że facet może nadal coś do Ciebie czuć, ale próbuje przekonać nie tylko wszystkich wokoło, ale siebie samego, że tak nie jest, może chce Cię jak najmocniej zniechęcić do siebie z drugiej strony może jednak ma po prostu potrzebę samego udowodnienia Tobie, że bez Ciebie Mu lepiej i że sobie radzi, ale ja takiego postępowania nie rozumiem, po co miałby chcieć Cię dodatkowo ranić chyba, że sama czymś bardzo Go skrzywdziłaś w przeszłości i czuje do Ciebie żal i chce się odegrać w jakiś sposób. Ciężko powiedzieć, najlepiej, tak jak dziewczyny radzą, nie pokazuj się przez jakiś czas na tych wspólnych spotkaniach, bo będą Ci przynosić tylko ból, zamiast zabawy. Daj sobie czas, albo zapomnisz albo może kiedy zauważy, że Cię już wśród znajomych nie spotka, zrobi jakiś bardziej konkretny ruch i wszystko się wyjaśni. Powodzenia

Edytowane przez faza14
Czas edycji: 2014-12-21 o 23:41
faza14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-22, 00:00   #18
akswonillam
Raczkowanie

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Nie, nigdy nie go nie zraniłam, nie zdradzilam, nic za co mógłby się chcieć odegrać.

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

Dodatkowo zawsze byliśmy uważani za bardzo dojrzałą parę.. ciężko powiedzieć dlaczego, ale zawsze słyszałam to od ludzi, którzy są z nami blisko, od moich/jego rodziców, rodziny. Dlatego też jestem w szoku jego teraźniejszego zachowania, bo czuje się jakbym nie znała tego człowieka.
Stary 2014-12-22, 00:57   #19
Darkoz
Zakorzenienie

Nie jest to zachowanie dojrzałe i na pewno nie dla każdego, nie namawiam absolutnie, jeśli nie czujesz się na siłach, ale ja bym oprócz ograniczenia kontaktu ponabijała się z niego przy znajomych, parodiując walenie palcami w telefon i głupie odzywki. Subtelnie, od czasu do czasu i na luzie. Z raniącego Cię c***ka stałby się pośmiewiskiem, już teraz znajomi widzą jego żałosne gierki.
Pewnie zacznie się na mnie najazd, ale uważam, że Autorka nie zasłużyła na to, by płakać w poduszkę w domu, gdy jej znajomi się bawią. Jeśli będzie unikać wspólnych wypadów i imprez cały czas, ucierpią jej relacje ze znajomymi. Jak dla mnie do tego pewnie dąży były i nie powinna usuwać się w cień.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-22, 08:28   #20
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Nie jest to zachowanie dojrzałe i na pewno nie dla każdego, nie namawiam absolutnie, jeśli nie czujesz się na siłach, ale ja bym oprócz ograniczenia kontaktu ponabijała się z niego przy znajomych, parodiując walenie palcami w telefon i głupie odzywki. Subtelnie, od czasu do czasu i na luzie. Z raniącego Cię c***ka stałby się pośmiewiskiem, już teraz znajomi widzą jego żałosne gierki.
Pewnie zacznie się na mnie najazd, ale uważam, że Autorka nie zasłużyła na to, by płakać w poduszkę w domu, gdy jej znajomi się bawią. Jeśli będzie unikać wspólnych wypadów i imprez cały czas, ucierpią jej relacje ze znajomymi. Jak dla mnie do tego pewnie dąży były i nie powinna usuwać się w cień.
Jasne, że to nie jest fajne gdy trzeba ustąpić. Ale czasem warto na chwilę usunąć się w cień dla własnego zdrowia psychicznego, a nie kopać się z koniem. Zaraz się okaże, że facet z tego parodiowania wyjdzie obronną ręką i jeszcze zrobi dodatkową przykrość Autorce, a sprawa będzie wlekła się i wlekła.
Niestety, to ryzyko posiadania wspólnego grona znajomych z facetem. Dla mnie byłoby ważniejsze "wykurowanie się" po rozstaniu, znajomi jak dobrzy to przez miesiąc relacje nie ucierpią.

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-22, 09:08   #21
mpt
Zakorzenienie

Nie wiem, po co do niego leziesz. Gość Cię poniża, a Ty to łykasz, bo masz na coś nadzieję. On się wyżywa na Tobie, bo może,s prawia mu to przyjemnośc i ma z tego zabawę, to pewnie pierwszy raz w życiu, kiedy ma nad kimś taką władzę, więc odwala.
Odpuść, spotykaj się ze znajomymi, kiedy jego nie ma, nie chodź na spędy i przestań się zastanawiać kiedy do Cievie wróci, bo nie wróci.
Będzie między Wami wielka kłótnia, część znajomych opowie się po jego stronie, część po Twojej(albo nie) i tak to się skończy. Oszczędź sobie tego.
Stary 2014-12-22, 10:24   #22
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Czas edycji: 2014-12-22 o 10:26
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-22, 10:38   #23
kennedy
Zakorzenienie

glowa muru nie przebijesz. Nie da sie kolegowac na sile z kims kto tego nie chce. Tak wiec zrob sobie prezent i urwij kontakt.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2014-12-22, 12:33   #24
Gagix
Rozeznanie

Olej kolesia całkowicie, urwij z nim kontakt, szkoda Twojego czasu a przede wszystkim nerwów...

Gagix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-22, 12:55   #25
akswonillam
Raczkowanie

Strasznie to ciężkie, od paru dni nie mamy wcale kontaktu. Cały czas i tak o tym myślę, nie mogę się na niczym skupić. Mimo tego co robi i tak strasznie tęsknię, ale macie racje, trzeba mieć swój honor. Tylko szkoda, że to takie trudne.

Jest: 64.3 kg

Będzie: 59 kg
Stary 2014-12-22, 13:42   #26
Gagix
Rozeznanie

Cytat:
Strasznie to ciężkie, od paru dni nie mamy wcale kontaktu. Cały czas i tak o tym myślę, nie mogę się na niczym skupić. Mimo tego co robi i tak strasznie tęsknię, ale macie racje, trzeba mieć swój honor. Tylko szkoda, że to takie trudne.

Trudno..baaa nawet bardzo trudno Sama wiem z własnego doświadczenia, ale musisz być twarda jak żelki z biedronki Pamiętaj ile jesteś warta.

Gagix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-22, 14:14   #27
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Nie myśl o nim za dużo i pamiętaj, że za jakiś czas sama się z siebie będziesz śmiać, że przejmowałaś się takim idiotą.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2014-12-22, 19:01   #28
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Cytat:
[/COLOR]Dodatkowo zawsze byliśmy uważani za bardzo dojrzałą parę.. ciężko powiedzieć dlaczego, ale zawsze słyszałam to od ludzi, którzy są z nami blisko, od moich/jego rodziców, rodziny. Dlatego też jestem w szoku jego teraźniejszego zachowania, bo czuje się jakbym nie znała tego człowieka.
Skoro tak czujesz, to tak zapewne jest. Wielu ludzi po czasie pokazuje swoja prawdziwa twarz, w szczegolnosci jak im przestaje zalezec. I Ty to wlasnie doswiadczasz. Nie ma co o tym myslec, trzeba zamknac za soba ten rozdzial, bo wysluchiwanie od eks-chlopaka o innych panienkach, stawia Cie, wybacz, ale w zalosnej pozycji.

Cytat:
Napisane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d 386552d742cc4ca Pokaż wiadomość
Treść usunięta
A Ty juz to zrozumialas czy dalej jestes z tym typem od ktorego przez 2 lata tez kocham nie uslyszalas?
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości