Świeczki i lampiony jako ślubna dekoracja stołów - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-23, 10:09   #1
viki1988
Zakorzenienie

Świeczki i lampiony jako ślubna dekoracja stołów

Hey dziewczyny!
Nie znalazłam podobnego wątku a jako że planuję aby na moim ślubie głównymi dekoracjami były właśnie świeczki i lampiony z niewielka ilością kwiatów to postanowiłam założyć. Nigdy nie byłam osoba która lubiła kwiaty - zwłaszcza cięte- więc dlaczego miałabym nagle zmienić zdanie co do nich. Za to zawsze uwielbiałam delikatne, naturalne światło jakie dawały świece wiec czemu by nie miałabym mieć dekoracji ślubnej w tym duchu? TŻ tez jest niekwiatkowy wiec nie marudził Wątek zakładam oczywiście aby dzielić się inspiracjami czy też DIY odnośnie takich właśnie dekoracji a także jeśli ktoś się odważy to finalnym rezultatem

Sama od kilku dni przeczesuję etsy, allegro i google w poszukiwaniu inspiracji i sklepów które sprzedają lampiony i powiem szczerze że w Polsce bida z nędzą, na etsy trochę lepiej ale te ceny... Także wszelkie linki mile widziane

W załączniki wrzucam garść inspiracji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg c37bed5ada0d02f00bae6353dcc3c5b3.jpg (52,6 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0e2911f2f60c60b0468d2bca05cd6b58.jpg (15,5 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7be0548085937457a8997a02a4b332ca.jpg (54,1 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 80c3270138952f5c4bb024cb212a2169.jpg (36,7 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 120831_flanagan_358$!600x.jpg (51,4 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wedding-details-by-exceptional-events.jpg (56,7 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wedding centerpieces crystals candles tea lights roses.jpg (105,4 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg xxxxx.jpg (72,7 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Excelent-Floating-candles-wedding-centerpiece-ideas-jpg.jpg (66,4 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dekoracje-slubne-swiece_1341790.jpg (54,0 KB, 37 załadowań)

Edytowane przez viki1988
Czas edycji: 2014-03-23 o 10:11
viki1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-23, 10:49   #2
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Świeczki i lampiony jako ślubna dekoracja stołów

takie dekoracje są piękne, sama o takich marzę wrzucam moje inspiracje. chciałabym na każdym stole postawić jeden lampion, do tego kilka lampionów na tarasie. co z tego wyjdzie, to jeszcze zobaczymy. przeraża mnie koszt tych lampionów, musiałabym je kupić na własną rękę...

najbardziej podoba mi się to czwarte zdjęcie, tak właśnie chciałabym mieć u siebie na weselu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9c137d73c12ca076baadc2f13238b2dd.jpg (70,5 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20504ae1dec6143db71b8d1394a464de.jpg (31,2 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2428790fcba0d7065da3a30c0cef5bb2.jpg (81,2 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20473090a409721a3a4007908b32130e.jpg (41,8 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Karolina i Damian-20.jpg (43,3 KB, 54 załadowań)
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-23, 11:45   #3
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
takie dekoracje są piękne, sama o takich marzę wrzucam moje inspiracje. chciałabym na każdym stole postawić jeden lampion, do tego kilka lampionów na tarasie. co z tego wyjdzie, to jeszcze zobaczymy. przeraża mnie koszt tych lampionów, musiałabym je kupić na własną rękę...

najbardziej podoba mi się to czwarte zdjęcie, tak właśnie chciałabym mieć u siebie na weselu.
Ja właśnie chyba tez będę musiała kupić , w mojej sali maja tego typu rzeczy z Ikei i to ewidentnie widać ... ale widaje mi się że koszt nie byłby jakiś kosmiczny tzn. zależy ile ich potrzebujesz ja u siebie mam stoły ustawione w U i liczyłam że ok 10-12 by było potrzebnych, wiec to koszt ok 300 zł ... tylko kwestia co totem zrobić z tymi lampionami ...
A Ty masz pewnie okrągłe?
Stary 2014-03-23, 12:25   #4
foxyvixen
Raczkowanie

Tak, tak i jeszcze raz tak, totalnie moje klimaty

Ja mam ślub zimowy i stoły będą ozdobione wiankami (z szyszek, gałazek iglaków, susz egzotyczny, jemioła) a w środku nich świeca.
Ale planuje też zrobić własnoręcznie lampiony z plasterków pomarańczy. Nie wiem jak to wyjdzie, poćwiczę najpierw w domu
Bo takie małe w pojedynczym owocu to chyba się szybko wypalą, a potrzebuje świeczek na ok 15 godzin, prawda?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dsc_1321-1.jpg (102,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z10790603Q,Lampion-z-plastrow-pomaranczy--Ozdoby-swiateczne-.jpg (66,8 KB, 19 załadowań)

Edytowane przez foxyvixen
Czas edycji: 2014-03-23 o 12:26
foxyvixen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-23, 13:31   #5
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez foxyvixen Pokaż wiadomość
Tak, tak i jeszcze raz tak, totalnie moje klimaty

Ja mam ślub zimowy i stoły będą ozdobione wiankami (z szyszek, gałazek iglaków, susz egzotyczny, jemioła) a w środku nich świeca.
Ale planuje też zrobić własnoręcznie lampiony z plasterków pomarańczy. Nie wiem jak to wyjdzie, poćwiczę najpierw w domu
Bo takie małe w pojedynczym owocu to chyba się szybko wypalą, a potrzebuje świeczek na ok 15 godzin, prawda?
No zimowe wesel i świeczki to jest czad po prostu Te pomarańcze będziesz sklejać jakoś czy jakoś inaczej mocować?

U mnie sala pozwala tylko na świeczki tea-light więc ja rozumiem ze ktoś je będzie wymieniał Ja się zastanawiam czy całe wesele palić je czy dopiero jak się trochę ściemni...Wesele w czerwcu więc zacznie się ściemniać dopiero ok 21 pewnie....
Stary 2014-03-23, 14:35   #6
foxyvixen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
No zimowe wesel i świeczki to jest czad po prostu Te pomarańcze będziesz sklejać jakoś czy jakoś inaczej mocować?

U mnie sala pozwala tylko na świeczki tea-light więc ja rozumiem ze ktoś je będzie wymieniał Ja się zastanawiam czy całe wesele palić je czy dopiero jak się trochę ściemni...Wesele w czerwcu więc zacznie się ściemniać dopiero ok 21 pewnie....
Pomarańcze klejem na gorąco z pistoletu wolałabym uniknąć szpilek, bo to za bardzo się będzie rzucać w oczy. Myślę, jeszcze o ozdabianiu świeczek laskami cynamonu (zdjęcie). Ogólnie wszelkie florystyczne narzędzia i produkty są tak śmiesznie tanie, że podjęłam się też przy okazji dekoracji samochodu i stołu, ale to już inny temat.

A jaki argument podają za tym, że tylko tea-light?
Co do godziny, to Ty decydujesz, ale chyba największe wrażenie robią, jak jest ciemno
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cynamonowe-swieczki-zapachowe.jpg (50,1 KB, 17 załadowań)
Stary 2014-03-23, 15:53   #7
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Je trudnej wywrócić, a mówimy o sali pełnej podpitych, tańczących ludzi
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-23, 15:56   #8
samiramis
Raczkowanie

Dziwne, że lokal akceptuje tylko jeden rodzaj świeczek. Świeczki powinny się palić już w momencie gdy goście wchodzą na salę. Średnio tea-light palą się godzinę lub drugi rodzaj ok 4 godzin. Moim zdaniem są to mało eleganckie świeczki (same w sobie) ale przy odpowiedniej dekoracji faktycznie robią świetne wrażenie. Bardzo ważne jest aby kupić (lokal pewnie o tym wie) takie które palą się jak najdłużej.
samiramis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-23, 15:57   #9
asia1905
Zakorzenienie

bardzo chcę na swojej sali pływające po wodzie świeczki w kształcie serca tylko nie wiem gdzie kupię tanio odpowiednie misy
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-23, 16:50   #10
foxyvixen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
bardzo chcę na swojej sali pływające po wodzie świeczki w kształcie serca tylko nie wiem gdzie kupię tanio odpowiednie misy
nie myślałaś o wypożyczalni artykułów dekoracyjnych? na pewno wyjdzie taniej, no chyba, że chciałabyś je mieć na stałe w domu
Stary 2014-03-23, 20:21   #11
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Pomarańcze klejem na gorąco z pistoletu wolałabym uniknąć szpilek, bo to za bardzo się będzie rzucać w oczy. Myślę, jeszcze o ozdabianiu świeczek laskami cynamonu (zdjęcie). Ogólnie wszelkie florystyczne narzędzia i produkty są tak śmiesznie tanie, że podjęłam się też przy okazji dekoracji samochodu i stołu, ale to już inny temat.
Mi się bardzo podobają takie świeczniki z laskami cynamonu, tylko że do mojej koncepcji klimatu wesela nie pasują Ale do zimowego wesela będą ekstra A gdzie można jakieś dekoratorskie/florystyczne artykuły kupić? jest jakiś ciekawy e-sklep?
Cytat:
Co do godziny, to Ty decydujesz, ale chyba największe wrażenie robią, jak jest ciemno
Szczerze to nie pytałam dlaczego tak, jakoś specjalnie mi nie zależy na większych - to raczej dla nich problem bo będzie je trzeba częściej wymieniać ... Ale przypuszczam że chodzi o argument który podała ema:
Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Je trudnej wywrócić, a mówimy o sali pełnej podpitych, tańczących ludzi
Cytat:
nie myślałaś o wypożyczalni artykułów dekoracyjnych? na pewno wyjdzie taniej, no chyba, że chciałabyś je mieć na stałe w domu
U mnie bida z nędza jeśli chodzi o wypożyczalnie albo totalna wiocha albo początkujące firmy które nie mają jeszcze katalogów...
Stary 2014-03-23, 22:03   #12
asia1905
Zakorzenienie

Cytat:
po pierwsze takie firmy wypożyczają w czwartek i trzeba im to oddać w poniedziałek. Po drugie koszt nie jest taki mały. Część pewnie zostawiłabym u siebie, bo bardzo podoba mi się motyw pływających świec, a część sprzedała później na allegro. Myślałam, żeby poszukać w hurtowniach albo w sklepach typu wszystko po 4 zł. A dodatkowo jeszcze mieszkam w niedużej miejscowości i byłby problem, że ktoś musi po te dekoracje specjalnie jechać, kilkadziesiąt kilometrów po wypożyczenie mis. To zupełnie nieopłacalne.

Edytowane przez asia1905
Czas edycji: 2014-03-23 o 22:05
Stary 2014-03-24, 00:55   #13
foxyvixen
Raczkowanie

Faktycznie, biorąc pod uwagę dojazd i mały wybór...
Jak na coś gdzieś trafię, to podeślę linka.

a sklepy florystyczne:
http://sklep.canea.pl/shop/index.php
http://www.sklepflorystyczny.pl/
http://www.sklep.asflor.pl/
http://rafia.com.pl/
Stary 2014-03-24, 08:07   #14
asia1905
Zakorzenienie

Dziękuję za linki. Obecnie i tak jeszcze nie decyduję się na zakup, najpierw chce się właśnie wybrać do hurtowni stacjonarnie. Mojej mamy koleżanka ma kwiaciarnie i może za jej pośrednictwem uda mi się coś taniej dostać.
Stary 2014-03-24, 13:05   #15
helcia86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez samiramis Pokaż wiadomość
Dziwne, że lokal akceptuje tylko jeden rodzaj świeczek. Świeczki powinny się palić już w momencie gdy goście wchodzą na salę. Średnio tea-light palą się godzinę lub drugi rodzaj ok 4 godzin. Moim zdaniem są to mało eleganckie świeczki (same w sobie) ale przy odpowiedniej dekoracji faktycznie robią świetne wrażenie. Bardzo ważne jest aby kupić (lokal pewnie o tym wie) takie które palą się jak najdłużej.
W Ikei widziałam świeczki jak tea-lighty tylko troszkę większe i świecą się 9h. Na swój ślub właśnie takie kupię - obsługa czy goście zaświecą raz i na dłużej.
helcia86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-24, 19:16   #16
mojakaren
Zakorzenienie

dołączam dołączam
w załączniku mój wyrób na razie taki poglądowy - świeczki w słoikach, z koronka i sznurkiem. Docelowo słoiki będą chyba robiły za wazony, a świece będą stały na drewnianych bieżnikach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg koronka 2 (1).jpg (15,4 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg koronka 2 (4).jpg (30,8 KB, 55 załadowań)

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-25, 21:14   #17
samiramis
Raczkowanie

Mojakren pewnie się napracowałaś nad tymi dekoracjami ale będę brutalnie szczera (owszem wygląda fajnie i mnie osobiście się podoba ) większość gości stwierdzi, że oszczędzasz na dekoracjach i dlatego dajesz słoiki. Niestety musiałabyś mieć całe wesele w takim stylu aby ta dekoracja pasowała do lokalu. Pomysł fajny ale słoiki zastąpiłabym czymś innym. Ewentualnie inny kształt słoików (w biedronce można oliwki kupić w takim wąskim fajnym słoiczku)
samiramis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-25, 21:34   #18
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez samiramis Pokaż wiadomość
Mojakren pewnie się napracowałaś nad tymi dekoracjami ale będę brutalnie szczera (owszem wygląda fajnie i mnie osobiście się podoba ) większość gości stwierdzi, że oszczędzasz na dekoracjach i dlatego dajesz słoiki. Niestety musiałabyś mieć całe wesele w takim stylu aby ta dekoracja pasowała do lokalu. Pomysł fajny ale słoiki zastąpiłabym czymś innym. Ewentualnie inny kształt słoików (w biedronce można oliwki kupić w takim wąskim fajnym słoiczku)
Wesele ogólnie będzie w stylu powiedzmy rustykalnym, w dworku, dużo drewna także stylistycznie pasuje jak najbardziej zgadzam sie z Toba ze to może byc odebrane różnie dlatego też mamy wypatrzone w ikei wazoniki w ksztalcie butelek na mlsko takie szklane i na nich wypróbuje te ozdoby na pewno nie chce dawac na stół żadnych słoików itp po produktach spożywczych :p

Wysłane z mojego GT-I8260

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-26, 19:37   #19
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie, biorąc pod uwagę dojazd i mały wybór...
Jak na coś gdzieś trafię, to podeślę linka.

a sklepy florystyczne:
http://sklep.canea.pl/shop/index.php
http://www.sklepflorystyczny.pl/
http://www.sklep.asflor.pl/
http://rafia.com.pl/
Dzięki za linki ja w temacie takich klatek na świeczki znalazłam w zasadzie tylko 1 miejsce w necie gdzie można kupić je za rozsądna cenę - na alle jest użytkownik "dekomotyw" i on ma takie w granicach 20-30 zł więc nie zrujnuje się kompletnie na nie
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Wesele ogólnie będzie w stylu powiedzmy rustykalnym, w dworku, dużo drewna także stylistycznie pasuje jak najbardziej zgadzam sie z Toba ze to może byc odebrane różnie dlatego też mamy wypatrzone w ikei wazoniki w ksztalcie butelek na mlsko takie szklane i na nich wypróbuje te ozdoby na pewno nie chce dawac na stół żadnych słoików itp po produktach spożywczych :p

Wysłane z mojego GT-I8260
No co Ty dawaj na stół słoik po majonezie :cojest :To byłby przebój....

A tak serio to ja akurat próbuję iść bardzie w "eleganckie" klimaty, ale takie właśnie świeczki w słoikach mi się bardzo podobają- poogladaj sobie na etsy takie "świeczniki" ,są na prawdę śliczne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg il_fullxfull.336995281.jpg (83,2 KB, 44 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-29, 05:02   #20
TysiaBB1989
Rozeznanie

ale pięknie
Stary 2014-03-30, 18:50   #21
foxyvixen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Wpadło mi w oko, więc wrzucam:
http://slubnyzakatek.com/?2006,wazonik-swiecznik
Stary 2014-04-02, 11:13   #22
monia503
Raczkowanie

Cytat:
Hey dziewczyny!
Nie znalazłam podobnego wątku a jako że planuję aby na moim ślubie głównymi dekoracjami były właśnie świeczki i lampiony z niewielka ilością kwiatów to postanowiłam założyć. Nigdy nie byłam osoba która lubiła kwiaty - zwłaszcza cięte- więc dlaczego miałabym nagle zmienić zdanie co do nich. Za to zawsze uwielbiałam delikatne, naturalne światło jakie dawały świece wiec czemu by nie miałabym mieć dekoracji ślubnej w tym duchu? TŻ tez jest niekwiatkowy wiec nie marudził Wątek zakładam oczywiście aby dzielić się inspiracjami czy też DIY odnośnie takich właśnie dekoracji a także jeśli ktoś się odważy to finalnym rezultatem

Sama od kilku dni przeczesuję etsy, allegro i google w poszukiwaniu inspiracji i sklepów które sprzedają lampiony i powiem szczerze że w Polsce bida z nędzą, na etsy trochę lepiej ale te ceny... Także wszelkie linki mile widziane

Boskie wstawiłaś inspirację!
My mamy wesele w plenerze i też chce mieć dodatkowe lampiony-są boskie i tworzą bajkową atmosferę.
monia503 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-08, 19:52   #23
clara099
Raczkowanie

piękne są te inspiracje.
czekam na rozwój wątku
Stary 2014-04-13, 08:36   #24
viki1988
Zakorzenienie

Znalazłam fajna latarenkę http://www.slubnezakupy.pl/sklep,szu...urowa_20cm.htm zamówiłam na próbę jedną i jest bardzo ładna więc chyba będę właśnie je kupować na stoły
A w dodotaku zupelnie przypadkowo znalazłam przeźroczyste latarenki w sklepie z rzeczami do "Handmade-ów" http://www.creativehobby.pl/creativ-..._l_199268.html w ekstra cenie - 8,5 zł Tak sobie myślę że można by dokupić farbę do malowania po szkle i wypisać nasze imiona (i ew.datę ) na nich i porozstawiać na dworzu, a na dole przewiązać wstążeczką , co myślicie? dobry pomysł?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7459_0.jpg (9,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 270x270.jpg (11,4 KB, 4 załadowań)
Stary 2014-04-22, 18:36   #25
forumkowiczka
Zadomowienie

I mnie również urzekł ten pomysł.
Sama ze swoją dekoratorką rozważam pomysł swiec, swieczników, lampionów.
Najwazniejszy jest dla mnie jednak kościół. Planuję przez caly koscioł przy ławkach poustawiac słoiki po majonezach oklejone koronką właśnie ze swiecami. czy koras z was cos takiego widziała?Miałabym problem tylko z tym co po mszy zrobic z tymi sloikami. Czy kolejna para bedzie je chciala? z drugiej strony mamy slub jako drudzy a po nas jeszcze 2 pary wiec kiedy to rozstawic i kiedy zebrac?
Stary 2014-10-10, 09:14   #26
edelweiss
Raczkowanie

Cytat:
Hey dziewczyny!

Cudowne inspirację, natrafiłam na ten wątek szukając natchnienia dla mojej sali, udało się zrealizować chociaż część z tych inspiracji?
edelweiss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-14, 11:32   #27
lulek_m
Przyczajenie

Bardzo ładnie wyglądają te dekoracje. Jako, że moja luba strasznie ma bzika na punkcie wosków YankeeCandle to nie obejdzie się bez świeczek na stołach. Na pewno coś jej wpadnie w oko
lulek_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-14, 13:01   #28
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez lulek_m Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie wyglądają te dekoracje. Jako, że moja luba strasznie ma bzika na punkcie wosków YankeeCandle to nie obejdzie się bez świeczek na stołach. Na pewno coś jej wpadnie w oko
Akurat zapachowe świece na stołach z jedzeniem to chyba nie za bardzo
Raczej gdzieś obok, czy na wejściu.
Na stołach z jedzeniem to bezzapachowe tealighty.
Stary 2015-01-09, 11:04   #29
201701300929
Konto usunięte

przepiekne te dekoracje

zastanawiam sie tylko jak to jest z dostaepnoscia lampionow i swiec u dekoratorek ?
ja mam odgornie narzucana przez sale i chyba ma dosc maly wybor...ale moze cos wykombinujemy
201701300929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości