![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Perłowe blondy
Dziewczyny, mamy tyle rozpoczętych tematów o różnych odcieniach włosów, ale wątku o perłowych blondach nie znalazłam! A to takie piękne kolory
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() chętnie zdecydowałabym się na tą ostatnią, ale słyszałam, że włosy wychodzą po niej ciemne, a ja bym chciała jaśniejsze. Możecie polecić jakąś farbę jasny blond o lekko różowawej, właśnie perłowej poświacie? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Perłowe blondy
Moja mama zafarbowala się teraz perłowym blondem z Loreala - casting, super wyszedł
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja do tej pory używałam Loreal jasny perłowy blond, ale kolor tylko mi się rozjaśnił, w niczym nie przypomina tych, które podziwiam. 0 perłowych refleksów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej, Jeżeli chodzi o farby blond z różowym pigmentem to mogę polecić Loreal excellence bardzo jasny perlowy blond. Na opakowaniu kolor jest całkiem inny niż wychodzi. Efekt jest naprawdę świetny, aha i jeszcze jedną farbę znam dodatkiem różu, a mianowicie szlachetna perła z joanny. początkowo bardzo ładny efekt, ale po tygodniu niestety się zmywa. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Przez ponad rok farbowałam włosy Londą color naturals - perłowy blond 12/9
zdjęcia swoich włosów mam tutaj: https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=14857 (wszystkie zdjęcia oprócz trzech pierwszych to efekt po perłowym blondzie Londy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
hej dołączą się
![]() ![]() Wcześniej farbowałam szlachetną perłą Joanny kolor bardzo ładny ale spieral się jeszcze szybciej niż Feria:/ Chętnie skusiłabym się na tą londę ale boję się że nie ma ona takiego beżowo różowego połysku.... znalazłam zdjęcie z ostatniego farbowania ![]() Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2011-12-28 o 21:51 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, piękne macie te włoski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czytałam gdzieś że ten syoss mroźny perłowy blond fajnie wychodzi ale jakoś boję się farb schwarzkopf:/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem naturalna blondynką i jak robiłam sobie perłowym blondem z owej firmy to zawsze wychodziły mi delikatnie siwe, a po ok5 myciach kolor był ładny, ale nie tak piękny jak u kitkulki. Po ok 15 myciach kolor totalnie sie spłukiwał i u nasady były żółte. Podkreślałam, że przed farbowaniem nie używałam rozjaśniacza. Loreal o którym wcześniej wspomniałam nadawał najlepszy efekt ale na rozjaśnionych odrostach. Teraz poszukuję farby, która może nie będzie rozjaśniać tak intensywnie ale która nada włosom perłową poświatę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
To ta Feria Loreala nie rozjaśnia ( ma chyba wodę 6%) tylko nadaje poświate.
Jak nałożyłam ją na swoje ciemne odrosty to nic się nie zmieniło a jak nałożyłam na rozjaśniacz to fajnie przykryła ten żółtawy odcień. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Kurczę, ja to się boję eksperymentować z rozjaśniaczami.. Może pójdę do fryzjera. Mam teraz dość ciemny, ale jeszcze nieduży odrost, farbowane włosy, zupełnie nie wiem, jak miałabym się do tego zabrać, żeby wyszedł zadowalający kolor. Tak, tak, ten fryzjer to chyba dobry pomysł..
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Myślę że fryzjer to dobry pomysł, czasem nie warto eksperymetować w domu bo można sobie tylko zaszkodzić. Pamietam że jak sama chciałam sobie zrobić odrosty ( swoje naturalne włosy mam brązowe) to zawsze wychodziły mi rude. Teraz robie odrosty rozjaśniaczem u fryzjera a w domu kładę sobie na to farbę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
witam
![]() farbowałam włosy londą perłowy blond 12/9 i byłam bardzo zadowolnona z koloru, niestety musiałam zapoprzestac używania tej farby gdyż żółkły mi włosy straszliwie
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Farbowałam dziś perłowym blondem
![]() Wklejam zdjęcia przy odrostach włosy sa suche końce są jeszcze mokre dlatego wyglądają na ciemniejsze w rzeczywistości kolor jest równomierny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Justyna, są śliczne!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() Dziewczyny a stosował ktoś szampon koloryzujący Joanny perłowy blond? Fryzjerka powiedziała mi że jak zżółkna mi włosy to można go położyć na maks 5 minut żeby trochę poświaty nabrały ale zastanawiam się czy ten perłowy kolor jest tak samo ładny jak farba Joanny szlachetna perła? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Ja też ubóstwiam perłowe blondy
![]() ![]() Justyna, ta szamponetka Joanny perłowy blond jest świetna do odświeżenia koloru. Włosy nie są szare jak po niebieskich szamponach tylko nabierają pięknego różowego odcienia i są błyszczące. Proponuję trzymać dłużej niż 5 minut, najwyżej odrobinę przyciemni Ci włosy, ale kolor szybko się zmywa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale chyba ją wycofali bo nigdzie nie ma tego koloru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
o nie widziałam że w superpharmie też są. Miło że poinformowałaś
![]() ![]() Ostatnio zastanawiam się czy nie pofarbować loreal excellence 1021 też jakiś perłowy blond ale troche się boje bo mam białe włosy a cos czytałam że on może ciemny wyjść, więc nie wiem czy zaryzykuję .... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Kupiłam perłową saszetkę. Jak wylałam ja na głowę to się przeraziłam ciemny rudy kolor, tak si e bałam że wytrzymałam max 2 minuty ale efekt i tak fajny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() sama farbuje Londą, siwy kolor wypłukuje się szybko, ale perłowa poświata utrzymuje się cały czas ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety nie mam takich fotek, staram się wtedy nie fotografować ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zresztą wcześniej pisałaś, że włosy Ci rudziały, a teraz wychwalasz tę Londę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mnie bardzo podobają się włosy Wiktorii Driuk z Top Model - moim zdaniem tak wygląda perła idealna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Kitkulko, masz CUDNIE zadbane wlosy
![]() ![]()
![]() |
#29 |
beach please
|
Dołączę się do wątku
![]() Jestem zachwycona Waszymi fotkami - włosy wyglądają oblędnie ! ![]() Właśnie taki kolor chciałabym mieć.. ![]() ![]() Chciałabym odejść od pasemek, a zacząć farbować całe włosy na jeden kolor.. Co myslicie?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaje mi się że jeśli położysz perłową farbę na te pasemka to efekt ładnego perłowego blondu może wyjść tylko na miejscach gdzie są pasemka. Moje naturalne włosy to też taki szary jasnobrąz i powiem Ci szczerze że żadna perłowa farba nie wygląda na nich ładnie. Łapie albo na rudo albo na żołto, a ładnie wygląda dopiero na rozjaśniaczu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.