|
|
#1 |
|
(ro)BOT
Wiadomo¶ci: 0
|
Laminowanie w³osów ¿elatyn± w domu
Na czym polega zabieg laminowania w³osów w domu i jakich efektów mo¿na siê spodziewaæ? Zobacz najgorêtszy trend w pielêgnacji w³osów ostatnich dni! czytaj wiêcej
|
|
|
|
#2 |
|
Mod-¦nie¿ynka
Wiadomo¶ci: 3 195
|
Dot.: Laminowanie w³osów ¿elatyn± w domu
O laminowaniu inaczej na blogu Czarownicuj±cej
![]() Dwie dziewczyny, które o w³osach wiedz± wszystko: Anwen i Czarownicuj±ca
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Muszê spróbowaæ, bo ju¿ na wielu blogach o tym czyta³am, ale ta metoda nie sprawdza siê u ka¿dego. Mo¿liwe jest, ¿e mo¿e wyst±piæ przeproteinowanie w³osa i w ten sposób bardziej sobie zaszkodzimy ni¿ pomo¿emy.
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 320
|
Opcja z suszark± pochodzi z mojego bloga (zosta³a przet³umaczona z amerykañskiego wpisu z nieistniej±cego ju¿ bloga Science-y Hair Blog), co zosta³o wspomniane przez Anwen ale jako¶ jest pomijane gdzie indziej. Bêdzie mi przemi³o, je¶li zostanê w artykule - zw³aszcza, ¿e wspomniany zosta³ temat porowato¶ci w³osów - czyli temat cyklu wpisów o porowato¶ci w³osów mojego autorstwa, które rozpoczê³y falê zainteresowania pielêgnacj± w³osów w aspekcie porowato¶ci.
Pozdrawiam serdecznie w³osomaniaczki ![]() Wied¼ma |
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 16
|
Ja polecam obejrzeæ mój film z efektem i spostrze¿eniami na temat laminowania: http://www.youtube.com/watch?v=N_oJNum6XEE
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 52
|
ja bym wola³a dostaæ do tego gotowy produkt a nie mieszaæ sk³adniki spo¿ywcze "na oko". wierzê w zaawansowan± kosmetologiê
|
|
|
|
#7 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 938
|
Cytat:
od dawna chcia³am kupiæ jaki¶ olej do w³osów wiêc spróbuje i laminowania
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Moje w³osy s± bardzo przesuszone, a na dodatek dlugie... Czy zabieg laminowania sprawdzi siê na zniszczonej czuprynie?
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 31 910
|
Laminowa³am w³osy i po³ysk rzeczywi¶cie by³ wyra¼ny. Mo¿e kiedy¶ spróbujê innych metod, je¶li dorwê gdzie¶ ¿elatynê, która nie ¶mierdzi mokrym psem
Co do mieszania na oko - akurat przy pielêgnacji w³osów najlepiej sprawdzaj± siê najprostsze mieszanki i kosmetyki z niezbyt skomplikowanym sk³adem ;-) |
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Obawiam siê ¿e nie - lepsze bêd± bogate maski ze wszystkim po trochê - a w takiej maleñki dodatek ¿elatyny nie zaszkodzi - ale na pewno nie kuracja proteinowa
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 61
|
Laminowa³am i polecam. Miêciu¶kie w³osy!!!
Z butów sterczy s³oma, literaturê zna z opracowañ lektur, buraczana dama. Kto rodzi siê prostakiem, prostakiem przemija, choæby s³oma w butach ze z³ota by³a. By³a plama, nie ma bluzki, bo ten proszek by³ od ruskich |
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 750
|
jestem po laminowaniu
ju¿ jeden raz od tamtej pory umy³am w³osy. Nadal s± miêkkie i g³adkie, zaobserwowa³am tak¿e po³ysk z czym u mnie trudno po ostatnich farbowaniach
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Zobaczy³am w±tek i spróbowalam ! cud ! w³osy s± cudownie miêkkie, proste, puszyste, lekkie i jest ich objêto¶ciowo wiêcej. Zdecydowanie przynajmniej raz w tygodniu bêde laminowa³a wlosy !! o tak
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Pierwszy raz o tym s³yszê i jestem bardzo ciekawa efektów. Koniecznie muszê wypróbowaæ tê metodê
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
Na pewno spróbujê, nawet i dzi¶ wieczorem
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
jak± od¿ywkê polecacie ?
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 14
|
Szczerze mówi±c te¿ mnie zaciekawi³ ten zabieg. Napiszcie koniecznie jakie daje efekty
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
Spróbuj Alterê- maseczkê do w³osów
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
dziêki
|
|
|
|
#20 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 551
|
Ja do ¿elatyny, od¿ywki dodaje ³y¿eczkê soku z cytryny i du¿± ³y¿kê od¿ywki,po up³ywie 40 min myje w³osy naturalnym szamponem,polecam!
|
#21 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 9 945
|
Ja próbowa³am laminowania jaki¶ tydzieñ temu. Na³o¿y³am ¿elatynê z mask± Kallos Latte i trzyma³am na g³owie 40 min pod folia i ciep³ym rêcznikiem. Szczerze mówi±c, efekt nie by³ spektakularny. W³osy rzeczywi¶cie by³y b³yszcz±ce i miêkkie, ale ogólnie wizualnie nie by³o fajerwerków. Moje w³osy s± wysokiej porowato¶ci i faluj± siê. My¶lê, ¿e ta metoda sprawdzi siê u dziewczyn, które maj± zdrowe w³osy, o niskiej porowato¶ci (proste)
|
|
|
|
#22 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 92
|
Jutro laminujê drugi raz, ale tym razem trochê urozmaicê.
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 250
|
¿elatyna...
http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater za ¿adne skarby... |
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 217
|
lepsze s± parówki xD
Zrobi³am laminowanie z oliwk± Hipp, ale nie wiedzia³am ¿e na skórê g³owy trzeba ostro¿nie, czyli wcale;p mam teraz super przet³uszczone w³osy.. ehh.. jutro kolejne mycie, mam nadziejê ¿e bêd± efekty widoczne bo teraz jestem za³amana;p dobrze ¿e nigdzie nie wychodzê ![]() Tak¿e uwaga na oliwki
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Mo¿e ¼le co¶ zrobi³am, ale u mnie przynios³o efekt baaaaardzo dora¼ny, postanowi³am tego dnia ju¿ ponownie nie umyæ w³osów a nastêpnego mia³am olej kujawski na g³owie.
Na razie podziêkujê...
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;36101774]My¶lê, ¿e ta metoda sprawdzi siê u dziewczyn, które maj± zdrowe w³osy, o niskiej porowato¶ci (proste)
[/QUOTE]A na moich niskoporowatych falowanych siê nie sprawdzi³a
|
|
|
|
#27 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
oliwki nie s± do w³osów
z olejem kokosowym wychodzi ¶wietnie :d
|
#29 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
ok. dziêki
Spróbujê z kokosowym, tylko bojê siê, czy przy krótkich w³osach nie przet³uszczê sobie skóry na g³owie (?)
|
|
|
|
#30 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nak³adaj od skroni w dó³ a bêdzie ok, zmywaj najzwyklejszym szamponem , warto umyæ w³osy 2 razy
Nowe w±tki na forum Artyku³y i newsy
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

od dawna chcia³am kupiæ jaki¶ olej do w³osów wiêc spróbuje i laminowania