Co Was wkurza w allegro? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-11, 16:04   #1
201710120930
Konto usunięte

Co Was wkurza w allegro?

Tak ogólnie.
Pewnie nie raz Wam się zdarzyło coś kupić/sprzedać lub tylko przeglądać oferty.
Zdenerwowałyście się na coś?

Zacznę:
Kupiłam w niedzielę zabawkę ,późnym wieczorem w poniedziałek zrobiłam na poczcie przelew a dzis rano czyli w środę dostałam już drugiego sms-a ponaglającego! no dzisus
Albo jak kupowałam wózek to sprzedająca wysyłała mi dwa meile dziennie-kiedy ,kiedy włacę a potem jakoś się kontakt sie urwał -jak ja miałam jakies pytania to odpisywała po 3 dniach.I oczywiście gratisu(który sama obiecała) na oczy nie widziałam.

Nie jestem jakimś tam maniakalnym allegrowiczem,na koncie mam raptem kilkanaście transakcji i ani jednego negatywa ale z tego co wiem to jest problem -takie oddawanie negatywa za negatywa nawet jak się nie ma racji.

Ciuchów nie kupuję ale nie raz czytałam w neg.komentarzach ze zdjęcia potrafią być nieźle obrobione .To juz jest chamstwo

Jak tam Wasze negatywne doświadczenia z all?
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 16:09   #2
Nikaa1990
Wtajemniczenie

Dot.: Co Was wkurza w allegro?

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
Tak ogólnie.
Pewnie nie raz Wam się zdarzyło coś kupić/sprzedać lub tylko przeglądać oferty.
Zdenerwowałyście się na coś?

Zacznę:
Kupiłam w niedzielę zabawkę ,późnym wieczorem w poniedziałek zrobiłam na poczcie przelew a dzis rano czyli w środę dostałam już drugiego sms-a ponaglającego! no dzisus
Albo jak kupowałam wózek to sprzedająca wysyłała mi dwa meile dziennie-kiedy ,kiedy włacę a potem jakoś się kontakt sie urwał -jak ja miałam jakies pytania to odpisywała po 3 dniach.I oczywiście gratisu(który sama obiecała) na oczy nie widziałam.

Nie jestem jakimś tam maniakalnym allegrowiczem,na koncie mam raptem kilkanaście transakcji i ani jednego negatywa ale z tego co wiem to jest problem -takie oddawanie negatywa za negatywa nawet jak się nie ma racji.

Ciuchów nie kupuję ale nie raz czytałam w neg.komentarzach ze zdjęcia potrafią być nieźle obrobione .To juz jest chamstwo

Jak tam Wasze negatywne doświadczenia z all?
Dokładnie. Ja powinnam wystawić pewnej osobie negatywa, i to dużego, ale tego nie zrobię, bo wiem, że dostane to samo(chociaż nie zasłużyłam).

I to jest właśnie denerwująca mnie w All rzecz. Powinni coś z tym zrobić

30.37.45
75.74.50
Nikaa1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 16:12   #3
kermitowa
Zadomowienie

zdarza mi się raz w miesiącu zamawiac cos na allegro, do tej pory nie mialam przykrych zdarzen. ale najbardziej wkurza mnie czasami dluuuuuuuuuugie czekanie na paczke mimo ze mial byc priorytet. ostatnio pani u ktorej kupilam kosmetyki wyslala paczke na zly adres i paczka do niej wrocila i czekam sobie dalej na paczke z moimi kosmetykami teraz mam nadzieje ze szanowna pani wysle paczke na wlasciwy adres;/ ale to tylko takie sytuacje, powaznych problemow nie mialam i oby tak bylo.
Stary 2009-02-11, 16:17   #4
Kasiuchetka
Zadomowienie

Jako sprzedająca, wystawiłam w swojej karierze dwa negatywy. Jeśli dostanę odwetowe, to trudno, ale chociaż ostrzegę innych przed takimi "pseudoużytkownikami" .
Teraz czekam na wpłatę od 3 tygodni. Osoba obiecuje to zrobić a kasy ciągle nie widać... Nie znoszę takich ludzi
Kasiuchetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 16:19   #5
pusunia
Zakorzenienie

a ja ostatnio dostałam paczke w 48h jak powinno byc piorytetem pierwszy raz mi sie tak fajnie złożyło
pusunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 16:44   #6
Clarissa:)
Wtajemniczenie

GG do Clarissa:)

Miałam parę niemiłych sytuacji na Allegro, ale myślę, że tego nie da się uniknąć - nie wiem z jakim człowiekiem robimy interesy .

Chociaż ostatnio jednej pani udało się mnie zaskoczyć: wysłała 2 półlitrowe butle(żel i tonik z takimi dziubkami, które naprawdę z łatwością się rozlewają)w kopercie bąbelkowej. Tonik oczywiście się wylał . A pani jeszcze się kłoci, że na stronie"O mnie" pisze, że ona tylko duże wysyłki pakuje w kartoniki - a czy to przepraszam bardzo była mała wysyłka?

Jednak jak już mówiłam - to jak rosyjska ruletka, ryzyko jest zawsze
Clarissa:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 17:02   #7
zabcia84
Raczkowanie

łooooo jakbym miała odpowiedzieć na to pytanie to bym tu musiała pisać dzień i noc i jeszcze by pewnie kolejny dzień się przydał......

ja coraz bardziej jestem zrażona do allegro

dwa dni temu wygrałam walkę z nieuczciwym sprzedającym- chcociaż nie do końca- walczyłam MISIĄC, a kwota niemała bo ponad 200zł, oni twierdzili, że nie mają wpłaty, mimo, iż dostali ode mnie potwierdzenie przelewu, w tym czasie wsytąpili o zwrot prowizji i co najlepsze ją uzyskali, i w konsekwencji mam zawieszone konto, ja byłąm uczciwa, zapłaciłam a oni jeszcze bezczelnie wyłudzili kasę za prowizję
ale udało się w końcu dostałam kasę

ale najgorsze jest w tym wszystkim OBSŁUGA ALLEGRO, mają kupujących totanie w du..pie
w całym tym czasie napisałam do nich kilka maili, z czego wysłali mi same automatyczne odpowiedzi
nic mi nie pomogli

to mni najbardzie wkurza, reklamują się, że są takim bezpiecznym serwisem, a umożliwiają sprzedającym wyłudzać pieniądze, oraz to, że 60% sprzedawanych rzeczy to podróbki
zabcia84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-11, 17:06   #8
Rena
Zakorzenienie

Powiedz mi co Cie denerwuje, a powiem Ci kim jestes
Lajka Ty masz male dziecko?

Moje "faworyty":
- rozmiar na metce s ale wydaje mi, ze to bardziej xxxl
- nowoczesny aparat fotograficzny gratis 2 klisze
- cudowne, fantastyczne, zdjecia nie oddaja prawdziwego uroku
- opis wstawie wieczorem
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 17:13   #9
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Mnie wkurza to, że jest np. 7,8 obserwujących a nikt nie zalicytuje, nie wiem po co w takim razie tylu obserwatorów

Ale tak na powaznie to wkurza mnie to, że nie ma zupełnie kontroli nad ludźmi którzy licytują i wygrywają sobie aukcje ot tak, dla żartu, mają same negatywy, i przebijają przez to oferty uczciwych kupujących, którzy naprawdę chcą zapłacić.

Edytowane przez KawaMarcepanowa
Czas edycji: 2009-02-11 o 17:16 Powód: dopisek
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 17:30   #10
paula78
Zakorzenienie

Najwazniejsza rzecz ale dla mnie jako sprzedajacego i kupującego najbardziej istotna i allegro powinno miec to obowiazkowe:

zalozone KONTO W BANKU INTERNETOWYM

a nie jakies nędzne PKO lub bank spoldzielczy w Koziej Wólce lub nie daj Boze przelew z poczty !!!!

XXI wiek :-/

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 17:33   #11
andzelika666
BAN stały

GG do andzelika666

Tylko raz miałam przykrą sytuację na allegro.
Zamówiłam sobie wodę toaletową a sprzedawca przysłał mi sam karton po perfumach... Straciłam pieniądze ale nie zniechęciłam się i nadal kupuję na allegro tylko, że teraz jestem już o wiele ostrożniejsza.
Dziewczyny przed zakupem jakiegokolwiek przedmiotu koniecznie przeczytajcie komentarze sprzedającego!
andzelika666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 18:10   #12
201710120930
Konto usunięte

Dodam jeszcze dupsrele ale mi jakoś na nerwy działają.

Nienawidzę słowa...niunia -co jest nagminne w aukcjach dla dzieci.
Słowa sexy w tychże samych aukcjach( było w ubrankach dla 2latki!)
I już takich zdrobnień że łeb odpada jak u pewnej pani-mięciunie skarpetunie i cały tekst w ten deseń a sprzedawała kilkanaście rzeczy)
Raz to aż sie obśmiałam jak norka bo babka sprzedawała sfilcowaną starą bluzkę firmy NEXT ale miała osobne zdjęcie z paluchem wskazującym na metkę.

I takie tam

Oczywiscie ze mam konto internetowe ale jak mam chęć to płacę na poczcie -co komu do tego-zawsze pieniadze dochodzą i nie z aż takim opóźnieniem by po dwóch dniach słać smsy

Edytowane przez 201710120930
Czas edycji: 2009-02-11 o 18:12
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 18:15   #13
magda s.
Zakorzenienie

mnie osobiscie w.kurza ilosc podrob na allegro...
niby z tym walcza...ale jakos nieudolnie chyba..
zgloszenie podroby niewiele daje...nie wiem po jakim czasie reaguja...no chyba, ze to wynika z tej ogroooooomnej ilosci podrabianych towarow....(kiedys zglosilam podroby a na nastepny dzien aukcje nadal sobie byly...)

w.kurza mnie bezczelnosc osob sprzedajacych podroby...np. kosmetyki chanel, ktore jak wygladaja kazda Wizazanka wie...a tam sie pojawia jakis twor z napisem (OGROMNYM! BO PRZECIEZ TRZEBA ZAZNACZYC, ZE TO CHANEL!) CHANEL i do tego text...'produkt jest w 100% oryginalny!'...brrrrrrrrr rrrrrr
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 18:20   #14
jola2243
Zakorzenienie

A widziałyście coś takiego?

http://www.allegro.pl/item543544374_...priorytet.html

Po co będę kupować flakonik, jak mogę sobie kupić 50 próbek
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 18:24   #15
motylek1007
Zakorzenienie

mnie wkurza sprzedawanie zwierząt....

rzadko kupuje na allegro, raz tylko czułam sie zawiedziona, bo towar nie doszedl kompletny, ale jak tylko postraszylam negatywem zaraz zostało naprawione.

Typowe ze jak chce cos kupic i pytam sprzedawce, odpowiedzi sa prawie natychmiastowe, pozniej kiedy juz zaplace, musze sobie czekac.....

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 18:36   #16
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez andzelika666 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przed zakupem jakiegokolwiek przedmiotu koniecznie przeczytajcie komentarze sprzedającego!
Zawsze to robię

Mnie najbardziej denerwują przesyłki...
Nie po to płacę 10zł za "paczkę", żeby ktoś przysłał mi rzecz listem priorytetowym...
Nie nawidzę takiego oszustwa, bowiem list kosztuję o połowę mniej... Nawet na tym chcą zarobić...
Nie wystawiłam negatywów ale i tak do dziś mnie to irytuje
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 18:43   #17
evela28
na drugie mam Irena

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
Dodam jeszcze dupsrele ale mi jakoś na nerwy działają.

Nienawidzę słowa...niunia -co jest nagminne w aukcjach dla dzieci.
Słowa sexy w tychże samych aukcjach( było w ubrankach dla 2latki!
mnie też to wkurza sexi spódniczka dla 3 latki blee..
poza tym gdy pytam o coś sprzedającego czy ma coś podobnego czy o kolor to odpowiedzi sie nie doczekuję
poza tym mam same dobre wrażenia

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 19:08   #18
Spoora
Zakorzenienie

Ja akurat wczoraj czytałam na allegro na temat zmian w nadawaniu tytułu "super sprzedawcy". Ale może nie będę o tym Wam dokładnie pisać - chodzi tylko o to, że "super sprzedawca" to ktoś kto dużo sprzedaje, a dokładniej dużo zarabia, a tym samym allegro dostaje duże prowizje Nie mniej jednak to za mało dla allegro, chcą mieć jeszcze większe prowizje, więc podnieśli "poprzeczkę" super sprzedającym - minimalny miesięczny utarg ma teraz być 5 razy większy. Nic jednak nie mówi się o ogólnej uczciwości super sprzedawcy, o miłym traktowaniu (a nie olewaniu ) klientów itp - liczy się tylko co? Kasa

Co do wkurzających rzeczy - koszty przesyłki - najzwyklejsze - czasem ludzie dają takie koszty, jakby mieszkali na księżycu. Ktoś potrafi podać koszt przesyłki 6 zł,a ktoś inny za taką samą paczkę np 10zł, żeby sobie 4 zł zarobić. I to wcale nie dlatego, że u niego na poczcie są droższe koszty przesyłki

Kontakt ze sprzedającymi ogólnie ok, ale też się zdarzają różne ciężkie przypadki.

I najlepsze - kiedyś (2 może 3 lata temu) jakiś prawie super sprzedawca wystawił mi pierwszy pozytywny komentarz, bo wiedział, że zasługuje na negatywa. Pochwalił, że super kontakt, transakcja bezproblemowo przebiegła itp - a tak naprawdę najpierw towar został przysłany uszkodzony, a za drugim razem nie taki jak zamawiałam (wysłali gorszy i tańszy, choć zapłaciłam tyle ile kosztował ten droższy), w końcu za trzecim wysłali po bardzo długim czekaniu, kontaktowaniu się, ponaglaniu ten właściwy. Negatyw jednak z mojej strony dla nich poleciał. Jedyny + to to, że ta firma nie daje negatywa za negatyw, oni dają najpierw pozytywa mając nadzieję, że takim oszustom jak oni też ktoś wystawi pozytywa
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 19:13   #19
ulinkaaa
Zakorzenienie

Ja na szczescie w swojej 5 letniej karierze na allegro nie mialam przykrych sytuacji nigdy, ale zazwyczaj kupuje, malo kiedy sprzedaje. Co prawda mam jeden komentarz negatywny, ktory szpeci moje dobre imie:P i co ciekawe dostalam go za rzecz ktora sprzedawalam Wkurzylam sie wtedy nieziemsko.

Tz mnie poprosil zebym wystawila na aukcji karte micro sd, jakis koles ja wygral. czekalam 2 tygodnie na wplate, ponaglalam, ale nie zaplacil i nie odpowiedzial. Zapadl sie pod ziemie. W koncu wystawilam mu negatywa, a ten w odwecie tez mi wystawil, piszac, ze aukcje ze mna podnosza cisnienie Co za wredny typ!
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 19:23   #20
Serendipity
Zakorzenienie

Kupiłam legginsy i okazało się,że babsko to oszustka i nie wysyła.
Allegro-nic.Każą iść na policję.
O 17 zł mam iść na policję.
Niestety tak zrobię,bo nie podaruję jej,ale jeśli kupujących na aukcji było kilkaset,to jest to masowe i portal powinien reagować.Tylko zawiesili jej konto i dalej radźcie sobie sami.
Stary 2009-02-11, 19:27   #21
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
Niestety tak zrobię,bo nie podaruję jej,ale jeśli kupujących na aukcji było kilkaset,to jest to masowe i portal powinien reagować.Tylko zawiesili jej konto i dalej radźcie sobie sami.
za 17 zl bedzie znikoma szkodliwosc czynu niestety...i nic nie zrobia...a oszustom sie upiecze
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 19:29   #22
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość

Powiem szczerze, że mnie zaskoczyłaś tym co napisałaś. Allegro tylko zawiesiło jej konto i nic więcej?? A co właśnie z pieniędzmi, które wyłudziła. Ja słyszałam o takich oszustwach i ludzie zazwyczaj odzyskiwali pieniądze. Fakt nie było to 17 zł, ale np. 600 zł i przy udziale policji, no ale sam serwis allegro też powinien pomóc, bo na pewno oszukała ta Pani sporo osób. Dziwne.
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 19:30   #23
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość
za 17 zl bedzie znikoma szkodliwosc czynu niestety...i nic nie zrobia...a oszustom sie upiecze
Ach czyli ja mogę założyć aukcję,wystawić 1000 sztuk legginsów i wziąć od osoby po 17 zł,zarobić kilkanaście tysięcy złotych i nic ?
Jestem wściekła i nie zostawię tego tak!
Stary 2009-02-11, 19:31   #24
1stLaDy
Wtajemniczenie

a ja zostalam oszukana na 90zl i nie moge nic robic...spor zgloszony a allegro ma gdzies

171cm
1stLaDy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 19:37   #25
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1stLaDy Pokaż wiadomość
a ja zostalam oszukana na 90zl i nie moge nic robic...spor zgloszony a allegro ma gdzies
A niby wielki renomowany portal.
Stary 2009-02-11, 19:47   #26
molka11
Rozeznanie

Mnie też z tego wszystkie najbardziej denerwuje obsługa allegro, zlewka totalna. Przykre tylko, ze sprzedawcy płaca im niemałą kasę. Kiedyś miałam nadzieje, ze serwisy takie jak www.swistak.pl rozwiną się, ale widzę, ze to niemożliwe. Druga strona to kontrahent w sytuacji. Ja mierze wszystkich swoją miarka i z góry zakładam, ze jest uczciwy i w miarę rozgarnięty niestety nie ... wiele razy sprzedałam przedmiot allegrowiczom, którzy nie potrafili go nawet odebrać na poczcie. Jako kupująca chyba nigdy nie miałam problemów.
a i mój najlepszy zakup ... na allegro wypatrzyłam mojego kotka. Anegdota o tym, że mamy kota z allegro krąży do dziś wśród znajomych

molka11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 19:51   #27
Hultaj
BAN stały

Durnowacie, moim zdaniem, sporządzanych aukcji, tysiące gwiazdek, migających fal, granatowe błyszczące tło, czy, lub do tego, za cięzkie zdjęcia, jak już widzę, że strona (przez to) nie chodzi normalnie, tylko ładuje się wolniej, to od razu zamykam.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 20:01   #28
truheart
Zakorzenienie

Odpukać na razie wszystkie moje zakupy przebiegają bezproblemowo. Zdenerwowała mnie tylko jedna sprzedająca, która ciuszki dla dzidzi zapakowała w pudełko po jakiś plastikowych "niby skórzanych" butach jak otworzyłam opakowanie i zapach uderzył mnie w nozdrza to myślałam, że padnę no tak nie można...jeszcze przy opłacie kilkanaście złotych za przesyłkę naprawdę powinno ją było stać na dużą kopertę bąbelkową
truheart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 20:08   #29
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kermitowa Pokaż wiadomość
zdarza mi się raz w miesiącu zamawiac cos na allegro, do tej pory nie mialam przykrych zdarzen. ale najbardziej wkurza mnie czasami dluuuuuuuuuugie czekanie na paczke mimo ze mial byc priorytet. ostatnio pani u ktorej kupilam kosmetyki wyslala paczke na zly adres i paczka do niej wrocila i czekam sobie dalej na paczke z moimi kosmetykami teraz mam nadzieje ze szanowna pani wysle paczke na wlasciwy adres;/ ale to tylko takie sytuacje, powaznych problemow nie mialam i oby tak bylo.
Dlatego ja zawsze po przelewie, wysylam maila ze pieniadze przelane i "przypominam adres do wysylki, poniewaz nie pamietam czy w danych allegro jest prawidlowy".
Raz trafilam na nieuczciwego sprzedawce (numer nieziemski, opisywac go nie bede, kto wie czy babsko nie ma tu konta?).
Raz zdazyl mi sie problem z rozmiarem, bo pani zapomniala dopisac stanu, ale bezproblemu zwrot kasy oraz za wysylke, co mnie zdziwilo

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 20:23   #30
Aneczka91
Zakorzenienie

Ja tam kupuję od dawna na allegro i nic mi się złego nie przydarzyło Zawsze przed kupnem sprawdzam ilość komentarzy i jakie one są.
Realizuje swoje plany i dążę do realizacji marzeń!

Aneczka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości