|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Facet Ryba i kobieta Byk
Chciałam zapytac czy moze jestescie w takich zwiazkach, co was najbardziej drazni w Panu Rybie a co w nim lubicie i jak dajecie sobie radę. Ja czasami wymiękam, bo dla mnie bardzo ważne są uczucia a dla niego pieniadze. On jest marzycielem, ale jak marzy to tylko o czyms co mozna kupić. Jest romantykiem, ale wcale tego nie okazuje uczuciami. Jest bardzo skryty w sobie, ale łatwo wyprowadzić go z równowagi. Jak sie napije to nagle staje sie dusza towarzystwa i czasami mam ochote uciec jak zaczyna spiewać albo się wygłupiać.
![]() ![]() Uwielbia sie przytulać i chcę żeby go cały czas głaskać. Zawsze jak go pytam co robi, albo jaką muzykę włącza, czy co przyniósł to nie odpowiada wcale tylko robi to dalej trzymając mnie jakby w niepewności co za chwile sie stanie. Strasznie mnie to denerwuje, bo robi to tak jakbym miała zgadywać sama. Wierzy że wygra w Totolotka! ![]() Jest miłym kompanem do rozmowy, można sie z nim pobić na żarty poduszkami. Jest odpowiedzialny i nigdy nie mówi mi że brzydko wyglądam. Bardzo sobie chwali moja figure, mimo ze daleko jej do doskonałosci. I bardzo komplementuje mój tyłeczek, którego osobiście nie lubię, Mówi mi zawsze, że to jest prawdziwy kobiecy tyłeczek. ![]() Czesto mi przypomina o tym co powinnam zrobić, bo ja czasami zapominam. Chociaz z drugiej strony to mnie też denerwuje jak on mi tak ciagle karze gdzies zadzwonić czy cos zrobić. To takie opiekuńczo-upierdliwe... Aha... i nie ma poczucia humoru, czasami jest strasznie drętwy, szczególnie jesli chodzi o sytuacje stresowe, które ja najczesciej próbuje rozładować czyms smiesznym. ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Facet Ryba i kobieta Byk
Może nie na temat...ale. Moje doświadczenia z rybami pokazywały jedno: Ryby lgną do Byków choć tego pozornie nie okazują a Byki z łatwością potrafią manipulować rybami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja byk a moj TZ to waga :/ podobno do siebie horoskopowo nie pasujemy, ale kazdy kto nas zna pyta sie kiedy slub :P
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Naprawde wierzycie, ze ludzi da sie przyporzadkowac do 12 kategorii i na tej podstawie okreslic, czy do siebie pasuja?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja odkąd odkryłam Enneagram (www.enneagram.pl) ani trochę nie interesuję się takimi opisami związkow typu Pani Lew + Pan Strzelec... uwazam, ze nie ma co się tym sugerować. Wyzej wspomniany Enneagram to podejscie bardziej psychologiczne niż magiczne, a tyle w tym prawdy ze aż się jest w szoku.
Nie potępiam oczywiscie ani nie wysmiewam nikogo kto wierzy w tego typu rzeczy, ale wg mnie to jest oderwane od rzeczywistosci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja i TŻ juz dawno robilismy sobie testy na Enneagram i tak raczej srednio pasowało. A ja nie wierze specjalnie w horoskopy, ale cos w tym jest jednak, bo zauważam, ze np. jak nie trawie jakiegos faceta od poczatku to na 100% okazuje sie, ze to wodnik. Ale mam tak tylko z facetami wodnikami. Zauważyłam, ze moje koleżanki Byczyce i ja mamy wiele wspólncy byczych cech. To nie jest wcale takie głupie jakby sie mogło wydawac.
A ten watek nie jest dlatego żeby pokazać, ze wierzymy lub nie. Chciałam po prostu zobaczyc czy dziewczyny w podobnym układzie maja podobne problemy jak ja i tym samym potwierdzić albo zaprzeczyc temu czy znaki zodiaku sa wazne w zwiazku czy jednak nie.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
sluchaj, moja mama jest bykiem a tata rakiem - podobno jedna z idealniejszych kombinacji na zwiazek w zodiaku.
rozwiedli sie z wielkim hukiem i teraz nie moga byc w jednym pomieszczeniu razem dluzej jak pare sekund, bo konczy sie awantura. wiec zodiak lepiej zostawic dzieciom do czytania jako bajke na dobranoc.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Vanilla - nic dodać nic ująć
![]() Mnie też w horoskopach wychodzi co to za cudne związki powinnam tworzyć i jacy super powinni być ci faceci (przerobiłam wszystkie możliwe horoskopy - zwykły, kwiatowy, celtycki, majów, egipski, tradycyjny kosmogram, hinduski, numerologiczny, tarota itd). Fajna zabawa i tyle. PZDR ![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
A ja trochę wierzę w horoskop indywidualny.Kiedyś tego typu horoskop nakreślił dla mnie kolega zajmujący się astrologią. Wspaniale oddawał cechy mojego charakteru,nawet te bardziej ukryte i tłamszone.Co więcej pokazywał na znak idealnego dla mnie partnera- Koziorożec. Ja jestem Skorpionem. W końcu odnalazłam swoją Miłość- właśnie Koziorożca i nie wyobrażam sobie innego i bardziej dopasowanego do mnie partnera. Kiedyś też moja siostra bawiła się w kreślenie horoskopów.Znalazła do tego jakieś schematy na necie i po wykreśleniu mojego horoskopu w miejscu, które pokazuje na idealnego partnera znowu pojawił się Koziorożec.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
a ja jestem Ryba a mój TŻ to Byk, pod względem horoskopu jestemy dobraną parą
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
ojj shemreolin wypisz wymaluj zachowanie mojego faceta:P...no moze oprocz tego braku poczucia humoru...ale reszta sie zgadza...no i jeszcze straszny z niego bałaganiarz wiec zazwyczaj rano sypialnia wyglada jak pobojowisko a jak slysze" zaraz posprzatam" a mija pare godzin od tej obietnicy to mnie normalnie skreca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Juz napisałam troche w innym wątku, ale tu tez napisze. Kurcze, jak czytam wypowiedzi Shemreolin, to jakbym czytała o cswoim TZ...
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do tematu wątku - ja jestem wprawdzie Skorpionem, ale zgadzam sie z tym, że Rybami bardzo łatwo jest manipulowac. Wydaje mi sie, że sa one dosc słabe psychicznie, łatwo sie załamuja, wszytsko przezywają... Mój TZ tez nie umie za bardzo sie zachowac w sytuacjach stresowych, to ja rozładowuje atmosferę.
"Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem" - M.Twain http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
A połączenie facet -Bliźnięta ;ja- Byk??
![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
No i wyszło szydło z worka... okazało sie, ze ja-Byczyca i On - Ryby nie pasujemy do siebie ani na jotę. Zreszta wyczytałam na forum gazety wiele nieprzychylnych opinii o facetach Rybach. Aż saie zdziwiłam. http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...366&a=21181692
Ale fakt faktem, że moj eks - Ryba, moze i był wrażliwy, ale chyba tyko na swoim punkcie. Był spokojny, ale dusił w sobie wszytsko i wysączało sie to w jego słowach i postępowaniu. A czasami jak puszczały tamy to potrafił być naprawdę nieprzyjemny. Zastanawia mnie to, że sie pisze, że Ryby i byki tak do siebie pasuja. Ja powiem szczerze, że miałam juz dosć. Mimo tego, że Byki są ponoc bardzo opiekuńcze i władcze i ja czasami chciałam sie popdprzadkować i żeby ktos sie mną opiekował. No bo ile można tak ciagle kogos za sobą ciagnąć i być zawsze bardziej do przodu i mieć wiecej energii?
![]() |
#16 | ||
Raróg
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Ja uwazam, ze cos jest w tych horoskopach (nie mysle tu o horoskopie dziennym "dzisiaj spotkasz milosc swojego zycia", bo to wielka bzdura, ale pod wzgledem cech charakteru naprawde sie sprawdza - jestem waga i najlepiej czuje sie z innymi wagami, moje dwie najlepsze przyjaciolki sa wlasnie spod tego znaku, dogadujemy sie bez problemu
![]() A co do mojego TZ, to jest on Baranem (zodiakalnym oczywiscie ![]() i oto, co mowi nasz horoskop partnerski: tylko z pozoru wydawać się będzie, że w tym związku łagodna i zrównoważona Pani Waga niewiele będzie miała do powiedzenia, że ognisty i despotyczny Baran całkiem zawładnie jej delikatną osobowością. Nic z tego, to raczej on "jadł jej będzie z ręki". Gdy jej coś będzie nie w smak to tak go omota, że szybciutko Pan Baran zmieni zdanie. i powiem Wam, ze sprawdza sie w 100%!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Shemreolin, wow, u mnie jest dokladnie tak, jak u Ciebie: ja-Byk, on-Ryby
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
hehe... ja juz chyba nie będę mieć żadnych pytań, bo rzuciłam faceta ponad dwa tygodnie temu. :P Od tej pory będę omijać Ryby szerokim łukiem. Niestety ale każdy ma swoja cierpliwość... Moim zdaniem to, ze panie Byki i panowie Ryby są dobranie to jest jakas bujda wyssana z palca. Może rzeczywiscie jesli kobieta ma wybitne instynkta macierzyńskie to jeszcze przejdzie jakos, ale tak to jest po prostu strasznie cieżko. Kobieta Byk zazwyczaj jest zaradna, prze do przodu, walczy o swoje, pragnie stabilizacji i bezpieczeństwa. Ryby natomiast bujają w obłokach, są niezdecydowani i nie potrafią sie sami o siebie zatroszczyc odpowiednio a co dopiero o partnerke. A potem sie ludzie dziwią, że z takiej seksownej kobietki Byczycy tylko stara jędza zostałą co hoduje u siebie na kanapie pana Rybę, który sprawdza kolejny wynik losowania totlotka w gazecie.
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Buehehehe, no niezle. Fakt, ze mam duzo cech kobiety-Byka, ktore wymienilas ("jest zaradna, prze do przodu, walczy o swoje, pragnie stabilizacji i bezpieczeństwa"
![]() ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Heh... z Rakiem też próbowałam, ale dla mnie był zbyt romantyczny, niezdecydowany i cichy. Kochał mnie bardzo, wzdychał do mnie 4 lata prawie a jak przyszło co do czego to wyglądało na to, że bał sie do mnie zbliżyć. Gapiłsię na mnie jak na obraz... a ja lubie kontakt z żywym człowiekiem. Chociaż teraz zastaanwiam sie czy dobrze wtedy zrobiłam odchodząc od niego. Może jakby mu przeszło za jakis czas to by było inaczej. Znalałm go wczesniej i bylismy przyjaciółmi. Wtedy był bardzo fajny i dobrze sie rozumielismy. Jednak gdy wyszło na jaw, że jest od dawna we mnie zakochany i gdy ja przyjęłam jego miłosć to nagle juz nie było wiadomo o czym rozmawiać. :/
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Czesc wszystkim
![]() ![]() ![]() Edytowane przez TakaAnka91 Czas edycji: 2016-01-03 o 23:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
nie przejmować się bzdurami pt. horoskop.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]() Dorośli ludzie chyba już nie powinni wierzyć w horoskopy i wróżki. Dla przykładu: ja drę przysłowiowe koty z moim bratem nie dlatego, że ja jestem byk a on panna. Darłabym z nim koty gdyby był lwem, baranem, wagą, skorpionem czy dowolnym zodiakalnym znakiem.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.