Facet Ryba i kobieta Byk - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-08-03, 17:51   #1
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

Facet Ryba i kobieta Byk

Chciałam zapytac czy moze jestescie w takich zwiazkach, co was najbardziej drazni w Panu Rybie a co w nim lubicie i jak dajecie sobie radę. Ja czasami wymiękam, bo dla mnie bardzo ważne są uczucia a dla niego pieniadze. On jest marzycielem, ale jak marzy to tylko o czyms co mozna kupić. Jest romantykiem, ale wcale tego nie okazuje uczuciami. Jest bardzo skryty w sobie, ale łatwo wyprowadzić go z równowagi. Jak sie napije to nagle staje sie dusza towarzystwa i czasami mam ochote uciec jak zaczyna spiewać albo się wygłupiać. No ale fakt faktem, ze jak sie napije to puszczają mu tamy i zaczyna być prawdziwym Don Juanem, prawi mi komplementy odgania innych facetów, mói ciagle o mnie, że ja jestem tylko jego itp.

Uwielbia sie przytulać i chcę żeby go cały czas głaskać. Zawsze jak go pytam co robi, albo jaką muzykę włącza, czy co przyniósł to nie odpowiada wcale tylko robi to dalej trzymając mnie jakby w niepewności co za chwile sie stanie. Strasznie mnie to denerwuje, bo robi to tak jakbym miała zgadywać sama. Wierzy że wygra w Totolotka! Nie znoszę tego, bo on ciagle mówi mi co mi kupi jak wygra...

Jest miłym kompanem do rozmowy, można sie z nim pobić na żarty poduszkami. Jest odpowiedzialny i nigdy nie mówi mi że brzydko wyglądam. Bardzo sobie chwali moja figure, mimo ze daleko jej do doskonałosci. I bardzo komplementuje mój tyłeczek, którego osobiście nie lubię, Mówi mi zawsze, że to jest prawdziwy kobiecy tyłeczek.

Czesto mi przypomina o tym co powinnam zrobić, bo ja czasami zapominam. Chociaz z drugiej strony to mnie też denerwuje jak on mi tak ciagle karze gdzies zadzwonić czy cos zrobić. To takie opiekuńczo-upierdliwe...

Aha... i nie ma poczucia humoru, czasami jest strasznie drętwy, szczególnie jesli chodzi o sytuacje stresowe, które ja najczesciej próbuje rozładować czyms smiesznym. Nie umie opowiadać dowcipów...

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-03, 18:13   #2
karla
Raczkowanie

Dot.: Facet Ryba i kobieta Byk

Może nie na temat...ale. Moje doświadczenia z rybami pokazywały jedno: Ryby lgną do Byków choć tego pozornie nie okazują a Byki z łatwością potrafią manipulować rybami.
karla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-03, 18:16   #3
jaga_2001
Zakorzenienie

ja byk a moj TZ to waga :/ podobno do siebie horoskopowo nie pasujemy, ale kazdy kto nas zna pyta sie kiedy slub :P

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-03, 18:21   #4
jenn
Rozeznanie

GG do jenn

Naprawde wierzycie, ze ludzi da sie przyporzadkowac do 12 kategorii i na tej podstawie okreslic, czy do siebie pasuja?
jenn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-03, 18:24   #5
Joey
Zakorzenienie

ja odkąd odkryłam Enneagram (www.enneagram.pl) ani trochę nie interesuję się takimi opisami związkow typu Pani Lew + Pan Strzelec... uwazam, ze nie ma co się tym sugerować. Wyzej wspomniany Enneagram to podejscie bardziej psychologiczne niż magiczne, a tyle w tym prawdy ze aż się jest w szoku.

Nie potępiam oczywiscie ani nie wysmiewam nikogo kto wierzy w tego typu rzeczy, ale wg mnie to jest oderwane od rzeczywistosci

Joey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-03, 18:39   #6
Shemreolin
Zakorzenienie

Ja i TŻ juz dawno robilismy sobie testy na Enneagram i tak raczej srednio pasowało. A ja nie wierze specjalnie w horoskopy, ale cos w tym jest jednak, bo zauważam, ze np. jak nie trawie jakiegos faceta od poczatku to na 100% okazuje sie, ze to wodnik. Ale mam tak tylko z facetami wodnikami. Zauważyłam, ze moje koleżanki Byczyce i ja mamy wiele wspólncy byczych cech. To nie jest wcale takie głupie jakby sie mogło wydawac.

A ten watek nie jest dlatego żeby pokazać, ze wierzymy lub nie. Chciałam po prostu zobaczyc czy dziewczyny w podobnym układzie maja podobne problemy jak ja i tym samym potwierdzić albo zaprzeczyc temu czy znaki zodiaku sa wazne w zwiazku czy jednak nie.

Stary 2005-08-03, 19:06   #7
vanilla_sky
Zakorzenienie

sluchaj, moja mama jest bykiem a tata rakiem - podobno jedna z idealniejszych kombinacji na zwiazek w zodiaku.
rozwiedli sie z wielkim hukiem i teraz nie moga byc w jednym pomieszczeniu razem dluzej jak pare sekund, bo konczy sie awantura.
wiec zodiak lepiej zostawic dzieciom do czytania jako bajke na dobranoc..
vanilla_sky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-08-03, 19:14   #8
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

Vanilla - nic dodać nic ująć
Mnie też w horoskopach wychodzi co to za cudne związki powinnam tworzyć i jacy super powinni być ci faceci (przerobiłam wszystkie możliwe horoskopy - zwykły, kwiatowy, celtycki, majów, egipski, tradycyjny kosmogram, hinduski, numerologiczny, tarota itd). Fajna zabawa i tyle.

PZDR Natalia

Not all those who wander are lost.
MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!
Legite aut Perite!
d'ou vient le vent jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-27, 10:02   #9
ona1982
Zadomowienie

A ja trochę wierzę w horoskop indywidualny.Kiedyś tego typu horoskop nakreślił dla mnie kolega zajmujący się astrologią. Wspaniale oddawał cechy mojego charakteru,nawet te bardziej ukryte i tłamszone.Co więcej pokazywał na znak idealnego dla mnie partnera- Koziorożec. Ja jestem Skorpionem. W końcu odnalazłam swoją Miłość- właśnie Koziorożca i nie wyobrażam sobie innego i bardziej dopasowanego do mnie partnera. Kiedyś też moja siostra bawiła się w kreślenie horoskopów.Znalazła do tego jakieś schematy na necie i po wykreśleniu mojego horoskopu w miejscu, które pokazuje na idealnego partnera znowu pojawił się Koziorożec. Uzupełniamy się idealnie,ja szalona,wybuchowa, targana skrajnymi emocjami zawsze marzyłam o spokoju i stabilizacji, które mi zapewnia Mój TŻ. Ja przekazuję mu odrobinę szaleństwa. Razem nie nudzimy się nawet kiedy zostajemy na cały dzień w domu. Doskonale czujemy się w swoim towarzystwie. I mimo, że mój znak uważany jest za bardzo kłótliwy,agresywny z nim nie potrafię walczyć. Bo mnie doskonale rozumie, potrafi uspokoić. Więc coś jednak jest w tych gwiazdach.
ona1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-27, 10:10   #10
Calimero
Raczkowanie

GG do Calimero

Cytat:
Napisane przez karla
Może nie na temat...ale. Moje doświadczenia z rybami pokazywały jedno: Ryby lgną do Byków choć tego pozornie nie okazują a Byki z łatwością potrafią manipulować rybami.
o tak, zgadzam sie w 100%, zwlaszcza ze juz dlugi czas jestem w zwiazku rybno-byczym
Stary 2005-09-27, 10:25   #11
asianiunia
Raczkowanie

a ja jestem Ryba a mój TŻ to Byk, pod względem horoskopu jestemy dobraną parą a na żywo jest jeszcze lepiej czy ktoś też ma takie znaki zodiaku i może coś powiedzieć na temat swojego związku
asianiunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-27, 10:44   #12
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

ojj shemreolin wypisz wymaluj zachowanie mojego faceta:P...no moze oprocz tego braku poczucia humoru...ale reszta sie zgadza...no i jeszcze straszny z niego bałaganiarz wiec zazwyczaj rano sypialnia wyglada jak pobojowisko a jak slysze" zaraz posprzatam" a mija pare godzin od tej obietnicy to mnie normalnie skreca
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-27, 13:36   #13
modliszka84
Rozeznanie

Juz napisałam troche w innym wątku, ale tu tez napisze. Kurcze, jak czytam wypowiedzi Shemreolin, to jakbym czytała o cswoim TZ...

Cytat:
Napisane przez Shemreolin
Uwielbia sie przytulać i chcę żeby go cały czas głaskać. Zawsze jak go pytam co robi, albo jaką muzykę włącza, czy co przyniósł to nie odpowiada wcale tylko robi to dalej trzymając mnie jakby w niepewności co za chwile sie stanie. Strasznie mnie to denerwuje, bo robi to tak jakbym miała zgadywać sama. Wierzy że wygra w Totolotka! Nie znoszę tego, bo on ciagle mówi mi co mi kupi jak wygra...
O tak , mój gra w tolotolka i jeszcze czasem jak sa jakies meze to u bukmacherów...no i w dodarku wierzy ze wygra w tego totolotka...rece juz mi czasem opadają...

A co do tematu wątku - ja jestem wprawdzie Skorpionem, ale zgadzam sie z tym, że Rybami bardzo łatwo jest manipulowac. Wydaje mi sie, że sa one dosc słabe psychicznie, łatwo sie załamuja, wszytsko przezywają...
Mój TZ tez nie umie za bardzo sie zachowac w sytuacjach stresowych, to ja rozładowuje atmosferę.

http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216
modliszka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-27, 13:51   #14
jaszmurka
Zakorzenienie

A połączenie facet -Bliźnięta ;ja- Byk?? czy dobre fluidy sobie przekazujemy???

wyloguj
jaszmurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-30, 02:20   #15
Shemreolin
Zakorzenienie

No i wyszło szydło z worka... okazało sie, ze ja-Byczyca i On - Ryby nie pasujemy do siebie ani na jotę. Zreszta wyczytałam na forum gazety wiele nieprzychylnych opinii o facetach Rybach. Aż saie zdziwiłam. http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...366&a=21181692

Ale fakt faktem, że moj eks - Ryba, moze i był wrażliwy, ale chyba tyko na swoim punkcie. Był spokojny, ale dusił w sobie wszytsko i wysączało sie to w jego słowach i postępowaniu. A czasami jak puszczały tamy to potrafił być naprawdę nieprzyjemny. Zastanawia mnie to, że sie pisze, że Ryby i byki tak do siebie pasuja. Ja powiem szczerze, że miałam juz dosć. Mimo tego, że Byki są ponoc bardzo opiekuńcze i władcze i ja czasami chciałam sie popdprzadkować i żeby ktos sie mną opiekował. No bo ile można tak ciagle kogos za sobą ciagnąć i być zawsze bardziej do przodu i mieć wiecej energii?

Stary 2005-10-30, 03:06   #16
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Cytat:
Napisane przez Joey
Pani Lew + Pan Strzelec...
A to akurat ja i TŻ
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-30, 06:44   #17
Martella55
Raczkowanie

GG do Martella55

Ja uwazam, ze cos jest w tych horoskopach (nie mysle tu o horoskopie dziennym "dzisiaj spotkasz milosc swojego zycia", bo to wielka bzdura, ale pod wzgledem cech charakteru naprawde sie sprawdza - jestem waga i najlepiej czuje sie z innymi wagami, moje dwie najlepsze przyjaciolki sa wlasnie spod tego znaku, dogadujemy sie bez problemu )

A co do mojego TZ, to jest on Baranem (zodiakalnym oczywiscie )

i oto, co mowi nasz horoskop partnerski:

tylko z pozoru wydawać się będzie, że w tym związku łagodna i zrównoważona Pani Waga niewiele będzie miała do powiedzenia, że ognisty i despotyczny Baran całkiem zawładnie jej delikatną osobowością.
Nic z tego, to raczej on "jadł jej będzie z ręki". Gdy jej coś będzie nie w smak to tak go omota, że szybciutko Pan Baran zmieni zdanie.

i powiem Wam, ze sprawdza sie w 100%!!!!!
Martella55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-30, 06:56   #18
Beekeeper
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Beekeeper

Shemreolin, wow, u mnie jest dokladnie tak, jak u Ciebie: ja-Byk, on-Ryby Ale cechy charakteru jego, no coz, roznie z tym bywa, nie wszystkie sie pokrywają (np.ma poczucie humoru i swietnie opowiada dowcipy), ale fakt, ze daje sie poniesc stresowi i to ja jestem tą, ktora go odstresowuje. Ogolnie duzo moglabym napisac Jak masz jakies pytania to wal!
Stary 2005-10-30, 14:53   #19
Shemreolin
Zakorzenienie

hehe... ja juz chyba nie będę mieć żadnych pytań, bo rzuciłam faceta ponad dwa tygodnie temu. :P Od tej pory będę omijać Ryby szerokim łukiem. Niestety ale każdy ma swoja cierpliwość... Moim zdaniem to, ze panie Byki i panowie Ryby są dobranie to jest jakas bujda wyssana z palca. Może rzeczywiscie jesli kobieta ma wybitne instynkta macierzyńskie to jeszcze przejdzie jakos, ale tak to jest po prostu strasznie cieżko. Kobieta Byk zazwyczaj jest zaradna, prze do przodu, walczy o swoje, pragnie stabilizacji i bezpieczeństwa. Ryby natomiast bujają w obłokach, są niezdecydowani i nie potrafią sie sami o siebie zatroszczyc odpowiednio a co dopiero o partnerke. A potem sie ludzie dziwią, że z takiej seksownej kobietki Byczycy tylko stara jędza zostałą co hoduje u siebie na kanapie pana Rybę, który sprawdza kolejny wynik losowania totlotka w gazecie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-30, 15:00   #20
Beekeeper
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Beekeeper

Buehehehe, no niezle. Fakt, ze mam duzo cech kobiety-Byka, ktore wymienilas ("jest zaradna, prze do przodu, walczy o swoje, pragnie stabilizacji i bezpieczeństwa"), ale moja Rybcia mimo bycia niezdecydowanym, jest tez bardzo MĘSKI i przy nim czuje sie, jak kobieta, nie jak BYCZYCA,hehehehe... Wiec nie warto generalizowac. Uwazam, ze cos jest w zodiakach, tzn mozna sie nimi lekko sugerowac, ale ostatecznie to zawsze jest sprawa charakterow. Powodzenia w szukanie nastepnego chłopa, slyszałam, ze Raki tez nam pasują
Stary 2005-10-30, 15:17   #21
Shemreolin
Zakorzenienie

Heh... z Rakiem też próbowałam, ale dla mnie był zbyt romantyczny, niezdecydowany i cichy. Kochał mnie bardzo, wzdychał do mnie 4 lata prawie a jak przyszło co do czego to wyglądało na to, że bał sie do mnie zbliżyć. Gapiłsię na mnie jak na obraz... a ja lubie kontakt z żywym człowiekiem. Chociaż teraz zastaanwiam sie czy dobrze wtedy zrobiłam odchodząc od niego. Może jakby mu przeszło za jakis czas to by było inaczej. Znalałm go wczesniej i bylismy przyjaciółmi. Wtedy był bardzo fajny i dobrze sie rozumielismy. Jednak gdy wyszło na jaw, że jest od dawna we mnie zakochany i gdy ja przyjęłam jego miłosć to nagle juz nie było wiadomo o czym rozmawiać. :/

Stary 2016-01-03, 23:05   #22
TakaAnka91
Przyczajenie

Czesc wszystkim jestem zodiakalnym Bykiem i niedawno pozalam mezczyzne zodiakalna rybke. Na poczatku znajomosci pomyslalam ze jest jakis dziwny ale gdy poznalam go blizej zaskoczyl mnie swoja osoba i zmienilam zdanie. To bardzo mily, inteligetny, troskliwy, wrazliwy,zabawny i przyjacielski mezczyzna Uzyl roznych sposobow aby mnie poderwac i zdobyc do mnie numer nawet zostawiajac mi klucze do swojego mieszkania pod pretekstem zaopiekowania sie jego rybka pod jego nieobecnosc.. Jest odemnie starszy, troszczy sie o moje sprawy i czasami mysli bardziej racjonalnie odemnie. Ma buzie i usmiech chlopca ale za razem jest taki meski co niesamowicie mi sie w nim podoba. Nie jestesmy para bo zaproponowal mi kolerzenska przyjazn gdy nie chcialam sie do niego bardziej zblizyc, nie wiem czemu a przeciez mowil jak bardzo mu sie podobam i jak on to mnie lubi.. Mimo tego jestesmy na telefonie prawie codziennie, w miare mozliwosci sie widujemy. Gdy sie kiedys posprzeczalismy i nie odzywalam sie do niego przez jeden caly dzien on na nastepny dzien sam sie odezwal.. Nie umie mowic o uczyciach wprost, najczesciej pokazuje je w czynach i trzeba sie duzo domyslac. Moze z czasem bedzie cos z tego. Odplywa czasami w swoj swiat wolnosci i swobody pozwalam mu na to, daje mu przestrzen co ceni we mnie. poradzcie co myslicie o zwiazku Byka z Rybka czy mialyscie jakies doswiadczenia?????

Edytowane przez TakaAnka91
Czas edycji: 2016-01-03 o 23:09
TakaAnka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-03, 23:09   #23
Elfir
Zakorzenienie

nie przejmować się bzdurami pt. horoskop.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-04, 04:36   #24
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez vanilla_sky Pokaż wiadomość
sluchaj, moja mama jest bykiem a tata rakiem - podobno jedna z idealniejszych kombinacji na zwiazek w zodiaku.
rozwiedli sie z wielkim hukiem i teraz nie moga byc w jednym pomieszczeniu razem dluzej jak pare sekund, bo konczy sie awantura.
wiec zodiak lepiej zostawic dzieciom do czytania jako bajke na dobranoc..

Dorośli ludzie chyba już nie powinni wierzyć w horoskopy i wróżki. Dla przykładu: ja drę przysłowiowe koty z moim bratem nie dlatego, że ja jestem byk a on panna. Darłabym z nim koty gdyby był lwem, baranem, wagą, skorpionem czy dowolnym zodiakalnym znakiem.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości