|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
22 Latki :)
Dziewczyny mam takie pytanie, jak w tym wieku pielęgnujecie swoją cere, jakie kremy stosujecie, jakies przeciwzmarszczkowe juz czy moze nie...Ogolnie fajnie by bylo jakbyscie napisaly cos niecos o pielegnacji, co wam jest potrzebne zeby zadbać o cere
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
调解人
|
Dot.: 22 Latki :)
Ja stosuję kremy nawilzające i maseczki nawilżające.
Mam cerę mieszaną. Po 20 roku zycia zaczął mi się problem z trądzikiem ![]() Nie myslę na razie o zmarszczkach ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
heh, wlasnie mam 22 lata(uświadomilam to sobie
![]() Moja pielęgnacja nie jest skomplikowana, rano i wieczorem zmywam twarz plynem micelarnym biodermy, na noc nakładam Hydrain Dermedica(cudo ![]() ![]() I tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
OOO wlasnie, dziewczyny, a co pod oczy?? Jakis kremik??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
tez mam 22 latka
![]() ja pod oczy stosuje żel nawilżający. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja pod oczy stosuje zel Iwostin, pozniej nakladam kremik kuracji dotlaniajacej Soraya i na noc maseczke oceanica
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
ja....kremik-żelik w zasadzie pod oczka z aloesem AVON... maseczki dotleniające, antybakteryjne, nawilżające. Mam też problem z wypryskami- tzn tylko przed "trudnymi dniami" jakieś coś czasem wyskoczy (wcześniej tego nie miałam) ale kupiłam dla spróbowania z Avonu taki żel z Trico cośtam granulkami(seria antypryszczowa młodzieżowa) i mi pomaga!!! Co jeszcze...Na dzień kremik-żel L'oreal do skóry wrażliwej "Happy Derm" ale myślę cały czas o czymś takim jak np.komplet Avonu krem na dzień dobry i na dobranoc
![]() A oczyszczanie...oprócz tego żelu z granulkami używam też np Garnier czysta skóra
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Na powieki używam tylko żelu ze świetlikiem Flos Leku, ale tylko jak mam zmęczone oczy
![]() Normalnie nic nie uzywam, czasem tylko zel pod oczy iwostinu. Jak mi sie jescze cos przypomni to dopisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Oj własnie niedawno skończyłam 22 lata.....eh.., oto mój rytuał( jesli chodzi o twarz jest nieskomplikowany) : obecnie na dzień używam kremu nawilżającego Nivea Visage , na noc po skończeniu regenerującego Nivea Visage używam obecnie Garnier z kiełkami pszenicy czy jakoś tak
![]()
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
23 roczek już leci<O RETASY jak ja stara;P>
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
krem pod oczy floslek
jako tonik mleko ale tylko z rana krem matujacy clarena maseczka z avonu z morza martwego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
ja obecnie cała serie Ziaja Calma HLC co jest super.. i lysanel na rozszerzone pory.... a co do kremow pod oczy własnie mysle o czyms przeciwzmarszczkowym bo mi sie kurze łapki od mruzenia oczu porobiły
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też mniej-więcej po 20.roku życia pogorszyła mi się cera, ze ślicznej normalnej zrobiła się mieszana. W tym roku zaczęłam stosować kwasy, na razie delikatne-Effaclar K. Tormentiol raz na jakiś czas, specjalistyczny żel do mycia twarzy (Sans Soucis,pół butli 0,5l już zużyłam i zaczynam się bać co będzie jak wykończę, bo nie mam gdzie go zakupić ![]() ![]() Zmarszczki... mam trochę mimicznych od śmiechu, traktuję je przeciwzmarszczkowym kremem Lancome D-Contraxol( o ile oczywiście nie zapomnę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.