szybki kurs przedmałżeński małopolska - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-23, 09:42   #1
201607181133
Konto usunięte

szybki kurs przedmałżeński małopolska

Witam,
W lipcu bierzemy ślub, mamy tylko mały problem z kursem przedmałżeńskim.
Ja, jako narzeczona posiadam taki kurs, jednak mój narzeczony nie ma .
Czy znacie może jakieś kurs przedmałżeńskie np jednodniowe albo weekendowe? Narzeczony pracuje za granicą, i tak trochę czas nas trzyma.
Bardzo mi zależy żeby na ten kurs mógł jechać sam narzeczony, ja mam kurs i nie potrzebnie znowu robić, a poza tym pracuje i nie mam możliwości w weekend jechać na taki kurs.
Interesują mnie kursy w okolicy Bochni i Sącza.
Szukałam w internecie ale wszędzie chcą aby przyjechali narzeczeni.
Proszę o pomoc.
201607181133 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-23, 12:14   #2
mogg
Zakorzenienie

Dot.: szybki kurs przedmałżeński małopolska

to nie można zadzwonić i wytłumaczyć księdzu że Ty takowy kurs posiadasz a narzeczony nie i że przyjedzie sam - u mnie w świętokrzyskim są takie kursy i nie ma problemu by przyszła 1dna osoba
mogg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-26, 11:01   #3
anannke
Zakorzenienie

Tak na prawdę to nie ma obowiązku aby oboje narzeczeni szli na kurs jeśli jedna osoba ma kurs ale zazwyczaj tak zalecają bo na kursie jest mówione o komunikacji w małżeństwie są różne ćwiczenia w parach, omawia się jakieś tematy pokrótce - ma to być podsunięcie jakiejś myśli żeby do niej wrócić po jeszcze - pewnie dlatego.Tu jest spis gdzie są weekendowe kursy w archidiecezji krakowskiej
http://www.diecezja.pl/narzeczeni/ku...dwudniowe.html
wystarczy zadzwonić i zapytać o termin - na stronie innych diecezji też są wypisane - poszukaj w googlach jeśli nie jest to to czego szukasz

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2014-12-26 o 11:04
anannke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-02, 22:05   #4
m4dziia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martusia02011992 Pokaż wiadomość
Witam,
W lipcu bierzemy ślub, mamy tylko mały problem z kursem przedmałżeńskim.
Ja, jako narzeczona posiadam taki kurs, jednak mój narzeczony nie ma .
Czy znacie może jakieś kurs przedmałżeńskie np jednodniowe albo weekendowe? Narzeczony pracuje za granicą, i tak trochę czas nas trzyma.
Bardzo mi zależy żeby na ten kurs mógł jechać sam narzeczony, ja mam kurs i nie potrzebnie znowu robić, a poza tym pracuje i nie mam możliwości w weekend jechać na taki kurs.
Interesują mnie kursy w okolicy Bochni i Sącza.
Szukałam w internecie ale wszędzie chcą aby przyjechali narzeczeni.
Proszę o pomoc.
Nie wiem skąd jesteś ale blisko Krakowa w Niepołomicach są kursy 2 dniowe, weekendowe - sensownie, szybko i wyrozumiale a przy okazji ksiądz podpisuje Ci też karteczkę odbycia dni skupienia więc masz 2w1, chyba 80zł od osoby kosztuje i oczywiście można samemu przyjść nie ma problemu
m4dziia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-07, 13:29   #5
201607181133
Konto usunięte

Dzięki za informacje . Właśnie wszędzie gdzie pytam to chcą żeby w parach przychodzić, bo im nie pasuję że tylko jedno przyjdzie.
Właśnie myślałam o Niepołomicach, ale nie mogłam znaleźć numeru do nich , żeby zapytać, a przez mejla to odpisali że właśnie nalegają żeby dwoje było.
Dzięki " anannke " za informacje będę dzwonić .
201607181133 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości