|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
dla 5 latka - co kupic
Jaki prezent kupić na urodziny pięcioletniemu dziecku, któremu nic nie brakuje? Główkuje sie i nie moge nic wymyśleć...Zabawek ma pełno, ciuchów też mu nie brakuje...i nie wiem co mam mu kupić...macie jakieś pomysły?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: dla 5 latka - co kupic
Ja zwykle kupuję fajną książkę dostosowaną do wieku dziecka - potrafi zająć na dłużej, albo przynajmniej na chwilę, czasem wymaga też zaangażowania rodzica (a tego może brakować dziecku, które ma "wszystko"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
gdy dziecko wszystko ma to po co mu coś kupować ?
mój ma 5 urodziny nie dostał praktycznie nic (4 małe kubusie czy leonki od babci i plastelinę), przyszła babcia, wujek, młody zdmuchnął świeczki i zagraliśmy wszyscy w chińczyka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Ollencjo, ale ze skrajności w skrajność? Brak prezentu na urodziny też mi się nie podoba.
Swoja drogą, nie ma dziecka, które miałoby wszystko ![]() ![]() Gra planszowa (jest taki wybór, że NA PEWNO nie ma każdej), wspomniana książka, klocki magnetyczne KLIK , mikroskop fajny jakiś, puzzle, zestaw Mały Majsterkowicz... Noż naprawdę ogrom tego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Kupiłam ostatnio dla 5 letniej dziewczynki różne drewniane koraliki i zawieszki + sznureczek do własnoręcznego wykonywania "biżuterii" i zachwyt trwa do teraz. Oprócz tego wyżej wspomniane książki, gry, fajne ubranie. Może mała coś kolekcjonuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Ale nie wiemy, jaka płeć...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29652436]Ale nie wiemy, jaka płeć...?[/QUOTE]
hmmm racja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Ja pięciolatkowi, który tez ma wszystko kupiłam obrazek z gliny do pomalowania farbami i do zawieszenia na ścianie. Są różne wzory np. statki na morzu, zwierzątka itp. Polecam, świetny prezent takiej rzeczy jeszcze nie miał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
A można też kupić silikonowe formy + gips, to dopiero radocha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Może ciastolinę, książeczki z naklejkami (w temacie ktory lubi), albo bajki na audiobooku i tak jak szajajaba napisala gra planszowa to swietny pomysl. Z tego co wiem to polskie Adamigo ma spory wybór i niedrogich gier wlasnie dla najmlodszych dzieciakow.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
zależy co lubi
![]() ale takie co większosć nie pogardzi ![]() puzzle i zwykłe i te np 3d książka modele do samodzielnego zrobienia ciastolina lego i ostatni hit ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
mam ten sam problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
namiot? czy ten do domu czy na zewnatrz
![]() ostatnio okazal sie wielkim hitem na urodzinach 5latka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29651479]Ollencjo, ale ze skrajności w skrajność? Brak prezentu na urodziny też mi się nie podoba.
Swoja drogą, nie ma dziecka, które miałoby wszystko ![]() ![]() Gra planszowa (jest taki wybór, że NA PEWNO nie ma każdej), wspomniana książka, klocki magnetyczne KLIK , mikroskop fajny jakiś, puzzle, zestaw Mały Majsterkowicz... Noż naprawdę ogrom tego.[/QUOTE] ja bym wybrała to co Szaja ![]() http://zabawki.sklep7.pl/wykopaliska...ura-p-629.html
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Puchnę z dumy
![]() Nawiasem mówiąc, mam już taką manię zabawkową, że noc w noc mi się lego duplo śnią... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
heheh - Szaja Tobie się śnią duplo a mi lego city i herofactory
mój syn miał niedawno urodziny, co prawda czwarte, ale prezenty dostał takie co i 5 latkowi powinny pasowac, między innymi grę "atak rekina" - świetna zabawa również dla mnie i męża oraz metalowy model samochodu - cały wieczór siedzieliśmy we troje i składaliśmy silnik, podwozie, nadwozie do tego po złożeniu jest z tego fajna zabawka i pamiątka a 5 letniej dziewczynce to bym kupiła właśnie jakieś koraliki, i takie tam "bzdurki" do robienia biżuterii
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
podepne się po ten temat
![]() ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ja dla starszych dzieci kupuję zawsze klocki lego albo jakieś gry planszowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
No właśnie też tak pomyslałam, ze taki zabawki sa najlepsze, puzzle dwustronne, układanki, klocki. Jednak 5 latek nie bawi sie az tak czesto maskotkami, juz chce czegoś wiecej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
No ok, ale co z tymi rzeczami do wyprawki szkolnej?? impreza w weekend, wiem,że raczej nic szczególnego do szkoły/przedszkola
![]() ![]()
![]() |
#22 |
BAN stały
|
Dla chłopca w tym wieku klocki są fajnym prezentem. <ciach reklama>
Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2016-04-14 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:09.