By³y czy nowy ch³opak? CO ROBIÆ? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2015-01-13, 16:41   #1
joannaII88
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

By³y czy nowy ch³opak? CO ROBIÆ?

Hej!

Piszê tutaj, poniewa¿ od kilku tygodni borykam siê z pewnym problemem, który nie daje mi ¿yæ. Aby wyja¶niæ Wam o co chodzi muszê nakre¶liæ ca³± sytuacjê.

Rozsta³am siê z ch³opakiem, z którym by³am 2 lata (to ja zdecydowa³am o rozstaniu). Powodem rozstania by³a dziel±ca nas odleg³o¶æ (ja mieszkam we Wroc³awiu, a on w Warszawie). Niestety z jego strony nie by³o chêci zmiany tej sytuacji, a ja nie naciska³am bo nie chcia³am na nim niczego wymuszaæ, to mia³a byæ jego decyzja. Czu³am, ¿e odpowiada mu taki zwi±zek (mi niestety nie). Ca³y czas mia³am nadziejê, ¿e to siê zmieni, ale pewnego dnia straci³am tê nadziejê, moja frustracja dotycz±ca sytuacji siêgnê³a zenitu. Powiedzia³am mu co czuje, zgodzi³ siê ze mn±, ¿e taki "uk³ad mu pasuje" (zwi±zek na odleg³o¶æ), nastêpn± kwesti± by³o to, ¿e nie by³am pewna jego uczuæ. Powiedzia³am mu wprost, ¿e nigdy nie us³ysza³am od niego, ¿e mnie kocha (wiem, ¿e czasami nie trzeba tego mówiæ, to po prostu siê czuje - tu tak nie by³o). Rozstali¶my siê w zgodzie, on nie potrafi³ zmieniæ nic dla mnie i na odchodne us³ysza³am, ¿e "W PEWNYM SENSIE MNIE KOCHA" co tylko mnie utwierdzi³o, ¿e podjê³am dobr± decyzjê. Po rozstaniu rozmawiali¶my "normalnie" (ja oczywi¶cie prze¿ywa³am to rozstanie, bo kocha³am go, ale stara³am siê tego ju¿ po rozstaniu nie okazywaæ). Mieli¶my siê spotkaæ w sylwestra jako koledzy (ustalili¶my to jeszcze zaraz po rozstaniu), waha³am siê czy to dobry pomys³, ale w koñcu siê zgodzi³am. Sprawa niestety siê skomplikowa³a. Po miesi±cu "gorzkich ¿ali" stwierdzi³am, ¿e muszê otrz±sn±æ siê i ruszyæ do przodu. Tym sposobem pozna³am Paw³a. Spotykali¶my siê do¶æ krótko, ale czu³am, ¿e mo¿e z tego wyj¶æ co¶ fajnego. Chc±c byæ uczciwa wobec nowo poznanego ch³opaka skontaktowa³am siê z by³ym ¿eby mu wyja¶niæ, ¿e w obecnej sytuacji nie mo¿emy siê spotkaæ. Ku mojemu zaskoczeniu us³ysza³am kilka przykrych s³ów tzn., ¿e wszystkie kobiety k³ami± i, ¿e "niby" tak bardzo kocha³am, a ju¿ znalaz³am sobie kogo¶ innego. Powiedzia³am mu jak bardzo za nim têskni³am i, ¿e nie widzia³am u niego chêci ¿eby co¶ zmieniæ, dlatego postanowi³am "ruszyæ na przód". Powiedzia³, ¿e tak samo za mn± têskni, ¿e jest mu ogromnie smutno beze mnie i, ¿e mimo wszystko przyjedzie do mnie w sylwestra. Prosi³am, b³aga³am, i nic, bo w koñcu po co mam wracaæ do czego¶ co nie ma przysz³o¶ci. W dzieñ sylwestra pojawi³ siê przed moimi drzwiami twierdz±c, ¿e chce mi co¶ powiedzieæ. Nie spa³ ca³± noc my¶l±c tylko on "nas". Powiedzia³ to co od zawsze chcia³am us³yszeæ... "Wiesz, ¿e nie jestem dobry w wyra¿aniu swoich uczuæ, ale chce ¿eby¶ wiedzia³a, ¿e CIE KOCHAM, postaram siê tak pouk³adaæ moje sprawy aby¶my mogli razem zamieszkaæ". By³am w totalnym szoku, na samym pocz±tku ucieszy³am siê, bo w koñcu tego tak naprawdê chcia³am... ale... no w³a¶nie pojawi³o siê "ALE". Serce mi pêka³o mówi±c Paw³owi, ¿e "wracam do by³ego" bo ¶wietny z niego facet. Po paru dniach ogarnê³y mnie w±tpliwo¶ci. Obecny ch³opak zacz±³ mówiæ ile to bêdzie problemów z przeniesieniem siê i poczu³am, ¿e chce mi pokazaæ jakie to po¶wiêcenie, dodatkowo jeszcze pomrukiwa³, ¿e nie wiadomo czy bêdzie tak kolorowo, bo pewnie bêdziemy siê k³óciæ mieszkaj±c razem (ja wiem, ¿e to nieuniknione, ale zak³adaæ tak z góry?!, chyba co¶ nie tak..). Druga sprawa jest taka, ¿e wci±¿ my¶lê o Pawle, to silniejsze ode mnie. Milion razy chcia³am siê do niego odezwaæ, ale mam poczucie, ¿e to nieuczciwe wobec obecnego ch³opaka. Z¿era mnie to od ¶rodka, jeszcze trochê to chyba oszaleje. Co robiæ, jak post±piæ? Rzuciæ wszystko to co by³o, co znam dla nieznanego, czy daæ sobie czas, mo¿e w koñcu da mi siê zapomnieæ o Pawle?
joannaII88 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-01-13, 17:03   #2
nie_powiem
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 893
Dot.: By³y czy nowy ch³opak? CO ROBIÆ?

Ja NIESTETY to rozumiem tak...

By³y facet poczu³, ¿e traci grunt pod nogami bo pozna³a¶ kogo¶ i chcesz "odej¶æ" nawet od takiego uk³adu. Wiêc postanowi³ sprawdziæ czy siê nabierzesz na jego obiecanki-cacanki , czy po³echczesz jego ego zostawiaj±c znajomo¶æ z nowym i wrócisz do niego.. Tak po prostu nagle zacz±³ o Was my¶leæ? Za³±czy³a mu siê zazdro¶æ bo chce mieæ kogo¶, kto nadal bêdzie nim tak zainteresowany jak Ty.
Sprawdzi³ ,¿e jeszcze jednak chcesz jego i nagle znowu wraca wszystko do punktu wyj¶cia czyli powodu rozstania.
Moim zdaniem gra nie warta ¶wieczki a odstawi³a¶ fajnego faceta. Chyba zamieni³ stryjek siekierkê na kijek.
Stary 2015-01-13, 17:12   #3
joannaII88
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

Cytat:
Napisane przez nie_powiem Poka¿ wiadomo¶æ
Sprawdzi³ ,¿e jeszcze jednak chcesz jego i nagle znowu wraca wszystko do punktu wyj¶cia czyli powodu rozstania.
Moim zdaniem gra nie warta ¶wieczki a odstawi³a¶ fajnego faceta. Chyba zamieni³ stryjek siekierkê na kijek.
Ja powiedzia³am mu, ¿e nie podoba mi siê, ¿e ju¿ od pocz±tku stawia tak sprawê, stwierdzi³, ¿e mówi to co my¶li, mo¿e nie powinien, bo ka¿dy ma jakie¶ w±tpliwo¶ci, ale mimo wszystko bêdzie stara³ siê dotrzymaæ tego co obieca³. Czy fajny facet? Fajny na tyle co go znam (oko³o 2 tyg.) - czyli bardzo krótko.

Edytowane przez joannaII88
Czas edycji: 2015-01-13 o 17:14
joannaII88 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-01-13, 19:28   #4
Elfir
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 836

A swoj± drog±, dlaczego on ma siê wprowadziæ do ciebie?

Kiedy stwórca sk³ada³ ten ¶wiat, mia³ mnóstwo znakomitych pomys³ów, jednak uczynienie go zrozumia³ym jako¶ nie przysz³o mu do g³owy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-01-13, 20:16   #5
BadLife
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 684

Cytat:
Napisane przez nie_powiem Poka¿ wiadomo¶æ

By³y facet poczu³, ¿e traci grunt pod nogami bo pozna³a¶ kogo¶ i chcesz "odej¶æ" nawet od takiego uk³adu. Wiêc postanowi³ sprawdziæ czy siê nabierzesz na jego obiecanki-cacanki , czy po³echczesz jego ego zostawiaj±c znajomo¶æ z nowym i wrócisz do niego.. Tak po prostu nagle zacz±³ o Was my¶leæ? Za³±czy³a mu siê zazdro¶æ bo chce mieæ kogo¶, kto nadal bêdzie nim tak zainteresowany jak Ty.
Uwa¿am tak samo.

No, ale skoro ju¿ da³a¶ szansê by³emu to utnij kontakt z Paw³em. Z reszt±...wydaje mi siê, ¿e ch³opacy zazwyczaj nie lubi± siê wtryniaæ na trzeciego. Tak¿e pewnie sam ju¿ da³ sobie spokój. Osobi¶cie nie chcia³abym ju¿ wiêcej spotykaæ siê z facetem, który wróci³ do by³ej - nawet je¶li pó¼niej znowu zerw±
BadLife jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-01-14, 00:12   #6
veronikes
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 153

Sytuacja sytuacji nie równa. No ale Twojemu ch³opakowi w³±czy³ siê pies ogrodnika - tak naprawdê nie wiadomo czy chce z Tob± byæ, ale nie pozwala Ci byæ szczê¶liw± z kim¶ innym, bo jest zazdrosny.
Wiem tyle - je¿eli facet jest jaki jest, nie zmieni siê (diametralnie no i pomijam dzikusowate wyj±tki). Ile z domu wyniesie porz±dnego zachowania, tak zachowywaæ siê poza domem bêdzie. Ja odesz³am po 3,5 roku, mia³am kilka podej¶æ i nie potrafili¶my siê rozstaæ d³ugi czas. Teraz znalaz³am swój idea³.

Warto co¶ zmieniaæ w ¿yciu, je¶li nie jeste¶my do koñca szczê¶liwi
Stary 2015-01-14, 00:34   #7
szklana_mgla
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 523

.

Edytowane przez szklana_mgla
Czas edycji: 2015-03-01 o 18:33
szklana_mgla jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2015-01-14, 12:14   #8
kalincia
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 13 025

Ja bym przesz³o¶æ zostawi³a za sob±. Razem z ch³opakiem.
Wiesz, w momencie, kiedy powiedzia³am mojemu by³emu, ¿e to koniec i ju¿ nie jeste¶my razem us³ysza³am w³a¶nie"
kocham ciê, chocia¿ nie potrafi³em tego mówiæ". Odpowied¼? Za pó¼no. I tyle.
kalincia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-01-14 13:14:03

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:25.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.