|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Poczucie winy z powodu siedzenia w necie całe dnie. Ma ktoś tak?
Mimo, że siedzenie w internecie słuzy mi do dowiadywania się o rzeczach, które mnie interesują i siedze w nim naprawde wiele godzin dziennie- czasami całe dnie- mam wyrzuty sumienia. Nie wiem dlaczego.. dużo czytam na rózne interesujace mnie tematy- a mam poczucie winy jakbym robila coś zlego. Czy ktoś ma podobnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Poczucie winy z powodu siedzenia w necie całe dnie. Ma ktoś tak?
Może dlatego, że życie powinno opierać się na ''realu'', a Internet to dodatek do życia, a nie jego główny cel. Praca, informacje, gry, fora. To jest dodatek, nie cel życia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Internet traktuje jako narzedzie do zdobycia wiedzy najczęściej. Myslę, ze poczucie winy wynika stad, ze jestem ospała po paru godzinach siedzenia w sieci i kregoslup daje o sobie znać- to tak jakbys czytala ksiązkę cały dzien.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chociaż tu też można się czasem czegoś dowiedzieć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
mOLDerator
|
Ja nie mam wyrzutów sumienia, bo nic nie zaniedbuję przez to. Zajmuję się domem, dziećmi, chodzę do pracy, codziennie czytam książki dzieciom i sobie, chodzę na imprezy, spotykam się z przyjaciółmi, spędzam czas z mężem. Gdybym zamiast tego siedziała tylko w internecie- miałabym wyrzuty. Tak jak wspomniała takasobie- to jest tylko dodatek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Mam radę - rusz tyłek i zajmij się czymś pożytecznym
![]()
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja mam wyrzuty głównie wtedy kiedy miałam coś zrobić a siedziałam na wizażu, kwejku, joemonster i innych zabijaczach czasu ale tak na codzień internet jest moją odskocznią i nie mam wyrzutów sumienia. Robię dużo rzeczy w ciagu dnia, więc nie ma problemu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Ja mam wyrzuty, jak nie siedzę w internecie :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co jeszcze mogę dodać to sam fakt ograniczenia czasowego, który mnie osobiście bardzo irytuje. Jasne, kiedy wypożyczasz książkę popularnonaukokwą lub literaturę piękną, miesiąc na jej przeczytanie to aż nadto. Jeśli jednak wypożyczasz podręcznik do programowania czy 200-stronicowy zbiorek zadań z matematyki, trudno te treści przerobić w ciągu 4 nawet tygodni, a w mojej biblio tego typu książki wypożyczają tylko na 14 dni ![]() Z tych wszystkich ww powodów net jest dla mnie bezkonkurencyjny - nie tylko rewelacyjne Google znakomicie ułatwia i mega przyspiesza wyszukiwanie informacji, których w książkach szukałoby się godzinami, ale i w razie potrzeby można bezproblemowo ściągnąć dowolną literaturę (także obcojęzyczną) w pdf i nagrać na Kindle lub jeśli kto woli papier - wydrukować i zbindować całość. Edytowane przez Pantegram Czas edycji: 2015-01-10 o 23:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Oj miałabym na pewno gdybym zamiast zajmować się codziennymi sprawami siedziała w sieci. Aby tego uniknąć narzuciłam sobie sztuczne ramy czasowe i tego się trzymam. Zresztą siedzę niemal wyłącznie nocą gdy i tak niewiele innych czynności mogę wykonać. Straszna jest dla mnie wizja przyklejenia do internetu przez calutki dzień i męcząca myśl w głowie, że muszę zajrzeć tutaj czy tam, że trzeba coś sprawdzić, coś wrzucić na jakiś portal itd. Uzależnienie. Tym bardziej, że sieć jest bardzo kusząca i nie chce czasami wypuścić ze swoich macek
![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2015-01-11 o 01:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pójście do biblioteki to dla mnie totalna strata czasu - wszystko to samo mam w internecie i to co chcę wyszukuję w parę sekund, a nie kilkanaście minut (a jeszcze dochodzi dojazd)[/QUOTE] Po co? Bo autorka ma wyrzuty sumienia ![]() ![]() Generalnie: znajdź sobie jakieś zajęcie/hobby to nie będziesz miała czasu na to, co robisz teraz.
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4970035 2]po co?
![]() pójście do biblioteki to dla mnie totalna strata czasu - wszystko to samo mam w internecie i to co chcę wyszukuję w parę sekund, a nie kilkanaście minut (a jeszcze dochodzi dojazd)[/QUOTE] To znajdź mi tam instrukcje i regulaminy wojskowe ![]() Mając wiedzę z bibliotek, widać miałkość wiedzy zawartej w intrenecie, szczególnie w wiki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niemniej w odróżnieniu od sunprice nie uważam, że pójście do biblioteki to strata czasu. Pewne rzeczy najłatwiej jest znaleźć w bibliotece np. uczelnianej (bo za darmo, bo nie trzeba drukować by nie wślipiać się w ekran, bo po necie nie krąży piracka e-wersja), ale są to zazwyczaj akademickie skrypty wydawane przez uczelnie i w marnym stopniu dystrybuowane poza jej murami, ale działa to też w drugą stronę - zasoby bibliotek, w odróżnieniu od zasobów internetowych, są ograniczone. W Internecie, nawet jak nie znajdziesz e-booka, to znajdziesz sklep internetowy, przez którą interesującą pozycję możesz zamówić ![]() Podsumowując, nie rozgraniczałabym: biblioteka - dobra, Internet - zły ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Mówisz, masz ![]() According to Wikipedia: "Regulaminy wojskowe – zbiory przepisów, postanowień, nakazów i zakazów określające wewnętrzne życie wojskowe jednostek wojskowych oraz działanie żołnierzy w czasie wykonywania zadań służbowych. Regulaminy te uszczegóławiają przepisy zawarte w aktach prawa wyższego rzędu (rozporządzenia, ustawy, decyzje). [...] 14 stycznia 2014 został wprowadzony nowy „Regulamin Ogólny Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej” " Regulamin Ogólny SZRP z 2014 r. udostępniony jest na stronie MONu, jak domniemywam, aktualny, ale możesz zweryfikować: http://mon.gov.pl/z/pliki/dokumenty/..._szrp_2014.pdf Nie wiem za bardzo, o co chodzi Ci z instrukcjami, ale znalazłam coś takiego: http://www.caw.wp.mil.pl/pl/77.html Centralne Archiwum Wojskowe, to wg opisu na stronie: "Kolekcja regulaminów i wydawnictw fachowych obejmuje materiały pochodzące sprzed I wojny światowej (wydane m.in. przez Towarzystwo Polskich Drużyn Strzeleckich), z lat 1914-1918 (wydane na potrzeby polskich formacji wojskowych walczących na frontach europejskich), z okresu II RP (od początkowego okresu organizacji wojska aż do 1939 r.) - stanowiące fragment zasobu przedwojennego Archiwum Wojskowego, oraz wydane po 1945 r., przesyłane do Archiwum jako egzemplarze obowiązkowe. Materiały przedwojenne to głównie instrukcje: strzeleckie, walki bagnetem, wyszkolenia piechoty, działań piechoty polskiej i armii obcych na polu walki, a także statuty oficerskich sądów honorowych, przepisy i instrukcje obsługi sprzętu i uzbrojenia, normy szkoleniowe, katalogi części zamiennych oraz zmiany i uzupełnienia do wcześniej wydanych instrukcji." O to chodziło? ![]() Edytowane przez Pantegram Czas edycji: 2015-01-11 o 16:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Miałabym poczucie winy gdybym zakładała wątki z
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.