![]() |
#1 |
BAN stały
|
Jak często pijecie z Tż-ami alkohol?
Ot tak - luźne pytanie
![]() Aaaha chodzi mi bardziej w sensie w dwójkę a nie o imprezy okolicznościowe czy wypady ze znajomymi;p. pytam bo boje sie ze my mozemy miec problem ![]() w zasadzie nie ja mam problem a wyglada na to, ze Tz.. pijemy co spotkanie - niestety nie mieszkamy razem, mimo ze jestesmy ze soba 3,5 roku, spotykamy sie z kolei średnio 2x w tygodniu i gdzies od roku, jak nie dluzej na kazdym spotkaniu jest alkohol. Zaczynalo sie niewinnie, po piwku czy wina do wspolnej kolacji, ale zaczelam od pewnego czasu zauwazac ze jednak z tego sie zrobil problem. bo pijemy na KAZDYM spotkaniu we dwoje chyba ze jedziemy gdzies autem razem co ma miejsce baaardzo rzadko. No i zle to ujelam, ja nie pije co spotkanie, sa dni ze zwyczajnie nie mam ochoty czy jestem chora, wtedy ja nie pije nic z %, Tz zawsze. Chodzi tez o skale picia. Jesli jest piwko, ja wypije 1, tak o, na odreagowanie po pracy czy dla smaku (bardzo lubie smak) a Tz wypije 5-6. Jesli jakas wodka, ja wypije 1 moze 2 drinki gdzie wodki mam nalane moze z 1cm wodki(bardzo slabe drinki, bardzooo.) a Tz dokonczy te butelke ..(czy to polowka czy 3/4.) jesli jest wino, ja wypije 2 lampki, Tz 2 wina.. albo wczoraj - ja wypilam rekordowo bo az 2 piwka (nie pilam nic w sylwestra, dlatego zdecydowalam sie na dwa.) Tz wypil...3/4 tequili z cola. zaczyna mnie to powaznie martwic. dodam ze ja pije % TYLKO na tych spotkaniach z Tz (plus wiadomo imprezy ale jestem raczej spokojna, nie typ imprezowiczki wiec ma to miejsce baaaaaardzo rzadko.) a Tz tez 1x w tyg widzi sie ze swoimi kumplami i zawsze "chleja" wiec u niego wychodza juz 3x w tyg. nie wiem co myslec. jak myslicie..? dlatego wlasnie zalozylam watek ile wy pijecie we 2, zeby wiedziec czy mam powody do zmartwien, czy przesadzam.. p.s. dodam tez ze Tz zrezygnowal (oficjalnie zawalil, ale ja wiem ze sobie odpuscil) z fajnych, prestizowych studiow, zeby zostac barmanem (zrobil juz jakies 2 niby profesjonalne kursy 1 i 2 stopnia) poki co pracuje po znajomosci gdzie indziej ale chce byc barmanem i nie zamierza isc juz na zadne studia, nawet do policealki (chyba ze jak sam stwierdzil barmanskiej..) Edytowane przez SweetDreamer Czas edycji: 2012-01-03 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jak często pijecie z Tż-ami alkohol?
Przy ważniejszych meczach jeśli mamy ochotę czyli średnio... raz na miesiąc? Może dwa razy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
zdarza nam sie zakupic piwo czy wino na weekend, staram sie nie pic za czesto, ale raz na 2 tygodnie mysle wyjdzie.
Bardzo lubie sie napic jakiegos dobrego piwa (Corona, Desperados) lub przetestowac jakies wino. Mołdawskie różowe muscaty rządzą ![]()
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Raczej codziennie. Jakieś winko na wieczór / po piwku.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
czasami w ogole w tyg a innym razem np 3 razy w tyg jak mamy wyjscia.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Żadko... I jak już to wino, choć ostatnio odkryłam Jacka Daniels'a w puszcze, wiec pewnie przerzucę się na to.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakręcony Chochlik
|
W domu ok. 1-2 razy na 3miesiące
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
w weekendy czerwone wino namietnie
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
bardzo rzadko, prawie wcale.
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
średnio 1 w tygodniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Bardzo rzadko. Może z 2 razy w roku, np na Sylwestra i inną okazję. Oboje nie lubimy pić, więc tak wychodzi. Tzn TŻ trochę bardziej lubi alkohol, więc wypije trochę więcej, ale wtedy raczej sam czy z kolegą. Ja najbardziej nie znoszę piwa, więc jak już,. to na Sylwestra lampka szampana była i trochę wódki z colą, bo samej wódki bym nie zcierpiła. A np na inną okazję lampka wina. I tyle.
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-01-03 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
w weekand. na łebka 1 piwko. ewentuanie TŻ 2.
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Sporadycznie, raczej rzadko.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
w zime 2 razy w tygodniu grzane winko
![]() w lato raz na 2 tygodnie moze
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
A jak często z nim pijesz Autorko, jeśli uważasz, że macie problem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
w zasadzie nie ja mam problem a wyglada na to, ze Tz.. pijemy co spotkanie - niestety nie mieszkamy razem, mimo ze jestesmy ze soba 3,5 roku, spotykamy sie z kolei średnio 2x w tygodniu i gdzies od roku, jak nie dluzej na kazdym spotkaniu jest alkohol. Zaczynalo sie niewinnie, po piwku czy wina do wspolnej kolacji, ale zaczelam od pewnego czasu zauwazac ze jednak z tego sie zrobil problem. bo pijemy na KAZDYM spotkaniu we dwoje chyba ze jedziemy gdzies autem razem co ma miejsce baaardzo rzadko. No i zle to ujelam, ja nie pije co spotkanie, sa dni ze zwyczajnie nie mam ochoty czy jestem chora, wtedy ja nie pije nic z %, Tz zawsze. Chodzi tez o skale picia. Jesli jest piwko, ja wypije 1, tak o, na odreagowanie po pracy czy dla smaku (bardzo lubie smak) a Tz wypije 5-6. Jesli jakas wodka, ja wypije 1 moze 2 drinki gdzie wodki mam nalane moze z 1cm wodki(bardzo slabe drinki, bardzooo.) a Tz dokonczy te butelke ..(czy to polowka czy 3/4.) jesli jest wino, ja wypije 2 lampki, Tz 2 wina.. albo wczoraj - ja wypilam rekordowo bo az 2 piwka (nie pilam nic w sylwestra, dlatego zdecydowalam sie na dwa.) Tz wypil...3/4 tequili z cola.
zaczyna mnie to powaznie martwic. dodam ze ja pije % TYLKO na tych spotkaniach z Tz (plus wiadomo imprezy ale jestem raczej spokojna, nie typ imprezowiczki wiec ma to miejsce baaaaaardzo rzadko.) a Tz tez 1x w tyg widzi sie ze swoimi kumplami i zawsze "chleja" wiec u niego wychodza juz 3x w tyg. nie wiem co myslec. jak myslicie..? dlatego wlasnie zalozylam watek ile wy pijecie we 2, zeby wiedziec czy mam powody do zmartwien, czy przesadzam.. p.s. dodam tez ze Tz zrezygnowal (oficjalnie zawalil, ale ja wiem ze sobie odpuscil) z fajnych, prestizowych studiow, zeby zostac barmanem (zrobil juz jakies 2 niby profesjonalne kursy 1 i 2 stopnia) poki co pracuje po znajomosci gdzie indziej ale chce byc barmanem i nie zamierza isc juz na zadne studia, nawet do policealki (chyba ze jak sam stwierdzil barmanskiej..) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
hmm... tak 1-2 razy w miesiącu zdarzy nam się wypić w weekend jakieś 1-2 piwa albo góra 2 lampki wina. Oboje nie lubimy pić dużych ilości alkoholu
![]()
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Z tż to ja nie piję ...za to z kumpelami tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
SweetDreamer mam wrazenie graniczace z pewnoscia, ze Twoj chlopak ma problem, ilosc i czestotliwosc picia jest na prawde niepokojaca. Widac, ze on pije, zeby sie upic, bo potrzebuje alkoholu.
Mam takiego kumpla, ktory 20 lat temu porzucil bardzo dobre studia i od tej pory toczy sie w dol, sprzedal mieszkanie, pracuje w melinie jako barman, mieszka z rodzicami. Nigdy nie widzialam go trzezwego. Jak bylam nastolatka bardzo imponowal mi swoja wiedza, potem z czasem okazalo sie, ze ona zatrzymala sie razem z jego zyciem.
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
BAN stały
|
Tyle ze on wypije tyle, ze normalni ludzie by po tym lezeli przez 2 dni a po nim tego nie widac w ogole albo prawie w ogole
![]() a co do studiow, on ich nie rzucil tak o, ze z dnia na dzien, podwinela mu sie noga - bodajże 3 poprawki i wtedy sobie odpuscil, dzien przed poprawka pol dnia siedział na nk i grał w leśna przygode ehh.. mogl wziasc warunek ale nie chcial no i w ten sposob sobie odpuscil.. w sumie na jedno wychodzi eh.. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoś nie śpi, aby spać mógł ktoś. Edytowane przez bluebluesky Czas edycji: 2012-01-03 o 21:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Mój TŻ pije bardzo mało - jak jest w domu jakieś słodkie wino to wypije lampkę - dwie dwa razy w tygodniu; jak mamy w domu lekkie piwo, to tak samo, ale poprzestaje na jednym. Ja piję nieco więcej, ale staram się nie pić na tygodniu - bardziej w piątek lub sobotę przy okazji odwiedzin u znajomych, albo jakiegoś wyjścia w miasto. Generalnie jeżeli pijemy razem to np. pół butelki wina nam schodzi, do tego sery pleśniowe i oliwki - delektowanie się.
Nie dziwię Ci się, autorko wątku, że jesteś zaniepokojona, bo Twój facet pije bardzo dużo jak dla mnie - w dodatku 3 razy w tygodniu. Tylko pytanie, czy coś z tym zamierzasz zrobić, a w ostateczności zakończyć związek jeżeli rozmowy nie pomogą. Na początek zobacz, czy on jest w stanie spotkać się z Tobą i nie pić, wprost powiedz, że chcesz, aby nie na każdym Waszym spotkaniu był alkohol, bo uważasz, że co za dużo, to niezdrowo. Ze swojego picia się nie masz co tu nam tłumaczyć, bo to nie problem, gorzej z jego piciem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Mój facet pije prawie codziennie z kumplami po 2-3 piwa, czasami więcej, zdarza się też wódka, ale sporadycznie np. z okazji urodzin itp.
Kiedy ja się z nimi spotykam to nie piję, bo przeważnie prowadzę, ale wtedy wieczorem wypiję sobie z dwa piwa, mój facet też, do towarzystwa ![]() Trudno mi powiedzieć czy to dużo czy mało, ale generalnie lubimy alkohol. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Z TŻtem może raz na miesiąc, może rzadziej. Jak otwieramy wino to zazwyczaj na dwa razy, bardzo sporadycznie piwo, czasem TŻ pije grzańca-ja nie, bo nie lubię. A praktycznie ze sobą mieszkamy. Uważam, że macie poważny problem z piciem TŻ. Ba, uważam, że jeśli ktoś pije codziennie większe ilości i nie umiałby sobie tego odpuścić to ma spory problem...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.