|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Wilgotność powietrza w waszym mieszkaniu/domu
Cześć Wizażanki,
mam do Was takie pytanie. Czy kontrolujecie u siebie w domach (a szczególnie w sypialni) wilgotność powietrza? Ja ostatnio miałam ogromne problemy z gardłem, szczególnie rano po przebudzeniu się. Przytargałam z piwnicy nawilżacz powietrza i okazało się, że powietrze mam bardzo suche w mieszkaniu (ok. 25%). Teraz nawilżam i utrzymuję wilgotność około 40-45%, ponieważ przeczytałam w Internecie, że najkorzystniej jest utrzymywać w granicach od około 40-60%. Tylko teraz odkąd nawilżam sobie pokój to codziennie okna mam mokre od wewnątrz, są zaparowane od dołu i się zastanawiam, czy przez to moje nawilżanie nie będę mieć problemów z grzybem na ścianach? I pytanie do Was, czy pojawił Wam się grzyb po tym jak zaczęłyście używać nawilżacza? Pozdrawiam, vouvray |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wilgotność powietrza w waszym mieszkaniu/domu
Do grzyba oprócz wilgotności potrzebna jest też odpowiednia temperatura. Nawilżanie do 50% przy temp 24st może być ryzykowne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wilgotność powietrza w waszym mieszkaniu/domu
Bez nawilżacza mam 20-23%, z nawilżaczem 40% (więcej nie potrzebuję). Okna mi nigdy nie parowały, nie mam problemów z grzybem, może dlatego, że prawie cały czas mam nie więcej jak 20-21 st. i często wietrze pokój.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.