|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Dziewczyny poszę o radę!!!
Dziewczyny, mam wielki dylemat...po długich poszukiwanich znalazłam 2 piękne moim zdaniem miejsca na ślub, z tym że teraz mam wielki problem z podjęciem ostatecznej decyzji.
Chciałm Was prosić o opinię... Niestety mam niewiele czasu, około4 dni, wtedy muszę się zdeklarować. A oto moje propozycje: Pałac Radziwiłłów w Balicach pod Krakowem oraz Galar pod Aniołam (łódź zacumowana na Wisle pod Wawelem) Dodam, że wiele te miejca łączy, podobna cena, menu, obsługa, dekoracja, ciasta, owoce w cenie. Obydwa miejsca są urocze i pięknie połóżone. Różni je jedynie odległóść od kościoła (łódź jest 5 minut piechotą, a pałac 20 min samochodem), także sprawa noclegu dla gości, w pałacu zapewniają możliwość przenocowania 30 osób na miejscu, a łódź z kolei jest w samym centrum miasta, z noclegim też nie powinno być najgorzej (dodam, że około 35 osób będzie potzrebowało noclegu). A ostatnią rzeczą jest klimat w tych miejscach, pałac jest bardziej "wytworny", bajkowy, a łódź zapewnia bardziej luźną atmosferę. Oba mi się bardzo podobają, wiem, że to moja decyzja, ale jesteem ciekawa waszych opini... Załączam zdjęcia...mam nadzieję, że mi się uda... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dziewczyny poszę o radę!!!
![]() ![]()
http://gallery.michalmech.pl/main.php http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070714290117.png http://abcslubu.pl/suwak/07_27_2007_14_7_2007_39.png 14 lipiec 2007 - Nie umrzemy nigdy...umiera tylko czas...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
chyba byłabym za palacem.... chocby z tego powodu ze nocą nad wodą może być chłodno, a co jak będzie deszczowo...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
albo bedzie sztorm?i bedzie was bujac?
![]() tez obstawiam palac jestem za tradycja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja wybrałabym pałacyk, dlatego że nie wiadomo jaka niespodzianka może sie wydarzyć na statku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Jestem, podobnie jak większość, za pałacem
![]() Odnośnie łodzi- co będzie jak goście za dużo wypiją i w przypływie tego powypadają za burtę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Mi też bardzo podoba sie pałac
![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Hmm chyba jednak pałac
![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
JuliAnna* ja także bym wybrała palacyk
![]() ![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Palacyk!!!
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
łódź:
- blisko kościoła, w centrum miasta, goście nie będą mieli problemu z transportem; - centrum powoduje to że z noclegiem również nie będzie problemu - bardzo oryginalny pomysł! pałacyk: - od razu hotel; - elegancko i wytwornie - doskonałe miejsce do zdjec w plenerze nie tylko waszych, ale waszych z rodzinami! i moje uwagi łódź dziewczyny mają rację z tym, że różna pogoda moze być... i pogoda może posuć wam uroczystość.. komary oryginalność moze nie każdemu się spodobac i nie każdy moze sie dobrze czuć sprawdź tą łódź również pod kątem tego że będzeisz w sukni - czy będzie to dla ciebie wygodne? czy bedzie taka impreza wygodna dla babci dziadka? pałacyk daleko od centrum, problem z transoprtem ja chciałabym mieć to wesele na łodzi, ale mój rozsądek kazałby mi wybrać pałacyk ![]() pzdr głos rozsądku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dzięki za Wasze opinie! Czytam wszystkie i proszę o więcej
![]() Wasze rady napewno wpłyną na podjęcie ostatecznej decyzji... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
PAŁAC JEST SUPER!!! Łódź ? przynajmniej nie dla mnie choc oryginalnie
pozdrawiam
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
I Ja jestem za Palacykiem...aczkolwiek nie przepadam za wytwornymi miejscami (sama mialam miec wesele w palacu ale sie nie zdecydowalam), jednakze lodz to troche niebezpieczne miejsce na impreze. Z goscmi roznie bywa...lodz stoi nad woda ( a jak ktos za duzo wypije), moze zdarzyc sie jakis wypadek..ktos wpadnie do wody...rozne sa sytuacje i wszytko nalezy przewidziec. Wiem ze schodow tez w Palacyku moze ktos spasc ale lodz wydaje mi sie mniej odpowiednim miejscem na wesele.
Lodz jest na prawde orginalnym pomyslem....ale moim zdaniem wybierz Palac ![]() ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Zdecydowałam się!
Wpłaciliśmy zaliczkę za Pałac... ![]() Dziękuje każdej z Was z osobna, ze udzielone rady! Pozdrawiam. ...a do ślubu dokładnie 11 miesięcy 14.07.07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
dobra decyzja ja tez byłabym z a pałacem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.