|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy zdjęcia się do siebie przyklejają?
Witam.
Miesiąc temu zostałam szczęśliwą mężatką ![]() Ponieważ postanowiliśmy jak najwięcej oszczędzić na dodatkach typu zdjęcia, film itd z naszego wesela, wynajęłam mojego bliskiego przyjaciela i poprosiłam o "popstrykanie" zdjęć, które kilka dni temu otrzymałam i postanowiłam je wywołać. Piękny, niemal wymarzony album zamówiłam z ebay, postanowiłam samodzielnie poprzyklejać do niego zdjęcia za pomocą taśmy samoprzylepnej. Niestety okazało się, że album- faktycznie wyszedł piękny, ale miał za małą ilość stron- dlatego zdecydowałam się poprzyklejać zdjęcia na prawej i lewej stronie. Po ukończonej pracy (czyli dobrych 3h wklejania) zorientowałam się, że w albumie nie ma pomiędzy zdjęciami stron, które mogłyby ochronić zdjęcia (aby się nie skleiły). Pamiętam, że w dzieciństwie takie coś mi się zdarzało, a w ten album złożyłam tyle pracy, że nie chciałabym, aby się zniszczył.. jakieś rady? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
lubi eks swojego męża
|
Dot.: Czy zdjęcia się do siebie przyklejają?
przełożyć pergaminem. w trakcie przeglądania będzie wkurzająco latał, ale to chyba jedyny sposób na ochronę.
swoją drogą, to dziwne, że album do wklejania zdjęć nie ma oryginalnie pergaminu między kartkami...
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
kupić przezroczystą folię samoprzylepną i wyciąć o 5-7 mm więcej niż zdjęcie i nakleić na zdjęcie zabezpieczając je - kosztowne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A na jakim papierze wywołałaś zdjęcia?
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Moga sie skleic niestety, ja albo bym je wlasnie zakleila folia samoprzylepna, albo po kazdym ogladaniu przez g9sci czy kogokolwiek, tuz przed odlozeniem na polke - poprzekladala pergaminem.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Niestety zdjęcia szybciej się zniszczą, przekładki pergaminowe są niezbędne. Najczęściej jest tak, że im droższy album tym bardziej sztywne karty i grubsze przekładki - co za tym idzie lepsze zabezpieczenie zdjęć (to tak na przyszłość rada z własnego doświadczenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Racje ma ten kto napisał, że wiele par chce zaoszczędzić na wszystkim co się tylko da, w tym i na usłudze fotografowania i na albumie. Jak ze wszystkim można kupić album tani czyli taki który za 2 lata będzie już zużyty, a można kupić porządny i taki będzie służył lata. Na niektóre oferowana jest nawet dożywotnia gwarancja, oczywiście pogryzienie przez psa czy zalanie kawą nie wchodzi w grę. Jeśli chcecie mieć coś dobrego to trzeba za to zapłacić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Albo przełożyć papierem czerpalnym A4 będzie ślicznie wyglądało, jakby miało tak być, są piękne papiery, 2,5-4 zł jeden arkusz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
tak, zwłaszcza w połysku, matowe też się zdarza, że się mogą zlepić.
Skoro już "po ptokach" ![]() ![]() klik do taśmy przykładowej
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.