|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wyolbrzymiony problem
Cześć
za 4 miesiące mam wesele w bliskiej rodzinie, ale oczywiście nie mam z kim pójść (mogłabym sama, ale byłam już na paru takich imprezach sama i nie wspominam dobrze żadnej z nich). W rozmowie z koleżanką wygadałam się że mam weselę, ale nie idę bo nie mam z kim, ta na to że załatwi mi kolegę swojego chłopaka. Wczoraj przychodzi do mnie że jej chłopak ma 3 kolegów i ona by mi proponowała jednego z nich. pewnie zastanawiacie się w czym problem, a no w tym, że ja z jednej strony chciałabym pójść na to wesele, a z drugiej jakoś mi się nie widzi zabierać na rodzinną imprezę obcego chłopaka i "targać" go ponad 100km. Sama nie wiem co zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wyolbrzymiony problem
Nie szukaj nikogo na siłe.Nie wiesz jak będzie zachowywac sie zupełnie obcy chłopak.Na Twoim miejscu zaprosiłabym dobrego kolege a jezeli nie masz takowego to poszłabym sama.Przez długi czas byłam samotna i na wesela chodziłam bez os towarzyszącej i bawiłam sie za☠☠☠iscie
![]() Przeciez na pewno bedzie duzo chłopakow ktorzy tez przyszli sami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ja bym wolała jednak pójść sama i bawić się z rodzinką niż obcym człowiekiem. Możesz też zabrać ze sobą np. przyjaciółkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Powiem Ci tak: moj TŻ mieszka za granicą, przyjechałam do Polski na wesele i poszłam sama, bo głupio było mi brać kolegę. Zaprosiłam swoja przyjaciółkę ale coś jej wypadło i nie mogła przyjechać, wiec wyszło jakos tak ze poszłam sama. I swietnie sie bawiłam
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Hm, większy dyskomfort sprawiałoby mi towarzystwo kompletnie obcej osoby niż zabawa w gronie znajomych osób, a na weselu też można kogoś poznać i dobrze się bawić
![]() Z kolei moja kuzynka zabrała na wesele swoją najlepszą kumpelę i z tego co widziałam, obie bawiły się świetnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
taaak zabierz przyjaciółkę, a później rodzinka ma pożywkę że " lesbijki"
![]() sytuacja analogiczna : ja takiego "towarzysza z łapanki" miałam X lat temu na studniówkę ws- co z tego że tańczył świetnie, ale... nie umiał wpasować się w towarzystwo, mimo usilnych starań a późnij się spił... Domyślam się że to jest trochę dyskomfort, że dookoła pary a Ty sama, nie wiem jak u Ciebie w rodzinie ale u mnie zawsze taka osoba jest "wytańcowana" ![]() ![]() Pomyśl na pewno masz jakiegoś ZAUFANEGO kolegę/sąsiada który z chęcią by Ci potowarzyszył - kto by odmóił imprezy za prawie darmo ![]() nie mówię o ogłoszeniu na fejsiku jak to zrobiło moich kilu znajomych ![]() " jest sprawa, wesele za dwa tygodnie a ja nie mam z kim iść. PILNE " ![]() ![]() W ostateczności jeśli ten chłopak - zachowuje się na imprezie OK, nie będzie nachalny, przystawiał się, nie schleje się to możesz iść ![]()
Kontrola - najlepszą formą zaufania ![]() Mam swoje zdanie na dany temat ,nie zawsze musimy mieć takie same ![]() zamykam kolekcję półmaratonów czas na ... ![]() Edytowane przez barbarossan Czas edycji: 2015-01-19 o 18:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
ReklaMO(D)żerca.
|
Nie wiesz, jak będzie się zachowywał ten chłopak- czy się nie schleje, nie obrazi nagle o coś. Ja bym wybrała pójście w pojedynkę na wesele, niż szukanie faceta na siłę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zawsze łakoma.
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Zawsze łakoma.
|
Cytat:
![]() Mnie się wydaję, że nie ma niczego złego zapraszać obcą osobę, czy osobę z widzenia ![]() Autorko mój partner, o którym pisałam wcześniej zgodził się tydzień przed weselem (tak, tak wiem, bardzo wcześnie się do tego zabrałam :P) W ogóle się nie znaliśmy (nawet z widzenia :P) i tylko pisaliśmy wiadomości na fb czy sms-y, aby ustalić szczegóły imprezy. Ja się nie bałam, że się upije czy będzie podrywać Pannę Młodą, bo mi koleżanka zapewniła, że jest bardzo w porządku. I tak na weselu się zachowywał się wzorowo. Ja nie piłam na weselu i on mi powiedział, że on też nie będzie z tej racji pił i musiałam go namawiać, aby się napił ![]() Jakbym miała więcej czasu przed weselem, to bym się z nim spotkałam, bo nie powiem trochę się stresowaliśmy. Jak masz, aż cztery miesiące to spotkaj się z potencjalnymi kandydatami i sama ocenisz to warto, któregoś brać ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.