|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Wolisz koty czy psy? | |||
koty |
![]() ![]() ![]() ![]() |
15 | 30,61% |
psy |
11 | 22,45% |
uwielbiam wszystkie zwięrzęta |
22 | 44,90% |
w ogóle nie lubię zwierząt |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Koty vs psy, kot i pies
Jestem zagorzałą miłośniczką kotów, dlatego poświęcam ten wątek, by udowodnić wyższośc tych boskich stworzeń nad psami (kidding
![]() Sama posiadam 2 bzibzioły, które uwielbiam, jeesli pojawi się taka społeczna wola, opowiem o nich. I proszę wszystkie miłośniczki by opowiadały o swoich bzibliołach (szczekających i miałczących- nieistotne). ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Mrs Mrau
|
Dot.: Koty vs. psy.
A więc się wypowiem
![]() Psy lubię bardziej ![]() ps.temat był wałkowany wiele razy (wyszuiwarka) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Mrs Mrau
|
dziwne prawda
![]() mam kocią naturę to dlatego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
koty, koty i jeszcze raz koty
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
kocham koty, psow raczej nei lubie (bo sie ich boje
![]() ale takie dyskusje raczej do niczego nie prowadza... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Kocham koty i kocham psy , jestem posiadaczka 3 kotow jak i psa ( nie w tym samym mieszkaniu) musze sie wypowiedziec ,ze ten temat rzeczywiscie daleko nie prowadzi bo pierwsze co trzeba przyznac to , to ,ze koty diametralnie roznia sie od psow, psychika , wygladem , zachowaniem , wiec nie widze sensu porownywania ich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
kocham... i psy i koty... i wiele innych madrych zwierzakow domowych...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Pies czy też kot, to po prostu zwierzaki które sprawiają nam radość.
Jeden będzie miłośnikiem długich spacerów i rzucaniem kija pieskowi, drugi zaś będzie wolał to mrrrruczenie i przymilanie się kociaka. ![]() Co do mojego zdania- kiedyś bałam się kotów, może dlatego, że będąc u Ojca na wakacjach jego kotka Etna zakradła się do mnie w nocy, usiadła mi na klatce piersiowej i tak dziwnie mruczała. Zaś kiedy odruchowo chciałam wstać, Ona zeskakując podrapała mnie. Osobiście wolę psy, bo jestem zagorzałą miłośniczką tych stworzeń, jednak takie gdybanie, któr zwierzak jest lepszy, nie przyniesie nic dobrego oprócz kłótni ![]() Nie każdy musi lubić to, co lubią inni ![]()
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
ja osobiscie wole psy
![]() ![]() moja TZ ma troche kotow u siebie w domu i nie przeszkadzaja mi one, ale i tak wole psy ![]()
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
![]()
PSY GÓRĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
miałam takie niemiłe zdarzenie w dzieciństwie. było to na wsi, miałam jakieś 7,8 lat?! nie pamiętam. wiem ze w południe usnęłam, moja babcia robiła w tym czsie placki w kuchni (ja usnęłam od tego zaaapachu). i to ona mnie uratowała, bo podczas przełykania śliny kot rzucił mi się do gardła i chciał mnie zwyczajnie zagryść. babcia go wałkiem pogoniła. no i taki uraz mam. ale niektóre koty nawet są faaaajne. OSOBIŚCIE MAM 2 PSY ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Kocham tak wiele zwierzat ze zawsze w rubryczkach "ulubione zwierze" mialam problem z wpisaniem jednego
![]() W koncu zawsze ograniczalam sie do czterech: kota, psa, konia i chomika ![]() Ale na temat: Nie potrafie wybrac. Mimo ze sama posiadam psa to nie moge powiedziec ze wole psy. Zawsze ciagnelo mnie do kotow... Uwielbiam ich mruczenie, przymilanie sie... I ten "koci charakterek" ![]() Ale nie umialabym zrezygnowac z posiadania pieska, bo te zwierzeta też uwielbiam... W ogole dom bez zwierzat bylby smutny.
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Ja przede wszystkim kocham zwierzeta
![]() Ale wole pieski...sama mam jamniczka w domu i jest moim najlepszym przyjacielem ![]()
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na wlasnej skorze przekonalam sie o swego rodzaju falszywosci psow. znalam jednego pieska jakies 8 lat (pies kuzynki), bardzo go lubilam, glaskalam, byl milutki itp. i wszystko bylo super dopoki nie pogryzl mi nog ![]() za to kotki ubostwiam. i wiem ze krzywdy mi nie zrobia, wiec moge im spokojnie zaufac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Kiedyś wolałam psy, ale odkąd mam w domu dwie kotki mam bzika na ich punkcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kotu mozesz patrzec w oczy ile wlezie - na pewno go tym nie zniewazysz, a wiekszosc to lubi (wynika tak z moich obserwacji ![]() kot bez powodu raczej pazurow nie wyciagnie. ja np. nie mam zadnych oporow zeby podejsc do bezpanskiego kota, poglaskac. do psa, a tym bardziej bezpanskiego w zyciu bym sie nie zblizyla... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
lain a masz moze kota w domu? Bo ja mam psa i mam taki a nie inny poglad, ja mojemu psu moge patrzec godzinami w oczy a on jeszcze bardziej sie wpatruje. Ja nie mam pojecia o kotach, nigdy nie mialam zadnego w domu jedynie u babci mieszkal sobie...Wsystko tez zaezy od charakteru zwierzecia, jeden ugryzie, drugi podrapie a trzeci polize. Poza tym tak naprawde to zwierzetom nigdy nie mozna do konca ufac nawet kotom czy psom...Moja opinia na ten temat nie jest zupelnie obiektywna...bo patrze na ta sprawe przez pryzmat wlascicielki psa...
![]() |
#21 | |
Raróg
|
Nie chciałabyś, żeby polizał Cię kot
![]() Żartuję oczywiście, chociaż raz Kita obudziła mnie liżąc mi powiekę, auć! ![]() Koty są cudne i wcale nie fałszywe ![]() Kota łatwo oduczyć złych nawyków; nie spodziewałam się, że to tak pojętne zwierzaki ![]() ![]() Fajnie jest, jak przychodzi jakiś kolega TŻ niemający kontaktu z kotami i żyjący stereotypami na ich temat, siada i po chwili patrzy z przerażeniem, jak kota włazi na kolana z powitaniem. Po chwili następuje zawarcie przyjaźni i zachwycone oczy gościa co rusz śmigają za kotem ![]() Wracając do meritum sprawy: moje serce od pewnego czasu jest bliższe kotom, ale żadnego z tych zwierząt nie uważam za lepsze. Znałam dobermana, któremu w czasie pieszczot można było dłuuugo patrzeć w oczy, a spojrzenie miał tak mądre, że na zawsze zostanie w mojej pamięci. BTW ostatnio widziałam wywiad z Dorotą Sumińską (chyba dobrze piszę) i ona twierdziła, że kotom również nie należy w pewnych sytuacjach patrzeć w oczy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
bijcie się... ludzieeeeee co tu się porobiło daawaj go , bierz, zobaczymy kto zwycięzy psy czy koty, żenada
![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
No dobra, nie do końca chodziło mi o uznawanie jakiejkolwiek WYŻSZOŚCI któregokolwiek rodzaju stworzeń, ale o zabawne opowiastki o naszych pupilach, bo każde zwierzę dostarcza nam mnóstwa radości, gdy obserwujemy jego zachowania, np. koty uwielbiają godzinami siedzieć na umywalce i łapać krople wody, które coekną z niedokręconego kranu, a kocia gminastyka- przecież to bajka, jak one potrafią się przeciągać! z drugiej strony psa też mam, a właściwie ma mój TŻ, tylko że Batunia biega sobie po podwórku i mam z nią mniejszy kontakt niż kotami buszującymi po domu. Nasza piesia też jest zabawna, szczególnie, gdy spadnie świeży śnieg- jak ona szeleje!!! tego nie da się opisać, z jaką radością biega, ryje w świeżym puchu , tarza się i ma przy tym mnóstwo frajdy.
Co do fałszywości kotów- pewnie zdarzają się jakieś zwyrodnialce, ale większośc jest bardzo przyjaźnie nastawiona do ludzi. Może nie wierzycie, ale moje kicie czekają przy drzwiach, gdy wchodze do mieszkania i ocierają się na powitanie ile wlezie. Dopiero po pożądnym "wyryraniu" oglądaja się na miskę ![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Bardzo chciałabym mieć kota. Mam od 6,5 roku psa.Zaraz po ślubie kupiliśmy ustaloną z góry suczkę bokserkę. Jest naprawdę czasochłonna. Bardzo brudzi śliniąc się na widok każdego kawałka żarełka, jej sierść chociaż króciutka jest totalnie wszędzie ale bardzo ją kocham. Jej minki rozbroją niejdno twarde serce. Chciałabym mieć kota ale mój TŻ zbytnio za nimi nie przepada przez co wyuczył naszą Sonię gonić je! Boję się, że gdybym postawiła TŻ przed faktem dokonanym to zostawiając zwierzaki same w domu mogłoby dojść do nieszczęścia a przecież nie będę ich zamykać w osobnych pomieszczeniach!Nie mam zielonego pojęcia o pielęgnacji i żywieniu kotów, o żwirkach i trawkach coś mi się obiło o uszy ale u babci na wsi przez 17 lat towarzyszyła mi Pusia wychowana orzez babcię "od ślepiego" bo mama ją porzuciła i nigdy nie zapomnę jej mruczenia podczas głaskania i lekkiego wbijania przy tym pazurków w moje nogi.Może te wspomnienia z dzieciństwa tak bardzo ciągną mnie do kotów? Ogólem kocham wszystkie zwierzaki. Mamy jeszcze chomika Milunię-żarłoka i śpiocha, który nigdy nie gryzie tylko liże mi palce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Rozeznanie
|
Ja osobiście wole pieski
![]() ![]()
Nikt mnie nie poznał i nie zna mnie za dobrzE Nie ważne co osiągnę,co stworzę,co zrobiĘ Dla ślepych głupców pozostanę taka samA Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM Taka już jestem..i to właśnie jA
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
A ja lubię żółwie
![]() I wolę psy ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
A ja sie wybije z tematu. Lubie papugi
![]() Moja wyglada tak (zdjecie sciagniete z netu jako przyklad)
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#29 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.