|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
| Pokaż wyniki sondy: Lista sklepow i lumpeksow - dobry pomysl? | |||
| TAK |
|
218 | 97,32% |
| NIE |
|
6 | 2,68% |
| Głosujący: 224. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
lista sklepow i ciuchlandow - pomysl na watek redakcyjny
Witajcie Wizazanki
![]() Tak sie zastanawiam - moze warto byloby zrobic liste sklepow(miasto,sklep,adre s), w ktorych kupujecie swoje ubrania. Na forum co jakis czas pojawiaja sie pytania w tym temacie. Na pewno tez chetnie wymienilybyscie sie adresami ulubionych lumpeksow/ciuchlandow Jesli chcialabyscie zeby pomysl wszedl w zycie - prosze o dodawanie w tym watku ulubionych sklepow w kolejnosci Miasto - Nazwa Sklepu - Adres (w przypadku CH lista sklepow). |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: lista sklepow i ciuchlandow - pomysl na watek redakcyjny
ja może pomoge na stronie avanti jest bardzo dobra baza sklepów ![]() http://serwisy.gazeta.pl/avanti/0,52884.html |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bede jej szukac.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Serdecznie dziekuje Natii
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Sadze ze to fajny pomysl by stworzyc liste ciucholandów -mysle ze bedzie cieszyc sie sporym powdzeniem tak jak sam watek Ciucholandowy a co do sklepów chetnie poznala bym te w których ubieraja sie wizazystki
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Super pomysł na wątek
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - wpisujecie swoje ulubione sklepy i ciuchlandy
|
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
tak chciałam napisać że mogę polecić w krakowie
1. os. żabiniec ul.frycza modrzewskiego 2/10 (pod PKO) żabciucha widac juz z ul.opolskiej -jest to lumpeks of course 2. os. złotej jesieni dokładnego adresu nie znam ale wysiadamy na przystanku bieńczyce i w lewo w str arki (lumpeks jest koło lewiatana) te dwa jedynie udało mi się jak do tej pory odwiedzić i myśle że jeśli ktoś lubi tego rodzaju sklepy to warto się wybrać a tak ps. pozdrawiam moderatora bo widze że z mych stron pochodzi ja z nowej sarzyny jestem
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja pozdrawiam sasiadke |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
aaa prosze bardzo.
jak znajde jeszcze jakies miejsce godne polecenia to napewno napisze.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Tychy, Katowice i okolice
. 1. fashion house - outletowy sklep w okolicach jaworzna, cały rok niższe ceny a jak są wyprzedaże letnie i zimowe to można tam trafic na naprawde fajne firmowe ciuszki za niewielkie pieniądze. najczęściej odwiedzam tam diverse, queen, house i top secret. 2. terranova na ul 3 maja w katowicach. 3. H&M tez w katowicach w ulicy na wprost od dworca PKP, uwielbiam ich dodatki i biżuterię 4. w mikołowie na rynku jest taki mały sklep z butami, mała powierzchnia ale wybór dość różnorodny i ceny też nie powalają ![]() 5. red point w tychach w d.h. baron, też duży wybór, aczkolwiek trudno jest trafić na skórzane buty , ceny różne ale wydaje mi się ze każdy znajdzie coś dla siebie.6. reserveed w city point - tychy jeżeli chodzi o lumpeksy które też uwielbiam 1. w katowicach ten za superjednostką na ... korfantego? duży sklep i można znaleźć sporo fajnych ciuszków ![]() ![]() 2. też w katowicach na gliwickiej za placem wolności - bardzo duży 3 pietrowy, można znaleźć fajne ubrania jak ktoś ma tyle siły, czasu i samozaparcia żeby przeglądać taką masę ciuchów ![]() 3. w tychach na ul Dąbrowskiego w takim pawilonie. ciuszki na wage i wycenione, z czego tych drugich jest dużo więcej. byłam tam tylko raz, ale ciuszki wyglądaja na calkiem fajne. hmm narazie to by było na tyle, jak znajde coś interesującego to uzupełnię Edytowane przez matine Czas edycji: 2006-04-26 o 16:52 Powód: aktualizacje :) |
|
|
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
Ciucholandy w Opolu:
- na ulicy niemodlinskiej za sklepem PLUS, - na Dambonia kolo petli autobusowej, (nigdy w nich nie bylam - nie po drodze mi, ale slyszalam, ze sa swietne ciuchy) - na Głogowskiej - wielka hala, w ktorej przepadam na kilka godzin, - na Wrocławskiej od strony Spychalskiego - markowe ciuchy, ale niewielki wybor. pozdr |
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
polecam stronke www.lumpeksy.pl:-)
![]() pomysł na taka liste sklepów wspaniały ) w wawce polecam sklep na brackiej
Edytowane przez czarownicagosia Czas edycji: 2006-04-07 o 04:35 |
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
w Gliwicach ciucholand na przeciwko dworca PKP, kolo Plusa tak w glebi, podzial na 2 czesci - ciuchy wycenione pojedynczno - tu swietne rzeczy i szybko mozna znalezc cos fajnego i ciuchy na wage, codziennie nowe ciuszki
![]() Sklepy: 1. Troll na Zwyciestwa 2. Reserved na Zwyciestwa 3. W GCH butik z ciuchami Ryłko 4. Terranova na Zwyciestwa 5. kolo rynku, Bytomska i Gornych Walow(?) fajne sklepy indyjskie 6. na Krupniczej fajny sklep z butami eleganckimi - choc maja coraz marniejszy wybor |
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Podejrzewam ze mało z Oświęcimia osob jest ale co mi tam
napisze..-Najlepsiejszy sklepik to sklepik na małym rynku. Napewno kazdy trafi ![]() Swietne tanie ciuszki. -Sale na rynku -House na rynku -Styl na Dąbrowskiego i to by bylo na tyle z tych ciekawych:P hehe .. Oswiecim małe miasteczko;P matine dzieki wielkie za usiadomienie ze w Tychach juz otwarli City Pointa!! ) musze sie wybrac. Szkoda tylko ze nie ma tam h&m
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
a Bielska moze ktos dorzuci jakies adresy?
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
WARSZAWA http://www.lumpeksy.pl/taxonomy_menu/1/1
Napisane przez Glutoplazma: Zanam 2 bardzo fajne lumpeksy- na kabatach.
Napisane przez natii4:
Napisane przez ANKA20:
Napisane przez hair:
Napisane przez Nutka:
Napisane przez lumiaa:
|
|
#22 |
|
Przyczajenie
|
A w Krakowie
![]() Sa znane ROBANY które bardzo polecam zawsze tam kupuje jest ich multum![]() ![]() ![]() ![]() ale oprucz robanow dookola centrum jest wiele innych![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Ja popieram przede wszystkim pomysł listy lumpeksów - ale tylko takich, do których warto zajrzeć
![]() No bo ze sklepami nie wyjdzie tak, że pewnie w każdym sklepie w każdym mieście kupuje ubrania jakaś Wizażanka? Ja do lumpeksów niestety nie chodzę, a chciałabym więc czekam na listę. Byłam w Robanie i był beznadziejny... Co do zwykłych sklepów polecam w Krakowie: - Orsay w CH Carrefour na Zakopiance (i tylko ten, bo tej w Rynku to szmaciarnia, a niby ta sama sieć )- mały butik na początku ul. Karmelickiej, nazywa się chyba UFO - rewelacyjny sklep dla mniejszych "ESKA" na ul. Siennej blisko rynku. Ceny dosyć wysokie, ale jakość i fasony super
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
ja naprawde, NAPRAWDE bardzo przepraszam za zasmiecanie watku, ale po prostu nie moglam sie oprzec
taki banan mi na buzi wyskoczyl, ze az musze to z siebie wyrzucic w razie czego poprosze o wywalenie tego postu Cytat:
nie wiedzialam, ze na wizazu jest ktos o takim nicku...
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Atoska
no otwarli w listopadzie chyba sklepów troszke mało, ale powierzchnia moim skromnym zdaniem dobrze wykorzystana . tez ubolewam, że nie ma H&M właśnie ze względu na ich śliczne dodatki p.s. mam koleżankę i Oświęcimiu i zaprasza mnie juz do siebie ponad rok . teraz znam miejsca warte odwiedzenia i mam większą motywację pozdrawiam
|
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Witam!!!!
Co do WROCŁAWIA to polecam takie ciucholandy : 1) ul. Nyska (duzy pawilon , ciuchy sa podzielone na te na wage i na wycenione (zazwyczaj wycenione sa super) ) 2) ul. grabiszynska (tuż przy Lidlu) super ciuchy takze podzielone na wage i na wycenione-tam ostatnio sie zaopatruje w ciuchy 3)Jest tez super lumpeksik przy ul. borowskiej (ale nie pamietaj dokladnego adresu) ciuchy sa ulozone kolorami (co bardzo ulatwia sprawe) i sa tylko wycenione. To na tyle. Czekam na kolejne Wroclawskie propozycje Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#28 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakie polecacie w Zabrzu gdzie warto zajrzeć
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
KRAKÓW
ja polecam lumpeksy na ulicy limanowskiego tam jest ich kilka zawsze cos fajnego mozna tam wygrzebac i oprocz tego jeszce Komis Rzeczy Ładnych i Eksluzywnych na ulicy szpitalnej i ulicy Sarego...<co prawda nie sa to lumpeksy..mozna tam kupic rzeczy uzywane, markowe lub nie.Zaleta tych miejsc jest to ze znajduja sie tam bardzo ladne rzeczy przede wszystkim modne, zgodne z obowiazjacymi trendami w modzie moim zdaniem kazdy znajdzie tam cos dla siebie
|
|
|
|
|
#30 |
|
Rozeznanie
|
Lumpki:
Łódź i Pabianice (z naciskiem na te ostatnie) - Łódź, sklep Amsterdam II (chyba sie jeszcze tak nazywa) przy dworcu Łódź Fabryczna (trzeba od dworca autobusowego isć w str. Narutowicza, do przystanku tramwajowego taką mała wąską uliczką, nazwy nie pamiętam) - po prawej stronie maluśki sklepik, schodzi się do niego schodkami w dól - kiedyś tam były mniamuśne ciuszki, gł. Wrangler, Levis (sporo dżinsów). Odzież częściowo na wieszakach, cześć w koszach - można było znaleźć bardzo dziwaczne rzeczy jak np. peruki, kimona itepe. Dawno tam nie była, wiec możliwe że już nie istnieje Łódź, ul. Wschodnia - cała, hihi. Trzeba uzbroic się w cierpliwość i chodzić od sklepu do sklepu, slalomem jak pijaczek. Co drugi sklep to lumpeks, co trzeci z nich to prawdziwa perełka Pabianice: - Dukat na Zamkowej, teraz juz wsio jest na jednej sali, ale są przymierzalnie, sklep podzielony na dwie częsci - kosze i wieszaki, marki gl. szwedzkie i angielskie (vila, h&m) sporo mlodzieżowek (vero moda, only), duży wybór spodni, ale brak pełnej rozmiarówki. Dostawy na bieżaco. Ostatnio wręcz niemożliwie czuć tam wilgocią, bleeee - Szafa na Kościuszki (chyba; trzeba minąć SDH, sklep po lewej stronie), wszystko na wieszakach, sklepik malusi ale można tam znaleźć prawdziwe perełki, bardzo miła wlaścicielka, przymierzalnia jest, czysto - Butik na Skłodowskiej róg Waryńskiego, dopiero co otwarty, ale się rozkręca, bardzo przyjemny mały sklep, ładne ciuchy, niezniszczone; wszystko na wieszakach, obsługa miła, sporo fajnych toreb, na razie wiszą raczej wieksze rozmiary, ale to dlatego że małe poszły jak świeże buleczki; dostawy na bieżąco, jest przymierzalnia; bardzo czysto i ladnie pachnie - Odzież Używana na Zamkowej (na przeciwko dworca PKS), calkiem przestronny sklep; bardzo duży wybór, ciuchy świetne, jakość rewelacja, większość rzeczy na wieszakach, ceny jak na lumpeks takie sobie (z reguły ok. 12-20 zł za sztukę) ale warto, polecam; no i świetna obsługa (mama i córka), są przymierzalnie, czyściutko - Odzież Używana na Moniuszki, po sąsiedzku ze sklepem Shop Pracz - ciuchy na wieszakach i w koszach, ceny umiarkowane, ale osobiście jeszcze tam mi nic nie wpadło w oko, bo zaglądam tam pięć dni po dostawie (hehe ) - dostawy w poniedziałki, jest przymierzalnia.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

Bede jej szukac.