Cellulit - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Artykuły i newsy

Notka

Artykuły i newsy Dyskusje o artykułach i newsach zamieszczanych na naszym portalu.

Narzędzia
Stary 2009-05-06, 07:25   #1
redakcja
(ro)BOT

Cellulit

CELLULIT potocznie nazywany ?skórką pomarańczową?, jest schorzeniem skóry powstałym na skutek nieprawidłowego rozkładu komórek tłuszczowych z zaburzeniem mikrokrążenia. Lubi umiejscawiać się w okolicy kończyn dolnych, szczególnie ud, brzucha, czasami na biuście oraz ramionach. Dotyka kobiet w każdym wieku, o różnej masie i budowie ciała. czytaj więcej
redakcja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 17:09   #2
lena19g
Przyczajenie

Dot.: Cellulit

Aaaa ja czytałam,że cellulit to jest przez te wszystkie barwniki i inne świństwa w pokarmie i to dotyczy nawet modelek .
lena19g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 19:57   #3
DELL
Zakorzenienie

niestety, kobiecy koszmar
DELL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 21:33   #4
magdaleniaa
Przyczajenie

Dlaczego wszystko co gorsze w urodzie dotyka kobiet?
magdaleniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 08:41   #5
piesek004
Przyczajenie

GG do piesek004

A macie jakieś sposoby na celulit??
piesek004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 19:03   #6
niuholka
Przyczajenie

Jejuu ja mam taki straaaszny celulit na "pupie" i nie wiem jak go zwalczyc...macie moze jakieś domowe sposoby? z góry dziękuje
niuholka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 09:17   #7
Cocoamore
Raczkowanie

"(...)później można pomasować z użyciem chłopaka"
Na cellulit: ruch+kosmetyki+dieta i będzie ok

https://www.siepomaga.pl/tomekcieciorko
https://www.siepomaga.pl/ratunekdlaadasia
http://rycerzeiksiezniczki.pl/kids/szymon/?lang=pl

Edytowane przez Cocoamore
Czas edycji: 2009-07-10 o 09:18
Cocoamore jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-11, 22:49   #8
simonee
Zakorzenienie

...a ja jestem szczesliwa posiadaczka gladkich ud i posladkow moj sposob na walke z cellulitem to: lekka dieta + troche ruchu+ tabletki inneov + vichy lipometric = moj wlasny maly sukces napinam nogi i co? nic! sa gladkie
simonee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 09:28   #9
kakaha
Przyczajenie

Peeling domowy w wannie lub po prysznicem tj. - ((5 łyżek kawy, łyżka soli kuchennej, a to wszystko zalać żelem pod prysznic,może byś najtańszy,bo on musi wszystkie te składniki połączyć tylko i wyłącznie)).
Tak przygotowaną 'papkę' nakładamy na np. udo i mocno trzemy, a raczej wcieramy wtedy zaobserwujemy,że nasz skóra robi się czerwona- to dobre znak ! nasze krążenie się poprawia, gdy potraktujemy już wszystkie dotknięte cellulitem miejsca to wmasowywujemy jakiś balsam,krem antycellulitowy
kakaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-04, 15:23   #10
mgielka
Raczkowanie

bieganie i rower... im mniej tłuszczu tym mniej widać te niedoskonałości, jednak nie mogę się tego całkiem pozbyć.. o pupie nie wspomnę, bo podoba mi się ich zaokrąglony kobiecy kształt ale jak napnę pośladki to...lepiej zgasić światło...
Popieram wszelkie peelingi do czerwoności skóry i ugniatanie jej w każdej wolnej chwili...mam wrażenie ze dzięki temu "ściskaniu skóry między paluchami" grudki rozpadają się po prostu

Dopóki mogę iść o własnych siłach - pójdę tam, gdzie zechcę!

'Umrę Ci kiedyś.
Oczy mi zamkniesz.
I wtedy — swoje
Smutne, zdziwione,
Bardzo otworzysz'.
(J. Tuwim - Inne)
mgielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 22:30   #11
judix
Przyczajenie

GG do judix

Cytat:
Napisane przez kakaha Pokaż wiadomość
Peeling domowy w wannie lub po prysznicem tj. - ((5 łyżek kawy, łyżka soli kuchennej, a to wszystko zalać żelem pod prysznic,może byś najtańszy,bo on musi wszystkie te składniki połączyć tylko i wyłącznie)).
Tak przygotowaną 'papkę' nakładamy na np. udo i mocno trzemy, a raczej wcieramy wtedy zaobserwujemy,że nasz skóra robi się czerwona- to dobre znak ! nasze krążenie się poprawia, gdy potraktujemy już wszystkie dotknięte cellulitem miejsca to wmasowywujemy jakiś balsam,krem antycellulitowy
Dziękuję za ten przepis. Troszkę go zmodyfikowałam, wylałam chyba 1/3 żelu pod prysznic na to wszystko, ale zaczyna działać. Jak na razie widzę niewielkie zmiany, aczkolwiek myślę pozytywnie
Będzie lepiej. Moja skóra czerwona się nie zrobiła, za to czuję do teraz takie przyjemne ciepełko - a wyszłam z łazienki 3 godziny temu!
judix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 09:32   #12
DirtyDiana91
Raczkowanie

GG do DirtyDiana91

Ja żeby pozbyć się tego przekleństwa to robie peelingi z kawy, wcieram balsam z firmy Eveline 3D i masuje się taką piłeczką z wystającymi kołeczkami (mam nadzieje, ze wiecie o co chodzi ^^)
i tak nie chce to zejść do końca, a jesli chodzi o aktywność fizyczną to biegam czasami i jezdze na rowerze.
Celulit w sumie nie objawia się jakoś drastycznie u mnie bo mam tak pomiędzy 1 a 2 stopniem ...
Stary 2009-09-30, 18:28   #13
ce_zia
Przyczajenie

witam, ja przez rok rano i wieczorem wsmarowywałam w siebie przeróżne specyfiki na celulit i muszę przyznać na początku to działało nawet....ale potem na chwile przestałam i Wielki Powrót Celulitu- nastąpił.... dla mnie to walka z wiatrakami, chociaż nie mam w najwyższym stopniu, to nienawidzę go szczerze i myślę, że tak na prawdę najlepsze skutki osiąga się ćwiczeniami, a z nimi kochane same wiecie jak jest- raz się ćwiczy, a raz nie....życzę Wam skutecznej walki z tym potworem
ce_zia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 09:35   #14
pieknainiebestia
BAN stały

Firma Nantes nie opłaciła reklamy na portalu wizaż.pl

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2009-11-30 o 10:38
pieknainiebestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 21:51   #15
monkar
Raczkowanie

a ja po przyjmowaniu tabletek anty dostalam potwornego cellulitupomimo ze jestem szczupla i swicze na silowni 3-5 razy w tygodniu.wogole po tym paskudztwie spuchlam bo woda mi sie zatrzymala w organizmiezaluje ze zaczelam je bracteraz po 7 latach stosowania odkladam je na zawsze!!!
monkar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 14:34   #16
nusia74
Przyczajenie

Ja testuję Nu Skin wraz z galvanic Spa od miesiąca i widze juz małe efekty inne info na prv
nusia74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 10:51   #17
simonee
Zakorzenienie

Kochane no niestety, ale takie jest zycie nasze babcie ponoc nie mialy, ale ja sadze, ze troche mialy tylko to nie byl tak duzy problem jak teraz, zyjemy w takich czasach, gdzie dookola nas jest duzo chemii i mamy zupelnie inny tryb zycia niz teraz ...
Jednak z cellulitem da sie zyc i z nim walczyc

Przyczyny cellulitu
» Zaburzenia krążenia wywołane niedotlenieniem z braku aktywności ruchowej na świeżym powietrzu i niedostatecznej aktywności mięśni.
» Niewłaściwy sposób odżywiania (dieta bogata w sól, tłuszcze i węglowodany, wysoko przetworzona, zawierająca konserwanty, sztuczne barwniki i dodatki smakowe) i wiążąca się z tym nadwaga, otyłość oraz przewlekłe zaparcia.
» Zaburzenia ze strony układu nerwowego, depresja, stres.
» Zaburzenia hormonalne (np. podczas dojrzewania, ciąży, menopauzy).
» Uwarunkowania genetyczne polegające na słabości podskórnej tkanki łącznej oraz słabego ukrwienia (jeśli tkanka łączna jest zbyt miękka i przepuszczalna dla toksyn, które zamiast wędrować do węzłów chłonnych wnikają w tkanki, np. gromadzą się w komórkach tłuszczowych).
» Inne (złe nawyki i niehigieniczny styl życia) - zbyt gorące kąpiele, przepracowanie, życie w pośpiechu, noszenie obcisłych ubrań, chodzenie na wysokich obcasach, długotrwałe pozostawanie w jednej pozycji zwłaszcza siedzącej, palenie tytoniu, spożywanie alkoholu, przyjmowanie niektórych leków np. antykoncepcyjnych, nasercowych, przeciwhistaminowych, estrogenów.
simonee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 15:44   #18
prettycow
Raczkowanie

Babcie może nie miały o ile śmigały dziarsko po polach

Ale chyba jednak miały, bo do "szczypiorków" tez nie należały, a nadwaga to i tak nie jedyna przyczyna. Zmierzam jednak do tego, że jak się wyszpera w necie zdjęcia "starych" miss america czy foty z playboya z lat no choćby 60tych 70tych, to panie piękny kalafior prezentują. Po prostu nie był to problem zanim nie został zidentyfikowany i nazwany
Nie mówię o jakimś potężnym cellulicie ale no wiecie, takim zwykłym, jakby to rzec - powszechnym

prettycow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 12:39   #19
Emily Blunt
Przyczajenie

Polecam bańki chińskie, oczywiście aktywności fizycznej i odpowiedniej diety nie zastąpią, ale na pewno lepiej działają nią cała masa kremów, żeli itp.
Emily Blunt jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-18, 09:07   #20
myszkowator
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Cellulit

mam 18 lat od zawsze byłam kobietką dużej masy mama od 6 roku życia testowała na mnie diety. udawało mi się schudnąć lecz szybko miałam efekt jo-jo a więc także pojawił się cellulit a z nim liczne rozstępy. Obecnie ważę 70kg i mam 0 cellulitu na ciele i 0 rozstępów. Wiecie jak to zrobiłam: co 2 dzień piling z cukru i cytryny na miejsca w których miałam cellulit i rozstępy po czym drewnianym masażerem wmasowywałam w te miejsca oliwke po 1 miesiącu (do 2) widać zmiany skóra staje się jędrniejsza. SPRÓBUJCIE to nie zaszkodzi
myszkowator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 22:31   #21
polutek
Raczkowanie

Ja mam to szczęście, że dziedzicznie cellulit mnie nie dotyka. Moja mama i babcia raz tyją, raz chudną, a ja za nimi. I moja pupa i uda jakoś dają sobie radę. Ale po ciązy miałam jakieś takie zastoje wody w tych miejscach i za radą Wizazanek po 1 skaczę na skakance - ruszam wszystkie partie ciała - po 2 - smaruję te zagrożone parte ciała (niezmiennie slim-line flosleku) i robię po ciepłej kąpieli ziny prysznic na pupę i uda oraz na koniec na całe ciało. I u mnie jest ok.
polutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 20:46   #22
kasiunia1982
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Cellulit

witam , mam cellulit na szczescie w coraz mniejszej ilosci ale to tylko z zasluga ORIFLAME, stosowalam wiele, wiele,bardo wiele kosmetykow z tej serii, rozne firmy! wkoncu natrafilam na produkt dla mnie!!!
PERFECT BODY DIMPLE DEFENCE anti-cellulite night action ampoules
to intensywne serum antycellulitowe jest swietne!!!
konsystencja plynna przez co dociera glebsze partie skory, nie klei sie, ladnie pachnie, skora idealnie gladka , miekka i pachnaca juz po pierwszych zastosowaniach
naprawde polecam!!! ampulki na 14 dni!!! 10 ml wiec w zupelnosci wystarcza na wysmarowanie "duuuuuzej nogi i pupy"
kasiunia1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 07:03   #23
Agnieszkaa1990
Przyczajenie

Witam, jestem bardzo szczupla, mam nawet lekka niedowage a cellulit i tak mnie meczy. Jest on juz bardzo widoczny. problem tkwi w tym ze codziennie siedze 8 h w pracy:/ zupelny brak ruchu:/ od dzis zamierzam zaczac cwiczyc. codziennie 45 jazdy rowerkiem. nie wydaje mi sie zeby jakiekolwiek kosmetyki poradzily sobie z celulitem moga ujedrnic skore ale nie wyemiliniowac celulitu a jesli juz to tylko w bardzo malym stopniu. dam znac za dwa tygodnie jakie sa efekty po cwiczeniach
Agnieszkaa1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 09:26   #24
zyska28
Raczkowanie

GG do zyska28

Ja sama mam cellulit i wiem jedno, ze zadna dieta nie zlikwidowala tego problemu chociaz kilogramy zrzucilam. Sama mam kolezanke szczuplutka ktora ma wstretny cellulit na udach. Zakupilam drogi (ok 100zl) preparat do wcierania na noc ale nie jestem zdyscyplinowana i nie stosowalam go co wieczor i efektu nie bylo. Natomiast w ostatnim czasie postawilam na ruch. I musze przyznac ze jestem w pozytywnym szoku. 3-4 razy w tygodniu na silowni po 40-60min i 4 razy basen 60min efekt- juz po 4 tygodniach bardzo widoczne zmiany. Cellit duzo mniej widoczny (jest nadal zle gdy ujme skore w dloni) i posladki staly sie ladnie zaokraglone i jedrne co pierwszy zauwazyl moj narzeczony Polecam sport, sama nigdy nie lubialam sie przemeczac ale od czasu gdy mam mozliwosc korzystania czesto z silowni basenu i sauny poprawila sie nie tylko moja kondycja, cialo ale i umysl Czeste napady smutku i lenistwa minely.a w zamian jestem usmiechnieta, energiczna i czuje sie dobrze ze wreszcie dbam o swoje cialo i umysl.
zyska28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 14:47   #25
polutek
Raczkowanie

Powtórzę się - to naprawdę mocno związane jest z rodzinnym obciążeniem. Brak ruchu także - Agnieszka1990 - jeżeli to rok Twojego urodzenia, to masz rację, że stawiasz na ruch. Ja 10 lat temu, gdy miałam własnie 20, przestałam uprawiać wyczynowy sport. Utyłam, cellulitu jak pisałam, raczej nie miałam. Więc pomimo nadwyżki kilogramów, ciałko miałam jędrne. A teraz schudłam 12 kilogramów i może nie tyle cellulit się pojawił, co skóra straciła jędrność, była jakby taka trochę "za duża". Kupiłam sobie serum wyszczuplająco-modelujące (za niecałe 10 zł) i smaruję się nim codziennie. Do tego peeling. I po 2 misiącach takich zabiegów, muszę powiedzieć, że jest bardzo ok. Ja używam Verony - seria oliwkowa. I nie tęsknię za droższymi. Bardzo mi ten zestaw odpowiada.
polutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 15:27   #26
tonik25
Raczkowanie

Dot.: czy któraś pokonała?

witajcie ,dziewczyny!
mam takie pytanko odnośnie waszej walki z pomarańczową skórką-czy którejś z was udało się pokonać go z drugiego stopnia do niewidoczności?właśnie rozpoczęłam z nim walkę,ale kiedy czytam posty na wizaz to mam wrażenie ,że jeszcze nikt się nie pozbył go w znacznym stopniu.czy to w ogóle jest możliwe?
tonik25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 12:34   #27
allani27
Przyczajenie

Świetnie się sprawdza zestaw antycellulitowy Pollena Eva. w zestaw wchodzi peeleng do kąpieli, gąbka do wmasowywania peelingu i balsam do stosowania po kąpieli. Szybkie efekty przy regularnym stosowaniu.
allani27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 15:13   #28
kinga8888
Raczkowanie

Niestety po rocznej kuracji inneov nie zauwazylam zadnych efektów choć ćwicze i unikam slodyczy,tłustego jedzenia.
kinga8888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 19:05   #29
nataleczka3
Przyczajenie

ja również mam Galvanic Spa i body shaping gel specjalny żel do walki z cellulitem, do tego odpowiednia dieta czyt. zapomnij o czipsach i fast foodach, peeling 2 razy w tygodniu, trochę ruchu... nawet zamiast jechac autem albo autobusem, specjalnie wysiadam jeden przystanek przed domem i ide na piechotkę to naprawdę działa!!
ps. http://www.youtube.com/watch?v=cMJ895KgNqI
nataleczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 14:52   #30
pasia_1987
BAN stały

Jakiś czas używam Balsam ujędrniający Garniera w żółtym opakowaniu...
niby coś tam pomaga ale nie do końca .... Najszybciej i skuteczne pozbycie sie nie chcianego cellulitu to dużo ruchu spacery , bieg,jazda na rowerze stacjonarnym pomaga i to bardzo
dodatkowo zakupiłam sobie Easy Tone buciki które polecam są świetne i balansująca wkładka zmusza mięsnie ud i pupy do ćwiczeń
Pozdr
pasia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Artykuły i newsy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości