|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Mój związek się rozpada przez choróbsko!
Z obecnym partnerem jestem od 2 lat. Przed nim byłam z kimś i poprzedni związek rozpadł się przez zdradę, były mnie zdradził.
Wreszcie czułam, że znalazłam "tego jedynego", byliśmy naprawdę szczęśliwi i bum... W miejscach intymnych pojawiły mi się dziwne krostki. Pierwszy ginekolog stwierdził, że to zapalenie mieszków włosowych i tak mnie na to leczył przez 3 miesiące. W końcu zwątpiłam w słuszność owej diagnozy i poszłam do innego lekarza który stwierdził, że to nie żadne zapalenie a kłykciny i że mam wirus hpv. Dla pewności poszłam jeszcze prywatnie na szybko do dermatologa który to potwierdził... Oczywiście powiedziałam partnerowi o wszystkim i rozpętała się wojna, że jestem "kobietą lekkich obyczajów", że go zdradziłam, nałapałam jakichś syfów i że pewnie jeszcze jego tym zaraziłam. Nigdy go nie zdradziłam a ten wirus to widocznie prezent od byłego faceta. Niestety do mojego to zupełnie nie przemawia... Co ja mam robić? |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mój związek się rozpada przez choróbsko!
No strasznie Cie musi kochac w takim razie, skoro Cie nazwal pania lekkich obyczajow
A Ty jeszcze pytasz, co robic. Kopnąć w dupę i nara.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Przyjąć taką samą idiotyczną postawę jak on i zapytać go skąd on to przytargał?
A czekaj... hmm... to ma sens. |
|
|
|
|
#4 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz podsunąć mu jakiś medyczny traktat z którego będzie wynikać, że objawy zakażenia hpv mogą pojawić się kilka lat po zakażeniu.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#6 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Za taki tekst od faceta, to bym się co najwyżej zastanawiała, czy mu w pysk nie dać z rozpędu, a nie, czy z nim dalej być.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak na poważnie to chcesz być z kimś kto tak o Tobie myśli? Zamiast wspierać Cię w chorobie, pomóc Ci z niej wyjść to kopie po nerach ;/ |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
może to on cię zaraził?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#11 |
|
zuy mod
|
Uuu masakra :/ zareagował bardzo nie w porządku :/ wiedzial przeciez, ze dziewica nie jestes.
|
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak ogólnie, to jakiś cham, ja osobiście nawet bym się nie oglądała na resztę z pięciu, gdyby mój TŻ powiedziałby mi coś takiego. Trochę dumy! Nie pozwalaj sobie, żeby taki gnojek Cię poniewierał! |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
Twój związek rozpada się NIE przez chorobę, tylko dlatego że facet zachowuję się fatalnie.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
Twój najnowszy facet był prawiczkiem zanim weszłaś z nim w związek? Jeżeli nie - to mógł Cię zarazić. Uświadom go w tej sprawie zanim go kopniesz w pupę.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Zapytaj się ginekologa kiedy mogłaś się tym zarazić. Najlepiej pogadać ze specjalistą. Praktycznie jest pewność, że masz to od obecnego Tż, chyba że tak jak poprzedniczka powiedziała, nie współżył on z nikim przed Tobą
|
|
|
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
Zostaw go. Ale najpierw zrób mu awanturę, że Cie zaraził, a co tam!
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsze co mi przyszło do głowy to to, że Twój obecny partner Cię zaraził.... tym bardziej, że zareagował bardzo agresywnie... co wskazywałoby na to, że coś ma na sumieniu... i tekst, że go zdradziłaś??? Może to Cię zdradził i przyniósł do domku wirusa?? Skąd u niego taki pomysł, że go zdradziłaś??? hmm....
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ten wirus "wychodzi" w badaniu cytologicznym?
|
|
|
|
|
#19 |
|
zuy mod
|
W samym badaniu cytologicznym nie, musi byc zrobiona kolposkopia z biopsja.
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Niestety obawiam się że z tym dobrym specjalistą u mnie będzie problem. Jeden ginekolog 3 miesiace mnie leczył na zupełnie coś innego, w międzyczasie z 2 krostek zrobiło się pewnie z 40. Ten drugi ginekolog nawet słowem się nie zająknął o tej przypadłości tylko kazał iść do dermatologa bo on brodawek wywołanych wirusem hpv nie leczy. Nawet słowa nie powiedział, że to choroba weneryczna. Do dermatologa poszłam prywatnie i on tylko potwierdził. Teraz zapisałam się do dermatologa na fundusz ale wizyta dopiero pod koniec lutego. Więc z tym dobrym lekarzem jest problem...
A co do mojego partnera to ja nie byłam jego pierwszą... Wiem że były partner zdradził mnie po prostu z prostytutką więc stąd moja myśl, że to z mojej strony poszło. Ale jego słowa były dla mnie ciosem... |
|
|
|
|
#21 |
|
zuy mod
|
Ametystek - skad jestes? W Poznaniu jest szpital ginekologiczno-polozniczy, tamtejsi ginekolodzy powinni pomoc
|
|
|
#22 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Chodzi o to, że akurat ta odmiana tego wirusa którą ma autorka powoduje kłykciny kończyste. Najprawdopodobniej jej facet musiał ją zdradzić i zaraził się tym syfem. " Zmiany zazwyczaj rozwijają się po upływie od 3 tygodni do 8 miesięcy od kontaktu z wirusem, czyli z zarażonym partnerem."
Najprawdopodobniej dlatego się tak rzuca, że dziewczyna niby go zdradziła. Trzeba się leczyć i tak jak ktoś wyżej napisał musisz sobie zrobić szczegółowe badania Edytowane przez Minti Czas edycji: 2015-01-27 o 19:30 |
|
|
|
|
#24 |
|
Przyczajenie
|
Jestem z podlaskiego. Niestety nie mam po prostu kasy na chodzenie do prywatnych lekarzy i badania. Dermatolog mówiła, że mogę sobie testy zrobić ale trzeba płacić...
|
|
|
|
|
#25 |
|
Konto usunięte
|
W Białymstoku jest punkt, w którym badanie na HIV można zrobić za darmo i anonimowo. Pomijając fakt, że kasa jest średnim wytłumaczeniem dla ryzykowania zdrowiem swoim i partnera. W takiej sytuacji, jaką masz, to dla mnie byłoby oczywiste, że zaraz po dowiedzeniu się o zdradzie lecę na badania, zanim wejdę w nowy związek.
|
|
|
|
|
#26 |
|
Przyczajenie
|
Do Białegostoku mam ponad 200 km. Jestem osobą bezrobotną więc naprawdę nie mam skąd wziąć kasę. Muszę cierpliwie czekać kolejny miesiąc na wizytę u lekarza.
|
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz co, jakby nie było to niefajne ma zdanie o Tobie...
|
|
|
|
|
#28 |
|
Przyczajenie
|
Wiem, że niefajne i jestem naprawdę zaskoczona tym... Bo poznaliśmy się w bardzo specyficznych warunkach i okolicznościach.
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
Hpv wcale nie musiałaś złapać drogą płciową, choć rzeczywiście zdarza się to najczęściej. Problem chyba z zaufaniem, skoro partner od razu o zdrady posądza.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.

A Ty jeszcze pytasz, co robic. Kopnąć w dupę i nara.