![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Mój facet jest cudowny, ale... jakby z innej planety
Witajcie
![]() Co mnie niepokoi? Jest inny. Jakby z innej planety. Zacznę od tego, że nie lubi typowo męskich rozrywek- picie i sport, jego życie towarzyskie nie jest zbyt bogate, trochę taki samotnik. Jest odpowiedzialny, myśli poważnie o życiu, ale momentami się gubi- rozmawiamy np ze znajomymi o kredycie hipotecznym, a on robi wielkie oczy i zaskoczony, że tyle formalności ( taki przykład, a było kilka takich sytuacji, kiedy wydawał się zaskoczony), nie orientuje się w cenach, czasem buja w obłokach np myśląc, że za 1400zł wyjedzie na wypasione zagraniczne wakacje, oczywiście all inclusive. Jest niejadkiem. W zasadzie je głównie kanapki i kurczaka w różnych odsłonach na obiady, broń Boże żadnej zieleniny, warzyw, owoców. Nie lubi i już. Nigdy nie był w knajpie lepszej niż coś a la Pizza Hut. Wydaje mi się, że w pewnych kwestiach jest zielony, nieobyty. Początkowo wydawało mi się to urocze, ale koleżanka uświadomiła mi, że przez to, że taki jest, będzie taką kulą u nogi. Jak na razie nie odczuwam tego tak, cieszy mnie, że mogę coś mu pokazać, nauczyć. Nie czuję się przy nim jak mamusia, to on o mnie dba, jest po prostu facetem, nie dzieciakiem. Pozornie nieporadny, ale jednak męski i otwarty na nowe wrażenia. Może któraś z Was była w związku z takim facetem? Czy faktycznie jest czym się przejmować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mój facet jest cudowny, ale... jakby z innej planety
To słuchaj koleżanki i go rzuć, koleżanka ma w ogóle faceta że zaczyna ci doradzać czy jedyne swoje wnioski dotyczące tego typu faceta wyciąga z czasopism?
Chyba sama go poznajesz i widzisz jaki jest. Teraz jak tak o nim piszesz to wygląda to na inwestowanie w przyszłość. Martwisz się na zapas czy czasem nie jest jakiś gorszy, wybrakowany i czy faktycznie zapewni ci wszystko czego potrzebujesz. Nie mam do ciebie pretensji ale zastanów się sama bo za chwilę dostaniesz dziesiątki odpowiedzi w stylu: " nigdy więcej takiego faceta, był taki i taki " zacznie się uogólnianie jak przy markach samochodów. żyj, obserwuj, i wyciągaj wnioski. Zawsze się od niego czegoś możesz nauczyć on od ciebie też. A jak zacznie ci to przeszkadzać, a on się nie będzie zmieniał to sama będziesz wiedziała co z tym zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez 201608251020 Czas edycji: 2015-03-23 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem przesadzasz. Ja też nie wiem ile formalności jest przy załatwianiu kredytu hipotecznego, bo zwyczajnie nigdy mnie to nie interesowało.
Trochę samotnik, nie lubi picia i sportu - faktycznie, tragedia ![]() Jest niejadkiem, lubi tylko określony typ jedzenia. No to pokaż mu coś nowego. Zaproś go do wspólnego gotowania, pokaż mu smaczne i łatwe do przyrządzenia potrawy. Ja też kiedyś jadłam tylko mięcho, zero warzyw, teraz jest inaczej. Dietę można zbilansować przy odrobinie chęci. Też nigdy nie byłam w knajpie lepszej niż pizzeria/naleśnikarnia. Żal mi wydać np. 40 zł na obiad, bo za 50-60 zł jestem w stanie kupić sobie jedzenie na cały tydzień w sklepie, więc zwyczajnie mi się nie kalkuluje marnowanie pieniędzy od tak, żeby gdzieś pójść. Nie wiedziałam, że to coś dziwnego może być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Nie jest on przypadkiem mamisynkiem? Facetem, który żyje lub długo żył pod koleszem mamusi/babci/ rodziców? Ile macie lat?
To co opisujesz jest nawet zabawne. Mam trochę podobnego wspólokatora, co prawda nie aż tak "dziwnego" jak twój facet ale też np nigdy nie był w jakieś restauracji lepszej od pizza hut, nigdy nie wyjeżdzał zagranice, nie ma po prostu takiej ogólnej wiedzy o świecie i życiu (mimo wyższego wykształcenia), najchętniej wrócił by do siebie na wieś bo w Warszawa go chyba ciut przerasta. Ale od roku jest z dziewczyną, bardziej ogarniętą i wychodzi rzeczywiście na prostą, zmienił się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Komplikatorka
|
Mój Tż też nie przepada za owocami (je tylko mega słodkie mandarynki), czegokolwiek z dżemem nie tknie (ciasta np.), nie przepada za ryżem czy makaronem i z tego powodu mam go rzucić ? A w życiu !
Związek to poznawanie siebie, dotarcie się i akceptacja jeśli przeszkadzają Ci takie pierdoły to daj chłopakowi spokój - znajdzie sobie inną, taką co go zaakceptuje w 100%.
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oczywiście innego jak ktoś naprawde nie ma pieniedzy i ledwo starcza mu na wszystko a co innego jak ktoś jest po prostu skrajnie oszczędny. Tak samo sama uprawiam sport i zwyczajnie chyba bym nie chciała takiego leniwca kanapowego bo na dłuższą metę by mnie to wkurzało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Nie chcę go zostawiać, to wiem. Chyba na silę szukam problemu, bo z każdym poprzednim coś było nie tak, ich zachowanie dawało mi do myślenia, co mnie smuciło lub złościło. Z obecnym wszystko jest takie "w sam raz", zero rozterek.
Lubię czasem gdzieś wyjść, ale nie jestem rozrzutna, on też nie ma węża w kieszeni. Raz w miesiącu można wyjść coś zjeść, nie wydając przy tym majątku. Co do koleżanki, to ma męża ![]() Cytat:
Piszesz, że wychodzi na prostą ten Twój znajomy, to mnie pocieszyło ![]() Edytowane przez nikiii Czas edycji: 2015-01-28 o 11:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez madana Czas edycji: 2015-01-28 o 11:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Rozumiem, ze ta koleznka-mezatka ma chlopa, ktory codziennie z browarem oglada mecze i to dla niej jest normalne? Co Ty sie tak przejmujesz gadaniem innych? Sluchaj samej siebie. Odnosze wrazenie, ze wstydzisz sie tego chlopaka, bo jest inny. A dla mnie jego opis brzmi fajnie, no moze oprocz tej diety, aczkolwiek ludzie maja rozne preferencje i awersje wzgledem jedzenia i nie on jedyny na swiecie. Ja bym zapytala dlaczego nie jada warzyw, a nie od razu myslala, ze dziwny. Postaraj sie szanowac ludzi i ich odmiennosc. Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2015-01-28 o 11:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Autorko, ja bym nie chciała być z kimś takim, bo jedną rzeczą jest wiedzieć coś, bo się to robiło, a inną rzeczą jest po prostu życiowa ciekawość. Nie trzeba przykładowo jechać na Dominikanę, żeby wiedzieć, ile kosztuje taka wycieczka. Mnie po prostu takie rzeczy ciekawią i z takim facetem bym się umęczyła. Pamiętaj, że na początku związku człowiek ma na oczach różowe okulary, więc obserwuj, czy on jest chętny na poznawanie różnych rzeczy, czy może jednak "nie pójdę z Tobą na sushi, przecież możemy zjeść kanapki" ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- [1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;49973825] Ja tam bym 100 razy bardziej wolala samotnika i domatora niz ciagle latajacego, imprezujacego i chlejacego chlopa. Postaraj sie poznac jego swiat, ktory moze byc bardzo interesujacy, z szacunkiem, bez doklejana latek typu: "chlop dziwny, nieobyty, zielony, z innej planety". [/QUOTE] Wyobraź sobie, że jest coś pomiędzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]() Poza tym, co zlego w mieszkaniu samemu przez 5 lat? Ludziom sie róznie zycie uklada. Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2015-01-28 o 11:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;49973977]Wiesz, to o czym piszesz, to jest naprawde drobiazg, w porównaniu do problemów z jakimi kazda para bedzie sie w zyciu stykac. I jest jeszcze cos co nazywa sie - kompromisy. Czasami zjedza kanapki, a czasami moze i pojda na sushi, jezeli dziewczyna tego bedzie chciala. Naprawde ten watek, to szukanie problemow na sile, a chlopak z opisu wydaje mi sie w porzadku.[/QUOTE]
- też to tak odbieram; poza tym dziewczyna ma chyba czas, aby zobaczyć, czy to będzie to, czy w dobrym kierunku to zmierza. A pewne rzeczy, które opisała, wskazują, ze dobrze trafiła, a co z tego wyjdzie, pokaże czas. Ale nie powinna tego uzależniać od koleżanki słów. Podam przykład: mój szwagier jest świetnym chłopem, ale ktoś taki "nie pasowałby" do mnie, ale potrafię docenić i widzę, ze moja siostra bardzo dobrze trafiła. I w sumie jak patrzę, kiedy "wtrącałam się"- to tylko wtedy, gdy było widać rzeczy związane z manipulowaniem/zdradami/chlaniem/uzależnieniami/przemocą, bo to na dzień dobry zapowiada gówniany związek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Normalny facet, nie wiem w czym problem. Każdy ma swoje dziwactwa, każdy człowiek jest inny. Dla mnie to, co opisujesz, to po prostu cechy osobnicze. Nigdy nie odebrałabym ich jako argumentu przeciwko związkowi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
No jak będę sama zarabiać to może pójdę do drogiej restauracji. Póki co jedynie studiuję i wydawanie takich pieniędzy (od rodziców) to dla mnie lekkomyślność.
Zdarza mi się wyjść do kawiarni, ale staram się, żeby rachunek nie był większy jak 20 zł za osobę. Zwyczajnie nie lubię wydawać pieniędzy w taki sposób. Można w związku wypracować kompromis i czasem gdzieś pójść, a czasem zostać w domu. Wszystko jest kwestią dogadania się między partnerami. Kurde, ja też nie wiem ile kosztuje zagraniczna wycieczka. Pewnie dużo i wiem tyle, że mnie na coś takiego nie stać. Nie wiedziałam, że to jest aż takie dziwne. Ech, nie trzeba również być w laboratorium chemicznym, żeby wiedzieć, że są tam zlewki, probówki, a jakoś nie jest dla mnie dziwne, jak ktoś tego nie wie... bo zwyczajnie ma prawo się tym nie interesować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Autorko, Ty decyduj. Sama. Mnie by interesowal i dalabym mu szanse na lepsze poznanie, ale to Ty musisz wiedziec co Ci sie podoba i czego chcesz na te chwile. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;49973977]
Nie uwazam, ze bycie domatorem/samotnikiem jest czyms gorszym niz bycie kims towarzyskim i rozrywkowym. To zalezy czy dziewczyna lubi wychodzic i sie bawic i na jakim etapie swojego zycia jest. Tez bym sie takim chlopakiem pewnie nie zainteresowala w wieku nastu/20-paru lat, bo lubilam towarzystwo/imprezy/wychodzenie, ale teraz takiego bym sobie bardzo chwalila, bo siadlam na tylku i tez jestem domatorka ![]() Ja oczywiście się z Tobą zgadzam, ale sama od czasu do czasu lubię się spotkać ze znajomymi, u nas zawsze po prostu robimy to wspólnie, nie wyobrażam sobie bez tego życia, mimo że takie spotkania mają miejsce 1-2 razy w miesiącu. Po prostu jestem typem osoby umiarkowanie towarzyskiej, tak samo mój TŻ ![]() Poza tym ja jeszcze nie doczytałam nic na temat cudowności tego chłopaka poza tym, że interesuje się co u niej i pyta się jak się czuje ![]() [1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;49973977] Poza tym, co zlego w mieszkaniu samemu przez 5 lat? Ludziom sie róznie zycie uklada.[/QUOTE] Nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z "normalnymi chlejącymi chłopami" z kolei od początku masz już zapowiedź czegoś niefajnego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
.
|
nie szukaj problemów na siłę, serio. ja tam lubię facetów niepijących i pijących mało.
rozbawiło mnie niezmiernie stwierdzenie jednej z wizażanek, że ona by nie mogła być z facetem, bo mało ciekawy świata jest. i przykład sprawdzania wycieczek zagranicznych ![]() za taką kasę jak podałaś, da się wyjechać na tydzień na wakacje all inclusive, ale np. poza sezonem. chociaż jak dla mnie wakacje na wypasie to samodzielna organizacja a nie przez biuro podróży. sama kredytu hipotecznego nie brałam, więc też nie wiem, ile jest formalności. a tak mało mnie to interesuje, że nawet nie chce mi się czytać na ten temat. tak samo jest sporo rzeczy, które chciałabym zrobić, ale zawsze przyjemniej z kimś. możesz mu pokazać wiele fajnych rzeczy i rozbudzić w nim pewnego rodzaju ciekawość ![]() reasumując - mam tendencję do urywania szybko znajomości, ale tutaj nie widzę powodu, żeby faceta od razu skreślać.
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Przykład z piciem podałam nie jako dziwactwi, ale że nie ma zbyt wielu kolegów, bo większość w jego otoczeniu, preferuje takie spędzanie czasu.
Co do mnie, to lubię wyjścia, imprezy, może nie co weekend. Ale miałam na myśli nie to, że on tego nie lubi, tylko, że prowadzi takie życie pustelnika nieco. Chciałabym, żeby czasem wyszedł z kimś innym niż ja, żeby się zrelaksował. Absolutnie nie chcę, żeby chlał i ciągnął na imprezy co chwila, bo tego nie lubię. Kredyt i cena wycieczki to tylko przykład spraw, w których jest zielony. Nie rozważam rozstania nawet, a tylko chciałam upewnić się, że wszystko jest ok. Dla mnie jest cudowny i przykro mi, że moja bliższa koleżanka patrzy podejrzliwie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dopóki sama nie stanęłam kiedyś przed braniem kredytu, byłam tak samo doskonale zielona (i nie byłam wcale wtedy nastolatką). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
.
|
powiem ci tak - jak są jakieś kwestie, które mnie nie interesują to nie czuję potrzeby doinformowania się. jak będę potrzebowała informacji, wtedy będę szukać.
tak samo z alko - dużo zależy od środowiska. ja mam sporo znajomych smakoszy - jedno piwo, ale super ekstra a nie kilka litrów w czasie wyjścia ![]()
![]() |
#26 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Podobnie z tym "obyciem" z wieloma sprawami - na razie Cię rozczula uświadamianie go o wielu sprawach, ale pytanie czy po jakimś czasie nie zacznie to Cię męczyć.
"Widziałeś tę dziewczynę? Ma nogi za milion złotych!" - pomagamy Dianie ![]() Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2015-01-28 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
Z doswiadczenia wiem, ze rady kolezanek nie zawsze bywaja zyczliwe.
Jak mnostwo osob juz pisalo, nie kazdy jest z jednego szablonu skrojony. Ja uwielbiam probowac kuchnie calego swiata, moj facet je tylko burgery na miescie. Idziemy na kompromis - raz do restauracji ktora ja wybieram, raz on. Nie widze powodu, zeby zmieniac gust Twojego faceta. Mozna, owszem, podsunac cos nowego, jesli wczesniej np. nie mial z tym stycznosci. Ale jesli lubi tylko swoje kanapki, niech sobie je ma. Dopoki jego "limitowane" preferencje nie ograniczaja Twojej ciekawosci czy potrzeby nieznanego, nie ma sie czym przejmowac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety nie podzielam zdania wizażanek, że jak nie chleje, to już normalny, dla mnie oba przykłady "chleje z kolegami" i "samotnik, nie ma znajomych" odbiegają od normy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie zależy, jak długo są ze sobą, na ile pewne rzeczy dotyczące bycia razem można zmienić/obgadać. Dlatego pytam, o co tak konkretnie ma zastrzeżenia jej koleżanka, gdy mówi, że "się będzie dusić". No i zależy, na jakim etapie ten związek jest. Cytat:
Edytowane przez madana Czas edycji: 2015-01-28 o 12:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
.
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.