|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Rada dzielnicy.
Czy rada dzielnicy faktycznie działa? Warto zostać radnym, żeby faktycznie działać na rzecz społeczności lokalnej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rada dzielnicy.
na przykładzie mojego miasta wiem że nie działa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Japońska rzepa
|
Działa,jeśli działają w niej ludzie,którzy chcą faktycznie coś zrobić i nie boją się np. uciąć diety komuszkom.
![]() ![]()
![]() |
#4 |
DOMator
|
Wszystko zależy od ludzi i ich zaangażowania. Po sobie wiem, że angażuje się około połowa osób, które zostały wybrane. Niektórzy startują tam chyba dla zabawy, bo pracę mają w poważaniu.
U mnie rada osiedla działa nieźle, chociaż bywają zgrzyty, bo wiadomo, że każdy ma inne wizje, pomysły i broni własnego zdania. Bywają u mnie osiedla, gdzie trudno nawet o quorum, by przegłosować jakąś uchwałę. Tak to jest kiedy praca jest społeczna, więc za zaangażowanie czasu i energii nie dostaje się pieniędzy. Można za to mieć satysfakcję, kiedy uda się zrobić coś ważnego. Nawet najmniejszy plac zabaw potrafi cieszyć i być nagrodą za chodzenie, pisanie, załatwianie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:12.