|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Krwawienia między miesiączkowe po siłowni
Mam 22 lata i miesiączkuję bardzo regularnie. Od kilku miesięcy chodzę na siłownię, regularnie 2 razy w tygodniu. Gdy poszłam pierwszy raz byłam w trakcie @ a kolejny raz już po ćwiczeniach zauważyłam plamienie jednodniowe. Czytałam na forach że krwawienia po wysiłku to rak szyjki macicy więc przerażona poszłam do lekarza i ona mi powiedziała że to najprawdopodobniej krwawienie owulacyjne. Kazała mi zapisywać dokładnie kiedy te plamienia występują, zrobiła cytologię (grupa 2 - nadżerka na którą dostałam już leki) i usg, które niczego nie wykazało nieprawidłowego. Z obserwacji w tym kalendarzyku zauważyłam, że krwawienia są po każdej wizycie na siłowni do mniej więcej połowy cyklu więc by się zgadzało, że to krwawienie owulacyjne, ale zanim jeszcze zaczęłam ćwiczyć nic takiego się nie pojawiało. Nie wiem co to może oznaczać, nie muszę chyba dodawać iż jest to dla mnie duży dyskomfort. Czy któraś z Was też miała coś takiego? Czy powinnam iść jeszcze do innego gin?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Krwawienia między miesiączkowe po siłowni
mam dokładnie taki sam problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak w temacie
![]() Czytałam na forach, że jest dużo takich osob. Cwicze ok 4 lat, w sumie ponad, nigdy czegoś takiego nie miałam, dopiero zaczęło mi się jakieś pół roku temu, po cięższych treningach ![]()
"Nie wchodź łagodnie w tę pogodną noc, niech płonie starość tuż przed kresem dni, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc, chodź wiedzą mędrcy, że się zbliża mrok bo żaden piorun z ust nie padnie ich, nie wchodzą z ulgą w tę pogodną noc, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Hmmm, ja w maju, po dosc stresujacym czasie i meczacym ogolnie dostalam okres o tydzien wczesniej .Potem za miesiac juz normalnie. teraz znow tydzien wczesniej, ale malo obfity, bez zadnych objawow. Okazuje sie jednak,ze to chyba bylo obfite plamienie, ktore trwalo 4 dni.. potem 3 dni przerwy i dzis rano szok- znow krawienie, krew jest 'zywa' czerwona i jest jej duzo, to chyba jest normalny okres, w 'planowym' terminie.. Nie wiem co co tym myslec :/ Wystaraszylam sie dosc powaznie. I oczywiscie schizy typu' to moze ciaza' ?
W tygodniu, kiedy dostalam tego plamienia i tydzien wczesniej robilam codziennie lub co 2 dzien intensywne kardio i dodatkowe cwiczenia... zastanawiam sie,czy to moze byc powodem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:35.