![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Zrobić pierwszy krok czy nie? Wątek ogólny:)
Hej,
Śledzę ten dział i zauważyłam, że dość często dziewczyny mają z tym problem, czy odważyć się i napisać, czy to chłopak powinien napisać, czy to on powinien podejść jak widujecie się dość często a nikt tak naprawdę nie zrobił pierwszego kroku. Tak sobie pomyślałam, że można stworzyć ogólny wątek na którym dziewczyny będą wylewać swoje żale, dzielić się rozterkami, małymi sukcesami i porażkami odnośnie tego tematu. Jeśli uważacie, że to głupi pomysł, to po prostu zignorujcie i jeśli macie chwilkę mogłybyście mi doradzić ![]() Nie założyłam tego wątku od tak, ja również jestem dziewczyną, która utknęła w martwym punkcie i nie ma co zrobić. Opiszę moją sytuację bardzo zwięźle: Jest chłopak - przystojny, bardzo inteligentny, ułożony, ale też rozrywkowy, pewny siebie. Poznaliśmy się na sylwestrze, tańczyliśmy trochę, wydawało mi się, że mu się podobam , ale sylwester nie jest najlepszą sytuacją na rozpoczęcie znajomości poprzez rozmowę, bo wiadomo, że wszyscy się bawią, tańczą, wszyscy ze wszystkimi rozmawiają. Na następny dzień zaprosił mnie na fb. Pod błahym pretekstem do niego zagadałam. Był bardzo miły, nie powiem, ale nie kontynuował rozmowy. Pierwszy raz zdarzyło się to, że to ja próbuję zabiegać o względy faceta,co jeszcze bardziej mnie zaintrygowało. Jestem osobą, której rzadko podobają się faceci. Ja się im podobam podobno ( ogólnie mam dość wysoką samoocenę, ale kiedy naprawdę mi się ktoś podoba od razu uważam, że mógłby mieć fajniejszą, atrakcyjniejszą dziewczynę i moja samoocena diametralnie spada). Znajome namawiają, żebym zaryzykowała i wprost zapytała czy nie chciał by wyjść na kawę. Jest bardzo zapracowany, tyle wiem- jednoczenie pracuje na uczelni i sam się uczy. Od dawna, jeśli w ogóle ktoś tak mnie pociąga i tak mnie sobą zainteresował, że byłabym w stanie poświęcić moją dumę i napisać do niego;p Jak dostanę kosza- trudno, są gusta i guściki. Tak jedna część mnie myśli, a z drugiej strony bardzo się boję;P Bo jednak takie odrzucenie boli, a jakbym dała sobie spokój, to mogłabym przynajmniej żyć złudzeniem, że by się zgodził. Dodam, że ja mam 20, on 23 lata. Pisać, czy nie? Niestety nie mamy okazji spotkać się luźno na imprezie, więc jedyną akcją jaką mogłabym rozegrać jest zaproszenie go gdzieś przez fb. Tak ostatnio myślałam, dlaczego dziewczyny nie mogą sobie wybierać z kim chciałby się spotkać, tylko ewentualnie czekać na to aż chłopak się odezwie, ewentualnie zgodzić się na spotkanie z chłopakiem do którego mamy neutralny stosunek. Byłam w kilku właśnie takich związkach. Nigdy nie przekreślałam kogoś, bo nie jest wystarczająco fajny, czy przystojny, starałam się poznać osobę dopiero później oceniać, no i nie wyszło nic poważnego do tej pory. Dobra, miało być zwięźle a się rozpisałam ![]() Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2013-02-02 o 21:45 Powód: odtwarzam zniszczoną treść |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zrobić pierwszy krok czy nie? Wątek ogólny:)
Cytat:
2. Zabiegać - skreśl to słowo, bo ono oznacza kompletnie niezainteresowanego faceta, wokół niego skaczesz i się starasz, podczas gdy on łaskawie bierze, co mu dasz, niczego nie oferując w zamian. 3. Duma - w ogóle wydaje mi się, że robisz z drobiazgu jakim jest kilka słów "pójdziemy może na kawę?" wielką sprawę rangi narodowej. Za bardzo nastawiasz się na wielkie cele i marzenia z nim związane, zamiast pomyśleć o tym, żeby w tych waszych relacjach była wzajemność - ona nie polega tylko na Twoim zabieganiu, on, jeśli i Ty mu się podobasz, też powinien być nią zainteresowany. A jak na kawie okaże się nudno, i że nie jest zainteresowany, to się zwijasz zamiast dalej poniżać i prosić o zainteresowanie. 4. Mogą, jeśli tylko chcą. Zaproszenie na kawę nie jest zaproszeniem do małżeństwa. To Tobie wydaje się, że nie mogą bo nie wypada. ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
ogólnie na temat myślę, że zależy od sytuacji. zdarzało mi się robić pierwszy krok no i nie raz dostałam kosza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez mila1122 Czas edycji: 2013-02-02 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zaproszenie na kawę - niby nic, ale zawsze lekka obawa jest, że się dostanie kosza. Z drugiej strony - kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana. Powiem tak : DZIAŁAJ dziewczyno! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez mila1122 Czas edycji: 2013-02-02 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Koniecznie się nam później pochwal!
![]() Ja też poznałam świetnego chłopaka, ale na dalszy rozwój muszę poczekać do marca (!). Dopiero wtedy się znów spotkamy - mieszkamy w innych miastach - i zobaczymy co dalej. Ja napisałam do niego, później on zadzwonił ![]() Powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Wiele znajomych tak o mnie sadzilo zanim nie poznali mnie blizej, moj tz na poczatku sie przerazil jak mnie poznal, myslal tak jak wszyscy. Zapytalam go czy moze by nauczyl mnie jezdzic na lyzwach ( gra w hokej na lodzie) zgodzil sie i jestesmy ze soba juz 3,5 roku, wiec warto zaprosic go na kawe, jak nie bedzie sie Toba interesowal no to trudno on traci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
tak zrobię
![]() najbardziej mnie zniechęca to, że na wizażu jak któraś dziewczyna się zdobyła na odwagę aby napisać do chłopaka to dostawała kosza;p no ale nie ma co uogólniać, przynajmniej nie bede miala sobie do zarzucenia że nie spróbowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Ja byłam kiedyś w niemal identycznej sytuacji, napisałam, dostałam kosza- i wiesz co? Bardzo się cieszę
![]() Innym razem niestety nie miałam dość odwagi i wpadałam w coraz większe emocjonalne bagno, które trwało bardzo, bardzo długo... A to tylko dlatego, że nie miałam dość jaj żeby zapytać faceta wprost, czy coś z tego będzie. Żyłam złudzeniami, byłam nieszczęśliwa i straciłam rok z życia na uganianie się za facetem, który ani myślał ściągnąć mnie na ziemię. Także polecam zagadać, nawet jeśli miałabyś dostać kosza.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dlatego jesteś w lepszej sytuacji, bo już teraz wszystko może się u Ciebie wyjaśnić i albo będziesz szczęśliwa w związku albo zostawisz to i pójdziesz dalej. A ja .. muszę czekać, czego nienawidzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Pewnie,że próbuj
![]() ![]() ![]() Powodzenia i trzymam kciuki ![]() Czas dorosnąc,nikt nie powiedział,że trzeba czekać na krok faceta,a czasem jakby się czekało na ich krok to by się nigdy nie doczekało ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
No to super!
![]() Powiedz, że Ty płacisz a jak on też będzie chciał to zaproponuj, że zapłaci za kino następnym razem ![]() P.S. Jak u mnie się wyjaśni to też napiszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
a czy są jakieś neutralne tematy które mogę poruszyć od razu?:p zawsze spotykałam sie z kims kogo troche znalam a jego praktycznie nie znam:P stresuje sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
mozesz zaczac od tematu Sylwestra na ktorym byliscie oboje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Cieszę się, że pomogłam
![]() Zgodził się! Czyli już pierwszy udany krok za Tobą, uff ![]() Ja bym zaproponowała, że zapłacę (już w momencie płacenia rachunku oczywiście, nie wcześniej ![]() Płacenie jest dla mnie zawsze tym najbardziej stresującym i nieprzyjemnym momentem randki, bo nie znoszę, gdy nowo poznany facet chce za mnie płacić- czuję się wtedy zobowiązana do tego, żeby znajomość kontynuować, a jeśli nie mam ochoty, to cóż, niezręcznie ![]() Jeśli o tematy chodzi- zacznijcie od sylwestra, a potem, jeśli nadajecie na podobnych falach, rozmowa sama się potoczy ![]() ![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
No właśnie najważniejszy krok za mną, bo wiem, ze mnie nie odrzucił, a to czy 2gie spotkanie będzie zależy od tego czy pasujemy do siebie charakterami
![]() noo mnie tez zawsze stresuje płacenie! na pewno nie powinnam wymagać od niego placenia za mnie skoro to ja go zapraszam;D nawet niezrecznie by mi było bardzo dam znać oczywiście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
przeciez kobieta tak samo moze zaprosic faceta na kawe czy do kina jak mezczyzna. a wresz uwazam ze tak powinno byc. oczywiscie z rozsadkiem . bo naprawde jak kobieta za dlugo biega za facetem to pozniej on to wykorzystuje i niefajna sytuacje potem jest. czasami przez to ze dziewczyny boja sie zrobic ten pierwszy krok mozna wiele stracic.
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Na kiedy się umówiliście?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Z okazji tego że zbliżaja sie walentynki ale i tak ogólnie. Co myślicie o tym żeby dać chłopakowi karteczke z napisem "Kupon/karnet na buziaka" i ew nr telefonu. Zakładając że sie osobnika troche zna. Z jednej strony nie jest to nachalne bo może nie skorzystać jak nie chce i buziak może byc koleżański w policzek, no ale właśnie czy na pewno. Czekam na jakies opinie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez mila1122 Czas edycji: 2013-02-02 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Będzie dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Spokojnie daj mu czas, jesli nie siedzieliscie bez slowa, no to nie bylo zle, czyli ma ochote z Toba rozmawiac i macie o czym, nie kazdy facet pisze od razu po spotkaniu. Teraz czekaj az on zaproponuje spotkanie czy cos.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Aaaaa bardzo się cieszę!! ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.