Welon - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-16, 19:27   #1
sylwiaa18
Rozeznanie

Question

Welon

Cześć dziewczyny, wychodzę za mąż w czerwcu, wybrałam już suknię, kwiaty, dodatki, ale nie mogę się zdecydować jaki welon wybrać, dlatego prosiłabym was o pomoc. Jest tak duży wybór, że można zgłupieć. Chcę zamówić go z internetu.
Postanowiłam na razie, że wybiorę jakiś bez koronki ani lamówki (wyczytałam, że koronkowy musiałby miec identyczny motyw jak na sukni, a z lamówka jest do sukni satynowych), noi nie długi, bo chciałabym w nim zostać do pólnocy (chociaż jak będzie przeszkadzal w zabawie to ściagnę wczesniej). Wydaje mi się tez, że najlepszy będzie bez zdobień, bo będę miała we włosy wpięty grzebień z perłami i cyrkoniami na 11cm, więc dość duży. Suknia będzie bez trenu, a w talii będę miała ozdobny pas z perłami i kryształami. Welon chcę wpiąc pod koka, od spodu.

Wybrałam z kilkudziesięciu rodzajów 4, proszę powiedzcie który najlepiej pasowałby do sukni.

Co do mojej sylwetki, bo wiem że to też bierze się pod uwagę przy doborze welonu- mam 170cm, dość szczupłej budowy, choc nie bardzo chuda, biodra i ramiona mniej więcej takiej samej szerokości.

Nie jestem pewna czy dobrze dobrałam długość tych welonów, które wybrałam, może macie jakieś inne propozycje? Noi nie moge się zdecydować czy wziąć pojedynczy czy podwójny? Z jednej strony nie chcę, żeby wisiał jak taka smętna zasłonka, a z drugiej tez żeb y nie był za gęsty i nie zasłonić tych ładnie wykończonych ramiączek z tyłu na sukni...

Pomóżcie dziewczyny, bo nie potrafię się zdecydować, pisałam juz na pewna stronę z poradami stylistki ślubnej, ale nie odpisali

Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (56,9 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (85,6 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (32,8 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (64,8 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6043_075-2.jpg (112,4 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sweetheart6043.jpg (82,5 KB, 63 załadowań)

Edytowane przez sylwiaa18
Czas edycji: 2015-02-16 o 19:30
sylwiaa18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 19:38   #2
sQuaara
Zakorzenienie

Dot.: Welon

wg mnie 2
cieniutku, odpowiednio długi.. jest ok
Stary 2015-02-16, 20:09   #3
belzebubka
Raczkowanie

Ja bym wybrała numer 3
Stary 2015-02-16, 20:59   #4
Saaheli
Zadomowienie

a nie mierzyłaś żadnego w salonie, do sukni? może wstrzymaj się do przymiarek, w salonie zmierzysz kilka i będziesz wiedziała jaki jest najlepszy

od razu zapytam - też mam suknię bez trenu i dlatego planuję taki długi, który zastąpiłby tren, ale ja z kolei nie wiem z czego on powinien być? tiul zwykły? muślinowy? czy jeszcze jakiś inny? chciałabym, żeby nie był taki cieniutki, tylko trochę grubszy
Saaheli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-17, 19:21   #5
201801191006
Konto usunięte

wg mnie żaden.
ale jakby nie było innego wyjścia, to ostatecznie 2.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-17, 20:00   #6
magnusia
Zakorzenienie

jeśli już to 2 ale ja bym stawiała na jakąś ozdobę we włosach a nie welon
Stary 2015-02-18, 12:59   #7
Aniela88
Rozeznanie

Ja bym brała długą, pojedynczą mgiełkę (niekoniecznie do ziemi, żeby nie przeszkadzała). Ale mi się generalnie nie podobają krótkie welony, tylko właśnie dłuższe bez zdobień.

Najlepiej zmierzyć razem z suknią w salonie, wtedy dobrze widać jak to wygląda i czy pasuje. Ja tak zrobiłam, a później kupiłam welon przez internet.
Aniela88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-18, 16:07   #8
sylwiaa18
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za rady Przymiarkę mam dopiero 3 tyg przed weselem, nie chcę zostawiac kupna welonu na ostatnia chwilę, tym bardziej ze chciałabym zamówić z internetu, różnica ceny w porównaniu do salonu jest kolosalna. Jak kupowałam suknię to byłam pewna, że nie chcę welonu, przymierzyłam tylko długi na 3 metry, gładki, pojedyńczy, ale w nim czułam się jak maryjka i wogóle mi się nie podobał. teraz zmieniłam zdanie co do welonu i wiem, że chcę mieć, ale nie długi.
loloo- a masz jakis pomysł, jaki inny rodzaj by pasował?
Któraś w was pisała, żeby postawic na sama ozdobę, ale ja nie chcę rezygnowac z welonu.

Jak macie jakieś propozycje innego welonu który by pasował to chętnie poczytam, poogladam. Nie muszę decydować się koniecznie na któryś z tych pokazanych, te poprostu wydawały mi sie najodpowiedniejsze.

Edytowane przez sylwiaa18
Czas edycji: 2015-02-18 o 16:10
sylwiaa18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-18, 16:19   #9
201801191006
Konto usunięte

może jakaś woalka?
nie wiem, mi się po prostu welony nie podobają.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-18, 16:19   #10
gabriell1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwiaa18 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, wychodzę za mąż w czerwcu, wybrałam już suknię, kwiaty, dodatki, ale nie mogę się zdecydować jaki welon wybrać, dlatego prosiłabym was o pomoc. Jest tak duży wybór, że można zgłupieć. Chcę zamówić go z internetu.
Postanowiłam na razie, że wybiorę jakiś bez koronki ani lamówki (wyczytałam, że koronkowy musiałby miec identyczny motyw jak na sukni, a z lamówka jest do sukni satynowych), noi nie długi, bo chciałabym w nim zostać do pólnocy (chociaż jak będzie przeszkadzal w zabawie to ściagnę wczesniej). Wydaje mi się tez, że najlepszy będzie bez zdobień, bo będę miała we włosy wpięty grzebień z perłami i cyrkoniami na 11cm, więc dość duży. Suknia będzie bez trenu, a w talii będę miała ozdobny pas z perłami i kryształami. Welon chcę wpiąc pod koka, od spodu.

Wybrałam z kilkudziesięciu rodzajów 4, proszę powiedzcie który najlepiej pasowałby do sukni.

Co do mojej sylwetki, bo wiem że to też bierze się pod uwagę przy doborze welonu- mam 170cm, dość szczupłej budowy, choc nie bardzo chuda, biodra i ramiona mniej więcej takiej samej szerokości.

Nie jestem pewna czy dobrze dobrałam długość tych welonów, które wybrałam, może macie jakieś inne propozycje? Noi nie moge się zdecydować czy wziąć pojedynczy czy podwójny? Z jednej strony nie chcę, żeby wisiał jak taka smętna zasłonka, a z drugiej tez żeb y nie był za gęsty i nie zasłonić tych ładnie wykończonych ramiączek z tyłu na sukni...

Pomóżcie dziewczyny, bo nie potrafię się zdecydować, pisałam juz na pewna stronę z poradami stylistki ślubnej, ale nie odpisali

Pozdrawiam
śliczna suknia dla mnie welon musi być długi, więc nie pomogę
gabriell1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-18, 18:00   #11
weronika9999
Zadomowienie

Mnie też się podobają tylko długie welony, ale jakbym miała z tych wybierać to 2 albo 3
weronika9999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-18, 18:26   #12
gabriell1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weronika9999 Pokaż wiadomość
Mnie też się podobają tylko długie welony, ale jakbym miała z tych wybierać to 2 albo 3
zgadzam się, z tych przedstawionych 2 albo 3
gabriell1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-23, 08:01   #13
Rena
Zakorzenienie

Suknia jest bardzo ladna. A moze odpusc sobie ten welon? Przeciez nie jest konieczny.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości