|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Welon
Cześć dziewczyny, wychodzę za mąż w czerwcu, wybrałam już suknię, kwiaty, dodatki, ale nie mogę się zdecydować jaki welon wybrać, dlatego prosiłabym was o pomoc. Jest tak duży wybór, że można zgłupieć. Chcę zamówić go z internetu.
Postanowiłam na razie, że wybiorę jakiś bez koronki ani lamówki (wyczytałam, że koronkowy musiałby miec identyczny motyw jak na sukni, a z lamówka jest do sukni satynowych), noi nie długi, bo chciałabym w nim zostać do pólnocy (chociaż jak będzie przeszkadzal w zabawie to ściagnę wczesniej). Wydaje mi się tez, że najlepszy będzie bez zdobień, bo będę miała we włosy wpięty grzebień z perłami i cyrkoniami na 11cm, więc dość duży. Suknia będzie bez trenu, a w talii będę miała ozdobny pas z perłami i kryształami. Welon chcę wpiąc pod koka, od spodu. Wybrałam z kilkudziesięciu rodzajów 4, proszę powiedzcie który najlepiej pasowałby do sukni. Co do mojej sylwetki, bo wiem że to też bierze się pod uwagę przy doborze welonu- mam 170cm, dość szczupłej budowy, choc nie bardzo chuda, biodra i ramiona mniej więcej takiej samej szerokości. Nie jestem pewna czy dobrze dobrałam długość tych welonów, które wybrałam, może macie jakieś inne propozycje? Noi nie moge się zdecydować czy wziąć pojedynczy czy podwójny? Z jednej strony nie chcę, żeby wisiał jak taka smętna zasłonka, a z drugiej tez żeb y nie był za gęsty i nie zasłonić tych ładnie wykończonych ramiączek z tyłu na sukni... Pomóżcie dziewczyny, bo nie potrafię się zdecydować, pisałam juz na pewna stronę z poradami stylistki ślubnej, ale nie odpisali ![]() Pozdrawiam ![]() Edytowane przez sylwiaa18 Czas edycji: 2015-02-16 o 19:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Welon
wg mnie 2
![]() cieniutku, odpowiednio długi.. jest ok ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja bym wybrała numer 3
![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
a nie mierzyłaś żadnego w salonie, do sukni? może wstrzymaj się do przymiarek, w salonie zmierzysz kilka i będziesz wiedziała jaki jest najlepszy
![]() od razu zapytam - też mam suknię bez trenu i dlatego planuję taki długi, który zastąpiłby tren, ale ja z kolei nie wiem z czego on powinien być? tiul zwykły? muślinowy? czy jeszcze jakiś inny? chciałabym, żeby nie był taki cieniutki, tylko trochę grubszy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
wg mnie żaden.
ale jakby nie było innego wyjścia, to ostatecznie 2. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
jeśli już to 2 ale ja bym stawiała na jakąś ozdobę we włosach a nie welon
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ja bym brała długą, pojedynczą mgiełkę (niekoniecznie do ziemi, żeby nie przeszkadzała). Ale mi się generalnie nie podobają krótkie welony, tylko właśnie dłuższe bez zdobień.
Najlepiej zmierzyć razem z suknią w salonie, wtedy dobrze widać jak to wygląda i czy pasuje. Ja tak zrobiłam, a później kupiłam welon przez internet. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za rady
![]() loloo- a masz jakis pomysł, jaki inny rodzaj by pasował? ![]() Któraś w was pisała, żeby postawic na sama ozdobę, ale ja nie chcę rezygnowac z welonu. Jak macie jakieś propozycje innego welonu który by pasował to chętnie poczytam, poogladam. Nie muszę decydować się koniecznie na któryś z tych pokazanych, te poprostu wydawały mi sie najodpowiedniejsze. Edytowane przez sylwiaa18 Czas edycji: 2015-02-18 o 16:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
może jakaś woalka?
nie wiem, mi się po prostu welony nie podobają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Mnie też się podobają tylko długie welony, ale jakbym miała z tych wybierać to 2 albo 3
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Suknia jest bardzo ladna. A moze odpusc sobie ten welon? Przeciez nie jest konieczny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.